Osakesijoittaminen

Spinnova - Suomalaista ihmekuitua listautumassa

En tiedä mikä on minimit tässä, mutta 300-400€ varmaan saa ja pörssistä voi sitten ostaa lisää. Ylimerkitään, ellei ihmeitä tapahdu. Oli arvostus sitten mitä tahansa.

5 tykkäystä

Juu, ehdottomasti pörssistähän sitä saa lisää, lähinnä viittaus ettei varmaan enempiä tulla saamaan. Tällä hehkutuksella ihme jos ei ylimerkitty.

1 tykkäys

Spinnovalle on nyt luotu oma yhtiösivu, tägi ja tiedotteiden integraatio :slight_smile:

37 tykkäystä

Huomenna alkaa. Merkintähinta 7.61.

9 tykkäystä

Löytyykö jostain infoa minimimerkintään?

Aika vahvasti kenollaan tuonne institutionaalisen annin puolelle tämä anti - siellä tarjolla 12 483 575 lappua ja yleisöannin puolella 657 030 osaketta. Jännä.

7 tykkäystä

Tämä on kyllä hauska arpalippu. 390 miljoonan valuaatio kuullostaa hurjalta, kun spinnovan materiaalista tehtyjä tuotteita ei ole vielä missään edes myynnissä. Lisäksi ei ole paljon lukuja mitä analysoida joten tässä saa analysoida ihan fiilispohjalta.

Plussat:

  • Hieno maailmaa parantava businessmalli, jossa olisi hauska olla omistajana mukana
  • Varmaa että kierrätyskuidut ja ekologisemmat kuidut ovat tulevaisuutta → valtava potentiaalinen markkina

Miinukset:

  • Paljon kilpailua tulossa (myös suomalaisia toimijoita), eikä patenteilla oikein voi suojatua
  • Lopputuotteen laatu on täysi kysymysmerkki. Epäilyttävää että Bergansin ja Halley Stevensonsin kanssa tehty demo-mallisto sisälsi vain 30-40% Spinnovaa ja minun silmään vaatteet näyttävät vähän paperista tehdyiltä
  • Olisi mukava jos metsäteollisuuden yhteystyökumppani olisi kotimainen toimija
  • Yritysesittelyt mitä nyt ennen IPOa on saatavilla on aika vaatimattomia

→ Lähden varmaankin mukaan pienellä pikku summalla (koska tällaista on hauska omistaa) ja seurailen kuinka tarina etenee.

20 tykkäystä

Yleisöanti on murusia ja grilli hehkuu niin kuumana, että roima ylimerkintä on selviö. Tämä on teollisuuspuolen Nightingale, eli arvostus huikea ja tuotanto vielä pilotointia. Tästä ei kuitenkaan syntyne samanlaista listautumissättimistä, kun sentään ollaan tekemisissä suomalaisen perusteollisuuden (metsäteollisuuden) kuitutuotteen äärellä. Vaikkakin sellukuitu tuleekin nyt ja lähitulevaisuudessa E-Amerikan eucalyptus viljelmiltä. Olen valmis merkkaamaan tulevaisuuden lupauksia ja odottamaan 5 v kuinka käy.

18 tykkäystä

Sama pointti tarttui silmään. Luulisi, että Suomen lähimarkkinoilta kannattaisi testata pikimmiten myös pitkäkuituista lähialueen raaka-aineista jalostettua kamaa. Ymmärrän toki, että Suzano on mennyt vahvalla etunojalla omien markkinoiden näkökulmasta tässä pilottilaitoksessa. Hyvä nosto ja tärkeää sijoittajaviestinnän näkökulmasta osata perustella nämäkin asiat.

2 tykkäystä

Samoilla linjoilla, minimimerkinnällä tämä out-of-the-money osto-optio salkkuun. Samaan kategoriaan Nightingale Healthin jne aikaisen vaiheen firmojen kanssa. Näköjään tällä kertaa ei syljetä samalla tavalla IPOn päälle kuin edellämainitussa, vaikka arvostus ja liiketoimintatilanne yhtä lailla hirvittää. Tässä kannattaa pian myös metsäyhtiöiden lähteä spinnaamaan omia innovaatioitaan pörssilistalle näillä arvostustasoilla, koska kaikki tietää, että perinteisilllä (tylsää, positiivista kassavirtaa ja tasaista kasvua tekevillä :grinning:) metsäyhtiöillä - UPM, Stora Enso ja Metsä Group - on taseissaan ainakin 2-5 samanlaista tai pidemmällä olevaa innovaatiota ja 5-10 potentiaalista aihiota.

4 tykkäystä

selkeän lyhyt ja napakka arvio kiitos. Onko tuotetta tai testituloksia saatavilla ? Itse katsoin kuvausta kuidun tuotannosta ja tuli mieleen että miten kuidun vedenkestävyys… farkkuja on helppo pestä kymmeniä kertoja koska on pitkää puuvillaa mutta miten tässä jos kuitu muodostuu pikkuhipuista, onko hajua miten kuitu / lanka kestää?

Niin oen nyt päättänyt. Antiin en osallistu. Syy on sama kuin viimeaikaisten Netumin ja Meruksen osalta ja tulee käymään myös Puuilon kanssa. Liian hapokasta - siis meno markkinoilla noin yleensä. Kaikki mainitut yhtiöt ovat erinomaisen mielenkiintoisia sijoituskohteita. Etukäteen vaan arvio on että tässä tilanteessa kaikkien osalta kysyntä on niin valtavaa, että listautumisessa ei tuulipuvun taskuun jää kuin muutama hikinen lappu. Näin on käynyt jo mainuttujen aiempien listautujien osalta ja näin tulee käymään myös Spinnovassa ja Puuilossa. Eli ei maksa vaivaa.

Sen sijaan kaikki mainitut yhtiöt laitan huolellisesti tarkkailusalkkuun odottelemaan josko markkina tästä rauhoittuisi ja edes jonkun tai joidenkin yhtiöiden osalta saataisiin kunnon korjausliike alaspäin, Dipistä voisi alkaa keräämään positiota. Jos ei… niin sitten leuka pystyssä kohti uusia pettymyksiä.

11 tykkäystä

Olen hyvin pitkälti samaa mieltä. Nämä markkinat käyvät nyt niin kuumina että ei maksa vaivaa makuuttaa rahoja annissa kun sieltä lappuja kuitenkin irtoaa vain pieni osa merkitystä määrästä.

Tämän Spinnovan laitan kyllä tarkkaan seurantaan ja ostan sitten myöhemmin, jahka osakkeen hinta on kohtuullinen. Kyseessä on projekti jota ehdottomasti haluan kannattaa. Olen jo 90-luvulta saakka ollut sitä mieltä että puuvillanviljely on ympäristölle niin suuri rasite että sille on löydettävä ekologisempi vaihtoehto.

4 tykkäystä

Kuinka moni on katsonut työntekijöiden määrän? Reilu vuosi sitten heitä oli 18 nyt jo sentään 50, miksi ? Sitä ei kerrota. Jokaisen työntekijän arvo on n. 8 miljoonaa???. Hmmm.

Luuletteko, että tehtaan käyttöönotto onnistuu ongelmitta.

En voi olla vertaamatta pieneen lääkeyhtiöön, jolla on pikkupatentteja ja tavoitteet korkealla. Tavoitteet ja kasvuluvut ovat kovat, mutta ne on helppo “tehdä”. Strategiaan en edes tutustunut, miten tavoitteisiin päästään?

Toisaalta jostainhan se gore-tex kangaskin /kuidut luotiin. Keskuspankit meillä ja rapakon toisella puolella ovat painaneet niin paljon akuankka rahaa, että sitä riittää nyt kaikille ahneille.

Osallistun antiin, ihan mielenkiinnosta ja jotain aitoa tässä on! Mutta ei pidä olla sokea, vaan kriittinen. Toki jokainen saa tehdä omilla rahoillaan mitä haluaa.

2 tykkäystä

Ei ehkä kannata osallistua jos omaa miljoonasalkun. Meille tavallisille kuolevaisille “varmat” annit ovat oikein tuottoisia tapa tehdä rahaa. Meniköhän tämänkin annin klikkaamiseen minuutti aikaa. Odotusarvo minimerkinnällä voisi olla luokkaa 100 euron voitto. Myymiseen menee ehkä toinen minuutti. Siitä laskettuna tuntipalkka on 3000 euron luokkaa.

20 tykkäystä

En kanssa ymmärrä, että onko täällä miljonäärejä pelkästään, jos ei muka maksa vaivaa näihin osallistua. Nytkin Netumista sai heti 150€ voiton ja Merusta pari päivää pidempään pitänyt yli 200€ voiton. Rahatkin palautuivat lähes samantien tilille ylimerkintäilmoituksen jälkeen.

Uusista anneista Spinnovassa ja Puuilossa on aivan samat ennusmerkit. Muista en menisi takuuseen.

15 tykkäystä

Näin miljonäärinä näen silti vaivan arvoiseksi osallistua. Minimimerkinnän sijaan voi tehdä isomman merkinnän jolloin myös pikavoiton määrä yleensä nousee. Meruksen kanssa tein noin 700 euroa voittoa parin minuutin näpyttelyllä.

34 tykkäystä

Ehkä on kyse myös siitä, että “varmat annit” ovat aika uusi ilmiö, ja todennäköisesti myös ohi menevä sellainen. Jos on ollut tapana lähestyä anteja sijoituskeissin kulmasta, eikä myydä osakkeita hilujen perässä heti ekana mahdollisena päivänä perehtymättä ja sitoutumatta liiketoimintaan ja omistamiseen syvemmin, niin nämä “varmat annit” eivät ole niin kiinnostavia.

Sijoittajalle ei ole ihan muutaman minuutin homma perehtyä yhtiöön ja tehdä sijoituspäätös. Nordnetin klikkaukset eivät ole varmaankaan tässä se oleellisin homma.

Mutta toki hyvää tuottoa näin nousukaudella nämä pikavoitotkin ovat, vaikkei pikavoitoissa ehkä varsinaisesti sijoittamisesta olekaan kyse.

16 tykkäystä

Olisi joskus mielenkiintoista nähdä, kuinka annin suosioon vaikuttaisi se, että osakkeiden kaupankäynti alkaisi vasta 2kk annin jälkeen. Spinnovan kaltaiselle kehittyvälle startup-henkiselle yritykselle se olisi jopa luontevaa (ku ei niitä startup-sijoituksia yleensä pääse heti viikon päästä myymään).

Tuollainen järjestely karsisi annin osallistujista varmasti monia spekulantteja/momentum-sijoittajia.

10 tykkäystä

En tiedä teistä muista, mutta itselleni riitti tämä perusteeksi (hieman spekulatiivisessakin mielessä) merkata lappuja.

Saksalaisbrändiyhtiö Adidas kertoi sijoituksestaan tänään. Yhtiöt ovat tehneet tuotekehitykseen liittyvää yhteistyötä. Tiedotteen mukaan Adidaksen sitoumus osoittaa, että se haluaa varmistaa itselleen merkittävän osan Spinnovan tulevista materiaalivolyymeista.

Visio: rahoitetaan omaa toimittajaa ja ostetaan lopulta osaksi addun imperiumia, jotta varmistetaan raaka-aineen saatavuus. (Jos raaka-aineen tuotantokapa näyttää epävakaalta).

Adidaksellahan on joku lenkkarimalli, ainakin protona, joka luodaan uudelleen tuotteeksi hyödyntämällä tuotteen omia raaka-aineita.

En tiedä, onko Spinnovalla tähän tarjota lisäarvoa addulle, mutta kertoo narratiivista ison brändin haluavan aidosti kierrätysmateriaaleihin siirtymistä isossa mittakaavassa.

6 tykkäystä