Springvest, kasvun ponnahduslauta

Avataanpa Springvestille oma ketju.
Springvestin osakkeilla alkaa kaupankäynti 30.11.2021.
Sijoittajasivut: Springvestin sijoittajille — Springvest

“Miksi Springvest perustettiin?
Springvest perustettiin vastaamaan kasvuyhtiöiden rahoitustarpeeseen sekä sijoittajien haluun osallistua kasvuyhtiöiden tarinaan.
Aiemmin lupaaviin, listaamattomiin kasvuyhtiöihin sijoittaminen oli mahdollista vain suurilla summilla sijoittaville enkelisijoittajille ja pääomasijoittajille.
Vuodesta 2012 kasvuyhtiöihin sijoittaminen on ollut mahdollista kaikille: Springvestin kautta voi osallistua listaamattomien kasvuyhtiöiden rahoituskierroksiin, jotka muuten olisivat useimpien sijoittajien ulottumattomissa.”

Kymmenen suurinta osakkeen omistajan osuus 46,1 % yhtiöstä
Osake splitattiin ennen listautumista niin, että yhdellä osakkeella sai 499 uutta osaketta.
Listautuminen on tekninen.

2020 Springvest välitti kasvurahoitusta 32 milj.€, joista sai 3,2 milj.€ palkkiotuottoja.
Esimerkkejä asiakkaista: Mobidiag, Sensapex, Optitune, Bioretec, NewIcon.

Springvest sijoittaa myös itse yhtiöihin ja tämän hetkinen portfolioyhtiöiden tasearvo on 14,36 milj.€.
Spirngvest aktivoi sijoittajia lähettämällä sähköpostin tulevasta rahoituskierroksesta noin viikkoa ennen rahoituskierroksen alkua. Tässä ei vielä julkaista asiakasta. Asiakas julkaistaan kun rahoitus kierros alkaa. Rahoitus kierroksen alettua he aktivoivat sijoittajia sähköpostilla ja mikäli on sovittu niin soittavat ja kertovat asiakkaasta. Rahoituskierroksissa on kattavat esitteet asiakkaasta. Sijoittajia tällä hetkellä on noin 6000 kpl.

Springvest lukuina

170+ M€

Kohdeyhtiöille kerättyä kasvurahoitusta (31.10.2021)*

72

Järjestettyä rahoituskierrosta (31.10.2021)*

37

Portfolioyhtiötä
(31.10.2021)

14,4 M€

Portfolioyhtiöiden arvo taseessa (30.6.2021)

3,3 M€

Liikevaihto 2020

23 %

Liikevoittoprosentti 2020

14,1 M€

Likvidit varat taseessa (30.6.2021)

  • Springvestin toimintahistorian aikana, 31.10.2021 mennessä

Taloudelliset tavoitteet
Yhtiö on asettanut seuraavat keskipitkän aikavälin tavoitteet:
• Sijoituspalvelutoiminnan tuottojen vuotuinen kasvu keskimäärin yli 5 %
• Liikevoittomarginaali keskimäärin yli 20 %
• Uusia Portfolioyhtiöiden osakkeita taseeseen vuosittain noin 4 miljoonan euron arvosta

Yhtiöesite

Markkinointiesite

Yhtiön tilintarkastetut tiedot 30.6.2021 päättyneeltä 6kk jaksolta sekä vertailutiedot 30.6.2020 päättyneeltä 6kk ajanjaksolta

9 tykkäystä

Tällä hetkellä 257 osakkeen omistajaa ja osakkeita on 5 499 000 kpl. Ei varmastikaan tule olemaan kummoinen vaihto.
Henkilöstö-annissa ennen splittiä osakkeet maksaneet 1100 €/kpl. Näitä joskus vuosia sitten saanut 1200 €/kpl.
Osinko valtuutus hallituksella noin kahteen euroon osakkeelta.

1 tykkäys

Yhtiö ei vaikuta herättävän Foorumilla tunteilua. Kaupankäynnin aloitus ilman osakeantia ei saa pikavoiton metsästäjiä liikkeelle. Tässä pohdituttaa näinä aikoina mm. seuraavat kielteiset aatokset.
Kauanko öykkiölöysän rahan aika mahdollistaa listaamattomien kasvuyhtiöiden ylipaisunutta osakeanti rahoitusta (Springvestin leipäpuu), juokseva liikevoitto alhainen, oma pääoma tänä vuonna paisunut satunnaisella yritysirtautumisella, voivat jakaa osinkoina mahdollisesti epäkurantteja kohdeyhtiö osakkeitaan (pliis, ei lääkefirmoja), Privanet Oy listaamattomien touhuilulla oli tunnettu loppu. Toisaalta, listaamattomien yhtiöiden joukosta voi joskus onnekkaasti kuoriutua seuraava Woltti ja hajautus pienesti tällekin puolelle aitaa voisi joidenkin salkkuun sopia.

Joululahjoja jaellaan.

7 tykkäystä

Miksiköhän tätä ei tehty ennen listautumista, eikös tämä tule vanhoille omistajille verojen muodossa nyt kalliimmaksi.

Onko kenelläkään asiasta enempi tietävällä tiedossa Springvestille pohjoismaisia verrokkeja? Tai rahoitustoiminnalle ylipäätään suuntaa-antavia kuvioita listautuneiden arvostuksista. :slight_smile:

Ohhoh, kylläpäs sieltä alas tultiinkin. Perjantain pikavoitot hupenivat avauksessa kertalaakilla. Melkoista osinko % nyt saatavilla :wink:

Onko tuossa joku virhe, kun osingon irtoamispäiväksi mainitaan 13.12 ja täsmäytyspäiväksi 14.12, eikös ne yleensä ole toisinpäin, fiksut ehti ostaa ja myydä ja napata osingon siinä sivussa.

Kannattaa lukea mm. täältä.

https://www.inderes.fi/fi/inderes-sijoituskoulu-osingot

Ei ole virhettä. Täsmäytyspäivä on se päivä, jona pitää olla Euroclearin osakasluettelossa, jolloin pitää olla 2 päivää aiemmin omistaja. Tässä tapauksessa siis sinun pitää omistaa osaketta 10.12. päivän päätteeksi, jotta olet osakasluettelossa 14.12. Ja näin ollen osinko irtoaa 13.12., koska jos ostat tuolloin, olet osakasluettelossa vasta 15.12. etkä saa osinkoa.

Eri asia sitten kuinka järkevää markkinalta on, että osake nousee osinkoilmoituksesta osingon verran ja nyt kun firman kassassa on reilusti vähemmän rahaa palataan samaan hintaan kuin ennen osinkoilmoitusta. :sweat_smile:

1 tykkäys

2-4 krt vuodessa maksettava osinko vähentää tarvetta/mahdollisuuksia ostaa pikavoittoja osinkojen muodossa. Täytyy seurailla tätä S, voisi olla ihan mielenkiintoinen firma, jos kehitys on odotuksien mukaista, mutta tähän osinko"huumaan" en ehtinyt mukaan.

Moi! Meillä alkoi juuri Springvestin seuranta, seurannan aloittava laaja raportti löytyy täältä :point_down: kyseessä on siis sijoituspalveluyhtiö, joka järjestää listaamattomille kasvuyhtiöille rahoituskierroksia.

Springvest on siinä mielessä hyvin poikkeava yhtiö, että sen arvonluonnista vain murto-osa näkyy tuloslaskelmassa. Rahoituskierroksista palkkioina saadut omistukset listaamattomista kasvuyhtiöistä näkyvät suoraan taseen kasvuna. Arvonluonnissa samoja piirteitä kuin varhaisemman vaiheen kasvuyhtiöihin sijoittamisessa, eli kyseessä on jossain määrin todennäköisyyspeli: arvonluonti riippuu tyypillisesti pienestä määrästä erittäin hyvin onnistuneita sijoituksia. Tähän todennäköisyyteen voi toki vaikuttaa valitsemalla hyviä sijoituskohteita, kuten Springvest pyrkii tekemään valikoimalla rahoitettavaksi arvionsa mukaan parhaan potentiaalin yhtiöitä.

Springvestin arvonmäärityksessä täytyy käyttää oletuksia (esim. mikä on vielä tunteamattomien, tulevaisuudessa rahoitettavien yritysten osakepalkkioiden käypä arvo?), joten virhemarginaalit ovat leveitä. Pätee toki kaikkiin analyyseihin ja muiden esittämiin mielipiteisiin, mutta suosittelen lukemaan analyysin tarkemmin ja miettiä onko samaa mieltä meidän käyttämistä argumenteista ja oletuksista :slight_smile: vastailen mielelläni jos analyysiin tai yhtiöön liittyen nousee kysymyksiä :+1:

Huomenna tulossa vielä video missä käydään yhtiötä @Kaisa_Vanha-Perttula kanssa tarkemmin läpi :tv:

14 tykkäystä

Tässä tuore video, jossa käydään läpi @Antti_Luiro:n kanssa Springvestiä sijoituskohteena. :blush:

-Aiheet-
00:00 Aloitus
00:17 Springvest pähkinänkuoressa
01:13 Kohdeyhtiöiden valintakriteerit ja -prosessi
02:30 Joukkorahoituksen markkinan kehitys ja konsolidoituminen
05:33 Markkinan kilpailutilanne
07:03 Kasvunäkymät
10:15 Riskit
12:12 Liiketoimintamalli ja tulovirrat
14:49 Arvonmuodostus ja osakkeen arvostustaso

3 tykkäystä

Tässä eilisillallta päivitetty raportti ja aamulta raportin etusivusta kommentti :point_down:

Ennusteissa tai yhtiön tilanteessa ei merkittäviä muutoksia, osakekurssi oli laskenut tavoitehinnan tasolle ja suosituksen tarkistaminen oli paikallaan :+1:

https://www.inderes.fi/fi/markkinan-vastatuuleen-ei-nay-viela-helpotusta

2 tykkäystä

Springvest julkaisi sijoittajatutkimuksen :point_down: mielenkiintoista dataa yhtiön asiakaskunnasta ja listaamattomien vs. listattujen yhtiöiden sijoittajista :thinking:

Yhtenä nostona: Vastanneiden Springvestin sijoittajien joukossa Ukrainan sota on

  • lisännyt sijoitusintoa n. 10 %:lla,
  • vähentänyt n. 45 %:lla ja
  • ei vaikuttanut 45 %:lla vastaajista.

Hyvä kuitenkin huomata, että suurin osa näistä vaikutuksista on lieviä. Data kuitenkin tukee meidän näkemystä siitä, että kuluvan vuoden ympäristö on rahoituksen tarjonnan osalta edellisvuosia haastavampi. Mielenkiintoista on myös, että listattuihin yhtiöihin sijoittavien joukossa vaikutukset ovat taas olleet kokonaisuudessa neutraalit, eli sijoitusinto on vastaavilla osuuksilla vastaajista kasvanut ja heikentynyt.

6 tykkäystä

Pieni päivitys tavoitehintaan osingon irtoamisen myötä :point_down:

https://www.inderes.fi/fi/tavoitehinnan-tarkistus-osingon-irtoamisen-myota-0

1 tykkäys