Osakesijoittaminen

SSAB - Ruotsin teräsjätti

UBS 47 SEK (4,65 EUR) & Osta

Onsdagen den 2 juni 2021 kl. 08:03
STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) UBS inleder bevakning på stålbolaget SSAB med köprekommendation och riktkursen 47 kronor.

Det rapporterar The Fly.

Analytikern förväntar sig goda vinster för europeiska ståltillverkare under de kommande sex månaderna.
A-aktien i SSAB stängde på 43:50 kronor i tisdags.
Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

https://www.swedbank-aktiellt.se/ovrigt/direkt.csp?id=FnMcGrmr&single=y

8 tykkäystä

Teräksen hintakehitys koronakuopasta vahvaa, tosin myös teräksen raaka-aineet ja rahdit nousseet nekin vahvasti

Europe HR Coil domestic Central Europe

US HR Coil domestic fob mill

https://www.fastmarkets.com/commodity-price/steel-hot-rolled-coil-domestic-exw-central-europe-mb-ste-0532

5 tykkäystä

Tata:n mies arvioi, että koko vuosi olis myyty Euroopassa
Hinnat edelleen nousussa/ huipuissa niin Eurooppa kuin USA, mutta nousussa myös teräksen raaka-aineet

Due to unbalanced demand and supply prices in Europe reached their highest historical level, climbing from the end of last year by Eur665/mt for hot-rolled coil to a record high Eur1,140/mt base ex-works Ruhr in June, according to Platts data. US prices are even higher due to short supply and not expected to ease any time soon.

mills are struggling to keep up with such strong demand with their bookings nearly full for most of this year “which is very strange to say in the middle of year, a situation that I have never seen before.”

https://www.spglobal.com/platts/en/market-insights/latest-news/metals/060321-european-tight-steel-supply-seen-continuing-through-year-end-tata?utm_source=social&utm_medium=twitter&utm_term=plattsmetals&utm_content=5d139fbb-e6bf-4728-abb1-7933f38625bf&utm_campaign=hootsuitepost

6 tykkäystä

Credit Suisse: 36 → 47 SEK (4,67 EUR) & Outperform

SSAB
Credit Suisse höjer riktkursen för SSAB till 47 kronor (36), upprepar outperform - Reuters (Finwire)
2021-06-07 07:36

4 tykkäystä

Toukokuussa Solidium ja Industrivärden myivät molemmat noin 5% siivut SSAB:sta.
Myös kolmas pääomistaja LKAB eli Ruotsin valtion omistama kaivosyhtiö on veivaillut, ja konvertoinut 10,5% osuutensa sekä äänistä että omistusosuudesta niin, että ääniosuus on nyt 16% mutta omistusosuus ennallaan. A-sarjalaisella on 10xkertainen äänimäärä vs B-sarjalainen.

Itse en ole suhmurointiriskien takia innoissani valtio-omistajasta, ja LKAB on lisäksi SSAB:n rautamalmitoimittaja.

Det statliga gruvbolaget LKAB har ökat innehavet i SSAB och äger numera 16 procent av rösterna, en ökning om 5,5 procentenheter. Ägarandelen om 10,5 procent av kapitalet står oförändrad.

https://www.swedbank-aktiellt.se/ovrigt/direkt.csp?id=UbVPe9TH&single=y

6 tykkäystä

EU/US -väliset terästullit poistumassa 6kk päästä, draft -asiakirjan mukaan.
Voisi kuvitella tasaavan hintatasoa näiden kahden alueen välillä.
USA:n tuoreimmat spottihinnat jopa 1700 USD/t = n 1400 EUR/t, kun taas Euroopassa vajaat 1100 EUR/t, eli 25-30% korkeammat.
SSAB:n osalta USA vajaat 20% liikevaihdosta, nähdäkseni paksua levyä eikä kelatavaraa (ei siis HR/CR/HDG Coil) ja hinta ei ihan niin paljoa keulinut tai ainakiin viiveellä vs kelatavarat. Mutta sen hinta laskenee.
Toisaalta EU-viennin vireäminen USA:an tukenee EU-hintatasoa
Ja SSAB:n Special Steels (27% liikevaihdosta) jokin osa mennee USA:n ja siitä kaiketi tulli sitten poistuisi.

SSAB 1Q2021 EPS=0,14 EUR ja P/E arviot 2021 luokka 6, joten kuvittelen kurssia painavan eritoten edelleen nuo kahden pääomistajan suurmyynnit, jotka kuitenkin tapahtuivat tasoihin 4,25 ja n 4,15 EUR.
Sittenhän nuo tuontikiintiöt taitavat olla katkolla myös teräksen osalta, joten siihen kaipaisi selkeyden ASAP.

https://www.fastmarkets.com/article/3993099/research-hrc-prices-strengthen-in-may-buyer-resistance-grows

5 tykkäystä

SSab tiedotti eilen laskeneensa liikkeelle yhtiön kestävyystavoitteisiin sidotun 2000 miljoonan vakuudettoman senior-ehtoisen joukkovelkakirjalainan…

No huh, huh, säpsähytti vähän, mutta onneksi Ruotsin kruunun eli noin 200 miljoonan euron…
:smirk:

  • Laina on viisivuotinen ja se erääntyy kesäkuussa 2026. Lainalle maksettava korkoon sidottu 3 kk Stiboriin, jonka päälle lisätään 1,85 % marginaali.

  • Yhtiön lainojen keskikorko ennen tätä transaktiota oli noin 2,85 %, joten yhtiö sai uutta lainaa suhteellisen edullisesti.

…Yhtiön omavaraisuusaste Q1:n lopussa oli vahva 63 prosenttia => se tulee laskemaan lievästi noin 61,6 prosenttiin…

5 tykkäystä

3 tykkäystä

DNB: 58 → 57 SEK (5,64 EUR) & Osta

Koski sitten B-osaketta (3,68 EUR eilen) tai A-osaketta (4,16 EUR eilen), aika paljon korkeampaa tavoitehintaa tarjoavat.
BTW huhtikuun lopussa nostivat 56 → 58 SEK (köp), joten näköjään DBN julkaisee näköjään pieniä tavoitehintamuutoksia.

SSAB
DNB sänker riktkursen för SSAB till 57 kronor (58), upprepar köp - BN (Finwire)
2021-06-16 07:17

4 tykkäystä

US & EU jatkavat US-tuontitullien kanssa työstämistä. EU:n vienti puolittui 5,0 mtonnista → 2,5 mtonniin tullien johdosta, kun taas US-kokonaistuonti tippui 35 → 20 mtonniin.

Tonnimäärät EU-> US ovat mitättömät verrattuna EU-tuotantoon (?vajaat 200 mton) tai US-tuotantoon (vajaat 100 mton). Hintoja avaus varmaankin tasaisi, periaatteessa EU:ta ylös ja USA alas. Toki teräs on hinnaltaan niin edullista 1+ EUR/kg, joten kuljetuskulut yms ovat myös roolissa.

Reduced tariffs on EU steel and aluminium products could have an impact on flows into the US. US imports of steel products from the EU fell by half in 2020 to 2.5 million tonnes from 2017 levels, while total US imports were down at 20 million tonnes in 2020 from 35 million tonnes in 2017.

3 tykkäystä

Selittäkääs joku yksinkertaiselle mikä tätä painaa? Joka päivä -2-3% vaikka q1 tulos oli hyvä ja näkymät luvattiin hyvät ja saksanmaan kilpailijalta tuli alkuviikosta posari.

Onko myyty jo tuotteet kiinteällä hinnalla ja raaka-aineen hinnannousu heikentää tulosta? Ei oikein nyt käsitä. Ostin kaks erää 3,80 ja sit tuplaus 3,65 mut nyt tietty vähä ihmetyttää.

No ei auta kuin odotella q2 rapsa.

2 tykkäystä

Kysyntä ja tarjonta painaa… innokkaampia myyjiä enemmän kuin ostajia. Tosin keksi miksi. Isot osakemyynnitkin tapahtuivat 4,25 EUR (Solidium) ja Myös Industrivärden teki kaupat A-sarjalaisistaan 45,5 SEK eli vajaat 4,5 EUR

Tätä ketjua taaksepäin selatessa löytää lähinnä positiivista uutisvirtaa, eikä pelkästään sen takia että sellaisia olisi tullut vain postattua…
1Q2021 tulos oli 0,14 EUR/osake; 4x 0,14 = 0,64 EUR, joka tekisi P/E= 3,5 / 0,64= 5,5

Tulosesityksestä, ainakin tuolloin antoivat ymmärtää että korkeampia 2Q2021 hintatasoja nousevat raaka-ainekulut PARTLY counteract. Ja että raaka-aine kulunsa nousussa.

Tulkitsen että hintojen nousun pitäisi enemmän kuin kompensoida nousevat raaka-aineet, mutta ei pidä olettaa että nousevat hinnat valuvat sellaisenaan katteeseen. Eli firmatasolla mekanismin raaka-aineet vs hinnat pitäisi toimia. Posareita (Salzgitter, Voest Alpine, Nucor, Cleland-Cliffs, jne) on tullut valtameren molemmin puolin 2Q2021 osalta vahvistamaan SSAB:n mahdollista skenaariota.

Analyytikot arvioivat SSAB:n tavoitehinnan järjestään > 4EUR, ja reilusti päällekkin

Mutta, markkinat näkevät nyt asiat näin. Ovat tämön vuoden aikana arvottaneet SSAB:n (B) arvon 2,
61… 4,73 EUR, joten vaikka markkinat ovat aina oikeassa, ovat ne oikeassa päivän kerrallaan. Huomenna voi olla toisin, tai voi olla olemattakin

Omasta mielestä markkinatilanne ja SSAB:n tuloskunto on sellainen, että holdailen ja vähän treidailen positioni ympärillä. Juuri nyt omat lisäykset 3,65…4,0 EUR väliin ovat turskalla… mutta kuvittelen kääntyvän plussalla


10 tykkäystä

Itse ostin outsaa ja tätä treidi mielessä, mutta enpä osannut riittävän aikaisin myydä. Uutisointi kuitenkin positiivista ja yhtiöiden pitäisi hyötyä suhdanteesta, joten olen lisäillyt laskun myötä. Olen viime aikoina miettinyt, mitkä yhtiöt olisivat hyviä seuraavaan osariin, ja tullut siihen tulokseen, että tällä tasolla näiden pitäisi lyödä hyvät tulokset tiskiin. Jos uskoo yhtiöihin, niin lisäyspaikkahan tämä on. Ei sijoitussuositus, mikä sanamuodoista onkin selvää :grinning_face_with_smiling_eyes:

5 tykkäystä

Aika rankasti liikehtii teräsyhtiöiden osakkeet viikosta toiseen. Epävarmuutta markkinoilla, vaikka kysyntä kovaa ja hinnat kohdillaan. Liekkö tässä isot pelurit ravistelee tuulipukuja pois pelistä?

Teräsyhtiöt pysyy itselläni toistaiseksi salkussa, koska tässä tilanteessa ei voi poljenta mahdottoman pitkään enää jatkua?

Tai sitten on jotain sellaista tekeillä, joka on jo ison rahan tiedossa?

2 tykkäystä

Kyllä se nyt jaksaa huolettaa kun hinta ei vastaa omiakaan arvauksia. Tottakai olis ollu kivempi ostaa jotain viime päivien menestyjää, mutta kyllä nämä laput saa ainakin minun salkussa levätä rauhassa. Itseä kiinnostaa se hiiletön teräs. Oisko saumaa teräsyhtiöiden Nesteeksi? Kiitokset opalle aktiivisesta postailusta tässä ketjussa!

3 tykkäystä

Mielestäni vielä SSAB:ta mielenkiintoisempi teräsyhtiö on Arcelor Mittal. Panostanut myös puhtaamman teräksen tuotantoon ja vahva tekijä tuulivoimapuolella. Tyypillisestä tuulivoimalasta muuten n. 80% on terästä! Arcelor Mittalilla myös omaa kaivostoimintaa, joten hyötyvät hintojen noususta enemmän ja tämän vuoden PE estimaatti seeking alphan mukaan 3,7. 2022 - 2023 ennustettu pe kahdeksan hujakoilla.

Oma pidemmän ajan näkemys, että puhtaan teräksen tuotanto saa tulevaisuudessa enemmän huomiota. Kaiken järjen mukaan näin täytyykin tapahtua, koska ei ole paljon järkeä investoida “puhtaisiin” sähköautoihin, aurinko- ja tuulivoimaloihin, jos niihin tarvittavat materiaalit ja komponentit valmistetaan likaisesti. Toki vielä tällä hetkellä ihmiset katsoo vain sitä lopputuotetta, eikä kokonaisuudella niin väliä. Eurooppalaiset globaalisti toimivat teräsyhtiöt mukaanlukien MT ja SSAB tulee hyötymään tästä rationaalisesta kehityksestä Kiinalaisten kustannuksella.

4 tykkäystä

On kyllä taas analyytikolla markkinahinnasta eriävä näkemys, sääli ettei pääse lukemaan näitä analyysejä mitä eetteriin putkahtelee. A-lappu nyt alle 4 EUR, B-lappu samoilla osinko-oikeuksilla mutta 1/10 äänillä varustettuna 3,5 EUR.

SEB: 62 → 65 SEK (6,39 EUR) & Osta

SSAB
SEB HÖJER RIKTKURSEN TILL 65 KR (62) (Direkt)
2021-06-18 08:55
STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SEB Equities höjer riktkursen för SSAB till 65 kronor från 62 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

A-aktien stängde på 40:73 kronor på torsdagen.

4 tykkäystä

Päivän päivittelyt, Osuuspankki nostaa vaikka edellistäkään tavoitehintaa ei ole käyty koskemassa ja kurssi sen kun dyykkaa (B-osake nyt 3,40 EUR), melkein 2kk Solidiumin myynnin jälkeen kurssi lirutellut alaspäin.
Nostan hattua OP:n analyytikon itseluottamukselle analyysejaan ja näkemyksiään kohtaan, ilman niitä moista nostoa tuskin olisi tehnyt.

OP: 5,40 EUR (lisää) → 6,00 EUR (osta)

8 tykkäystä

Oddo: ->55 SEK (5,40 EUR) & Outpetform

Morgan Stanley: 58 → 61 SEK (6,00 EUR) & Overweight

SSAB

Oddo höjer SSAB till outperform (neutral), riktkurs 55 kronor - BN (Finwire)
2021-06-23 09:20

Morgan Stanley höjer riktkursen för SSAB till 61 kronor (58), upprepar övervikt - BN (Finwire)

2021-06-23 07:02

8 tykkäystä

Kurssinousua odottavan aika on pitkä, mutta analyytikot sen kun näkevät potentiaalia…
Hintojen nousun kerrotaan tasaantuneen viime aikoina, mutta korkeiden hintojen ja matalien varastotasojen johdosta SSAB:n liiketoiminnalla vahva momentum. Vuoden käyttökate arvio ylös +18% ja +7% tuleville vuosille

Handelsbanken: 55 → 60 SEK (5,92 EUR) & Osta

SSAB
Handelsbanken höjer riktkursen för SSAB till 60 kronor (55), upprepar köp (Finwire)
2021-06-28 08:51

Handelsbanken har en fortsatt positiv syn på stålbolaget SSAB trots att uppgången i stålpriserna har mattats av något under den senaste tiden. Det framgår av en uppdaterad analys.

SSABs underliggande marginal bedöms kunna förbättras under resterande del av året vilket vidare leder till att Handelsbanken tror på ett starkt vinstmomentum för bolaget. De ser även en kombination av höga priser och låga lagernivåer vilket talar för ett fortsatt starkt momentum i SSABs verksamhet.

Handelsbanken höjer prognoserna för SSABs årliga ebitda-resultat med 18 procent, samtidigt som man även höjer nästkommande års prognos med 7 procent.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/06/28/ssab-handelsbanken-har-en-fortsatt-positiv-syn-pa-ssab-ser-underliggande-marginalforbattring-under-aret.html

6 tykkäystä