Lindex Group (Stockmann Group)

Haluaisko joku vielä kerran yrittää selittää, miksi JC ostaisi Stockmann-konsernin osakkeita, jos se olisi vain tavarataloliiketoimintojen perässä?

Sen ymmärrän, jos se haluaisi olla mukana kehittämässä sitä. Kannattava retail-business olisi hieno asia osakkeen omistajille!

Siitä tuli lisäksi mieleen, kun tuolla aikaisemmin pohdittiin, tai ainakin minä pohdin, että voisiko Lindex olla mörnivän talouden aikainen menestyjä? Edellisellä kerralla talouden parantuessa, Lindexin tulos heikkeni. Onko peltihallin myötä riskiä yli-investoinnille?

Toisaalta viimeksi Lindexin, kuten koko konsernin, liikevaihto kasvoi, mutta kannattavuus heikkeni. Käsitykseni mukaan peltihallin pitäisi tuoda parannusta juuri tällä osa-alueella kapasiteetin noston lisäksi. Voihan sitä lisäksi vuokrailla eteenpäin, kuten täällä on jo aikaisemmin ollut puhetta.

Lähti vähän rönsyilemään. Varsinainen pointti siis tuo JC:n strategia. Tulikohan muutenkin liian änkyrä viesti näin perjantai-iltana? Kait sitä kuitenkin on hyvä joskus riskejäkin pohtia, vaikka väärässä olisikin.

7 tykkäystä

Jos omistaa tarpeeksi osakkeita pääsee vaikuttamaan firman suuntaan, samalla saa sitten option Lindexin osalta vaikka tähtäimessä on vain retailin hankkiminen.

Jos JC näkee muiden tavalla että retailin irroittaminen nostaa osakkeen arvoa niin miksi ei yrittäisi hyötyä siitä? Tavallaan hedgeää myös mahdollista sijoitusta retailiin.

7 tykkäystä

Jos ostaa osakkeita, pääsee myös hallitukseen ja saa kuulla yhtä ja toista yrityksen liiketoiminnasta.

Opin lisäksi sieltä voi poimia itselleen oppeja ja tuoda pöytään omia, jolla kehittää yrityksen rempallaan olevaa liiketoimintaa.

Pystyy myös istuttamaan käytäntöjä, jotka palvelee omien muiden liiketoimintojen liiketoimintaa.

Mäkin ymmärrän shoppailutoiveet, mutta voi tuo olla, että siellä on tyystin toisenlaisia, omistalähtökohdista lähteviä toiveita.

5 tykkäystä

Oli minusta rohkaisevaa nähdä, että Proprius Partners tuli uutena omistajana mukaan 350000 osakkeella. Mukava näet tietää, että yhtiö on läpäissyt Viitikon ja Heikkilän seulan sekä näkevät nousuvaraa.

16 tykkäystä

Lindexille merkityksellinen euro/sek-kurssi on lähtenyt viimeinkin kehittymään myönteiseen suuntaan. Kruunun heikentyminen peitti aiemmin alleen Lindexin maltillisen positiivisen kehityksen korkean inflaation aiheuttamassa vaikeahkossa markkinatilanteessa.

30 tykkäystä

Kyllä näitä tavarataloja muualla ainakin kaupaksi menee.

11 tykkäystä

TILAAJILLE

Näiden kolmen suomalaisyhtiön osakkeet maistuvat nyt ulkomaalaissijoittajille – maku voi tosin olla hapan

11.12.202307:00

Stockmannilla ulkomaalaisomistus vahvassa nousutrendissä

Kun tekninen muutos oikaistaan pois, Stockmannin ulkomaalaisomistus on noussut 11 peräkkäistä kuukautta

Lainaus KL tänään. Ehkä tuo “vahvassa nousutrendissä” on vähän liioitellen sanottu, mutta kuten omistajalistaus kertoo, on ulkolaisten omistus ollut nousussa,tosin lievästi viime kuukausina.

7 tykkäystä

Tänään noin klo 15.15 on tehty 71380 osakkeen kauppa.Sama määrä kuin Vakuutusyhtiö Fennialla oli tuoreessa suurimmat omistajat listassa.Muistin virkistämiseksi lainaus q3.Stokkalla ja Fennialla on käräjäoikeudessa muutoshakemus menossa. Miksiköhän myivät juuri nyt.Onko muutoshakemus vastatuulessa ?

Sovintoratkaisun toimeenpano edellyttää, että tuomioistuin vahvistaa saneerausohjelman
mukaisen maksuohjelman muutoksen. Muutoshakemus on jätetty Helsin-
gin käräjäoikeuteen.(lainaus q3)

7 tykkäystä

Voiskohan se olla niin että homma on oikeudessa nyt taputeltu, ja Fennia voi myydä osakkeensa ilman että kukaan kuvittelee että ovat suostuneet siihen ratkaisuun jonka kanssa Fennialle tuo osakemäärä aikanaan annwttiin?

4 tykkäystä

Tästä olisi pitänyt tulla pörssitiedote jos oikeudesta on jotain päätöksiä tullut. Ehkä huomenna?

5 tykkäystä

Kruunun myötä targetin nosto 3.1€:n

Edit

33 tykkäystä

Itse asiassa kruunun muutoksilla tähän pienempi vaikutus, pääasiassa tuli siitä että nostin hieman Lindexin arvoa osien summa-mallissamme, joka nyt on 4,0e, kun aiemmin se oli 3,8e. Toki tässä laajan päivityksen yhteydessä pohdiskelin muutenkin arvostusta läpi.

25 tykkäystä

Juteltiin @Rauli_Juva kanssa Stockmannista tuoreen laajan raportin tiimoilta. :blush:

27 tykkäystä

Kysymys: ESG on tänä päivänä Pop-aihe kaikissa yhtiöissä. Miksi ESG-osio puuttuu Stockmann -raportista? Ja monista muistakin Inderes -raporteista.

1 tykkäys

Kyllä Stockassa on, esim. laajan sivulla 39. Siinä olet oikeassa, että kaikista yhtiöistä ei ole vaan ollaan tuotu näitä ESG-sivuja asteittain analyyseihin. En muista ollaanko julkisesti kerrottu mihin firmoihin ja millä perustein, ehkä @KaroliinaLoikkanen tai @Antti_Viljakainen voi kommentoida tätä (johonkin muuhun kuin Stocka-ketjuun).

4 tykkäystä

Kiitos oikaisusta. Tuo sivu 39 meni silmien ohi. Mutta ok. Tuo taksonomiarajaus on tietenkin haastavaa, sillä Stockan tuotetarjonnassa esim. vaatteiden arvoketjun ympäristövaikutukset ovat mittavat lähtien puuvillapelloilta ja päätyen kierrätykseen / polttoon / muuten vaan dumppaamiseen jonnekin Afrikan perukoille. Rajaaminen yksin vähittäiskauppaan ei anna täyttä kuvaa toimijan ympäristövaikutuksista. Tästä kulmasta asioita pitäisi pystyä tuomaan esiin, sillä uudet raportointidirektiivit ohjaavat myös ns Scope 3 eli koko toimitusketjun päästöjen ja ennen kaikkea myös S- ja G-oisioiden huomiointiin (mm. ihmisoikeudet ja työntekijöiden kohtelu). Asia koskee aikanaan myös Stockkaa. Mutta ymmärrän tehtävän mahdottomuuden täysin ulkopuoliselle tarkkailijalle ilman yhtiöltä saatavaa inputtia.

2 tykkäystä

Lindexin vastuullisuusraportit löytyy:

Ei kai siellä nyt ihan silmät kiinni kaikkea dumpata ilman minkäänlaista inputtia tai seurantaa Afrikan perukoille.

Tuolla on kuitenkin perattu kaikkea sukupuolista, kiertotaloudesta, ja raaka-aineista työympäristöön.

Onko tähän jotain lähdettä että kaikki puppua? Jos Stockasta ollaan hankkiutumassa eroon / johto tullut Lindexistä, suuntahan on siinäkin oikea.

1 tykkäys

Kyllä minä nuo yhtiön raportit olen kotisivuilta käynyt lukemassa. Mutta näissä analyyseissa niiden kommentointi jää mielestäni vajaaksi.

2 tykkäystä

Kiitos kommenteista. Kommentoin laajemmin muualla noita Raulin mainitsemia kriteereitä siitä, mihin kaikkiin yrityksiin ESG arvioitamme lisäämme. Katsomme tässä vaiheessa ESG asioita pääsääntöisesti taloudellisesta näkökulmasta, jolloin taksonomia ja päästötavoitteet ovat näkemyksemme mukaan ensimmäisten arvioitavien asioiden joukossa. Tämä siksi, että taksonomian oletetaan laajemmin vaikuttavan rahoituksen hintaan ja saatavuuteen ja toisaalta päästötavoitteiden toimeenpano potentiaalisesti saattaa aiheuttaa muun muassa kustannusvaikutuksia ja investointitarpeita.

Monen ympäristöasian, sosiaalisen näkökulman tai hallinnollisen asian arvioimisen haasteena on tosiaan osin tiedon jatkuva kehittyminen, sektorien välinen vertailukelpoisuus (tai itse asiassa sen puute) ja osin monimutkaisuus ja tilannesidonnaisuus. Kehitämme tietysti tätä konseptia koko ajan ja olemme varsin kiitollisia tästäkin palautteesta.

13 tykkäystä

Ruotsin vaatemarkkinasta raportoidaan aina joulukuussa ns. väliaikatietoja ja tänään aamulla kerrottiin joulukuun 1-18. päivän osalta vaatemyynnin laskeneen 4 % eli varsin heikkoa kehitystä. Jakso on toki lyhyt jolloin sitä voi heiluttaa satunnaiset tekijät niin tänä vuonna kuin vertailukaudessa. Katsotaan sitten tammikuun alussa miten koko kuukausi meni. Marraskuun ja Q4:n siihen astisen kehityksen osalta lukuja kommentoitiin täällä

12 tykkäystä