Lindex Group (Stockmann Group)

Myyntitiedote 31.1.2023
Päivittäistavarakauppa ry

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi joulukuussa 5,8 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2022 joulukuussa 5,8 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 969,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi joulukuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 8,1 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto väheni samaan aikaan 2,7 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski yhteensä -0,4 % vuoden 2021 joulukuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta liikevaihto kasvoi 9,4 %.

  • Elintarvikkeiden myynnin kasvu oli joulukuussa selvästi suurempi kuin alan kokonaismyynnin kehitys. On kuitenkin huomioitava, että myynnin kehityksen taustalla on ruoan raaka-aineiden ja tuotantopanosten voimakas kallistuminen, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto huomauttaa.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-joulukuussa 3,3 %

Liikevaihto kasvoi tammi-joulukuussa 2022 pukeutumisen tuoteryhmässä 7,3 % edellisvuoden tammi-joulukuuhun verrattuna. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto laski 1,6 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 0,5 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 4,7 % vuoden 2021 tammi-joulukuusta

Lainaus.Toivottavasti Stokka-lindex on saanut myytyä “varastostaan” tavaraa hyvään hintaan.

15 tykkäystä

Tässä on 21 luvuissa mukana saneerausvelkoina käsiteltyjä vanhoja ostovelkoja (eli yrityssaneeraukseen mennessä auki olleet ostovelat jäi saneerausvelaksi), ne maksettiin pois keväällä 2022 kun Hesan kiinteistö myytiin. Veikkaisin että vertailukelpoisesti toi olisi samaa luokkaa kuin 21 tai vähän ylös.

Inflaatiolla on osansa, mutta varmasti myös volyymiä enemmän jos on aiemmin ostettu. Tilausajat on etenkin Lindexin omissa tuotteissa hyvin pitkiä, joten suoraan kysyntään reagoimisesta ei ole kysymys. Kuten tossa aiemmin kuvasin, pikemminkin monella kuluttajayhtiöllä on ollut viime vuonna haastetta, kun tavaraa on tilattu korona-ajan kovan kysynnän ja saatavuusongelmien takia etukäteen ja sitten kysyntä hiipuikin. Katsotaan miten Stocka on varastohallinnassaan onnistunut.

7 tykkäystä

Hallituksen puolella ei kovin kummoista liikettä eli lähes samalla kokoonpanolla jatketaan ehdotuksen mukaan. Sari Pohjonen hyppäämässä puheenjohtajan paikalle Neuwaldin tilalle.

11 tykkäystä

Olen kyllä sitä mieltä, että tuo Anne Kuittisen jääminen pois hallituksesta on erittäin harmillista. Oli hallituksen ainoa nuoremman polven edustaja, joka omasi myös erinomaista kokemusta kansainvälisestä verkkokaupasta. Ihmeellistä, että hänen tilalleen ei ketään uutta sitten hommattu. Olisin kenet tahansa muun tuolta hallituksesta enemmin päästänyt menemään kuin Kuittisen. Toivottavasti hän ei kokenut jäävänsä nuorena naisena jyrän alle tuolla ”vanhojen jäärien” keskuudessa.

Pohjosen nouseminen Neuwaldin paikalle ei myöskään herätä itsessäni myönteistä reaktiota, vaikka ei tuolla liikkeellä välttämättä ole hirveästi merkitystä mihinkään.

Yleensä jaksan olla Stockan suhteen posiitivinen, mutta näitä hallitusmuutoksia en saa ainakaan posiitiviselle puolelle kääntymään nimenomaan tuon Kuittisen pois jäännin takia.

8 tykkäystä

Tässä on juttua tulevasta puheenjohtajasta, eli Sari Pohjosesta. Ei maksumuuria.

Pohjonen on vuonna 1966 syntynyt hallitusammattilainen, joka tunnetaan erityisesti Oriolan ja Fiskarsin entisenä talousjohtajana.

Stockmannin hallituksessa hän on ollut viime vuodesta alkaen. Hän on riippumaton yhtiöstä ja sen suurista osakkaista.

6 tykkäystä

Coeus kevensi viime kuussa omistustaan noin 15 prossaa. Muuten ei uudelta omistajalistalta ei mitään isoja havaintoja.

https://www.stockmanngroup.com/fi/suurimmat-osakkeenomistajat

7 tykkäystä

STOCKMANN – RAHASTON SUURIN OMISTUS
Stockmann jatkaa edelleen Rahaston suurimpana omistuksena. Olemme viime
kuukausien aikana keskustelleet suurimpien omistajien kanssa ja esitelleet heille
näkemystämme lisäarvosta, joka syntyisi, jos Lindexin ja Stockmannin liiketoiminnot
eriytettäisiin toisistaan. Ehdotuksemme ei ole kohdannut vastahakoisuutta.

Lainaus Coeus lokakuun alusta sijoittajakirjeestä.Ehkä ovat tulleet toisiin aatoksiin Stokkan suhteen.

9 tykkäystä

@Rauli_Juva Onko suunniteilla tai mahdollista järjestää Stockmann-live 24.2. aamulla? Foorumi vaikuttaa kuitenkin olevan varsin innostunut yhtiöstä. Seuraajia varmasti riittäisi.

14 tykkäystä

Terve!
Joo, kyllä mulla omassa päässä on tämmöinen ajatus ollut, mutta täytyy mainita muillekin, että joku tulee kuvaamaan :slight_smile: Eli tulee live, jossei jotain kummallista nyt satu tässä välissä, kun on vielä jonkun aikaa tulokseen.

54 tykkäystä

:smiley: Hyvä! Kiitos! (itselläni salkku täynnä osaketta, joten toivottavasti sekä minä, että Inderes yllätymme iloisesti tulosaamuna :wink:)

5 tykkäystä

Spin-off voi vapauttaa kytevän potentiaalin, kun rumasta ankanpojasta tuleekin joutsen – ”Huomattavasti kiinnostavampi kuin listautumisanti”

Sijoitusstrategiaa ei kuitenkaan kannata rakentaa spin-offin odottelun varaan, koska odottavan aika voi olla todella pitkä. Esimerkiksi Lindexin irrottamisesta Stockmannista on puhuttu lähes vuosikymmen, mutta yhtiöt ovat yhä yhdessä.

”Aina on olemassa arvoansan riski. Jos sijoitussuunnitelmasi olisi ollut vuonna 2014, että nämä yhtiöt jakaantuvat, odottaisit yhä”, Vilén naurahtaa.

Saari toteaa, että Stockmannin ja Lindexin välillä on ainakin jonkinlaisia synergioita esimerkiksi hankinnassa. Hyvä kysymys lienee sekin, mitä Stockmann olisi ilman Lindexiä. Tavaratalotoiminnan kassavirta pitäisi ainakin ensin saada kuntoon

Otsikkotaso ja osalainaus Arvopaperi lehdestä.Kommentti. “Odottavan aika on tosiaan pitkä,tai ollut pitkä Lindexin suhteen” Stokkan pääomamarkkinapäivillä ensi kuussa aihetta oletettavasti sivutaan.

10 tykkäystä

Perjantaina on sitten Q4-tuloslive ja on muuten mahtava Stockka -sammakko kuvassa. :frog::smiley:

31 tykkäystä

Stockan tulosennakko.
Paitsi loppuvuoden saavutukset myös tietenkin 2023 näkymät ohjeistuksineen asian ytimessä.

Tälle vuodelle odotetaan selvästi heikompaa tulostasoa

Ennusteemme tämän vuoden liikevaihdoksi on suunnilleen viime vuoden tasolla. Oikaistun liiketuloksen uskomme tippuvan selvästi, reilun 80 MEUR:n tasolta 65 MEUR:oon, joka on myös konsensusennuste. Tähän vaikuttavat yllä mainitut seikat sekä yleisesti heikko kuluttajakysyntä ja kustannusinflaatio, etenkin palkkojen ja vuokrien nousu. Odotammekin mahdollisen ohjeistuksen viittavan heikkenevään tulokseen. Stockmann on ilmoittanut pitävänsä pääomamarkkinapäivän 14.3. jossa saataneen lisätietoa yhtiön strategian toteutuksesta ja taloudellisista tavoitteista.

image

15 tykkäystä

Lisää muutoksia Itiksessä, saa nähä tuleeko tilalle K supermarkettia vai mitä siihen keksitään.

HS Helsinki | Kauppakeskus Itiksen Stockmann supistaa toimintaansa – Herkku lopettaa kokonaan: https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009412843.html

8 tykkäystä

Hieman tätä sivuten, #meidänstocka ryhmässä annettiin arvosteltavaksi uuden konseptin esittelyteksti. Siitä päätellen uudesta Itiksen myymälästä on tulosta osittain showroom henkinen, jossa asiakkaita avustetaan tekemään ostoksia digitaalisesti. Lisäksi sisustustuotteiden esillepanoon panostetaan (Ikea henkinen perhaps). Tulee myös lastenleikkipaikka :slight_smile: En päässyt tekstiin enää käsiksi vastattuani arvosteluun. Vaikutti ainakin hyvin erilaiselta konseptilta muihin muotiliikkeisiin ja stockan muihin myymälöihin verrattuna. Teksti oli sen verran lyhyt ja epäselvä, ettei ainakaan vielä omat odotukset nousseet konseptin suhteen.

9 tykkäystä

Todennäköisesti Itiksen Stockmann on ollut rajusti tappiollinen, joten sen pienentäminen parantanee tulosta. Jos siihen saadaan päälle vielä pöhinää niin kuulostaa hyvältä.

7 tykkäystä

Loka-joulukuu 2022

  • Stockmann-konsernin liikevaihto laski 1,8 % ja oli 272,6 miljoonaa euroa (277,5).
  • Suhteellinen myyntikate oli 57,4% (57,7).
  • Oikaistu liiketulos oli 26,1 miljoonaa euroa (29,6).
  • Liiketulos oli 24,6 miljoonaa euroa (50,6).
  • Osakekohtainen tulos oli 0,11 euroa (0,23).
  • Vuosineljänneksen tulos oli 17,6 miljoonaa euroa (35,3).
  • Lindexin liiketulos ja liikevaihto Ruotsin kruunuissa paranivat, raportointivaluutassa liikevaihto ja liiketulos laskivat.
  • Stockmann-divisioonan liikevaihto parani edelleen, mutta liiketulos laski poistojen kasvun ja liiketoiminnan muiden tuottojen pienenemisen seurauksena.
27 tykkäystä

Yllättävän hyvin Lindex sai puolustettua gross marginia. Björn Borgilla oli sama eilen.

25 tykkäystä

@Rauli_Juva Tuutko avaamaan sitä kassavirta/kassa-asiaa, kun selviää. Teidän exceleissä ollut siis (130meur) ja toteutuma (168meur)?

2 tykkäystä

Voi olla että pulleita sammakkomeemejä ei vilise tänään

3 tykkäystä