Lindex Group (Stockmann Group)

Raulin kommentti aamun osarii:

11 tykkäystä

Lupausta herättävästi muotoiltu saneerausta koskeva kommentti: “Stockmann-konsernin tavoitteena on saada yrityssaneerausohjelma päätökseen mahdollisimman pian.”

Ehnbågen tullessa toimariksi muotoilu oli vielä huomattavasti lievempi (Sari Pohjonen): “Yrityssaneerauksen päättymisen lähestyminen antaa meille mahdollisuuden siirtyä eteenpäin ja hakemaan lisäkasvua”

6 tykkäystä

@Tnokka ja @Tiloski

Strategiatyön ja saneerauksen päätymisen osalta ei ollut juuri uutta kerrottavaa. Toimarin vaihdoksen myötä ilmeisesti strategiaprosessi venyy entisestään, mutta “ambitio” on yhä saada se maaliin ja esitellä CMD:llä tän vuoden aikana. Tästä voisi rivien välistä lukea ettei olisi iso yllätys, jos venyisi ens vuoden puolelle. Ehkä siihen mennessä olisi noissa riitajutuissakin saatu jotain edistystä…

13 tykkäystä

Mielestäni ihan positiivinen tulos. Lindex on edelleen kovassa vedossa, mikä tärkeää. Nyt vain odotellaan kärsivällisesti niitä strategisia peliliikkeitä, ettei Stocka olisi pelkkänä kantona kaskessa ikuisuutta.

6 tykkäystä

@Rauli_Juva Onko CEO-haastattelua tulossa tänään ?

3 tykkäystä

Tässähän se, huomatkaa Raulin onnellinen ilme - hän on todella yksi meistä.

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:33 Q2:n pääkohdat
01:59 Lindexin bruttomarginaali
03:05 Ohjeistus
04:00 Strategiaprosessin eteneminen
04:55 Toimitusjohtajan ajankäyttö Lindexin ja Stockmann-divisioonan välillä
05:55 Fokusalueet loppuvuodelle

15 tykkäystä

Retail oli karmea vaikka markkina antoi Sokoksen ja tilastojen mukaan vetoapua ja tulos niin tulos oli siitä huolimatta karmea.
Katsotaan keksiikö Susanne jotain viisasten kiveä sen kääntämiseksi vai eriytetäänkö Lindex konsernista samalla sekunnilla kun saneeraus saadaan päätökseen toivottavasti loppuvuoden aikana.
Raulin haastiksen perusteella Susanne on koko konsernin toimariksi nimittämisen jälkeen tähän käyttänyt merkittävän määrän työtunteja ja uskon että hallitus hänen johtopäätöksiään tukee olkoon se mitä tahansa tämän liiketoimminan tulevaisuuteen tulee.

Lindexillä erittäin vakuuttavaa operatiivista suorittamista vaikka valuuttakurssit euromääräistä tulosta rokottivatkin, 300k uutta identifioitua asiakasta 5,6 miljoonan asiakkaan tunnistettuun kokonaismäärään on prosentuaalisestikin varsin mukavaa kasvua ja antaa mahdollisuuden myydä tuotteita näille myös tulevaisuudessa kun brändi on asiakkaalle jo tuttu.

Myyntikate jatkoi edelleen todella vahvana ja jopa nousi vertailukaudesta!
Internetmyynti kasvoi myös vajaa 10% vertailukauteen verrattuna ja myynnin mix sitä kautta parani entisestään, uuden logistiikkakeskuksen tuleminen on näin ollen erittäin hieno asia tulevaisuutta ajatellen.

Seuraillaan strategiatyön etenemistä ja Raulin uutta rapsaa odotellessa jossa taas nostellaan Lindexin ennusteita. :sunglasses:

21 tykkäystä

Kiitos! Kyllä tästä firmasta vielä hyvä tulee… T:osakkeenomistaja

3 tykkäystä

Susanne sulattaa pahimmankin karhun sydämen!

Olen lähes täysin varma että saneerauksen loputtua retailille tapahtuu jotain - en usko että Susanne haluaa vetää tuota tavaratalon kokoista riippakiveä mukanaan. Ja hallitus tietää tämän.

17 tykkäystä

”We need to improve sales and profitability” tuli kyllä niin painokkaasti, ettei Susanne taida selkeästikään katsoa tätä nykyistä touhua loputtomiin. Toivottavasti eivät hallitus ja keskeiset omistajatkaan.

11 tykkäystä

Pieni OP:n summary;

7 tykkäystä

Elättelen toiveita, että Susanne myy tavarataloharrastelun pois ja Lindexin rahakone tekee tulevaisuudessa tuloksen. Olishan se kiva, jos Stokka tekis rahaa, mutta onhan tätä yritetty jo aika kauan. Pois vaan, ei tule ikävä.

6 tykkäystä

Kurssi ei innostunut tuloksesta, mutta analyytikko sentään

SEB 2,30 (pidä) → 2,50€ & Pidä

16 tykkäystä

Heitetääs @Rauli_Juva sulle sellainen pieni kesäinen rapala, jos nyt Q2 tietojen pohjalta leikittäisiin että retail “katoaisi” yhtiöstä niin mitä pistäisit Lindexin arvoksi?

29 tykkäystä

Heitetääs myös sama kysymys selvästi liiketoimintaa tonkineelle @Seinakadun_Keisari lle? Minkä arvoinen Lindex mielestäsi on?

7 tykkäystä

Vaikka kysymys on muille,viikonlopun ratoksi ja muistin varmistamiseksi.

Stockmann ostaa Lindexin

Tavarataloketju Stockmann ostaa ruotsalaisen vaatekauppaketjun Lindexin. Stockmann on tehnyt yhtiöstä noin 870 miljoonan euron arvoisen ostotarjouksen, ja Lindexin hallitus suosittelee sen hyväksymistä.2007

Talous|Yritykset

Stockmann tekee 250 miljoonan euron alaskirjauksen Lindexin liikearvoon 2020.

Vähän oikaisten Lindexin arvo 870 -250 =noin 600 miljoonaa.

Inderesin viimeinen perinpohjainen analyysi Q1 Jälkeen sai Lindexin arvoksi noin 600 miljoonaa.
Tuskin mikään on kovin olennaisesti muuttunut muutamassa kuukaudessa.

Velkasaneerauksen suhteen mennään oikeastaan entisillä teksteillä.Vaikka aikanaan johtaja Jari ja nyt johtaja Susanne luonnollisesti pyrkivät asian mahdollisimman nopeaan loppuunsaattamiseen jutut oikeudessa etenevät omaan tahtiinsa. Niistähän ei oikeastaan saatu mitään uutta arviota Q2 yhteydessä.
Eli jonkun esittämä “muutama vuosi” voi hyvinkin olla realismia.

Johdolle jää ainoaksi “strategiseksi” vaihtoehdoksi laittaa Stokkan tavaratalot kuntoon,nostaa Lindex vielä parempaan tuloskuntoon uuden logistiikkakeskuksen avulla.Ja auttaahan se Stokkan tavaratalojakin,sen kautta käsittääkseni osa heidänkin tavaroista kulkee.

3 tykkäystä

Palaan tähän Raulin vastauksen jälkeen

6 tykkäystä

Raportti lähti juuri ulos ja siinä on Lindexin arvoksi osien summassa päivitetty 625 MEUR. Jos tavaratalonjen miinusarvo katoaisi, tuolla päästään reilun 4 euron osakekohtaiseen arvoon. Kuten raportista selviää, tämä perustuu edelleen siihen, että nykyinen marginaalitaso Lindexissä ei ole kestävä ja siten tulos tulee lähivuosina vähän laskemaan. Tämän suhteen olen tähän asti ollut seurantani ajan väärässä eli marginaali on pysynyt hämmästyttävän vahvana ja siten ennusteemme Lindexille liukuneet ylöspäin. Katsotaan miten jatkosssa.

Jos katsottaisiin Lindexin tämän hetken tulostasolla (noin 90 MEUR EBITtiä), niin arvoksi voisi mun käyttämällä maltillisellakin EV/EBIT 8x:llä saada EUR yli 700 MEUR. Tässä skenaariossa osakekohtainen hinta heiluisi jo vitosen hujakoilla ilman tavarataloja.

59 tykkäystä

Pidättekö kuinka todennäköisenä, että nykyinen johto pyrkii eroon tavarataloista vai onko strategia jollain ilveellä elvyttää, että ne tekemään tulosta? Toimitusjohtajan valinnasta tulee vain sellainen olo, että Lindex edellä mentäisiin tulevaisuudessa.

Lindexin arvostus on aika pahasti Stockan panttivankina nyt.

1 tykkäys

Eli päivitetty rapsa ulkona, siinä osien summa / arvonmääritystä on hienosti avattu.
Inderes: 2,35 (Lisää) → 2,40 & Lisää

Omistajan omistuksen arvolle tavaratalot on varsinainen taakka, sillä raportissa arvioidaan että 0-hintaisella lahjoituksella osake olisikin yli 4 euron arvoinen Raulin Lindex-tuloskunnon arvioilla ja P/E 12 -kertoimella (ei siis tarvitse venyttää H&M/Inditexin tasoihin (P/E=20)

Pitelenkin peukkuja että yrityssaneeraus saadaan loppuun, ja että teollinen ostaja tutustuttuaan toteaa että heidän omistuksessaan (synergiat / mittakaavaedut; hankinnnat; hallinto; IT; jne) retail on saatavissa nollahinta-arvoiseksi.

Toki yhtä lailla tai enemmänkin toivon että retail kykenee itsenäisestikin nollatulosta parempaan, ei se liiketaloudessa hääppöinen suoritus ole. Ei vaan tunnu onnistuvan kaikesta tekemisestä huolimatta. Ehkä P&C osaaminen aikanaan valuu retailin suorittamiseen ja tuo bisneskunnon.

Tuotto-odotus on kohtuullisen hyvä, kun huomioidaan mahdolliset rakennejärjestelyt keskipitkällä aikavälillä
Vuokraveloilla ja kassalla oikaistuna arvioimme Stockmannin 2023-24 P/E luvun olevan 8-9x ja EV/EBIT:n noin 6x.
Pelkästään yhtiön tulosta ja kassavirran luontikykyä ajatellen nämä ovat mielestämme hyväksyttävien
arvostuskertoimien alalaidassa. Yhtiötä arvioidessa tulee kuitenkin huomioida myös mahdolliset rakennejärjestelyt jota voi hahmotella osien summan arvon kautta, jonka arvioimme olevan 3,5-4 euroa. Emme näe tämän piilevän arvon realisoituvan lähitulevaisuudessa, mutta 2-5 vuoden päähän katsottaessa näemme sen mahdollisena.
Pidemmällä aikavälillä emme odota merkittävää tuloskasvua ja pääoman tuotto jää ennusteillamme
tuottovaatimuksemme tuntumaan, joka korostaa rakennejärjestelyjen tarvetta ja niiden roolia osakkeen tuottoodotuksessa.


image
image

15 tykkäystä