Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Jahas, tällaistakin on tapahtunut! :slight_smile:

Voitto on suomalaisittain historiallinen, sillä yksikään suomalaisnainen ei ole tähän mennessä voittanut Timanttiliigan osakilpailua. Murto oli tätä ennen saavuttanut tässä yleisurheilun kovimmassa kilpailusarjassa kakkossijan. Miesten puolella voittoja ovat saavuttaneet ainoastaan keihäänheittäjät Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen.

25 tykkäystä

En ole itse kokenut koskaan noin. Nykyinen kämppä on iso omakotitalo, ja kerrostalossa kasvaneelle, omalla “asumisuralla” kerrostaloissa ja rivareissa asuneelle meikäläiselle eka oma omakotitalo. Tässä on nyt muutama vuosi oltu, ja onhan tämä aika kiva. Saa itse päättää (ja huolehtia) kunnossapidosta, on tilaa tehdä kaikkea, on oma puutarha ja pihakeinu, oma kuntosali, autotalli, grilli, savustuspönttö, terassi, tilaa ja mahdollisuuksia.

Ei tämä varmastikaan mikään loppusijoituspaikka ole, mutta semmoisella idealla, että yhden kymmenvuotiskauden tässä viettää, tuntuu ihan parhaalta ratkaisulta, eikä ole yhtään alkanut tuntua, että ei olisi ollut just sitä, mitä halusi ja toivoi. Just tuossa istuskelin saunan jälkeen pihakeinussa, omassa vihreässä keitaassa katselemassa, miten rastas kävi nappaamassa madon roboleikkurin hoitamalta, siistiltä ruohomatolta. Tuntui onnelliselta.

Toki pitää sanoa, että itsellä ei oikein ikinä ole ollut mitään erityistä lopullista ihannetta, että olisi just joku tietty paikka, joka olisi unelmien täyttymys. Kaikessa on hyvät ja huonot puolensa, ja optimi on, ettei aja itseään nurkkaan, mistä ei pääse pois, kun haluaakin taas jotain muuta. Siksi yritän aina myös varmistaa, että asunto olisi kphtuullisen likvidiä omaisuutta, kun haluaa siirtyä seuraavaan ruutuun. Ja toki myös niin, ettei asumiskustannus ole ikinä niin iso, että kämpän maksaminen rajoittaisi muuta elämää.

Jos olisi korona-aikana pitänyt nyhjöttää jossain kerrostalokopissa, ei olisi ollut kiva. Ja kun oikein mietin, mun mielestä jokainen omistuskämppä on ollut mieleinen, jokaisessa on tullut asuttua pitkähkö aika, ja toisaalta myös kaikissa on tullut “aika täyteen” niin, että on halunnut taas jotain muuta. Vuokra-asunnoissa on ollut monenlaisia harmituksia, vaikka niissäkin on luullut löytäneensä mieleisen, oma on ollut aina mieleisempi. Vuokrallakin on tullut asuttua niin kerrostalossa, rivarissa kuin omakotitalossakin.

OKT vaatii huolenpitoa, kerrostalosta ja rivarista on huolettomampaa lennähtää maailmalle milloin vain niin pitkäksi aikaa kuin haluaa. Vaan kun itsellä alkaa olla tullut mitta täyteen maailmalla remuamisesta, just nyt tuntuu hyvältä olla kotona, kesälomalla ei tarvitse lähteä mihinkään. Jossain vaiheessa elämää varmaan taas haluaa jotain muuta, kukapa huomisesta tietää muuttuvassa maailmassa.

23 tykkäystä

Koska naapurissa on Z-logo kaikkialla, niin Musk ajattelee että brandätäänpä pari aakkosta aikaisempi kirjain vastaavasti? Tuo tuntuu niin tyhmältä että voi jopa toimia. Jos siis tuo Z ja X assosiaatio ei ole liian ilmeinen. Ottaen huomioon kyseisen herran fanituksen erilaisia diktaattoreita kohtaan, tämä ei voi olla vain sattumaa.

5 tykkäystä

Muskilla ollut X:n kanssa pöhinää jo 90-luvulta lähtien

Ei ehkä samassa muodossa mitä nyt tuleman pitää, mutta ei mikään uusi asia joka tapauksessa.

9 tykkäystä

Siksi kun yksi pieni söpö kani nimeltä Erdo kokeili toisinpäin ja ihan hiduis meni.

Sanokaa mitä sanotte, mutta nousulupaa 4-5 euroon ei irtoa ennen kuin Eka on taas mukana kyydissä!

Jopa Rauli on onnistuttu aivopesemään meidän sammakoiden joukkoon, joten enää odotamme yhtä tärkeää yksilöä mukaan…

8 tykkäystä

Hienoa, että elämässäsi on käynyt näin hyvin, olet saanut mitä halunnutkin. Ison perheen yms. omia tavoitteitasi.

Mitä perheeseen tulee, sitä ei valitettavasti voi valita, vaikka se jälkikäteen siltä sinulle tuntuu.

Suomi on täynnä nuoria ja perheen haluavia ihmisiä jotka eivät halustaan huolimatta kohtaa kumppaniaan ja tämä aiheuttaa suurta surua ja tuskaa.

Se, että sinulle on käynyt hyvät, on hieno asia ja muistathan olla pitämättä tätä itsestäänselvyytenä ja olla kiitollinen. En epäile, ettet olisi.

Hyvää yön jatkoa meille kaikille ja koitetaan kohdata mahdollisimman paljon ihmisiä, niin jospa se puoliso vielä löytyisi.

Kaikkea hyvää sinulle joka luit tänne asti

57 tykkäystä

Juuri näin. Asuttiin 30 vuotta omakotitalossa ja nyt vajaat 4 vuotta kerrostalossa. On tykätty, ei tarvitse/saa tehdä ns. mitään.
Sopiva systeeemi kun aiotaan kokeilla talvella asumista Espanjassa n. 4 kk.tta.
Tavoitteena elämästä nauttiminen, ei niinkään pihistäminen, mutta silti talous mielessä.

16 tykkäystä

On se omalla tavallaan harmi, että foorumilta ei löydy sitä “en tykkää” - nappia. Niitä erilaisia vaihtoehtoja taisi olla vähän aikaa mutta ne poistettiin.

1 tykkäys

No, en ole elänyt pimennysverhojen takana :grinning: Toki on minullakin tuttuja, jotka eivät ole löytäneet sitä oikeaa tai lasta ei koskaan tullut vaikka olisi saanut tulla.

Jos elää sitku-elämää ja odottaa sitä oikeaa hetkeä, niin se elämän suurin tavoite voi valahtaa sormien välistä. Nuorena kannattaa pitää hauskaa ihmisten ilmoilla. Jos alkaa nylkyttää pennosten venyttäjänä jo kovin nuorena, niin se alkaa näkymään persoonassa ja käyttäytymisessä.

Säästäminen on tietysti hyvästä, mutta sen ehtii tehdä myöhemminkin, kun tuntuu siltä että kaikki on koettu.

Nimimerkillä “Kokemusta On” :metal: :heart: :grin:

21 tykkäystä

En näin äkkivilkaisulla löytänyt opiskeluketjua, joten laitetaan nyt tänne.
Mitä mieltä ktm opintoja käyneet/käyvät, kuinka kannattavia sellaisia on käydä, ei työpaikka vaan nimenomaan oppimismielessä?
Ajatuksena olisi poimia sieltä ne mielenkiintoiset kurssit (mikrot,makrot,rahoitus…), mutta kysymykseni kuuluu että kuinkahan perusasioissa näissä sitten mennään?
Kuitenkin markkinoita vuosia aktiivisesti seuranneena, löytäisinköhän itseni vain kuuntelemasta ns. vanhan toisintoa.
Entä muuten, oletteko kokeneet kurssit hyödyllisiksi jatkoa ajatellen?

Sama tauti vei täälläkin lähipiiristä yhden nuoren, muutaman lapsen perheen vanhemman. On se raakaa touhua seurata vierestä kun lasketaan hautaan puolisoa/lasta/vanhempaa. Tuollainen vaikuttaa todella monen ihmisen elämään.

Ehkä elämästä ei kannata käyttää viikkotolkulla aikaa siihen onko jonku perkeleen indeksirahaston vuosikulu 0,0001% enemmän vuodessa ja sitä myötä vuonna 2087 on tonni enemmän rahaa käytössä.

Silti kävin pari päivää sitten lukemassa politiikkanurkkausta. Lehmä on märehtiväinen ja ihminen erehtyväinen. Aikaa mennee haaskioon jatkossakin, vaikka pitäisi tehdä niin ja näin.

43 tykkäystä

Samaa mietin itse aiemmin, mutta en nähnyt näissä ”virallisissa opinnoissa” oikein järkeä. Kaiken voi itse opetella, oppikirjat saa hommattua itsekin. En siis näe oppilaitokseen menemisessä mitään ihmeellistä lisähyötyä jos sitä tutkintoa ei ns. tarvitse työnhaussa.

6 tykkäystä

Sanonpa vaan teille, että kaspi näyttää suorittavan edelleen fantastisesti ja nostaa jälleen ohjeistustaan tulos kasvusta 30% y/y, ja voi olla painetta edelleen tarkastaa, lisäksi näyttää taas tulevan 750 tengen osinkoa! Jes.

T. Viljo kaspin tyytyväinen omistaja.

11 tykkäystä

Noista marjanmyynti jutuista tuli mieleen kuinka nuorempana ravustuksella pääsi hirmu palkkoihin siihen asti että rapurutto vei jokiravut.Parhaana vuonna markka-aikaan kolmessa viikossa 15 000 mk,varmaan yhtä paljon kuin pääministeri siihen aikaan ja verottomana.Ensimmäisen haulikon ostin rapurahoilla ja perämoottorin,ei tarvinnut katsella kesätöitä.Viimeisen ruttoaallon jälkeen ei rapukanta ole palautunut,jotkin “viisaat” toivat täplärapua samaan vesistöön ja ruttoa kestävänä huolehtii ettei jokirapu kanta enää palaudu entiselleen.Nuo ajat olivat ehkä huolettomimpia ja eräitä parhaita vuosia elämässä hämärtyvine kesäiltoineen ja nuoruuden iloineen.

39 tykkäystä

Mietin noita ihan samoja asioita kun talo oli jo ostettu ja energiakriisi pahimillaan. Ihan ok-hintaan me minusta talo saatiin ja nautin kyllä omasta rauhasta ja autotallista. Mutta on sinulla pointti. Pienemmällä vaivalla olisi osakkeessa pärjännyt ja olisi millä mällätä, mutta toisaalta kaipasimme lisää tilaa ja kasvunvaraa tulevaisuuteen.

Puoliso on niin onnellinen omasta talosta, että tuskinpa tuosta rivariin ihan heti lähdetään :slight_smile:

13 tykkäystä

Omistaako kaspia kukaan muu kuin minä tällä foorumilla?

Itse suoritin muutama vuosi sitten APV1 ja APV2 -tutkinnot ihan vaan omaksi iloksi. Tärkeintä on mielenkiinto asiaan. Itselleni oli kuitenkin motivoivaa lukea hieman oman ydinharrastuksen sivustakin asioista ja nähdä kuinka suoriudun tenteissä. Näin siis, vaikka niihin ei olisi ollut pakko mennä. Esimerkiksi tuskin olisin lukenut strukturoiduista sijoitustuotteista muuten, mutta tenttikokonaisuuteen sellainen kuului.

2 tykkäystä

TIEDOKSI

@Musti:lta tuli idea, mitä varmasti moni muukin oli ajatellut. Ajatus sai paljon tykkäyksiä, joten tässä asiat ja ratkaisut:

Konecraensilla ei ollut omaa yhtiöketju, vaan sen viestit olivat ketjussa Joko alkaa olla aika hypätä konepajojen kyytiin, jossa oli myös mukana jonkin verran Cargoteciin, Koneeseen, Ponsseen ja Wärtsilään liittyviä viestejä, mutta näillä neljä oli kuitenkin jo omat yhtiöketjut.

Kävin koko ketjun läpi ja siirtelin parhaani mukaan sieltä em. neljää yhtiötä koskevat viestit omiin yhtiöketjuihinsa. Konecranesin viestit jätin tähän ketjuun.

Jos viestissä oli mainittu useampi yhtiö ja mukana oli Konecranes, niin jätin sen tähän Konecranesin ketjuun.

Eli ketjun Joko alkaa olla aika hypätä konepajojen kyytiin -nimi vaihtui ja se on nyt Konecranes ( ketjun entinen nimi: Joko alkaa olla aika hypätä konepajojen kyytiin). Laitoin sen nyt toistaiseksi tuolla tavalla.

Aloitusviestiä pitää hioa ja muutakin. En tehnyt tätä hommaa ehkä täydellisesti ja oli jotain teknistä vikaa, joten en pystynyt ihan kaikkia viestejä siirtämään. Selvittelen ehkä myöhemmin asiaa.

Tein nyt parhaani, mitä 1,5 tunnissa pystyin. Toivon, että ratkaisu on ainakin selvästi suurimmalle osalle mieleinen, yritin ainakin parhaani. :smiley:

Kiitos ymmärrykksestä ja mukavaa viikon alkua kaikille! :slight_smile:

23 tykkäystä

Harmi ettet päässyt! Olisit tuonut keskusteluihin paljon lisäarvoa, sillä Wittedistä puhuttiin ainakin meidän pöydässä ruokailussa ja DCF-pöydässä terassilla.

Ensi vuonna sitten🤞

17 tykkäystä