Suomalaisen sijoittajaskenen parhaat topit ja flopit

Ajattelin, että tämmöisenkin ketjun voisi tänne perustaa, kunhan homma ei nyt liian vakavaksi. Eli tähän ketjuun voi kirjoittajat postata omasta mielestään suomalaisen sijoittajaskenen parhaimpia ja pahimpia. Olivat ne sitten yksittäisiä twiittejä tai kooltaan suuriakin projekteja tai henkilökohtaisia saavutuksia. Mielellään myöskin perusteltaisiin valintoja, eikä vain heitetä listoja ilman perusteluita.

Omalla top-listalle kuuluvat ainakin seuraavat lista tulee varmasti päivittymään ajankuluessa:

Rahapodi

  • Nordnetin rahapodi on toiminut varmasti innoittajana useille tuhansille suomalaisille, jotka ovat aloittaneet sijoittamisen ja säästämisen heidän ansiostaan. Iso kiitos rahapodille.

Mimmit sijoittaa podcast

  • Jotta taloudellinen mahdollisuuksien tasa-arvo voi toteutua, niin naisten osallistuminen osakemarkkinoille on elintärkeää. Mimmien podcast vetoaa juuri sellaisiin nuoriin naisiin, jotka eivät jaksa kuunnella setämiehiä.

Seppo Saario
Mies. Legenda. Unelma. Seppo on kieltämättä Suomen kaikkien aikojen tärkein yksityissijoittaja.

Traders club (Nordnet)

  • Tuomas ja Jukka ovat tuottaneet uudenlaista sisältöä sijoittajille ja treidaajille. Arvostan heidän työtään kansankapitalismin eteen, vaikka itse en treidaakkaan.

Inderesin foorumi

  • Tämä foorumi on hieno paikka, josta olen itse oppinut valtavasti. Yhteisö on hieno ja moniääninen. Hyvä me!

Synkimpien hetkien joukkoon taas kuuluvat seuraavat asiat:

Boreon ryöstöyritys

  • Boreon laillinen ryöstöyritys Sievi Capitalia kohtaan oli todella surullinen ja häpeällinen keissi. Pääomistajan uskomaton röyhkeys laittoi myös analyytikot huonoon tilanteeseen. Yritykset, kun nimittäin ovat Inderesin asiakkaita ja asiakkaiden huonojakaan toimia ei ole helppoa arvostella. Analyytikot ja mallisalkku päätyivätkin omasta näkökulmastani ymmärrettävään, mutta myös surulliseen ratkaisuun äänestäessään ehdotuksen puolesta.

Martin Paasi ja Zombi-Exxon

  • Tämä on ehkä huumoripitoisin valinta, mutta silti kuuluu ehdottomasti listalle. Koska onhan se nyt noloa puhua ääneen useita kuukausia ja jopa vuosia jostain Zombi-Exxoinesta, kun 5 sekunnin googlaamisella tilanteen olisi voinut tarkastaa.

Jukka Lepikön Gameshop tilt

  • Paljon arvostamani Jukan käämit vissiin paloivat totaallisesti tammikuussa 2021, kun Gameshop-keissi oli kuumimmillaan. Jukka meni twitterissä niinkin pitkälle, että pyysi poliitikkoja, SECia sekä poliisia apuun. Tämä kaikki olisi ollut ok, mutta ei silloin, kun itsellä on betsi vetämässä ja vastapuolella oleva treidaaja olisi häviämässä rahaa.
21 tykkäystä

Sijoittaja-alokas Inderesin foorumin meemiketjussa

  • Tämän vuoden valopilkku ja parasta seurattavaa skenessä. Vauhtia ja hulvattomia tilanteita. Baarissa käydessä katselen josko lippiskuvia näkyisi vessan ovissa, mutta vielä ei ole osunut silmään. Se on vain ajan kysymys. Suosittelen kaikenikäisille sijoittajille vauvasta vaariin.
21 tykkäystä

Itsekin fanitin Mimmit Sijoittaa, ja oisin toivonu et omat tyttäretkin ois innostunut niistä, mutta sitten eräältä Mimmiltä jäi maksamatta monen sadan euron edestä firmalta tilattuja ja sovitusti toimitettuja palveluja - ei edes perintä näköjään auta, ei jatkoon.

4 tykkäystä

Avaatko tarkemmin asiaa? Kenestä kyse jne…

1 tykkäys