Suomen Osakesäästäjät Ry

Molempien osakekurssi on nyt noin 100 % viimeisen 12 kk keskikurssin yläpuolella. Onko mielessäsi jokin näkökulma?

4 tykkäystä

Höpö höpö. Boreon kurssi on kasvanut vuodessa 644,71% ja Sievin 97,55% (lähde: KL äsken). Tulisi selvittää, mitä löytyy Boreon hinnannousun 215,22 %/6kk takaa. Ei kai sentään valmistautumista Sievifuusioon?

Ongelma on, että kaikki keskeiset tunnusluvut kertovat, että Boreon hinta on kuplassa, jolloin pörssihinta on Sievin omistajien kannalta kehno kriteeri arvostuksen ja tulevan yvtiön prosenttiomistussuhteen määrittämisessä.

Sievi myös tekee tulosta moninkertaisesti Boreoon verrattuna. Olisiko syytä huomioida myös se tulevan yhtiön omistusprosentteja laskettaessa? En nyt ehdi kaivaa tarkkoja fundalukuja, mutta löydät ne itsekin. Osakesäästäjiä toivon ulkopuolisena tahona arvioimaan laajasti näitä tunnuslukuja.

Omaan sijoitusfilosofiaan ei nykyinen eikä tuleva Boreo sovi, koska käytämiäni kriteerejä voisi luonnehtia arvosijoittamiseen kuuluvaksi. Yhdestä osakerepusta jo möin kaikki Sievit, mutta toisessa on vielä ihan kiva määrä.

8 tykkäystä

Tervehdys voorumille,

Kannustamme Sievin ja Boreon kertomaan riittävästi merkittävistä yhtiökohtaisista tapauksista ja niiden perusteluista, jotta huhupuheille ja spekulaatioille ei jäisi jatkossa tilaa. Lisäksi yhdistymisestä päättävissä ylimääräisissä yhtiökokouksissa tulee ehdottomasti olla mahdollisuus äänestää ennakkoon. Näin kaikki osakkaat saavat tasapuolisen mahdollisuuden äänestää puolesta tai vastaan.

28 tykkäystä

Vaihteeksi jotain positiivista :slight_smile:

Osakesäästäjät on Inderesin ja Nordnetin kanssa kumppanina Lukiolaisten sijoittajakoulussa. 2,5-vuotisen opetuskokonaisuuden aikana mm. tarjoamme kaikille kurssilaisille Viisas Raha -lehden ja opettajille sijoituskursseja. Tänä vuonna kurssi alkaa yli 60 lukiossa ja tämä on mielestäni varsin hienoa. Kurssilla on positiivisia vaikutuksia yksilöille sekä yhteiskuntaan laajasto. Toivottavasti 10 vuoden päästä tämä alkaa näkyä eduskunnan talousosaamisessa sekä retoriikassa.

Kurssilla on tarkoituksena kerätä hyväntekeväisyyssalkkuja, joissa lukiolaiset voivat harjoitella sijoittamista oikeaa rahaa käyttäen. Osakesäästäjillä tavoitteena on kerätä 25 k€ edestä näihin salkkuihin rahaa. Nyt on kasassa reilu 6 k€.

Kaikki Osakesäästäjien jäsenet, jotka aktivoivat jäsenlaskun vastaanottotavaksi e-laskun (ja maksavat jäsenlaskun ajallaan), kerryttävät lahjoitussalkkupottia eurolla. Kaikki syksyllä liittyvät jäsenet voivat myös kerryttää pottia.

Täältä voi lukea lisää taustoista sekä katsoa ohjeet e-laskun aktivoimiseen :point_down:

28 tykkäystä

Kiitos vinkistä. Pistin Saarion raamatun juuri tilaukseen. 31,5€ kotiin kannettuna👍

2 tykkäystä

Lisävinkkinä, vaikka ei tähän ketjuun liitykkään, netti on pullollaan -40% alennuskoodeja samaiseen kauppaan.

4 tykkäystä

Inderes Premium :blush: Iso kiitos Suomen Osakesäästäjille @Victor_Snellman mahdollisuudesta saada Inderes Premiumin jäsenetuhintaan (14,90 €/kk tai 149,90 €/vuosi). https://www.osakeliitto.fi/jasenyys/analyysiedut/inderes/ Super-mahtavaa! :smiley:

Kannustan meitä yhteisön jäseniä tilaamaan premium-palvelun, sillä se antaa näkyvyyden huippulaadukkaisiin yhtiöraportteihin. Se on omistajajäsenille myös hieno mahdollisuus kasvattaa osakekohtaista liikevaihtoa. Win-win sanoisin. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Mielestäni innostavimmat kokonaisuudet premium-tilauksessa ovat seuraavat.

  • Yksityiskohtaiset ja laadukkaat yhtiöraportit – kiitos taitaville analyytikoille.
  • Nettovaikuttavuusmittari - työkalu eettiseen sijoittamiseen. Kiitos @Annu_Nieminen / https://www.uprightproject.com/
  • Sijoittajan työkalut sisäpiirikauppojen seurantaan

Mukavaa ja iloista päivää teille kaikille! On super-hienoa olla osa tätä inspiroivaa yhteisöä! :slight_smile:

13 tykkäystä

@Victor_Snellman Tekeekö yhdistys lobbausta hallituksen suuntaan? Onko tapaamisista kirjattu tietoa jäsenille, kuka näki ketä, ja mitä oli agendalla? Tai järjestättekö (niin korkealaatuisia) keskustelutilaisuuksia, että sinne saadaan valiokunna/ista väkeä? En löytänyt tätä tietoa sivuilta. Jos ei tehdä, niin voisitko avata päätöstä? Kiitos!

6 tykkäystä

Palaan tähän lomien jälkeen.

Rauhallista joulua ja menestyksekästä sijoitusvuotta 2022 kaikille :santa::chart_with_upwards_trend:

18 tykkäystä

Erittäin hyvä ja tärkeä kysymys. Olen jäsen ja musta Osakesäästäjien ehdottomasti tärkein tehtävä pitäisi olla nimenomaan vaikuttaminen päättäjiin ja osakesäästämisen asemaan lainsäädännössä ja verotuksessa. Nimenomaan meidän piensijoittajien näkökulmasta. Me kaikki tiedämme, että eduskunnassa on hämmentävän pieni joukko piensijoittajia tai piensijoittamisesta ymmärtäviä, joten tehtävää on valtavasti. Ja populistinen paine jatkuvaan piensijoittajan pääomaverotuksen korottamiseen on ollut jo 20v valtava. (Suursijoittaja pääsee yhä halvalla…)

Musta se on moninkertaiseksi tärkeämpi tehtävä kuin esim. joidenkin yksittäisten pörssiyritysten yhtiökokouksiin osallistuminen ja valtakirjojen kerääminen äänestystilanteisiin, joissa lopputulos on joka tapauksessa ennalta selvä. Osakesäästäjät eivät valtakirjoillaan Nokian päätöksentekoon vaikuta. Se ei ole realismia.

Päättäjiin vaikuttaminen puolestaan on mahdollista. Varsinkin kun Osakesäästäjien koko on mukavasti kasvanut viime vuosina. Toivon voimakkaasti, että Osakesäästäjät lisäävät painetta päättäjien suuntaan, jotta parinkymmenen vuoden kehitys pääomaverotuksessa saataisiin joskus käännettyä. Tämän pitäisi olla Osakesäästäjien tärkein prioriteetti.

24 tykkäystä

Päivää, että pätkähtää!

Vaikuttamistyötä tehdään säännöllisesti ja eri keinoin. Näistä ei pääsääntöisesti erikseen kerrota (poislukien julkiset ulostulot). Kaikissa puolueissa on sijoittamisen ja vaurastumisen teemoja ymmärtäviä, mutta puolueiden sisällä saattaa olla tärkeämpiä teemoja pohdittavana tai yksittäiset poliitikot olla puun ja kuoren välissä puolueen ja äänestäjien osalta. Jotain sekin kertoo, että tavallisten kansalaisten pääomatulovero on kiristynyt viimeisen 20 vuoden aikana ja siihen on tullut progressio. Tämä kaikki hallituspohjasta riippumatta.

Valitettavan monesti ajatellaan verotusta nollasummapelinä tai tehdään päätöksiä/ehdotuksia ideologioiden tai uskomusten varassa. Suomessa osakesijoittajia on kohta miljoona, rahastosijoittajia 1,2 miljoonaa. Tämä joukko kasvaa jatkuvasti ja poliitikot kautta linjan ovat sen jo huomanneet.

Tänä vuonna tullaan panostamaan eduskuntavaalien osalta vaikuttamisessa. Meiltä tulee 2-3 asiaa, mitä erityisesti ajamme. Julkiset keskustelutilaisuudet ovat oleellinen osa tätä kokonaisuutta.

Jäsenmäärämme on kasvanut mukavasti pari viime vuotta, mutta tilaa on edelleen :slight_smile: Organisaation päätöksenteosta sen verran, että ylintä valtaa käyttää valtuusto, jonka valitsevat paikallisyhdistysten edustajat tänä keväänä. Kannattaa siis olla oman paikallisyhdistyksen hallitukseen yhteydessä, mikäli haluaa oman näkökulmansa paikallisyhdistyksen kantoihin.

Edunvalvonnasta: https://www.osakeliitto.fi/edunvalvonta/

Täältä jäseneksi: https://www.osakeliitto.fi/jasenyys/liity-jaseneksi-2/

23 tykkäystä

Tervehdys Foorumille!

Ahlstrom-Munksjön lunastus oli viime vuonna isosti esillä mediassa ja kerroimme antavamme oikeusapua jäsenillemme (tiedote tästä ja A-M:iin liittyvät media-artikkelit).

Lunastusprosessissa on annettu laaja ja seikkaperäinen välitystuomio 1.3.2022. Julkaisimme viime perjantaina tästä tiedotteen sekä mukana oleville jäsenillemme oman, laajemman tiedonannon.

Tarjousvastike tosiaan nousi 21,55 euroon, koska välimiesoikeudessa katsottiin olevan lukuisia erityisiä syitä poiketa lunastustarjouksesta. Tulemme näistä kertomaan tarkemmin hieman myöhemmin. Lisäksi vähemmistöomistajan näkökulmasta nousi esiin seikkoja, joita tulemme edistämään lainsäädäntötasolla.

Veikkaan, että tämä tapaus tullaan sisällyttämään oppikirjoihin. Ja ehkä casea mukaillaan Pohjolan lain kolmannessa kaudessa tai Jättiläisen kaltaisessa tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa.

23 tykkäystä

Toki toivon, että keskustelu Ahlstrom-Munksjön lunastuksesta pysyy faktapitoisena. Mutta eilen ilmestyneen Arvopaperin kannessa komeili Ahlströmin sukuun kuuluva, nykyään Ahlström Investiä vetävä Peter Seligson. Toki toimittaja halusi myös tästä lunastuksesta kommentit häneltä. Itsellä tuli juttua lukiessa kuva, että tarkoitus pyhittää keinot. Seligson ehkä haki sympatiaa toteamalla, kuinka itse asiassa Ahlström Capitalin omistusosuus yhtiöstä operaatiossa pieneni.

Itse tilaan Arvopaperia ja AOT on Danskella niin tämä jäsenyys maksaa itsensä vuosittain takaisin. Jos yhdistys pystyisi vielä järjestämään live tapahtumia, missä olisi tarjolla yritysesittelyitä ja verkostoitumismahdollisuuksia homma rokkais.

2 tykkäystä

Morjensta pöytään!

Osakesäästäjät muuttaa nimensä Tilisäästäjiksi. Näin pystymme palvelemaan aikaisempaa suurempaa kansan joukkoa sekä varallisuuserää.

Tiedote löytyy täältä :point_down:

28 tykkäystä

Tilisäästäjiähän Suomesta löytyy :smiley:

10 tykkäystä

:joy::joy: Tunnustan että olin jo unohtanut mikä päivä eilen oli.

Identiteettiuudistuksen yhteydessä vahvistettiin myös järjestön virallinen ruoka ja juoma: silli ja kuravesi.

9 tykkäystä

Osakesäästäjien Viisas Raha -lehdessä julkaistaan syksyllä yksilöllistä varainhoitoa eli private banking -palvelua arvioiva artikkelikokonaisuus.
Vastaathan oheisesta linkistä löytyvään kyselyyn, jolla selvitämme kokemuksia näistä palveluista?

Tälläinen kysely tuli Suomen Osakesäästäjiltä sähköpostiin, mutta mielestäni siinä on hieman huonosti muotoiltuja kysymyksiä.

Ensimmäisenä, tämähän pois-sulkee Nordnetin Private Bankin vastauksen, jos käyttää PB- asiakkuustiliä itse, muttei käytä palveluita? Vai tulkitaanko tässä tuo alin silloin “oikeaksi” vastaukseksi.

Viimeinen oli myös hiukan epäselvä, kun kysymys on muodossa “jos käyttäisit”
Tiedän kyllä arviolta mielessäni summan, jolla voisin näitä käyttää, vaikkei sellaista summaa nyt ole. Meinataanko tässä, että jos käyttäisin nyt vai miten paljon rahakassissa pitää olla rahaa, että käyttäisin?

Toki saatan liian monimutkaisesti ajatella, mutta hieman huonot kysymys muodot, kun joutuu miettimään mitä tässä kysytään.

2 tykkäystä

Joo ei itsekkään tule ulkoistettua varainhoitoa käytettyä vaikka joitakin private banking ominaisuuksia käytänkin (Nordnet). Vastasin “en käytä yksilöllisiä varainhoitopalveluita”, vaikka käytänkin… muut vaihtoehdot oli enemmän väärin.

2 tykkäystä

" Karri Salmi johti viime vuonna pörssistä poistunutta Privanetia vuosina 2017–2019. Lähtö toimitusjohtajan tehtävistä tuli lokakuun alussa 2019. Nyt Salmi valittiin Suomen Osakesäästäjien puheenjohtajaksi."

Eli siis uusi puheenjohtaja liitolle valittu.

4 tykkäystä