Osakesijoittaminen

Suomen Osakesäästäjät Ry

Aloitetaanpa oma ketju myös Suomen Osakesäästäjät ry:n liittyen, kun kerta sijoitus foorumilla ollaan ja aiempaa ketjua ei asiasta löytynyt. Tarkoitus ei ole pakkomarkkinoida jäsenyyttä, vaan tuoda esille, mikä järjestö on ja mitä etuja jäsenyydestä voisi saada. Eli jos tämä ketjun avaus nähdään jonkinlaisena pakkomarkkinointina, niin pyydän anteeksi ja ketjun voi sulkea/poistaa. Ajattelin kuitenkin että tämän ketjun avaus alkaisi olemaan nyt ajankohtaista, kun

 1. kalenterivuosi alkaa olemaan lopuillaan eli ensi vuoteen nähden mahdolliset jäsenyyttä harkitsevat ehtivät pohtia liittymistä ja saamaan liittyessään jäsenetunsa heti alkuvuodesta käyttöön.

 2. foorumilla voi olla paljon uusia sijoittajia (ja miksi ei myös vanhoja), jotka eivät ole asiasta tietoisia ja voisivat saada hyötyä jäsenyydestä/jäseneduista.

Alla olevat tiedot on poimittu liiton sivuilta: https://www.osakeliitto.fi/osakesaastajat/

Lyhyesti:

Osakesäästäjien missio

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, jonka tarkoituksena on auttaa suomalaisia vaurastumaan. Yhteisö tarjoaa sijoittajille riippumatonta informaatiota, koulutusta ja rahanarvoisia jäsenetuja.

Edunvalvonta
Osakesäästäjät ajaa yksityissijoittajan etua kannanottojen, medialausuntojen ja päättäjien tapaamisen keinoin. Edunvalvonnan keskiössä on erityisesti sijoittamisen lainsäädäntö ja verotus.

Tapahtumat ja koulutus
Osakesäästäjät järjestää jäsenilleen aktiivisesti yhtiöesittelyitä, yritysvierailuja, sijoituskerhoja sekä sijoittamiseen liittyvää koulutusta.

Viestintä
Osakesäästäjät on aktiivisesti esillä sijoittajan arjessa ja sijoittamiseen liittyvässä julkisessa keskustelussa.

Jäsenedut
Osakesäästäjät neuvottelee jäsenilleen alennuksia ja muita etuja sijoitustoimintaan liittyvistä palveluista. Tutustu jäsenetuihin täällä. Alla vain tiivistettynä kerrottuna, mutta linkin takaa löytyy edut konkreettisemmin.

 • Osakesäästäjien oma aikakauslehti Viisas Raha
 • Paikallisyhdistysten toiminta: yritysvierailut, sijoituskerhot ja koulutustilaisuudet
 • Hyviä tarjouksia sijoituspalveluista ja -julkaisuista
 • Neuvonta ja edunvalvonta
 • Jäsenyys on verovähennyskelpoinen pääomatuloista.

Sitten omat ajatukset jäsenyyteen liittyen: lyhyesti tiivistettynä näen että pienellä jäsenmaksulla (36e/kalenterivuosi) saa hyvää katetta. Esim seuraavasti:

 • halvemmat kaupankäyntipalkkiot OP:ssa itselle ja perheenjäsenille (Välityspalkkio on Suomessa ja Ruotsissa listatuille arvopapereille 0,15 %, minimissään 5 euroa per toteutunut toimeksianto ja muilla markkinoilla 0,15 %, minimissään 8 euroa per toteutunut toimeksianto.) + pienemmät palkkiot ETF:ssä, mikäli näitä haluaa ostaa.

 • lapset hyötyvät 10e maksavasta nuorten osakesäästäjien jäsenyydestä: Nuoret Osakesäästäjien jäsenet (alle 30v.) saavat lisäksi maksutta käyttöönsä Säästäjän palvelupaketin (etu 2,80 e/kk). Säästäjän palvelupaketti sisältää mm. arvopaperisäilytyksen ja arvo-osuustilin.

Eli vaikka lasten osakkeilla ei tulekaan käytyä aktiivista kaupankäyntiä (enemmänkin buy and hold-tyylistä), niin tulee tuo 10e jäsenyys maksamaan jo takaisin säästyneissä kk-maksuissa. Eli lyhyesti 2,8e*12 = 33,6e vs 10e jäsenyys = 23,6e säästöä vuosittain + säästöt satunnaisista kaupankäynti kustannuksista vs normaali hinnat + kk-maksuista säästyneet OP-bonukset saa käytetyksi muihin vähennyksiin.

-Inderesin analyysit jäsenetuhintaan 99e/vuosi kun ilman jäsenyyttä 200e = 101e säästö

 • Jäsenyys on verovähennyskelpoinen pääomatuloista.

 • ns. “kaupan päällisenä” Viisas raha-lehti, jossa aina jotain mielenkiintoisia artikkeileita luettavaksi.

Ketju nyt siis avattu vapaalle keskustelulle Suomen osakesäästäjien toiminnasta/jäsenyydestä/jäsen eduista. Toivottavasti tästä ketjun avauksesta on kaikille asiasta kiinnostuneille hyötyä.

Edit: näyttikin itse asiassa olevan niin, että nyt jäsenyyttä harkitsevat saavat loppuvuoden (2020) edut kaupan päälle 2021 jäsenmaksulla.

30 tykkäystä

Oho en ole kuullut tuosta OP:n edusta! Pitääkin perehtyä kun olen väliaikaisesti käyttänyt osuuspankkia välittäjänä :slight_smile:

2 tykkäystä

Mielestäni liittymällä SOK Ry tukee todella tärkeää kansalaisaktivismia. Jos ja kun tulee tarve ajaa piensijoittajan oikeuksia, on hyvä että Suomen osakesäästäjien yhdistyksellä on “muskeleita” takana.

8 tykkäystä

Kyllä juurikin näin. Tällä hetkellä ilmoittavat sivuillaan jäsenmääräkseen yli 30 000.

1 tykkäys

Ei tuo kovin edulliselta silti näytä. Vaikka OP muuten ryöstää asiakkaitaan, että siihen verrattuna varmaan jees…

2 tykkäystä

Jäsenyyden tuomat edut maksavat helposti jäsenmaksun takaisin. Kannattaa vakavasti harkita liittymistä, jos sijoittaminen on muutakin kuin passiivista rahastosäästämistä.

5 tykkäystä

Noh niin, kannattavampaa olisi kuulua veronmaksajien jäseksi ja mandatumiin siirtää salkku​:thinking: veronmaksajien jäsenyys 29€/v ja sillä saa plus jäsenyyden mandatumiin, kun ei ihan vielä salkun koko riitä. Ehkä jossain välissä ensivuonna :slight_smile:

2 tykkäystä

Kiitos ketjun avauksesta. Itseänikin ainakin alkoi kiinnostaa liittyminen, sillä käytän OP:ta pääasiallisesti kaupanvälittäjänä. Ilmeisesti kaikki nuo samat jäsenedut koskevat myös nuorten osakesäästäjien jäsenyyttä?

3 tykkäystä

Hyvä ketju kyllä :smile: muistakaa nordnetin käyttäjät ilmoittaa jäsenyys nordnettiin, palkkiotaso on silloin alimmillaan tasolla 3.

@III21 käsittääkseni muuten samat edut, mutta Viisas raha ei tule painettuna postiluukusta, ainoastaan saat sen diginä, jos valitset nuorten osakesäästäjien jäsenyyden. Muuta eroa jäsenyydellä ei ole mielestäni (paitsi että nuorten säästäjien jäsenyys tietenkin halvempi).

10 tykkäystä

Kyllä nuo kaikki edut pitäisi koskea nuorten jäsenyyttä:

Nuorten Osakesäästäjien jäseneksi voi liittyä alle 30-vuotiaat. Jäsenyys jatkuu sen vuoden loppuun asti, jolloin täytätä 30, ja tämän jälkeen jäsenyys muuttuu automaattisesti varsinaiseksi jäsenyydeksi.

Edut Nuorille Osakesäästäjille

Saat Osakesäästäjien laadukkaan, kymmenen kertaa vuodessa ilmestyvän Viisas Raha -lehden digimuodossa.

Lisäksi voit osallistua kaikkiin Nuorten Osakesäästäjien ja Osakesäästäjien Keskusliiton järjestämiin tilaisuuksiin. Voit myös hyödyntää kaikki jäsenillemme kuuluvat jäsentarjoukset jotka näet jäsen-edut sivuilta.

3 tykkäystä

Sijoitan yritykseni kautta pääasiassa, voinko siis yritykseni kautta olla tämän kerhon jäsen? Ja onko edut kaikki sotuun sidoksissa vai voiko yritys näitä hyödyntää myös?

1 tykkäys

Ei valitettavasti näytä pystyvän

“Osakesäästäjien jäsenyys on henkilökohtainen. Jäsenyyden voi lahjoittaa toiselle henkilölle asianomaisen suostumuksella. Yritykset eivät voi olla Osakesäästäjien jäseniä.”

Liittymissivun lopussa on Usein kysyttyä

2 tykkäystä

No perkele, vaikka olenkin anarkokapitalisti ja kaikenlaista järjestäytymistä vastaan niin laitetaas jäsenyys tilaukseen

9 tykkäystä

Kannattaa käydä läpi kaikki jäsenedut: https://www.osakeliitto.fi/jasenyys/jasenedut/

Sieltä löytyvät Nordnet, Mandatum, OP ja Danske. Itse hyödynnän etuja Mandatumissa ja Nordnetissa.

1 tykkäys

Tämä riippuu täysin tilanteesta. Esim Active Trader- tasolle tulee Inderes ilmaisena ja kaupoissa on minimi on 3e. Minä en tekisi siis millään jäsenedulla yhtään mitään. Viisas Raha- lehteä voisi ehkä selailla. Pienille osakekaupoille OP:n 5e:n minimi on huono diili Nordeaan verrattuna.

Jos ei ole sijoituksia Danske Bankissa niin sitä kautta saa ainakin hyvin käyntiin Osakesäästäjien jäsenyyden. Ensimmäisen vuoden saa ilmaiseksi:

Maksuton Suomen Osakesäästäjien jäsenyys kahdeksi vuodeksi*

*Asiakkaille, joilla ei ole ennestään sijoituksia Danske Bankissa, mutta avaavat sellaisen. Ensimmäinen vuosi on maksuton ilman rajoituksia. Toinen vuosi on maksuton, kun käyt vähintään neljä osakekauppaa ensimmäisen vuoden aikana. Uudet Suomen Osakesäästäjien jäsenet saavat digijäsenyyden. Nykyisten Osakesäästäjien jäsenyys säilyy ennallaan. Danske Bankin edut ovat saatavilla sekä nykyisille että digijäsenille.

Maksuton kaupankäyntipalvelu ja osakkeiden säilytys

Maksuton Danske Kaupankäynti Online -palvelu osakekauppaa ja kotimaisten ja ulkomaisten osakkeiden säilytystä varten.

1 tykkäys

Jos joku ei koe saavansa hyötyä eri välittäjien eduista, mutta on esim. Inderesin premium-tilaaja, niin jo silloin tuo jäsenyys on kannattavaa:

Jäsenmaksu:
36e/29e + 99e (jäsenetu hinta) vs 200e ilman jäsenyyttä = 65e/72e säästö jäsenyyden kanssa

Jos alle 30v niin
10e +99e vs 200e = 91e säästö jäsenyyden kanssa

1 tykkäys

Mikäs on nordean tilanne? :thinking:

1 tykkäys

OP:llahan on asiakasomistajille prosentin kulukatto pienille alle 700 euron kaupoille. Mutta omat keskiostoni/myyntini liikkuvat yleensä joissakin tuhansissa euroissa, joten tuo osakesäästäjien jäsenyyden takaama parin euronkin alennus per kauppa on ihan mukava.

5 tykkäystä

Nyt kun osakesäästäjillekin tuli oma ketju niin linkkaan tänne tuon aiemmin toiseen ketjuun laittamani viestin. Eli jos olet Nordnetin tasolla 1, niin osakesäästäjien jäsenenä tuo Inderesin Premium ei maksa edes tuota 10€/kk vaan sen saa ilmaiseksi:

Mutta tosiaan jo tuolla 10€/kk hinnallakin maksaa itsensä heti takaisin.

6 tykkäystä

Itse nyt tuota kanssa laskenut auki, säästäisikö jäsenyydellä OP:n kautta jos keskiostot n.1000-1500€/kerta. Kaiken lisäksi voisin liittyä nuoriin osakesäästäjiin jolloin saisin 10€/vuosi jäsenyyden. Kuulostaisi aika no braneriltä!

Toisella puolella vaakakupissa mandatumille siirto ja veronmaksajien liittoon liittyminen :thinking:

2 tykkäystä