Suomi Natossa

Näinhän se heijastui. Kun epäonnistuttiin alkuperäisissä tavoitteissa siirryttiin jauhamaan kaupunkeja ja pommittamaan teattereita. Jonkun verran vaikuttaa perspektiiviin myös mitä lähteitä seuraa. Rintaman liikkeitä, kalustotappioita jne. kykeni tuolloin seuraamaan lähes reaaliajassa. Lehdet raportoi sitten isompia linjoja ja melko kovalla viiveellä. Minulle epäonnistuminen näkyi aika selvästi jo sodan ensimmäisen muutaman viikon jälkeen ja vaikka nuo linkatut kuvat ikäviä olivatkin niin samalla sitä huokaisi tavallaan helpotuksesta, koska kyllähän punakonetta oli vahvemmaksi luultu ja pelätty. Kyllä minäkin ammattisotilaana olin odottanut vastustajaltani ihan erinäköistä suorittamista. Venäjän surkeaa toimintaa hämmästeli mediassa tuolloin useampikin suomalaisupseeri. Zelenskyitäkään ei pyritty enää evakuoimaan kuten sodan ensipäivinä, jolloin pelättiin punakoneen vyöryvän Kiovaan parissa päivässä.

Mutta menee tosiaan enemmän Ukraina-ketjun sisällöksi. Ehkä liippaa tätä aihetta lähinnä siten, että ilman Venäjän epäonnistumista operaatiossaan olisi meidän NATO-tiemme voinut olla kivisempi.

3 tykkäystä

Kotimaassa on veikkailtu jo valtiojohtoa myöten näitä ratifioinnin ajankohtia niin pakko osallistua itsekin tähän keskusteluun

7 tykkäystä

YLEn Mika Mäkeläinen kertoi järkevän syyn miksi ratifioinnin tarkkaa ajankohtaa on vaikea määritellä.
" Ankarassa paikan päällä olevan Ylen ulkomaantoimittajan Mika Mäkeläisen mukaan aikataulun epävarmuus johtuu Turkin parlamentin työskentelytavoista. Parlamentissa voidaan käydä useampikin tunti menettelytapakeskustelua, mitä minäkin päivänä käsitellään.

Tällä hetkellä on myös käynnissä muslimien paastokuukausi ramadan. Uskonnollisimmat kansanedustajat saattavat paastota päiväsaikaan, minkä takia istunnot pyritään lopettamaan kello 18.30, jotta kaikki pääsevät kotiinsa illalliselle ajoissa.

Mäkeläisen mukaan kansanedustajilla on tällä hetkellä myös kiusaus tuoda uusia huomiota herättäviä asioita parlamentin käsittelyyn, sillä maassa pidetään parlamentti- ja presidentinvaalit 14. toukokuuta.

8 tykkäystä

Huomenna on Iso Päivä!

https://www.aa.com.tr/tr/politika/finlandiyanin-natoya-uyeligine-iliskin-kanun-teklifi-yarin-tbmm-genel-kurulunda-gorusulecek/2858621

:finland::mechanical_arm:

11 tykkäystä

Jotka ei turkkia puhu, kääntäjän läpi:

The law proposal on Finland’s membership to NATO will be discussed in the General Assembly of the Turkish Grand National Assembly tomorrow.

The Bill on Approval of the Protocol Regarding Finland’s Accession to the North Atlantic Treaty (NATO) will be discussed in the General Assembly of the Turkish Grand National Assembly tomorrow.

The law proposal, which foresees the approval of the protocol regarding Finland’s accession to NATO, was accepted by the Foreign Affairs Commission on 23 March.
AK Party Group Deputy Chairman Yılmaz Tunç told Anadolu Agency (AA) that the bill will be discussed in the General Assembly tomorrow.

9 tykkäystä

Kyllä, ehkäpä Nato-jäsenyyden myötä päästään myös näistä “ulkomaalaisten” aiheuttamista suomalaislapaselle haiskahtavista älyvapauksista eroon hieman relevantimmin…

”En sulje pois sitä mahdollisuutta, että tämä toiminta ei sattumalta tapahdu lähellä puolustusalan yritystä. En kerta kaikkiaan voi”, Brandtzæg pohtii:

  • Nammo suunnittelee Norjan keskiosassa sijaitsevan Raufossin-yksikkönsä laajentamista, mutta sen tarpeisiin ei ole saatavilla tarpeeksi sähköä, koska samalle alueelle sijoitettu Tiktokin uusi datakeskus käyttää niin paljon alueen energiasta.

  • Ammusvalmistaja suunnittelee kahden miljardin euron tehdasinvestointeja Ukrainan sodan aiheuttaman kysyntäpiikin vuoksi. Brandtzægin mukaan tykistöammusten kysyntä on tällä hetkellä viisitoistakertainen normaalitilanteeseen nähden.

  • Ongelmaksi nousee siis sosiaalisen median palvelu Tiktok, joka rakentaa lähellä sijaitsevassa Hamarissa kolmea datakeskusta ja pohtii vielä kahta lisää vuoteen 2025 mennessä.

Norjassa asialla ovat kiinalaiset, täällä venäläiset.

15 tykkäystä

Shampanja pullot valmiina?! :champagne::grin:

weekend-party

23 tykkäystä

Ylen mukaan äänestys voisi olla 16.00 jälkeen:

9 tykkäystä

Aika monessa muussakin maassa kiinalaiset asialla, ostaneet kriittistä infraa yms.

Itse poksautan vastakun on satavarmaa, sittenkun USAn ulkoministeriö on käsitellyt ja vahvistanut NATO-jäsenyyden.

11 tykkäystä

On siinä mutkia vielä matkassa, ei vielä pulloja auki, ettei hapot karkaa :slight_smile:

12 tykkäystä

Nyt on vahvistunut että suomen ratifiointi on turkkin parlamenttin käsittelyssä on tänään. IS seuraa ainakin livenä

7 tykkäystä

Tai sitten ei, mutta ehkä kuitenkin. Hyvät hyssykät tätä basaaria!
Artikkeli päivitetty klo 14.43. Tänä vuonna kuitenkin.

9 tykkäystä

Jotenkin huvittavaa, että uutisoidaan lähes tunneittain siitä, milloin ratifiointi tapahtuu, kun Turkilla ei selvästi ole mitään tarkkaa aikataulua asioiden käsittelylle. Ratifiointi tapahtuu, kun se asialistalla vastaan tulee ajan hetkenä x.

16 tykkäystä

Sieltä kiinnostuneille. Ehkä illalla?

Koko illan kerkeää media vielä veivata ees-taas näkemystä äänestetäänkö vaiko ei…

8 tykkäystä

Vaikea sanoa mikä merkitys käytännössä… Onko vain huutelua

26 tykkäystä

Ihan turhaa melskaamosta. Melkein kaikki järkimaat ovat tuolla listalla.

No, jokos tänään NATO tallentaa Suomen? :thinking:

7 tykkäystä

Näinä aikoina, pistää heti miettimään, onko tämä näpäytys epämieluisasta ratifiointi päätöksestä. Vai rakennetaanko tässä takaisin uskottavuutta nato-myyrälle, jotta päätöksenteon malli ei muutuisi natossa ja myyrällä olisi vielä arvoa. Näinä aikoina, alkaa jälkimmäinen kuulostaa jopa mahdollisimmalta :hushed:

5 tykkäystä

22:55 alkaa suomen natojäsenyyden käsittely IS mukaan. Tällä hetkellä parlamentilla on tauko , jonka jälkeen pitäs alkaa tapahtuu.

5 tykkäystä

Sieltä sitä tulee puhetta, mutta vaikea sanoa puhutaanko siinä Suomen Nato-jäsenyydestä vai taatelien tuotantotuista…:grin:

19 tykkäystä

Fiilis on kuin euroviisuissa! Tietääkö joku äänestetäänkö tässä lopulta määräenemmistöllä?
Edit: Sinne losahti! Finland 10 poeng! Artikla 5 täältä tullaan!

20 tykkäystä