Osakesijoittaminen

Suominen - pyyhintäsegmentin kuitukangasvalmistaja

Suomisen viime vuoden tilinpäätöstiedote julkaistiin juuri. Q4-tulos jäi ennusteista, kun myynti sakkasi (volyymit ja raaka-aineiden mukana painuneet myyntihinnat) loppuvuodesta odotuksia pahemmin. 0,05 euron osinkoennuste ylitti odotukset. Vuoden 2020 osalta yhtiö tyytyi ohjeistamaan vain tulosparannusta vuoteeen 2019 verrattuna, kun taas liikevaihto-ohjeistusta Suominen ei tänä vuonna antanut. Kun huomioidaan viime vuoden vaisu lähtötaso ja liikevaihdon mnäkemyksemme merkittävä rooli yhtiön tuloskäänteen kulmakertoimessa, jäi ohjeistus mielestämme pettymyksen puolelle.

kuva

Webcast tulosjulkistustilaisuudesta on katsottavissa kello 13:30 alkaen täältä:

5 tykkäystä

Suomisen Q1 oli hyvä ja muutenkin yhtiön tilanne näyttää vihdoinkin paremmalta! Tänään julkaisin myös laajan raportin Suomisesta, missä on käyty tilannetta tarkemmin läpi. Raportti on vapaasti luettavissa kaikille. Lisäksi teimme Vernerin kanssa Suomisesta myös video, missä on avattu laajaa raporttia ja Suomista kevyemmässä formaatissa.

2 tykkäystä

Moi,

Raporttia avatessa Kauppalehden kautta tulee näkyviin näin:

  • En tiedä miten kyseinen korjataan, mutta hämäävästi näyttää Capmanin raportilta välilehden otsikossa:

Moi,

muistaakseni fiksasin tuon omassa palvelussamme olevaan raporttiin, mutta Kauppalehden versiota en varmaan pääse muokkaamaan. Raportti on kuitenkin pelkkää Suomista, joten käytännön merkitystä tuolla virheellisellä nimellä ei ole.

Yhtiö tosiaan antoi eilen vuoden toisen tulosvaroituksen, joten nousukiito on jatkunut Q2:n aikana. Osake ei ole mielestäni vieläkään liian kallis. Tarkemmat kommentit aamarissa.

1 tykkäys

Kauppalehti 13.9.2020:

Osta

Kuitukangasvalmistaja Suomisen osake näyttää ostopaperilta. Sijoittajia tavanneen Suomisen viesti on, että strategian toteutus ja tulos ovat vauhdissa. Ennätystulosta tahkoavan yhtiön kankaista valmistettujen tuotteiden kysyntä vetää. Volyymit kasvavat pandemian vauhdittaessa pyyhintätuotteiden menekkiä. Myös hengityssuojaimiin sopivaa materiaalia myydään. Kapasiteetti kasvaa ja tulos kasvaa “merkittävästi”. Yli sata prosenttia tänä vuonna rallanneen osakkeen tavoitehintojen keskiarvo on 5,45 euroa, kun nykynoteeraus on 4,85 euroa.

1 tykkäys