Suominen - pyyhintäsegmentin kuitukangasvalmistaja

Suomisen tulos tosiaan tänään ulkona. Tulos yllättävän tahmea edelleen, vaikka kustannuspaineet tasoittuivat. Kassavirtaa tuli hyvin Q4:llä, jonka ansiosta se jäi investointien jälkeenkin plussalle koko vuodelta. Odotuksiemme vastaisesti pieni osinkoehdotus, vaikka tulos reilusti pakkasella ja tase suhteellisen heikko viime vuoden tulosluvuilla. Tälle vuodelle ohjeistetaan tulosparannusta, joka oli odotettua surkean 2022 jälkeen. Ensinäkemältä raportti jää kuitenkin edelleen heikkona pysyneen kannattavuuden takia negatiivisen puolelle.

5 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan juttu Suomisesta, jonka lukee muutamissa minuuteissa.

”Investoinnilla vahvistamme asemaamme vastuullisissa tuotteissa. Investointi on linjassa Suomisen strategian kanssa ja tukee yhtiön visiota olla edelläkävijä vastuullisissa kuitukankaissa. Investointiprojekti etenee suunnitellusti ja sen odotetaan valmistuvan vuoden 2023 toisella puoliskolla.”

Suomisen tavoitteena on lisätä vastuullisten kuitukankaiden myyntiä 50 prosentilla vertailuvuoden 2019 tasoon nähden sekä lanseerata yli 10 vastuullista tuotetta vuodessa. Vuonna 2022 vastuullisten kuitukankaiden myynti oli 99 prosenttia korkeampi vertailuvuoden 2019 tasoon nähden ja yhtiö lanseerasi 12 vastuullista tuotetta.

2 tykkäystä

Suomiselle valittu uusi tj;

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/03/30/2637322/0/fi/Tommi-Björnman-aloittaa-Suomisen-toimitusjohtajana-1-4-2023.html

Suomiselta erittäin heikko alku vuodelle. Sekä liikevaihto että etenkin marginaalit alle odotusten. Bruttokate oli edelleen viime vuoden surkeilla tasoilla (4 %), kun raaka-ainekustannus nousi myyntihintoja enemmän, firman mukaan hintamekanismien viiveiden takia. Olimme (kuten näköjään muutkin analyytikot) kuvitelleet, että marginaali toipuisi jo selvästi parempaan päin.

Ohjeistus koko vuoden parantuvasta oik. käyttökatteesta on ennallaan. Olemme odottaneet sen yli tuplaantuvan, mutta surkea vuoden alku ja kommentit edelleen haastavasta ympäristöstä tuo varmasti odotuksia reippaasti alas ja parannus viime vuoteen nähden jäänee H2:lle. Kurssin pitäisi laskea selvästi, sillä se on jo hinnoitellut tuloskäännettä, joka näyttää viipyvän.

4 tykkäystä

Eikö alhainen sellun hinta ala näkyä myös Suomisen tuloksessa? Kurssikin sen mukana nousisi. Vai mitä ajureita siihen tarvitaan?

1 tykkäys

Kyllä se kvartaalin tai parin viiveellä pitäisi näkyä, mutta yhtiö puhui vielä Q2:sta varsin heikkona. Matalampi sellun hinta toki heijastuu aika nopeasti myös myyntihintoihin, joten ei se mikään automaattinen tulosajuri ole Suomiselle, mutta pitäisi osaltaan helpottaa tilannetta. Kurssi hinnoittelee jo nähdäkseni selvästi nykyistä parempaa ja yhtiölle normaalimpaa tulostasoa joten sen ajamiseksi ylöspäin pitäisi mielestäni nähdä jotain merkkejä että tulos menisi odotuksia paremmaksi lähivuosina.

2 tykkäystä

Mitähän nyt odotettavissa tj ostaa osakkeita ihan reilusti ja iso 4,3 milj. Blokkikauppa juuri tehty?
Kuvittelenko vai toivonko jotain hyvää!

2 tykkäystä

Suomisen Q2 tuli tänään, tahmeaa on edelleen meno. Suoritus oikeastaan aika samanlainen kuin Q1, heikosta vertailukaudesta sentään hitusen parannettiin, mutta selvästi odotuksia vähemmän. Myyntihinnat laskevat jo raaka-ainehintojen mukana, mutta tuloksessa ei halvemmat raaka-aineet juuri näy.

Ohjeistus paranevasta koko vuoden oik. käyttökatteesta on ennallaan, joka H1:n jälkeen oli viiime vuoden tasolla.

5 tykkäystä

Rauli haastatteli Suomisen toimaria Tommi Björnmania. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:21 Suominen Q2’23
01:43 Volyymit
04:05 Liikevaihto Eurooppa
05:35 Tulos Q2
07:34 Raaka-aineet
08:43 H2 näkymä
09:50 Strategiakausi 2025


Sain juuri luettua Suomisen rapsan, joten laitan senkin samalla tänne. :gem: :slight_smile:

Suomisen Q2-tulos jäi odotuksista, joskin parani hieman heikosta vertailukaudesta. Yhtiö toisti ohjeistuksen paranevasta koko vuoden tuloksesta, mutta tuloskäänne on tähän asti antanut odottaa itseään. Laskimme heikon tuloksen vuoksi ennusteitamme selvästi vuosille 2023-25.

https://www.inderes.fi/fi/heikosti-pyyhkii


EDIT:

Tässä olisi vielä aamarikommentti Suomisesta. :slight_smile:

1 tykkäys

Toivottavasti johto ei vain lupaile ‘toivotaan toivotaan’, vaan H2 on oikeasti parempi. H1 oli ainakin surkea :cold_face:

Rauli on pistänyt aika karhuisen-realistiset ennusteet, mutta Nordealla on melkein vielä karhuisemmat ennusteet… Evlin analyytikko taas vetänyt Copiumia ennen raportin julkaisua ja näemmä 2024 osakekohtainen tulos on 0,33 € ja 2025 jo 0,42 €. Toivottavasti Evli on oikeassa ja muut vain liian karhuisia :smiley:

Mielenkiintoista että tulosta ei kyllä tule, mutta kaikki analyytikot uskovat osingon juoksevan joka vuosi vahvana :man_shrugging:

Näyttää tosiaan vanha pomoni Harri vetäneen aika rajusti ennusteita alas, enkä kyllä ihmettele sillä kehityksellä ja kommenteilla mitä firma on tarjonnut.

Me odotettiin, että osinkoa ei olisi viime vuodelta maksettu, kun tehtiin tappiota. Firma kuitenkin maksoi, joten odotetaan että tältäkin vuodelta maksetaan vaikka tappio jatkuu. Onhan tuossa toki riskinsä, kun nettovelka/EBITDAkin huitelee 3,5x tasolla…

3 tykkäystä

Terve,
Suomisesta tuli tänään laaja raportti. Historiallisista syistä tämä on vain englanniksi, mutta löytyy inderes.fi:stä. Lisäksi aamarissa on suomenkielinen tiivistelmä. Näkemykseen ja ennusteisiin ei tässä yhteydessä koskettu eli myy-suosituksella jatketaan.

1 tykkäys

@Rauli_Juva ja @Tomi_Valkeajarvi juttelivat Suomisesta videolla. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:16 Liiketoiminta pähkinänkuoressa
02:08 Kilpailukenttä
03:56 Tuloskunto jättänyt toivomisen varaa
05:48 Taloudelliset tavoitteet
07:46 Riskit
09:27 Näkymät loppuvuoteen
11:44 Osakkeen arvostus

4 tykkäystä

Suomisen Q3 tuli juuri. Tulosrivillä on edelleen lähes yhtä hiljaista kuin tässä ketjussa. Ohjeistus koko vuoden paranevasta oik. käyttökatteesta pidettiin ennallaan (2022: 15 MEUR), mutta tähän mennessä ollaan viime vuoden tasolla. Tiukkaa tekee ohjeistuksen kanssa ja ennusteet jatkaa alamäessä…

7 tykkäystä

Suomisen vaihto on yleensä tosi vähäistä mutta nyt päivän lopuksi vaihto oli moninkertaista totuttuun, yli melkein 46000 kpl kun usein se on muutamia tuhansia / päivä. Kenenköhän “taskuun” nuo meni, ehkäpä siitä kuullaan myöhemmin. Mielellään kuulisin kyllä jotain positiivista Suomisen suunnalta, kovin on ollut alakuloista sen tekeminen viime aikoina.

2 tykkäystä

Tämä Suomisen ketju taitaa olla mun firmoista kaikkein hiljaisin, mutta tulipa mieleen että Q4:n yhteydessä tehdään perinteiseen tapaan toimarihaastattelu. Jos jollain on ajatuksia mitä pitäisi kysellä, niin heittäkää ihmeessä tänne. Suomisen Q4 luvassa 6.2.

5 tykkäystä

Tuosta bulkin valmistamisesta ei taida ikinä jäädä voita leivän päälle, niin kai se on pakko toivoa näistä uusista avauksista jotain rahasampoa…
Kysele nyt vähän näiden uusien alkujen perään, että onko jotain mahdollisuutta näiden muuttua ajatuksen ja kustannuksen asteelta ihan merkittäväksi liiketoiminnaksi? Millä aikataululla näitä alkaa mennä merkittävissä määrin asiakkaille ja voiko näistä ihan oikeasti odottaa yhtiön saavan enemmän rahaa kuin noista perinteisemmistä tuotteista?

4 tykkäystä

Suomisen tuloslive alkaa 9.25 @Rauli_Juva:n johdolla. :tophat:

:point_down:

1 tykkäys

Suomisen tulos oli jo valitettavan tuttuun tapaan nihkeän puoleinen, joskin hidas suunta parempaan päin jatkuu. Myös ohjeistus on positiivinen (vertailukelpoinen käyttökate paranee 2024), mutta odotukset ovat tälle vuodelle jo merkittävässä tulosparannuksessa, jonka saavuttaminen vaatii selvää parantumista viime vuoden lopun tulosvauhdista.

Tuosta myös haastista, jossa jollain lailla @Ummon kysymiä vastuullisia tuotteita käsiteltiiin.

2 tykkäystä

Tässä oli tuore raportti Raulilta Suomisesta. :slight_smile: :gem:

Suomisen Q4-tulos jäi odotuksista, mutta tuloksen toipumisen heikolta tasolta ohjeistetaan jatkuvan tänä vuonna. Laskimme hieman ennusteitamme tälle vuodelle, tilanteen ollessa isossa kuvassa melko ennallaan.

Rapsasta lainattua:

Suomisen kassavirta oli niin Q4:n kuin koko vuoden 2023 osalta vahva käyttöpääoman vapautumisen ansiosta. Liiketoiminnan rahavirta oli 31 MEUR, josta käyttöpääoman muutos vastasi 26 MEUR:a. Nettovelka/käyttökate oli vuoden lopussa noin 2,8x, joka on edelleen korkeahko luku, mutta ei mielestämme huolestuttava positiivinen tulostrendi ja rahoituksen maturiteetti huomioiden. Suhdeluku myös laski edellisestä kvartaalista. Osinko ennallaan tappiollisesta tuloksest


EDIT:

Tässä ois vielä kommentit:

1 tykkäys