Supermicro (SMCI) - Kuin pikku NVIDIA

Supermicro liitetään nyt S&P MidCap 400 indeksiin 22.12. alkaen
Steel Dynamics Set to Join S&P 500; Super Micro Computer to Join S&P MidCap 400 (prnewswire.com)

3 tykkäystä

Supermicron toimari Charles Liang on viimeaikaisissa videoissa todella bullish firmansa tulevaisuuden suhteen. En ole aiemmin seurannut yhtiötä, joten en osaa sanoa onko toimari ollut samanlainen vuodesta 1993 alkaen. Ei oo helppo firma saada kulmasta kiinni. Mutta nyt tuntui, että jonkunlaisen “löydön” tein. Alla yhteenveto IDC:n tutkimuksesta kesältä 2021. Silloin jo näkyi trendi alkaa käyttää yritysten omia pilviä (private cloud) julkisten (public) sijaan.


Tämähän tarkoittaisi sitä, että julkiset pilvet (Google Cloud, Amazon AWS ja Microsoft Azure) eivät enää kasva markkinan vauhtia, osa kasvusta menee yritysten omiin pilviin.

Tässä siis on yksi Supermicron “iskun paikka”. Eli pystyttää kokonaisratkaisuna private cloud. Tästä on varsin hyvä kuvaus:
Why Supermicro for On-Prem Data Centers | Supermicro

7 tykkäystä

Ei pitäisi vapaapäivinä alkaa lukemaan ketjuja uusista firmoista, voi vahingossa käyttää päivänsä sellaiseen tutustuessa. Tässä on kyllä mielenkiintoinen case esillä!

Palstalaisissa ei ilmeisesti ole vielä herätellyt ajatuksia, kiitos @karhulalainen ketjun avaamisesta ja hereillä pitämisestä. Haluaisin oman pintaraapaisuni perusteella ehkä ottaa irti ajatuksesta “pikku NVIDIAna”, firmathan toimivan täysin eri vaiheessa ratkaisujen luomista, ja Supermicro toimittaa myös ei GPU-laskentaan liittyviä ratkaisuja. Toki, SMCIn tuotemixin oleellinen osa on GPU-intensiiviset ratkaisut ja firma paketoi NVIDIAn rautaa juuri niitä tarpeita täyttäviksi valmiiksi rack-tasoisiksi ratkaisuiksi.

Supermicron markkinaa voinee hahmotella kilpailijoiden kautta, merkittävimmät lienevät Dell, HPE ja Lenovo, eräässä Seeking Alphan kirjoituksessa verrokiksi on nostettu myös IBM ja Cisco. Tämä artikkeli tarjoaakin ihan hyvän peruskuvan firmasta, ja oli myös ainoa jonka ilmaistunnareilla pääsin lukemaan, firmaan tutustuville vilkaisun arvoinen:

IDC kerää ja julkaisee (ilmeisesti maksullista?) seurantaa palvelinmarkkinasta, löysin ilmaisen otteen eräästä julkaisusta. Super Micro on vuoden 2021 kolmannen kvartaalin tienoilla ollut voluumilla mitattuna viidenneksi suurin palvelinyksiköiden toimittaja, mutta tämä data alkaa olla jo melkoisen vanhaa. Joka tapauksessa markkinasta kiinnostuneelle pieni näyte täällä:

https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS48221821

Itselleni jää vielä arvoitukseksi, mikä tekee Supermicron rackeista parempia kuin kilpailijoiden vastaavat, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Pakko myöntää, tarkempi käsitys koko firman tarjonnastakin on yhä hämärän peitossa. Nostan poimintoja viimeisimmästä kvartaalipresiksestä Q1/23, joka löytyy alla olevan linkin takaa. Huom. poikkeava tilikausi, joka päättyy kesäkuuhun.

Supermicron markkinan kasvu on nähtävästi vaihdellut kvartaalitasolla -10 % – 20 % viime vuodet, mutta SMCI on ottanut irti alan keskiarvosta ja tykitteli viime neljännekselle ujot 80 % kasvua.

Oleellinen osa myyntiä ovat kokonaiset järjestelmät (Complete systems), mutta tämä uusi segmentti “Total IT Solutions” kasvaa kohisten ja näyttää olevan se tulevaisuutta halaileva komponentti. En tosin vielä tiedä mikä ero tarkalleen complete systems ja total IT solutions välillä on, molempien sisään näyttäisi uppoavan mm. kokonaiset rackit.

Tuotantokapasiteettia lisätään kohisten, ja toistaiseksi nykyinen kapa näyttäisi myös skaalautuvan hyvin. Tuotantolaitoksia löytyy ainakin Yhdysvalloista, Taiwanista ja Alankomaista, uusia avauksia on ilmeisesti tulossa myös Meksikoon ja Malesiaan.

Sitten se oman mielenkiinnon herättänyt numeropuoli. Ensinnäkin firman valuaatio, rapia $4 miljardia, on vasta nostanut Supermicron mid-cap kategoriaan, mikä tiettävästi on vielä suurimman sijoittajayleisön tutkan alla. Vaikka tässä tutkitaankin meikäläiselle vieraampaa (osake)markkinaa, uskaltaisin arvata että piensijoittajalla on vielä etulyöntiasemaa ennen mahdollisesti myöhemmin kiinnostuvaa suurta rahaa. Kurssi on jo toki herännyt, mutta kertoimien valossa ollaan vielä varsinkin jenkkiläisittäin rennoissa tunnelmissa. P/E TTM näyttäisi olevan noin 10, ja P/E vuoden -22 tuloksella 15,7.

Numerot ovat kasvaneet viimeisen vuoden tasaisen vauhdikkaasti, ja ainakin edellisen vuoden ajan ohjeistusten keskiarvo on myös ylitetty säännöllisesti. Liekö tämä sitten maan tapa vai ylittääkö markkina myös sisäisiä odotuksia. Anyways, etenkin EPS on kasvanut mielettömästi katteen kehittyessä eikä loppua näy.

Kassavirta kääntyi edellisellä kvartaalilla isosti plussalle. Aiemman kassavirran ja tuloksen epäsuhtaa pitäisi penkoa enemmän, mutta oma arvaus menisi investointien piikkiin. Tase vaikuttaisi kuitenkin terveeltä.

Ennuste se onkin mannaa markkinalle. Kuluvan tilikauden liikevaihdoksi on ohjeistettu $6,5 – $7,5 miljardia dollaria ($5,2mrd FY2022) ja EPSiä mojovat $9 – $11,30 ($5.65 FY2022), jota on jo roimasti nostettu Q4/21 ohjeistuksesta “At least $7.50”.

Pidemmän tähtäimen ohjeistuksena toimari on 2021 vuosikatsauksessa puhunut $10mrd liikevaihdon saavuttamisesta 3 – 5 vuoden aikajänteellä. Annual report löytyy täältä:

Osinkopolitiikan arvaisi miellyttävän suurinta osaa palstalaisista, Super Micro Computers ei ole historiassaan maksanut osinkoja. Takaisinostoista ei äkkiseltään osunut merkittävämpiä mainintoja, joskin viime elokuulta löytyi uutinen $200M takaisinostoohjelmasta, joka on voimassa 2024 tammikuuhun asti.


Lopuksi hieman videomatskuja, näistä en oikeastaan poiminut erikoisempaa, mutta saa hieman tuntumaa Supermicron perustajaan ja toimariin. Letkeän oloinen kaveri ja esiintyy AMD:n toimarin kanssa vertaisena, itselleni vain vahva aksentti tuottaa ajoin hankaluuksia tulkita puhetta. Vihreät arvot on vahvasti esillä etenkin energiatehokkuuden nimissä, mutta palvelinten tapauksessahan tämä kääntyy ihan kovaksikin arvoksi pienemmän sähkölaskun ja helpommin toteutettavan jäähdytyksen johdosta.

16 tykkäystä

Hyvä, kiitos @tonimerkki penkomisesta. Meidän kannattaa jatkaa penkomista, koska on viitteitä, että yhtiö on ajassa kiinni. Esim. energiatehokkuus ja laatu ja tehokkuus kulkee käsi kädessä. Pitää jatkaa tutkimista. Yhtiö hinnoitellaan sekatavararautakauppiaaksi, ts. markkinakaan ei ole vielä löytänyt ns. ylimääräistä jujua yhtiöstä, jolloin mennään varmoilla P/E luvuilla.

4 tykkäystä

oli myös ainoa jonka ilmaistunnareilla pääsin lukemaan, firmaan tutustuville vilkaisun arvoinen

Jos laitaa selaimesta Javascriptin pois päältä, niin pystyy lukemaan Seeking Alphan artikkelit ilman tunnuksia. Eli menee ensin artikkeliin, sen jälkeen selaimen asetuksista disable JavaScript ja päivittää sivun.

10 tykkäystä

Tuonne NVIDIA ketjuun laittamani sopii yhtä hyvin tänne. Isot kun rakentaa metaversejä niin Supermicro tuottaa asiakastarpeisiin räätälöityjä komponentteja ja ratkaisukokonaisuuksia niihin.

Pakko sanoa että tästä casesta alkaa jo tosissaan innostumaan. Hieman lisää huomioita, mitä firmaan tutustuessa on kertynyt, jos auttaisi keskustelun virittämisessä (HOX! lähinnä internet-keskusteluun perustuvaa, ei faktoja):

Tongin Redditista keskusteluja Super Microsta palvelinten valmistajana. SMCIn tuotteiden käyttäjät selvästi pitävät tuotteita laadukkaina ja ennen kaikkea edullisina. Laitteiden laadusta ei tunnu löytyvän ensimmäistäkään moitetta, sen nähdään vastaavan vaativimpienkin/suurimpienkin konesaliasiakkaiden tarpeisiin. Homelab-keskuteluissa ainoaksi miinukseksi nostetaan laitteiden melutaso.

Hintojen kommentoidaan olevan karkeasti puolet muiden konesalilaitetoimittajien (HPE, Dell, Lenovo) hinnoista. Kolikon kääntöpuolena, ainakin 8-10 vuotta vanhoissa keskusteluissa moititaan tuen puutetta, ainakin viime vuosikymmenellä Supermicro on keskittynyt myymään laitteita white boxina, ts. ilman tukea. Sivukommenteissa tykätään kehua, että puutuvaa tukea vastaan varastoon voi ostaa valmiiksi toisen vastaavan laitteen ja hankinta tulee silti halvemmaksi kuin suuremmilta valmistajilta. Tuen tarjoamisessa lienee tapahtunut kehitystä, mutta ei sitä vieläkään kehuta. Puuttuva tuki korvataan ilmeisesti yleensä konesalia ylläpitävän tahon omalla DC-support väellä ja pinolla varaosia.

Eräs yksittäisen laitteen kilpailuetua edistävä seikka myös nousi esille. Supermicro rakentaa ratkaisuistaan plug’n’play-valmiita ja vendor-lukitsemattomia, kun taas kilpailijat ilmeisesti toimittavat palapelin ja lukitsevat vielä tuotteidensa sisuskalut valittuihin komponentteihin. En tiedä miten tärkeää tämä on asiakkaille, mutta keskusteluissa filosofiaa arvostetaan. Lisäksi Supermicron rack-laitteet lienevät helpommin korjattavia, ts. laitteen sisältämiä komponentteja (esimerkeissä lähinnä virtalähteitä) voi vaihtaa. Kun kilpailijan laitteesta harjoaa tarpeeksi komponentteja, se ilmeisesti tavataan korvata täysin uudella.


Tähän mennessä alan olla vakuuttunut SMCIn tuotteiden teknisestä laadusta, ovat epäilemättä hyvin kilpailukykyisiä konesalilaitemarkkinoilla. Muuttuneen markkinan ja ennustetun kasvun ajureita joutuu vielä hahmottelemaan, mutta selkeästi ne liittyvät Supermicron muuntautumiseen laitetoimittajasta ratkaisutoimittajaksi (tai jopa palvelutoimittajaksi?) Suuret ja nähtävästi etenkin massiivista GPU-laskentaa harjoittavat organisaatiot arvostavat omia konesaleja ja jopa privaattipilveä, jolloin laskentatehon hallinta on täysin omissa käsissä ja infra omiin tarpeisiin konffattavaa. Julkipilvestä ostettu GPU-laskenta on myös julmetun kallista, ja onprem-ratkaisut osoittautuvat helposti halvemmiksi kuin edes käyttöminuuttien mukaan laskutettava julkipilvivaihtoehto. Näistä caseista ainakin löytyy paljon success storyja:

Nuo success storyt tuntuvat rakentavan myös koko firman kehityssuuntaa, jossa Supermicron yksi tärkeä tarjonta rakentuu valmiiksi suunniteltuihin, rakennettuihin ja testattuihin superlaskentaympäristöihin (HPC). Toinen esillä oleva tarjonta ovat pilviratkaisut, sekä public cloud että private cloud, joihin Supermicro nähtävästi rakentaa/tarjoaa valmiita ratkaisuja, joiden kilpailukyvykkyydestä taas ei pysty sanomaan oikein mitään.


Yksi täysin erillinen huomio vielä Glassdoorista. Näihin arvosteluihin tulee suhtauduttua hieman varauksella, mutta kommenteista voi löytyä mielenkiintoista tietoa:

https://www.glassdoor.com/Reviews/Super-Micro-Computer-Inc-Supermicro-Reviews-E7993.htm

Supermicron arvosanat ei mairittele, ja katsaus avoimiin kommentteihin paljastaisi suurimpien ongelmien olevan johdossa, pitkissä työpäivissä ja matalissa palkoissa. Toimaria ei erityisen paljoa moitita, mutta vanhanaikainen senior management saa todella tylytystä, micromanageerausta ja poliittisuutta(?) ei arvosteta (mainittu myös “Asian culture” ja “Chinese culture”). Pakko sanoa että firma tuntuu habitukseltaan muutenkin hieman nukkavierulta, epäilemättä jonkinlainen johdon nuorennusleikkaus olisi monen työntekijän näkökulmasta paikallaan.


Ja vielä yksi vähäinen huomio toimarin puheista. Lukaisin firman annual reporteista 2014 - 2021 (kaikilta vuosilta rapsaa ei löytynyt) toimarin kommentit ja uskaltaisin sanoa että tämän hetkinen optimismi on ainakin Charles Liangin puheissa uudella tasolla. Mies on ollut aiempinakin vuosina tyytyväinen firman suuntaan ja kehitykseen, mutta seuraavanlainen kommentti vuoden 2021 rapsasta on ihan uutta verrattuna pre-covid aikoihin.

My optimism regarding Supermicro’s future, and our ability to achieve growth well above industry averages has never been greater. My confidence in our ambitious long-term vision and strategy of achieving $10 billion in annual sales along with increased profitability over the next 3-5 years is stronger and appears to be happening faster than it was planned.

Onneksi myös toimarin tervehdyksen ohessa oleva kuva on nykyään normaali portretti, eikä näissä harrasteta enää vuosien 2014 – 2015 tyyliä :grin:

image

image

5 tykkäystä

Niin, mulle yhtiö vaikuttaa yrityskulttuurin puolesta aikamatkalta 80-luvun ATK-taloihin. Toi mistä @tonimerkki kertoikin, että palvelu on korvattu joustavalla varaosien saatavuudella, voi myös tarkoittaa joustavuutta lähivuosien kilpajuoksussa kun noita konesaleja varustellaan entistä tehokkaimmiksi ja vihreiksi. Luulis että isommat vois haluta jopa ostaa tän “rautakaupan”. Ja aina on hyvä merkki kun toimari on aidosti innoissaan yhtiönsä tuotteistaan.

Yhtiön Wikipedia-sivulla on kerrottu historiasta. Mitä näistä pitäisi ajatella?

On October 4, 2018, Bloomberg Businessweek published a report, citing unnamed corporate and governmental sources, which claimed that the Chinese People’s Liberation Army had forced Supermicro’s Chinese sub-contractors to add microchips with hardware backdoors to its servers. The report claimed that the compromised servers had been sold to U.S. government divisions (including the CIA and Department of Defense) and contractors and at least 30 commercial clients.

In February 2021, Bloomberg Business reported that Supermicro had been compromised since 2011, U.S. intelligence keeping it a secret to gather intelligence about China and warning only a small number of potential targets.

In November 2021, the joint venture of Super Micro Computer and Fiberhome Telecommunication Technologies won a contract for supplying servers to Xinjiang Bingtuan for ‘public safety purposes’, which is associated with the suppression of Uyghurs ethnic group and construction of a surveillance system in the province of Xinjiang.

On December 21, 2021, the Washington Post together with Russian dissident authors Andrei Soldatov and Irina Borogan, accused the company of supplying 30 servers to the Moscow control center for Internet censorship in Russia.

4 tykkäystä

Maailmanpolitiikan myllerryksissä riski skandaaleihin on olemassa.

SMCI on myös Investor´s Business Dailyn ja CANSLIM-sijoitajien hypettämä osake ja on rapakon takana varmasti monen tarkkailulistalla. Kaikesta hehkutuksesta huolimatta osake on muutaman kuukauden treidannut sivuttain. Tarkkaillaan, että mikäli markkinat yleisesti paranevat tai tulee jotain positiivisia uutisia lähteekö tämä lentoon.

Investor´s business Daily :

2 tykkäystä

Niin, mulle yhtiö vaikuttaa yrityskulttuurin puolesta aikamatkalta 80-luvun ATK-taloihin

Onko tämä mielestäsi siis hyvä vai huono asia?

Itselläni on ns. päivätöistä ihan suhteellisen positiivisia kokemuksia Superon tuotteista ja yrityksestä. Juuri sellainen no-nonsense-meininki, jota alalla on ihan liian vähän. Kilpailijat HPE ja Dell huomattavasti rasittavamman oloisia serveritoimittajia asiakkaan kannalta, vaikka kaikissa on hyvätkin puolensa.

Itse yrityksen tulevaisuudennäkymistä en kyllä osaa lausua juuta enkä jaata.

2 tykkäystä

Hienoa jos saadaan ketjuun hieman kokemusta laitetoimittajasta! Pystytkö avaamaan ajatuksia enemmän toimittajien eroista, tai kommentoimaan tuohon ylös poimimiani huomioita redditiläisten kokemuksista?

Mielenkiinnosta, löytyykö Suomessa tukea Supermicron laitteille firmalta itseltään tai välikäden kautta?

2 tykkäystä

Hyvä kysymys. Minusta tuo “80-luku” näkyy vielä nyt kurssissa, eli yhtiö ei ehkä ole kaikkien sijoittajien mielestä salonkikelpoinen. Jos yhtiö alkaa kehittää ja ajanmukaistaa johtamistaan ja rakentaa palveluja niin varmaankin nämä alkavat lisätä osakkeen kysyntää ja arvostustaso nousee. Eli sijoittajan kannalta ehkä enemmän hyvä kuin huono asia.

1 tykkäys

Eilen oli aika ruma kynttilä (toi missä pitkä häntä) SMCI:ssä ja jatkanut pulkkaa tänään luultavasti aktivistisijoittajan shorttirapsan johdosta. Tullut kirjoitushetkellä 14,5% tonttiin päivän 9.1.2023 huipusta.

En tunne kyseistä aktivistisijoitusyhtiötä sen paremmin, mutta ainakin Hindenburg research ja Jim Chanos seuraavat tätä twitterissä. Joku paremmin tilinpäätöksiä ja taseita osaava voi varmaan vetää johtopäätökset syytöksistä.

Tehkää omat tutkimuksenne, mutta pistin tänne vaan, ettei mene keneltäkään ohi.

6 tykkäystä

Tulihan se skandaali. Sattui jo toisen kerran kohdalleni vuoden sisällä, Scorpions Capital haukkui viime keväänä IonQ:n huijaukseksi. Ei toi shorttaaja meinaa pysyä housuissaan kun puhuu ”naurettavasta” tavasta manipuloida.

“80-luku” on tällaista. Ei olla vielä salonkikelpoisia. Katsotaan mitä tapahtuu. Mutta rohkea veto shortata nyt, kun korkojen nousu alkaa taittua, eikä talouskaan oikein näytä taittuvan taantumaan. Tuleeko vielä short squeeze jossain vaiheessa?

1 tykkäys

No huh, eipä olisi arvannut omassa anti-midaan kosketuksessa olevan niin paljon potkua, että eilen tehty entry herättää ison shorttiaktivistin heti seuraavana päivänä :joy:

Oma osaaminen ei riitä tulkitsemaan jenkkiläistä kirjanpitoa, joten tässä lähinnä odottaa mielenkiinnolla mahdollisia vastineita shorttirapsaan. Itse Spruce Point Capital näyttäisi olevan shorttiyhteisössä iso tekijä, googlailemalla löytyy juttuja useammaltakin vuodelta menestyksekkäästä shorttaamisesta.

Kiinnostuneet pääsevät lataamaan koko shorttirapsan täältä:

Powerpoint-muotoinen rapsa on aika raskasta luettavaa, mutta ilmeisesti tämä on tiivistys / pääteesi:

Twitterin puolella jo hieman naljaltiin kolme vuotta vanhan (markkinoiden tiedossa olevan) tapahtuman käyttämisestä shorttipolttoaineena, mutta epäilemättä tuo case tulee monelle piensijoittajalle, mm. itselleni, uutena tietona. Tuohon keltaiseen laatikkoon ei myöskään sisälly läheskään kaikki rapsan sisältö, siellä on (ehkä perusteltua, harmi että numeronmurskaus ei taitu) epäilystä tuloksen konvertoitumisesta kovaksi käteiseksi ynnä muita kirjanpitoon liittyvä nostoja.

Ongelmat kirjanpidon ja SEC:n kanssa on selkeästi totisia tapahtumia ja nostavat ainakin omaa arviota casen riskisyydestä. Osa negatiivisen näkymän perusteluista kuitenkin pistää hieman hymyilyttämään, kun rapsassa nousee esille myös seuraavanlaiset asiat:

  • SMCI appears to now be targeting larger customers, which carries with it greater risks such as bigger discounts and margin concessions along with worsening payment terms.

  • Downside risk 40 – 50 % (fair value $42.39– $50.86) perustuu pelkän EV / Sales kertoimen staattiseen asettamiseen vuosien 2018 – 2022 keskiarvoon (eli EV/S 0.35x – 0.40x). Verrokkien arvostusta esittelevässä taulukossa, jossa nykyistä korkeaa EV / S arvostusta kauhistellaan, näkyy myös miten SMCI:n EV / EBITDA on verrokkiryhmän keskiarvoa matalampi.


Shorttirapsat on itselleni melko vieras konsepti, mutta tuntuu ettei tämän casen ympärille ole saatu niin paljoa matskua, kuin näissä yleensä on. Spruce Point Capitalin track recordin perusteella kuitenkin itse tarkkaan huolella markkinan reaktiota / kommentteja ja pidän ainakin ostonapin hetken aikaa piilossa.

5 tykkäystä

Twitteriä pitkin on tullut vastaan muutama shorttirapsan vastine, joissa on päädytty komppaamaan lähinnä pelkoa heikkenevän Metan merkityksestä SMCI:n kasvulle. Seeking Alphassa ilmeisesti ihan fiksu(?) kirjoittaja Jeremy Blum on tarjonnut seuraavan vastineen:

Oheisissa twiiteissä nostettujen vastineiden kirjoittajat tuskin ovat mitenkään nimekkäitä, ainakaan kirjoitusasu ei vakuuta, mutta laitetaanpa nämäkin jakoon:

2 tykkäystä

Tässä vaiheessa voitaneen jo todeta shorttihyökkäyksen jääneen torsoksi, kurssi on palaillut jo $80 yläpuolelle missä on edellisen kuukauden ajan liikkunutkin.

Supermicro tuntuu olevan nyt ainakin Seeking Alphassa pinnalla, alle viikon sisään yhtiöön liittyen on julkaistu kuusi tekstiä. Uutisosiossa on myös mainittu shorttirapsasta ja analyysitalo Northlandin toistamasta suosituksesta:

Northland reiterated Super Micro’s Top Pick status along with its outperform rating and $165 price target.

Supermicro on nostettu myös Seeking Alphan Steven Cressin (SA Head of Quantitative Strategies) laatimalle Top 10 Stocks for 2023 listalle teknosektorin edustajaksi, Top 10 Tech Stocks 2023 listan ykköseksi, sekä Stevenin henkilökohtaiseksi ykkösvalinnaksi ensi vuodelle:

Stevenin track-recordista ei ole tietoa, mutta 20k seuraajalla voisi arvata olevan ainakin keskimääräistä “SA-analyytikkoa” kiinnostavampi kirjoittaja.

4 tykkäystä

Näin se on. Aika nopeesti tuli ja meni. Voihan olla niin, että shorttaajille tulee vielä hätä positioidensa kanssa. Kun shorttauksessahan tappiolla ei ole ylärajaa, ja jos kurssit kääntyy ylöspäin niin shorttaaja joutuu ostamaan osakkeet markkinoilta tai muuten sulkemaan positionsa.