Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

En nyt ihan ymmärrä mitä yrität kysyä?

Vastaus tulee välittömästi, Ei huomenna. Näet sen “vastaukseni” kohdasta

Edit.
Tarkoittaa että merkintä hyväksytty ja rahat siihen lukittu

1 tykkäys

Pahoittelut sekavasta ulosannista. Tarkoitin, että mikäli tänään merkkaan niin “lukittuuko/siirtyvätkö” rahat samantien nordnetille ja “toimeksianto” hyväksytty, kun nordnetin sivuilla oli maininta rahan siirtymisestä pankkipäivän aikana.

Itse asiassa rahat ei lukkiudu, vaan tätyy itse pitää huolta että huomenna riittävä summa saatavilla tai merkintä raukeaa

Edit.
Toimeksianto luullakseni lähtee sitten noin klo 16 huomenna

1 tykkäys

Tässä kannattaa olla tarkkana siitä, onko aikaisempi vastaus jo lukkiutunut. Eli jos näkyy nordnetin tilillä AOT/OST:llä, niin vaikka kyseisestä napista voikin muokata vastausta vielä, niin se on ikäänkuin ”uusi” vastaus lisänä vanhan päälle. Eli mikäli haluat lisätä X määrän (esim. 1000kpl), niin laitat tämän summan tähän uuteen vastaukseen (mikäli siis tämä aikaisempi vastaus on jo mennyt eteenpäin).

Joku viisaampi voi toki tämän vahvistaa, mutta nimimerkillä kokemusta on Meruksen annin kohdalla, jossa merkkailinkin sitten reippaasti enemmän, kun oli tarkoitus lisätä vielä tuplat niin tulikin triplana lisättyä! :sweat_smile:

1 tykkäys

Nordnet sanoo näin:

Merkitset aamupäivällä 200 osaketta ja iltapäivällä mietit, että haluat sittenkin 500 osaketta. Muokkaat vastaustasi kohdasta Sivuni > Yhtiötapahtumat siten, että lukumäärä on 500. Tällöin olet merkinnyt annissa yhteensä 500 osaketta.

Merkitset annin ensimmäisenä päivänä 200 osaketta ja kaksi päivää myöhemmin mietit, että haluat sittenkin 500 osaketta. Muokkaat vastaustasi kohdassa Sivuni > Yhtiötapahtumat siten, että lukumäärä on 300. Tällöin olet merkinnyt annissa yhteensä 500 osaketta

Eli jos merkintä on jo “lukittunut” pitää olla tarkkana. Itsekin juuri korjasin tänään muuttamaani merkintää, olisi tullut merkittyä hieman liikaa

4 tykkäystä

Milloin viimeinen mahdollisuus merkata modulightia? Milloin se tulee pörssiin?

En ole koskaan osallistunut ipoon… niin en tiedä miten tapahtuu.

Kannattaa aloittaa tutustuminen yhtiön sivuilta Listautuminen – Modulight Corporation, niin tiedät edes vähän miten listautuminen sujuu ja mihin olet sijoittamassa.

Listautumisanti voidaan keskeyttää aikaisintaan 27.9.2021 klo 16:00

Kaupankäynti osakkeilla alkaa First Northissa arviolta 1.10.2021

3 tykkäystä

pitäisi modulightin osakkeita merkitä niin osaisiko joku neuvoa miten op:n arvo-osuustilille pystyy merkitä modulightin osakkeita. en meinaa millään löytää. kiitos jo valmiiksi vastauksista!

Viestihistoriasi perusteella olet jo merkannut yhtiötä. Tiedostathan, että vain ensimmäinen merkintä hyväksytään?

Kuten listautumissivuilla sanotaan, muiden pankkien AOT-merkinnät tehdään Dansken kautta.

1 tykkäys

joo itse sain nordnetin tilille merkittyä mutta tyttöystävää yritän avustaa ja hänellä vain op:ssa tili, mutta kiitos vastauksesta

1 tykkäys

Tuoretta videomateriaalia Danske Bankin maanantain aamuvuoroon sattuneen puhelinpäivystäjän työpisteeltä…

"Hei, miten voin auttaa?

“Joo kuuleppa haluaisin…”

“Jep tiedän, montako modua merkataan ja saisinko tilisi ISIN-koodin kiitos”

63 tykkäystä

Sen verran asia vielä jäi kaivelemaan, että soitin Danskeen ja kysyin aiheesta. Vastaus oli, että periatteessa juuri kuten sanoit, MUTTA tiedon merkinnästä tulee olla Danskella ennen kuin anti keskeytetään. Jos siis merkitset Nordnetissa tänään klo 15:30 ja anti keskeytetään klo 16, niin ei ole mitenkään varmaa, että merkintä on mennyt läpi. Kyse on siitä, onko Nordnet ehtinyt ilmoittamaan tiedon Danskelle.

Dansken puhelinpalvelussa ei osattu sanoa, miten tieto tarkalleen ottaen lähetään ja he kehoittivat olemaan yhteydessä Nordnettiin. Ilmoittelen tänne, kun saan vastauksen.

2 tykkäystä

Täältä löytynee tarkempaa tietoa. Ainakin Nordnetin palvelussa onnistui. Googlesta löytyy myös virallisia dokumentteja ja lisätietoa kun hakee “modulight osakeanti”.

Tietääkö joku onnistuuko Modulight IPO-merkinnän maksu luottokortilla vai onko maksu aina tililtä?

Noniin, Inderes listautumisesta infoa Inderes Oyj

Merkintäpaikat

Yleisöannissa merkinnän voi tehdä 4.10.2021 kello 9.30 alkaen.

Yleisöannin merkintäpaikkana toimii:

  • Osoitteen Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus (osoitteen avaaminen vaatii Free- tai Premium-käyttäjätilillä sisäänkirjautumisen Inderes.fi-analyysipalveluun) kautta löytyvä Evli Pankki Oyj:n (“Evli”) verkkopalvelu. Merkintä voidaan tehdä Evlin verkkopalvelussa Aktian, Danske Bankin, Evli Pankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP Pankin, S-Pankin, Säästöpankin ja Ålandsbankenin verkkopankkitunnuksilla. Merkintä on maksettava merkintää tehtäessä, ja sijoittajan tulee varmistaa, että merkinnän maksun määrä ei ylitä hänen tilinsä mahdollista päiväkohtaista rajoitetta varojen siirrolle. Merkintää ei voida tehdä verkkopalvelussa, jos maksua ei suoriteta samassa yhteydessä. Yhteisön merkintää tekevän henkilön on lisäksi osoitettava merkintään liittyvä toimivaltuus toimittamalla yhteisön kaupparekisteriote tai muu toimivaltuuden osoittava asiakirja osoitteeseen mail.inderes@evli.com.

Eli pitääkö nyt Evliin avata ennakkoon AOT tätä lystiä varten? T. Pienet aivot

11 tykkäystä

Muistelin, että joku kirjoitti Modulightin osalta merkinneensä vielä lisää. Nordnetissa on tällainen teksti:

“Merkintä on sitova, eikä sitä voi muuttaa tai peruuttaa. Merkinnät kirjataan merkintää seuravana pankkipäivänä salkkuun väliaikaisella lajilla, MODULIGHT MERKINTÄSITOUMUS. **Merkintämaksu veloitetaan merkinnän yhteydessä. Tililläsi tulee olla merkintään tarvittava rahamäärä, jotta merkinnän kirjaaminen on mahdollista.”

Kuitenkin merkintäkohdassa on “muokkaa” toiminto. Voinko siis lisätä merkintämäärää vielä tänään? Onko Nonneroilla kokemusta tuosta?

@Kasvis taisi tähän vastata hieman aiemmin, jos oikein ymmärsin

3 tykkäystä

Nordnetilta vastattiin, että tieto menee eteenpäin välittömästi, joten asia on tältä osin selvä. Riittää, kun Nordnetisa merkitsee tänään klo 16 mennessä.

4 tykkäystä

Onko kukaan merkinnyt IPOja Mandatumin kautta onnistuneesti? Arvo-osuustilin numero löytyy ainakin ONE-puolelta Oikeudet ja rajoitukset -valikon avaamalla