Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

Pisteet myös Nordealle. Modulight nopea kaupankäynnin aloitus ja silti, osakkeet olivat arvo-osuustilillä ja Osto/Myynti onnistuivat heti aamusta.

2 tykkäystä

Nordeasss ilmeisesti pientä hajontaa, koska vielä ei näy. Chatissa luvattiin että huomenna olisivat tilillä. Nopea aloitus yllätti.

Onhan tämä ihan käsittämätöntä, että kaupankäynti Modulightin osakkeilla aloitetaan, vaikka selkeästi oli tiedossa, että laajoja ongelmia osakkeiden jaossa salkkuihin. Sekä Nordean että Dansken aspaan soittaneena ja tätä foorumia seuranneena voi todeta, että ongelma on iso.

Itse ajattelin laittaa laput laitaan, jos 11 euroa ylittyy ja se juna tuli ja meni… prkl! Danskesta kysyin, kuka tässä on korvausvelvollinen ja ohjeena oli laittaa reklamaatio ja mahdolliset vaatimukset kirjallisena asiakaspalvelun yhteydenoton kautta.

2 tykkäystä

Tyhmä kysymys Indereksen IPO:sta johon en selaillu löytänyt vastausta. Jos AO-tili Nordnetissä ja siellä on käteistä tai vipua käytettävänä, niin voiko tätä käyttää merkkaamiseen, vai pitääkö tuo raha ensin nostaan omalle pankkitilille joka oli noiden hyväksyttyjen joukossa ja sieltä tehdä maksu merkinnän yhteydessä?

Nordnet ei salli siirtoa kuin omalle vastatilille. Eli käytännössä joudut nostamaan rahat ensin vastatilillesi ja siirtämään ne sitten sieltä Evlille merkinnän yhteydessä.

1 tykkäys

Terve,

Annin ehdoista löytyi huomatus: Kaupankäynnin alkaessa First Northissa arviolta 1.10.2021 Listautumisannissa liikkeeseenlasekttuja osakkeita ei välttämättä vielä ole kaikilta osin siirretty sijoittajien arvo-osuustilille.

Valitettavasti emme saa siis keneltäkään tästä korvauksia :frowning:

2 tykkäystä

Täysin epätasa-arvoista kohtelua tämmöinen… :face_with_symbols_over_mouth:

Ei auta Nordealaisena todeta kuin että tässäkin asiassa ne piirtää joilla on liituu (eli pankki/välittäjä valittu muun kuin hinnan perusteella) :smiley:

Sama fiilis Sievi/Boreo ketjussa, ei tunnu tasapuoliselta että tarjous on hädin tuskin kannattava. Liituraita miehet todennut että näinkin menee läpi niin miksi panostaa enempää.

1 tykkäys

Onko kokeneimmilla ipohenkilöillä muistikuvaa miten kurssi räjähtää/lässähtää, kun isomerentakana alkavat painaa kauppaa (pörssi aukeaa)?

On erittäin harvinaista, että merkintä ei onnistuisi suoraan Nordnetin kautta Yhtiötapahtumat & Osakeannit välilehden kautta, vaikka virallinen ‘järjestävä’ pankki olisi jokin muu. Ja luonnollisesti tällöin Nordnetin raha tai velkavipu on käypää. Inderesin erikoisuus on lähinnä tämä ‘pitää olla palvelun käyttäjä’ vaatimus, eli aiheuttaako se sitten merkittävän poikkeaman listautumis-tavassa, se nähdään kohta.


Kas näin se onkin ratkaistu:

“Osoitteen Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus (osoitteen avaaminen vaatii Free- tai Premium-käyttäjätilillä sisäänkirjautumisen Inderes.fi-analyysipalveluun”

"Merkintää ei voida tehdä verkkopalvelussa, jos maksua ei suoriteta samassa yhteydessä. "

Listautuminen näkyy Nordnetin palvleussa JOS Nordnet on yksi järjestäjistä tai erikseen nimetty merkintäpaikka.Nämä luetellaan listautumisesitteessä. Aika usein viimeaikaisissa IPO:ssa Nordnetin on mukana ollut. Inderesin tapauksessa ei ole.

Ei Nordnet voi mitenkään tarjota merkintämahdollisuutta, jos yhtiö ja pääjärjestäjä ei ole sitä heille antanut.

1 tykkäys

Jos nyt oikein ymmärsin niin inderes merkintä tehdään omalta käyttötililtä maksuna. Nordnet aot ei siinä tapauksessa käy maksutilinä. Nordeassa taas käy, Ainakin mulla aot on sama kuin käyttötili

Jos teen maksun esim. OP:n tililtä niin miten saan osakkeet kulkeutumaan sitten Nordnetin salkkuun?

Siellä kysytään arvo-osuustilin numeroa.

3 tykkäystä

Onko muille modulightin antiin osallistuneille osakkeet kirjautuneet jo (keneltä puuttuivat)? AOT tili OP:ssa ja ei ole vielä näkynyt. Tatti kasvaa otsassa, kun tekisi mieli painaa myy nappia.

Ei näy täälläkään lapun lappua vielä. Dansken aspasta kertoivat, että ongelmaa ollut juurikin OP:n ja Nordean asiakkailla.

Nordean AOT:lle ilmestyi tunti sitten 154kpl 21000:sta Danske Bankin konttorilla merkatusta Modulightin osakkeesta. Ilmeisesti siis Nordnettiläisiä on sorsittu vielä enemmän :grimacing:

4 tykkäystä

Nordeaan myös minulle ilmestyi 163 osaketta.

Danskessa tein merkinnän instikkapuolelta.

Eli noin 0,7% merkinnän määrästä.

9 tykkäystä

Onko siis jotkut saaneet yleisöannissa enemmän kuin sen 70?

Eivät ole, näinhän se lukee jo yhtiön tiedotteessa.

Yllä olevat ovat merkinneet instikka-annista.

2 tykkäystä