Tecnotree sijoituskohteena

…Optio-ohjelma konsernin avainhenkilöille.

Osakkeiden merkintäaika optio-oikeuksilla 2021A-2021D on 1.7.2026-31.12.2026. Optio-oikeuksilla merkittävien osakkeiden merkintäaika ei kuitenkaan ala, ellei seuraavia vapautumiskriteerejä ole saavutettu:

  • optio-oikeus 2021A; yhtiön markkina-arvo on vähintään 350 M€,
  • optio-oikeus 2021B; yhtiön markkina-arvo on vähintään 500 M€,
  • optio-oikeus 2021C; yhtiön markkina-arvo on vähintään 750 M€ ja
  • optio-oikeus 2021D; yhtiön markkina-arvo on vähintään 1 000 M€…

Tämähän TARKOITTANEE nykyisen kokonaisosakemäärän mukaisesti laskettuna, että kurssin pitäisi olla osakkeelta, jotta optio ”laukeaisi”:

  • optio-oikeus 2021A; 350 M€/ 271.686.761 kpl = n. 1, 29 €
  • optio-oikeus 2021B; 500 M€/ 271.686.761 kpl = n. 1, 85 €
  • optio-oikeus 2021C; 750 M€/ 271.686.761 kpl = n. 2,77 €
  • optio-oikeus 2021D; 1000M€/ 271.686.761 kpl = n. 3,69 €

Yhtiön markkina-arvo on 23.07.2021, osakekurssilla
271.686.761 kpl x 1,174 € = n. 318,9 M€.

Hirmu kaukana ensimmäisestä kiihokeportaasta siis ei enää olla.
Ja toinenkin porras alkaa sen jälkeen mukavasti häämöttää?

21 tykkäystä

Jos laskenta tehdään suunnattu osakeanti huomioiden, osakemäärä on yhteensä n. 313 milj. joten perjantain päätöskurssin mukaan Tecnotreen yritysarvo on jo yli 350 milj. euroa.
Mutta mielenkiintoista on nähdä miten uusien osakkeiden kaupankäynnin aloitus vaikuttaa osakekurssiin myöhemmin.

5 tykkäystä

Hyvä nosto :+1:. Mutta osakkeiden lukumäärä on suurempi. Tecnotreen mukaan osakkeita on 282 628 428 kpl Basic Share Information - Tecnotree I Digital BSS I VAS I Charging I Digital Wallet I 5G Monetization ja tiedote Tecnotree Oyj:n uudet osakkeet merkitty kaupparekisteriin | Kauppalehti

Kun 30.7.2021 ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksellä lasketaan liikkeelle 30 577 778 uutta osaketta, niin osakkeiden kokonaismäärä tulee olemaan 313 206 206 kpl. Lisäksi kukin optio-ohjelma lisää osakemäärää. Näillä määrillä optio-ohjelmien laukeaminen tapahtuisi jo hieman alemmilla kurssitasoilla:
image

Intiassa toimihenkilöiden vaihtuvuus IT-yhtiöissä oman kokemukseni mukaan paljon suurempi kuin Suomessa. Optio-ohjelmaan kuuluu noin 100 henkilöä ja vuoden 2020 lopussa Tecnotree työllisti 659 henkilöä. Jos olisin Tecnotrreellä töissä, pitäisin varmana ainakin kahden ensimmäisen optio-ohjelman laukeamista. Optioiden merkintäaika on vasta viiden vuoden kuluttua eli 1.7.2026-31.12.2026, joten nämä optio-ohjelmat sitouttavat erittäin hyvin avainhenkilöitä. Toivon vaan, että johto ymmärtää oikein, ketkä ovat ne avainhenkilöt :thinking: Kyse on ohjelmistoyrityksestä ja yhtiön vahvuudet ovat juurikin tuotepuolella. :wink:

25 tykkäystä

Erinomainen havainnollistus. On mielenkiintoista seurata miten liudentuminen vaikuttaa kurssiin. Ei mitenkään vai nähdäänkö korjaus selvästi alaspäin nykyisestä 1,17 tasosta, joka on aika kova nousu viime aikoina.

3 tykkäystä

Ei mitenkään. Liudentuminen tapahtuu optioista viiden vuoden päästä.

Ja nykyhinta sisältää jo tuon tulevan osakeläjän liudennuksen. Siitä oli jo dippi…

12 tykkäystä

Mahtava matkahan tää on ollu. Mut tullu huomattua että indelläkin on tietyllä tapaa ”huonoja” puolia ku sopulit lyö päänsä yhteen ja ostaa etukenoon kaikkea. Mm. Oroco oli hyvä esimerkki missä otettiin aivan jumalainen etukeno. Huvittaa se että annista oltiin (myös minä) vihoissaan ja pistettiin lappua laitaan. Siitä päivää myöhemmin ostettiin lappuja paniikissa takaisin.

Nyt on noustu se 35-40% siitä kun anti ilmoitettiin. Miksi? Tietenkin hyvä juttu mutta tässä saattaa käydä classinen että kun raportti tulee kurssi laskee. No nautitaan nyt.

21 tykkäystä

Noista avoimista positioista en uhan hirveästi vetäisi johtopäätöksiä, Intiassa tosiaan vaihdetaan duunia todella nopeasti, kuulin jutun firmasta joka muutti pois paikallisesta “technopoliksesta” sen takia koska ruokatunneilla työntekijät saatettiin napata naapurifirmaan töihin. Eli työntekijät juttelevat keskenään ruokapöydissä ja aina löytyy joku joka maksaa paremmin, Intiassa palkkainflaatio on paikoittain erittäin rajua.

Mutta ajattelin TTtä holdata ainakin vähän aikaa, tiukat stopparit päällä.

10 tykkäystä

Kiihtymis vaihe. 78 paikkaa auki nyt.

6 tykkäystä

Mulla on jotenkin semmonen fiilis että sieltä ei monetkaan lähde lounastauolla kävelemään kun esim. linkediniä seuraa. Alla pari esimerkkiä. Alimman kuvan mukaan siellä on 10 henkeä ollut jo 5 vuotta töissä.

Ja kuten aiemmin laitoin historia ei ole tae tulevasta, mutta tämän vuoden Q1 aikana noille uusille sivuille tuli 20 paikkaa auki ja henkilöstö kasvoi 20 kappaleella.



9 tykkäystä

Linkedinin mukaan Tecnon työntekijät on keskimäärin olleet talossa todella pitkään. Toki tuo “7,1” on kaiketi talossa olevat. Ei siis kaikkien työsuhteiden pituus.

14 tykkäystä

Glassdoorista. Lienevät ylempää keskitasoa. :+1:

12 tykkäystä

Linkedinin mukaan Tecnon työntekijät on keskimäärin olleet talossa todella pitkään. Toki tuo “7,1” on kaiketi talossa olevat

Eikö tässä toimi “selviytymisharha” suht isosti? Lyhyen aikaa tecnolla viihtyneet eivät ole siellä enää–> eivät näy linkkarissakaan + ne joita ei muualle edes oteta nostavat keskiarvoa.
Tämä toimii juuri näin ainakin mun nykyisessä työpaikassa. Ja olen itsekin ollut siellä suht kauan :rofl:

Eli katsotaan se nuppilukutilanne osarista, onko kasvussa vai ei ja kuunnellaan myös johdon kommentit. Kasvava hakumäärä työpaikoissa voi olla todella bullish tai sitten juuri päinvastoin jos vene vuotaa ja ehkä team Inderes voisi tästäkin haastiksessa kysellä???

14 tykkäystä

70-80% ohjelmistokehityksen kustannuksista syntyy virheen korjauksesta ja ylläpidosta, ei kehittämisestä.

Virheetöntä koodia ei ole, mutta on isosti väliä onko perusta kunnossa. Lisäksi täydellisesti virheettömään koodiin nostaa isosti kustannuksia.

Verkossa tapaa hyviä, teknisesti loistavia intialaisia.
Viisi vuotta intialaisten kanssa teknisesti yhteistyötä tehneenä: muutamia arkkitehtejä lukuunottamatta peruskehittäjät ovat heikkotasoisia.
Tosin perussuomalainen ohjelmistokehittäjä on laiska, enenmän liukuhihnatyyppi, joka tekee samaa vuodesta toiseen annetun mallin mukaisesti. Syntyy tasalaatua, innovatiivisyys ei moista.

En ole vielä viiteen vuoteen nähnyt Intiassa tuotettua hyvää ohjelmistokoodia. Valitse Intia jos ohjelmiston heikko laatu ja sinne jääneet bugit ei haittaa.
Koodi on kirjoitettu yksittäisen kehittäjän näkökulmasta, kunhan saa toimimaan työasemassa. Ei ymmärrä, että Enterprise maailmassa on satoja, jopa tuhansia yhtäaikaista käyttäjiä. Logituksessa esim ei kerrota kenelle ongelma tapahtui. Kun ohjelmiston ongelmia selvitellään, aluksi parannetaan juuri logiikkaa.
Muistin käytöstä ei mitään hajua, yhtäaikaisesti yleensä hajoaa heti, muistiin ladataan kaikki, mikä onnistuu helposti työasemassa, mutta kun käyttäjiä on tuhansia, palvelimen muisti loppuu. Välimuistin käytöstä ei hajuakaan, ei edes arkkitehdeille, joten mikroservice-arkkitehtuurissa voidaan sama tieto hakea apin avulla uudestaan ja uudestaan. Kunnes infra ei yksinkertaisesti jaksa palvella. Toisaalta pilvessä käytönmukaisessa veloituksesta, tuosta järjettömyydestä maksetaan turhaan.
Ohjelmistotestaus lapsenkengissä.
Määrittelyt ja dokumentaatio, myös palaverit suomalaisten ja intialaisten kärsivät tiki-talk. Itse en edes enää teeskentelee jos en ymmärrä välillä jonkun intialaisten puhetta, kysyn ymmärsikö joku, yleensä ei kukaan mukaan…
Puhumattakaan, että työvoima jatkuvasti vaihtuu.
Voisin jatkaa loputtomasti.

On varmasti onnistuneitakin projekteja. Tai ainakin niitä, jotka on lopulta saatu toimimaan jossain vaiheessa.

20 tykkäystä

Noniin :smiley: Sorry, mutta Sinun “muutaman henkilön” kuplasi perusteella on aivan turha tehdä päätelmiä koko yli miljardin henkilön Intiasta :slightly_smiling_face: Lisäksi voisin kuvitella, että kun Tecnotreen johto toimitusjohtajaa myöten on intialainen, niin tietävät aika tarkkaan mitä tekevät ja mistä hakevat ja ketä rekryävät ja miten johtavat työntekijöitään Intiassa. Ja vaikka Intiassa olisikin prosentuaalisesti kokonaismäärästä pienempi prosentti osaajia kuin vaikka Suomessa, niin kappalemäärällisesti osaajia löytyy kyllä vähän hiton paljon enemmän…

24 tykkäystä

Eihän tästä nyt ole kulunut aikaa kuin parisen viikkoa kun kuunneltiin viimeksi Tecnotreen toimitusjohtajan ja talousjohtajan kommentit. He ovat myös TT:n suurimpia omistajia.

Kyseinen haastattelu huokuu luottamusta, jonka myös teot ja lähihistoria osoittavat oikeaksi luottamukseksi.

Haastattelusta poimittua:

  • “5-year plan is very clear…”
  • “very fast growing company…”
  • “we have access to really HUGE market…”
  • Toimitusjohtaja: “Kyösti Kakkonen on toiminut minun mentorina ja TT:n rahoittajana…”

:grimacing: :money_mouth_face:

Laitan tämän nyt vaan tähän: Tecnotree: Suunnatun annin taustat

37 tykkäystä

Q2 osari tulee olemaan mielenkiintoinen. Tecnotree ei ole antanut ohjeistusta pitkään aikaan ja jos nyt annettaisiin ohjeistus ja julkaistaan uuden strategian mukaiset kunnianhimoiset tavoitteet niin yrityksen tarinaan tulisi lisää vauhtia. Itse ainakin tykkäisin tästä ja voisin hyväksyä suurempia kertoimia.

Tämän hetkinen kurssi ja markkina-arvo ei vielä ole kasvavien tecnologiayhtiöiden kategoriassa vaikka nyt ollaankin otettu etunojaa. Toisaalta Tecnotreella on historiansa takia vielä paljon todistettavaa, että kasvu ja kannattavuus on jatkuvaa ja pysyvää.

Inderesin kasvuennuste tälle vuodelle on 16,5% ja vuosille 22 ja 23 on 11% ja 7%. Näissä saattaisi olla säätämisen varaa, mutta tietenkin riippuu millaista kasvua Tecnotree nyt lähtee tavoittelemaan ja mitä se surge vaihe tarkoittaakaan.

Tasaisen kurssinousun kyydissä olisi helpoin pysyä, mutta uskon tällä hetkellä firmaan, joten uskallan istua kyydissä vaikka kurssi seilaakin ja hakee sopivia arvostuskertoimia.

11 tykkäystä

Noista 78 avoimesta paikasta on vain 3 myynnillisiin tehtäviin (sales, consulting). Ylläpitotehtehtäviä on avoinna 6 (operations, training, customer service). Loput 68 ovat tuotekehtiyksen luontoisiin tehtäviin (engineering, IT).

Siten näyttäisi, ettei lähiaikoina olla panostamassa myyntiin vaan tuotekehitykseen. Laajentuminen uusille maantieteellisille alueille ei ehkä vielä ole käynnissä myynnin puolella. Avoimet paikat haiskatavat minun nenään integraatioihin liittyviltä.

8 tykkäystä

Joo. Tarina on hieno ja kohdillaan nyt. Silti kyseessä on firma, jossa on paljon potentiaalia, mutta selviä riskejä historian ja asiakkaiden suhteen.

Silti Tecnotree on yksi mielenkiintoisimmista ja erikoisimmista yhtiöistä Helsingin pörssissä juuri nyt. Jonkinlainen hype on nyt ympärillä. Miten se vielä kiihtyy vai ehtiikö ennen todellista nousua vielä lässähtää. Epävarmuuksia on, mutta ohjeistus on varmaankin aika hyvä. Mutta riittääkö enää hyvä?

7 tykkäystä

Tilauskanta pullisteli all time high -ennätyksiä, varmaan osa pesteistä on näiden voitettujen diilien toteutukseenkin.

10 tykkäystä

Tämän hetkinen 80 paikkaa :muscle:

24 tykkäystä