Tecnotree sijoituskohteena

Nimenomaan harhaanjohtavasta sijoittajaviestinnästä on kyse. On luvattu jotain, mutta ei ole pidetty lupausta. Ei kuulu suomalaiseen yrityskulttuuriin. Halituksen jäsen Wileniuskin teki viime vuonna sisäpiirikauppoja “vahingossa”.

Voiko tällaisen yhtiön toimitusjohtajan sanaan luottaa? Tämä on jokaisen sijoittajan itse harkittava. Itselleni on oleellista, että isoissa asioissa sana pitää. Tällainen omistajien välinen kauppa ei ole mielestäni iso asia, koska pääomistaja ei vaihdu. Huomion arvoista on kuitenkin, että toimitusjohtajasta tuli suurin henkilömistaja jo 6.9.2022.

3.6.2022 lehdistötiedote Tecnotree Oyj:n toimitusjohtaja Padma Ravichander ostaa 15 miljoonaa osaketta Fitzroy Investments Limitediltä - Tecnotree I Digital BSS I VAS I Charging I Digital Wallet I 5G Monetization

Toimitusjohtaja Padma Ravichander on tänään tehnyt sopimuksen, jonka mukaan Fitzroy Investments Limited (“Fitzroy”) myy 15 miljoonaa Tecnotreen osaketta Padma Ravichanderille kauppahinnalla, joka vastaa Nasdaq Helsingin pörssissä noteerattua Tecnotreen osakkeen 10 päivän liukuvaa keskiarvoa. Näiden osakkeiden myynti toteutetaan useissa erissä ja se saatetaan päätökseen syyskuuhun 2022 mennessä. Osapuolet ovat sitoutuneet säännösten mukaisesti tiedottamaan yksittäisten kauppojen toteutumisesta.

6.9.2022 tiedote (ei pörssitietode, eikä löydy Tecnotree sivuiltakaan) https://www.businesswire.com/news/home/20220906005642/fi/

ESPOO, Finland–(BUSINESS WIRE)–Tecnotree Corporationin (“Tecnotree”) toimitusjohtaja Padma Ravichander ja Fitzroy Investments Limited (“Fitzroy”) ovat 3.6.2022 päivätyn tiedotteen mukaisesti tehneet tänään lopullisen sopimuksen, jonka mukaan Fitzroy myy Padma Ravichanderille ensimmäisen 7 500 000 osakkeen erän 0,74 euron osakekohtaisella kauppahinnalla. Kauppahintaan sisältyy 3 prosentin preemio Tecnotreen osakkeen 50 päivän liukuvaan keskiarvoon Helsingin pörssissä. Tämän transaktion myötä osapuolet ovat toteuttaneet sovitun kaupan ensimmäisen erän. Kaupan viimeinen erä on toteutettava joulukuuhun 2022 mennessä. Osapuolet tekevät tarvittavat markkinailmoitukset sovellettavan lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

27 tykkäystä

Sen verran on itsekin kommentoitava, että en tykkää liiasta kauppojen vatvomisesta. Liika on liikaa.

Mutta tämä on itsellä suurin asia mikä Tecnotreessä mättää: luottamus johtoon eikä se ole ainakaan kohentunut viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Näen että yhtiö voisi saada jotain maailmaa mullistavaa aikaan ja nousta melkoiseksi tekijäksi. Ja se myös näkyisi sijoittajan tuotoissa.

Kuten jotkut minua tuntevat tietävät, strategiani on varsin all-in -pitoinen. Silloin kriteerit on erittäin korkealla, eikä siihen sovi Tecnotreen kaltainen yhtiö jos epäselvyydet eivät selviä. Oli sitten kyse kassavirroista, laittomista kaupoista, järjenvastaisista optio-ohjelmista tai huonosta tiedottamisesta.

44 tykkäystä

Onko @Roni_Peuranheimo ja @Atte_Riikola kysynyt/aikomus kysyä toimitusjohtajan ostoista?

Kesällä kommentoitte uutista siten, että “Tecnotreen toimitusjohtajan ostoa voi pitää sen sijaan selvänä luottamuksenosoituksena ja se osoittaa vahvaa sitoutumista yhtiön kasvustrategiaa kohtaan”

24 tykkäystä

Kannatan tätä ideaa. Yksityissijoittajille he eivät vastaa emaileihin (kokeiltu on), ehkä mikäli analyytikko tiedustelee asiaa, voisi heiltä jotain vastaustakin kuulua. Tässä on aika hyvin Tecnotreen vaihtokin pörssissä kuollut tällä hetkellä, johtuuko sitten tästä vai mistä, sitä ei tiedä :slight_smile:

6 tykkäystä

Täällä monet vähättelevät tuota toimitusjohtajan ostolupauksen viipymistä, mutta ajatelkaapa jos Suomessa Nokian toimitusjohtaja lupaisi hankkia suuren määrän Nokian osakkeita tiettyyn aikarajaan mennessä, eikä mitään tapahtuisi, eikä selitystä kuuluisi, niin kyllä se epävarmuutta aiheuttaisi. Sijoituksistani on aika suuri siivu Tennotreetä, olisi mukava saada selvyyttä asiaan, ei luulisi olevan suuri vaiva toimitusjohtajan avata suunsa asian tiimoilta ja kertoa syyn mistä kiikastaa.

16 tykkäystä

Moikka @Samtheman2

Ei olla kysytty eikä nyt tässä vaiheessa kysytä. Yhtiö ei todennäköisesti kommentoisi asiaa erikseen tiskin alta meille vaan oletan että asiaa pitäisi kommentoida julkisesti tasapuolisesti kaikille. Eli joudutaan odottelemaan kärsivällisesti. Mikäli tuosta ei nyt kuulu mitään niin yritetään kysyä tuloksen yhteydessä.

46 tykkäystä

Tuskin yritys pystyisikään kommentoimaan asiaa erikseen, mutta tämä saattaisi luoda heille painetta antaa asiaan liittyen jotain tiedotetta. Kukaanhan sitä ei halua, että tietoa jaettaisiin epätasa-arvoisesti eri sidosryhmille. Tecnotreeltä ei löydy edes varsinaista IR -vastaavaa, niin ehkä he eivät omassa päässä ajattele tälläisen asian olevan edes merkittävä sijoittajayhteisölle. Mikäli analyytikot alkavat tästä kyselemään, voi siitä herätä ajatus, että ehkäpä tämä tieto voisikin olla relevanttia yrityksen sijoittajille. Vielä vähemmän uskon, että yksikään yrityksen työntekijä kävisi Inderesin tms. foorumilla aistimassa sijoittajien tunnelmia. Aiheesta ehkä turha vatkata, mutta Inderesinkin missiona on yhdistää pörssiyhtiöt ja sijoittajat, joten ei tämä nyt mielestäni erityisen hölmöä olisi tiedustella asiaa johdolta, sillä tietohan on sijoittajan perusoikeus :wink:

39 tykkäystä

Jatkopostaus koskien tuota momentsia, jonka tecnotree MTN:llä tehnyt. Lueskelin myös ketjua ja momentsista puhuttu kohtalaisen paljon vielä viimevuonna, mutta yhdessäkään postauksessa ei ole käyty läpi itse tuotetta vaan vain tuotteen julkaisua tai odotuksia tuotteelle.

Huomioitavaa, että “MTN moments” google haulla ei löydy oikeaa sivua vain tecnotreen oma tuotteen mainossivu. Tecnotree Moments - Tecnotree I Digital BSS I VAS I Charging I Digital Wallet I 5G Monetization

“tecnotree moments” tuottaa halutun hakutuloksen ja päästään https://mtnmoments.tecnotree.com/ sivulle. Josta löytyy seuraavaksi linkkaamani kuvat.


Nämä ovat ainoat tuotteet verkkosivulla ja täytyy sanoa, että verkkosivut ovat hyvin yksinkertaiset ja mielestäni tuote ja erityisesti valikoima ovat suorastaan surkeita. Eikä todellakaan puhuta tämän kohdalla mistään ekosysteemistä kuten mainostetaan. Pelien ja erilaisten kurssien vuokraaminen eteenpäin näin puhelinäppi ja youtubeaikana tuntuu ainakin itsestäni varsin 2005 lukuiselta.

Tätä rataa jos ajattelua jatkaa niin en varmaan tilaajaosapuolena olisi kauhean innoissani tuotteesta. Tietysti tecnotree on toimittanut mitä on tilattu, onko se toimittajan vika jos tilaaja ei tiedä mitä haluaa…?

Bonuksena vielä, tein tuota moments hakua jo ennen uutta vuotta ja tuolloin löytyi erilainen moments verkkosivu, joka edelleen on saatavilla, mutta ei ainakaan itselle hakuun tullut ensimmäisenä. No hieman erilainen osoite, mutta täysin erilainen kurssitarjonta: Education Archives - Tecnotree Moments
Mielenkiintoista täällä, että tuotteiden yhteydessä näkyy ostettujen tuotteiden määrä…

Suosituin opetuspuolen tuote:

Suosituin gaming puolen tuote:

Myytyjä tilauksia hieman alle 1k kappaletta yhteensä, en ehkä tilaajana kauhean innoissani olisi…

25 tykkäystä

Jos toi on tehty Afrikkaan, huomioi sen asikaskunta. Voi olla ihan eri asiakasryhmä kuin sinä ja oletan, että olet käynyt ainakin peruskoulun.

Riittääkö joillekin muille käyttäjille 2005 lukuinen sovellus? :thinking:

2 tykkäystä

Hmmm. Olisiko toimarin kaupat myöhästyneet jos olisi ilmaantunut ostaja koko puljulle?
Insider trading sääntöjen mukaan ei varmaan kauppoja saisi tehdä…
Tai onko vuoden lopun tulos niin huono? Tai odottavatko tilintarkastettua vuoden 2023 tulosta?

Hmmmm.

9 tykkäystä

Kun avaan tämän sijoitusketjun seuraavan kerran, toivon, että olisi jotain luettavaa eikä spekulointi jatkuisi. Kuten @SijoitusSeppo jo totesi. Ahdistaa jo…

82 tykkäystä

Aika eri mieltä molempien kanssa.

Jos toimitusjohtaja ei osto optiota käytä, on sille jokin syy. Jos siitä ei tiedoteta on sille myös syy.
Osaketta arvostettessa iskisin kevyesti xxx prosenttipistettä normaalin pääoman tuottovaatimuksen päälle, epävarmuuden takia. Jos näkymät olisivat erinomaiset, optio tulisi varmasti käytettyä. Voi olla että on myös koko firman myyntikeissi päällä.

Spekulointi on OK - koska kurssivaikutus on lyhyellä aikavälillä iso. Ei kukaan pysty tulevaisuuden kassavirtoja määrittämään paremmin kuin toimitusjohtaja/omistaja - eli aika turhaa on tulevaisuuden markkinaympäristöä (omia kassalaskelmia) kyseisessä tilanteessa itse arpoa (tod.näk “reset” tulossa).

9 tykkäystä

Tässä vähän lisää spekulointia. Vaikka on kaukaa haettua niin aika jännä sattuma, että tuo CognitiveScale Inc. kauppa mistä ei vielä ole tietoa voitu kertoa ja mistä ei vielä tiedetä mistä rahoitus kaupalle saadaan on hinnaltaan hyvin samaa tasoa kuin mitä Padman ensimmäisen 7.5 miljoonan osakkeen ostohinta. Eli onko Padma lähtenytkin rahoittamaan ostoa?

Padma ostaa osakkeet toiselta pääomistajalta. Padman maksamat rahat eivät siis mene Tecnotreen kassaan vaan tälle toiselle omistajalle. Samaan tapaan, jos sinä myyt osakkeesi ja joku ostaa ne, Tecnotree ei saa siitä mitään.

34 tykkäystä

Tapahtuuko technossa mitaan muuta kuin padman osto ? Taman palstan perusteella ei.
Mielestani tata firmaa on vaikea ymmartaa etta mita he myyvat. Softaa myyvat, palveluina operaattoreille ?
Paljon asiakkaita afrikassa ? Maksut myohastelevat, vai onko niin etta ohjelmia ei ole saatu toimimaan ?
Seuraavan vuosiraportin tulen kylla tarkasti lukemaan. Potentiaalia tassa on paljon, mutta firman touhu ei vain ole site tavallista suomalaista. Hieman enemman saisivat kertoa tekisistaan, ja siita etta mihin jatkossa pyritaan.
Tahan saisi varmasti nopeasti lisaa sijoittajia, jos firman toimintaa vaannettaisiin rautalangasta enemman. Aika moni sijoittaja ystavani on pysynyt tasta firmasta pois juuri sen takia etta eivat ymmarra mita firma tekee.

7 tykkäystä

6 Tecnotree Corporation Jobs in Worldwide (1 new)

https://www.linkedin.com/jobs/tecnotree-corporation-jobs-worldwide?f_C=325795&trk=top-card_top-card-primary-button-top-card-primary-cta

20 tykkäystä

Hyvä kysymys. Jos ei tätä tiedä ja ymmärrä, niin ei pidä firmaa omistaa. Koetan avata hieman firman toimintaa.

Ajattele omaa työnantajaasi. Todennäköisesti se on iso organisaatio, joka käyttää SAP ERP:tä tilausten käsittelyyn ja laskuttamiseen (ja paljon muuhunkin). Ilman kyseistä järjestelmää, ei olisi työanantajallasi liiketoimintaa. SAP on alansa ylivoimainen ykkönen maailmassa. Noin 100% Fortune500 yrityksistä käyttää sitä.

Teleoperaattoreilla on myös tarve laskuttaa asiakkaitaan ja laskutus hoidetaan BSS-järjestelmän kautta. BSS on operaattoreiden tilaus-toimitus-laskutus -prosessin ERP. Pääkohde on asiakasrajapinnassa. Lisäksi operaattorit käyttävät sisäisesti verkon ja resurssien hallintaan OSS-järjestelmiä. Tätä on selitty vuonna 2018 näin: All you need to know about the OSS BSS market | by Alepo Technologies Inc. | Medium

BSS on Tecnotreen päätuote. BSS-toimittajia on muitakin, eikä Tecnotree missään nimessä ole lähelläkään suurinta. Ykkönen taitaa olla AMDOCS ja perässä Ericsson ja Huawei.

BSS+OSS -markkinan koko on noin $50 miljardia vuodessa ja kasvaa noin 10-15% vuosittain OSS BSS Market Size, Share, Growth and Forecast 2023-2028. Viiden suurimman markkinaosuus on vain alle puolet eli tarjonta on hyvin pirstaloitunutta (toisin kuin ERP-markkinassa).

BSS/OSS on siirtymässä pilveen ja tällä matkalla ollaan noin puolivälissä. Huawei ja Oracle johtavat tätä kilpailua. https://www.kbvresearch.com/cloud-oss-bss-market/

Tecnotreen markkinaosuus on noin yksi promille eli lilliputti. Kasvunvaraa voi sanoa olevan loputtomiin. Globaali markkina kasvaa eniten kehittyvissä talouksissa ja Tecnotree on keskittänyt myyntinsä juuri niille alueille (RoW).

Tecnotreellä on BSS:n lisäksi myös muita ohjelmistotuotteita kuten DiWa ja Moments, joiden tarkoituksena on parantaa operaattoreiden rahankeruuta. Näiden merkitys on ainakin toistaiseksi ilmeisen vähäinen. Tecnotree ei ole kerronut tuotekohtaista liikevaihtoa.

Lisää tietoa markkinasta täältä: Reports | TMForum - Inform

Mieluusti saa korjata ja täydentää tätä vajavaista kuvausta.

183 tykkäystä

Mielestäni ei nyt näytä hyvältä osakkeen vaihto nimittäin jos Luminos alkaa kiintiömyyntejään toteuttaa viime kuun määrillä niin kohta saa 50 sentillä osaketta. Täytyy toivoa, että saataisiin inflaatiolukemista jotain hyvää nostetta. 24.2 julkaistaan Q4 joten toivotaan, että ainakin ennen 24 päivän hiljaista jaksoa tulisi jotain hyvää uutista.

13 tykkäystä

Global Telecom Billing Revenue Management System Market Top Key Leaders, Industry Analysis, Size, Share, Revenue Growth And Forecast 2028

https://www.digitaljournal.com/pr/global-telecom-billing-revenue-management-system-market-top-key-leaders-industry-analysis-size-share-revenue-growth-and-forecast-2028

Tecnotree mainittu yhtenä avaintoimijana.

60 tykkäystä

Teknopuulla 2022 aloittaneen Vishwajit Aklechan (Chief Architect) haastattelu CEO insights lehdelle.

36 tykkäystä