Tecnotree sijoituskohteena

Joo, hyvä uutinen. Oli jo 4pv sitten täällä ja suomeksi Tecnotreen sivuilla

4 tykkäystä

Tuota q4 tulosta en pelkää yhtään, se on varmasti totutun hyvä. Uudet tilaukset on se, joka saa ainakin minut vielä toistaiseksi hieman varovaiseksi. Pieniä kauppoja takuulla solmitaan jatkuvasti, mutta solmitaanko niin paljon, että ne kattaa/ylittää myös aiemmat raportoidut kaupat, on vielä kysymysmerkki.
Jos tilaukset jatkaa q4edelleen laskuaan, en usko että pysyvämpää arvostustason nousua on odotettavissa, vaikka q4 olisi kuinka hyvä. Yhtiö on nykyisilla tunnusluvuilla eittämättä halpa, mutta pysyykö/kasvaakko tuloskunto edelleen H1 2021, se on se mitä nyt hinnoitellaan/arvuutellaan.
Hyvä q4 ja tilausmäärän kasvu, niin seuraava tasokorotus lienee kuitenkin selviö👍

3 tykkäystä

Tecnotreen arvostustasojen kehitys.

Tammikuussa tulossa webinaari “unleash your revenue potential with the power of an Intelligent Wallet”
https://event.on24.com/eventRegistration/EventLobbyServlet?target=reg20.jsp&partnerref=OmdiaEvent&eventid=2819178&sessionid=1&key=FEB2BE712604B6E6CB8685682FB412A6&regTag=&sourcepage=register

Key Topics for Discussion

  • The impact that the pandemic is having on mobile payments, commerce and financial services
  • Understand the value of an integrated intelligent wallet solution, especially in emerging markets
  • Discover the impacts 5G will have on mobile payments
  • Learn what operators can do to improve their position considering intensifying competition
  • Discover how CSPs and financial institutions can leverage Tecnotree Spark Intelligent Wallet and services to launch and scale a mobile financial services ecosystem
7 tykkäystä

Mielenkiintoista keskustelua tässä langassa, luin kokonaan läpi. Onhan tuo tämänhetkinen meno vakuuttavan näköistä. Taitaa olla position avaus maanantaina tulossa. Mitä tämän yrityksen historiassa on oikein sitten tapahtunut? Joskus yritetty kasvaa liian nopeasti ja oltu lähellä konkurssia vai mitä meni noin 10v sitten vikaan kun osakekurssi laski kovaa vauhtia ja saneeraus?

7 tykkäystä

Tuli luultavammin vauhtisokeus. Yhtiön ylinjohto ei täysin ymmärtänyt, mihin firmapystyy ja mihin ei. Otettiin sisään 30milj tilaus aivan liian halvalla, ja luvattiin sellaista, mihin yhtiöllä ei ollut vielä edes valmiuksia. Siitä alkoi alamäki.
Toimari sai potkut, mitta vahinko oli jo tapahtunut. Tilaaja kieltäytyimaksamasta, sillä ei saanut sitä mitä tilasi. Myös aikataulut heitti häränpyllyä. Samaan aikaan muutama muukin asiakas oli vaikeuksissa, ja rahoja projekteista ei onnistuttu ainakaan aikaulun mukaisesti perimään. Tuloskunto romahti luin dominopalikat. Siinä se lyhykäisyydessään.

10 tykkäystä

Voisko joku tekniikkamies/nainen laittaa Tecnosta jonkinlaisen kaavion tänne esille?

2 tykkäystä
25 tykkäystä

Näistä uutisista ei viime aikoina ole saatu liiemmin nauttia… Erittäin hyvä, ja ehkä kurssin kannalta myös tätkeä uutinen. Näitä vielä muutama lisää, niin senttisarja on enää pelkkä paha muista😀

4 tykkäystä

Tecnotreehen tuli sijoitettua jokunen viikko sitten ja nyt katselin Tecnotree-videoita Inderesin seurannan ajalta. Hyvän kuvan saa näistäkin videoista yhtiön toiminnasta ja siitä, mitä pitäisi tapahtua että omistajille saataisiin luotua arvoa. Viimeisten kvartaalien pohjalta vaikuttaisi siltä, että asiat menevät pikkuhiljaa kuten optimistisissa skenaarioissa uskallettiin toivoa.

Tästä aikamatkalle:

Tecnotree ja Heeros Aamukatsauksessa - YouTube (ekat pari minuuttia) 17.3.2018 Ostotarjous. Positiivisuus paistaa

Omistajan vastuu: case Tecnotree - YouTube 22.5.2018. Pieni joukko sijoittajia ajoi kaupat alas. Näitä omistajia (syystäkin) kritisoidaan ja puhutaan siitä, minkälaisia oppirahoja joutunevat maksamaan. (Osakkeen hinta tuolloin 0,07-0,08e)

Tecnotree: seurannan lopetus - YouTube 7.1.2019 04:38 eteenpäin. Rahoitus saatiin vuodeksi jotensakin kuntoon. “Toivo ei ole strategia” sanoo Mikael. Miten saadaan luotua omistaja-arvoa: kassavirta sille tasolle, että saadaan katettua saneerausohjelman velvoitteet ja kasvua on saatava.

“Ei sitä tiedä jos tää jonain päivänä ois terve ja kasvava pörssiyhtiö”
Alkaisiko se päivä olla lähellä?

Itse nojaan luottoa paljon nyt tuolle TM Forumin sertifikaatille. Olen optimistinen siitä, että tämänpäiväinen toimitussopimus on alkusoittoa sille, että tuon palkinnon myötä olisi tulossa paljonkin uusia sopimuksia. Tecnotree Gold Contest - Winners Announcement - YouTube Kohdassa 5:28 sanotaan, että Tecnotree olisi ensimmäinen kultatasolle päässyt yli 800 yrittäjästä, eli voisi kuvitella että tuote olisi laadukas. Huolena on tietenkin se, että miksi myynti keskittyy niin paljon Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan, eikä Eurooppaan.

Aika näyttää…

9 tykkäystä

Hmm… Nyt tuli mulle uus välittäjä isosti paikalle en ainakaa ite oo nähny aikasemmin ostajana tällä tasolla. Ruottalaisia…

Avanza Bank Ab AVA

7 tykkäystä

Oma käsitykseni on, että Avanza on vähän kuin Nordnet eli ruotsalaiset yksityissijoittajat siellä ostolaidalla.

8 tykkäystä

Pikkuhiljaa sana kiirii, tästä liki 50 liikevoittoprosenttia tahkoavasta suomalaisesta kummajaisesta:)

7 tykkäystä

Positio avattu, miten voi kellua noin 16p/e:llä melkein 50% liikevoittoprosentilla tahkoava yritys. Skaalautuvuus vielä melko suurta. Kai näissä saneerauskohteissa aina on oma riskinsä kuitenkin toiminnan loppumiselle? Kasvuaihoita ei taida myöskään olla yhtä paljon kuin muilla “pörssin tähdillä”?

8 tykkäystä

Tervetuloa ”matikkanero”, sinun taitojasi saatetaankin pian tarvita.
Tällä tuloskunnolla ja tällä kasvuvauhdilla osake on eittämättä todella edullinen. Mutta, entäpä sitten, jos tämä tuloskunto säilyy, mutta kasvu pysähtyy, miltäs osakkeen hinta silloin näyttää? Viittaan tällä tilauskannan hiipumiseen, josta olen näkevinäni merkkejä.(Olen tosin aika yksin tämän epäilykseni kanssa, eli väärässäolemisenI on myös mahdollinen, ellei jopa ilmeinen:))

Hyvä pointti. Kasvun hyytyminen on suuri riski, eikä niitä yli uutiskynnyksen olevia sopimuksia ainakaan jatkuvasti satele. Suurin yksittäinen asia, jota seuraan näissä tietynlaisissa “alusta” firmoissa (tehdään tuotteita, joita voidaan myydä SAAS omaisesti lukemattomille asiakkaille kulujen pysyessä maltillisina) on se, että kuinka paljon jo olemassaoleva asiakaskunta tilaa uusia toiminnallisuuksia. Ilmeisesti tässä kyseisessä yrityksessä näin on tapahtunut jo useammankin kerran? Se lupaa hyvää, että tuote on kunnossa.

2 tykkäystä

Se vaan vaivaa edelleen itseä että jos tuote on kunnossa (en siis itse osaa sitä kriittisesti arvioida), miksi on niin hiljaista kehittyneissä maanosissa - Eurooppa ja Pohjois-Amerikka?

1 tykkäys

Jos annetaan lupa heittää aivan mututuntumalla niin,

  1. Tecnotreen toimistot ja henkilöstö painottunut euroopan ulkopuolelle. Suomessa kaksi toimistoa ja yksi ranskassa. Sitten on Latin amerikassa, Middle eastissä, afrikassa ja aasiassa jo paljon enemmän. Mututuntumalla heitettynä suomessa oli 35 työntekijää kun koko konsernissa 600. Esim intiassa taisi olla yli 400 työntekijää. Tämän skaalan projektit painottuvat alueille, joissa on “paikallista osaamista”.
  2. Kilpailu kovempaa euroopassa => Katteet pienempiä?

P-Amerikan edustus 0.

5 tykkäystä

Voisi lisäksi kuvitella, ihan mutuna lisäten, että kehittyneissä maissa on operaattorien toiminta jo valmiiksi varsin kehittynyttä. Eli se Tecnotreen myymä digitalisaatiohyppy on täällä jo tehty.

5 tykkäystä

Maksumuurin takana

2016 huhtikuussa tiedotettiin, että Padma Ravichanderista tulee toimitusjohtaja.

image

Vakuuttavaa jälkeä sanoisin. Ottaen vielä huomioon minkälaisessa tilanteessa oltiin 2016. Vielä kun Padma on yli 5% siivulla mukana eikä ole nähnyt syytä kevennellä omistuksiaan, niin luottoa löytyy.

7 tykkäystä

4 vuotta muutokseen on kuitenkin aika pitkä aika. Ei ole siis henkilöstä yksinään muutos kiinni. Omistaja on ollut kärsivällinen ja luottava, vaikka alamäkeä oli aluksi useampi vuosi.
Edit: Siis pörssikurssissa., joka on lähes ratkaiseva, kun kuvataan luottamusta.

1 tykkäys