Tecnotree sijoituskohteena

Ei ole muutettu VVK:n ehtoja. VVK:n ehdoissa ei ole viivästyskorkoa. Tecnotreellä on ainoastaan oikeus peruuttaa merkintä, jota ei ole maksettu 5 arkipäivän sisällä merkinnän hyväksymisestä.

3 tykkäystä

Kyllä jaksaa ihmetyttää miten niin moni tässä jaksaa vielä sinnikkäästi roikkua mukana. Ei varmaan kuukauttakaan ole tämän yhtiön kanssa ollut, ettei jotain suhmurointia tarvitsisi pelätä tai ihmetellä. Aina keksitään jotain uutta kun edellinen asia saatu edes suurinpiirtein selvitettyä. Vaikea perustella tähän lafkaan sijoittamista viimeisen parin vuoden tapahtumien jälkeen kun markkinalta on niin paljon parempaa riskikorjattua tuottoa saatavilla. Piensijoittajan pussiin tässä ei ainakaan pelata, se varmaan on jo kaikille tullut selväksi.

19 tykkäystä

Fitzroyn tämän hetkinen potti on arvoltaan 18 miljoonaa euroa. Se saa 3,6 miljoonan euron sakon, jos ei saa raavittua 10 miljoonaa kasaan kahdessa vuodessa, mikäli Dubain porukkaa jättää merkitsemättä. Itse en ottaisi vastaavaa riskiä. En vain ymmärrä logiikka taustalla, että tässä jotenkin pelattaisiin piensijoittajien kustannuksella……

8 tykkäystä

Royal Front Investments Group saa kauppojen toteutuessa vähintään 12,5% omistusosuuden (noin 55 miljoonaa osaketta) ja peräti 17,5% osuuden (noin 90 miljoonaa osaketta), jos osakekurssi olisi 0,30 eur VVK:n osakkeiksi vaihdon aikaan.

Fitzroyn omistusosuus olisi vastaavissa tilanteissa 14% ja 12%. Ravichanderin omistusosuus olisi vastaavissa tilanteissa 17% ja 20%, jos maksaa merkitsemänsä VVK:t. Näin CEO:sta saadaan leivottua suurin omistaja. Noiden kolmen omistusosuus yhteensä olisi vastaavasti 43,6% tai 49,1%. Tietysti Ravichander voi vielä saada osakepalkkioita.

Huomatkaa, että Luminos Sun Holdings ei ole enää mukana nyt julkaistussa järjestelyssä. Saapa nähdä jatkavatko nyt osakkeidensa myyntejä.

2 tykkäystä

Kurssihan voi olla vaikka 0,05 € kesällä 2026…VVK:ssa merkittävintä on korkein summa, jonka sijoittaja on valmis ”maksamaan” osakkeesta ja nyt se on kaksinkertainen päivän kurssiin nähden.

2 tykkäystä

Nythän tämä alkaa olla herkullinen :stuck_out_tongue: Uutinen on Tecnotreen kannalta erinomainen. Yhtiö saa erittäin halpaa pääomaa 20 miljoonaa euroa tai vaihtoehtoisesti 1 tai 3,6 miljoonaa ilmaista rahaa. Lisäksi hallituksesta saatiin pois henkilö, johon omistajat eivät luota. Kurssireaktio -2,8% puhui karua kieltä sijoittajien luottamuksesta yhtiön johtoon ja suuromistajiin.

Itse pyrin jättämään tunteet pois sijoituspäätöksistäni. Voin olla omistaja, koska luotan toimitusjohtajaan, joka on suuromistaja.

27 tykkäystä

Miten sä voit luottaa toimitusjohtajaan, joka jatkuvalla syötöllä antaa lupauksia asioista jotka ei toteudu ja päivämääriä asioille jotka ei yleensä toteudu. Jos padma on viime vuosina sanonut että asia x tapahtuu varmasti ja pvm mennessä niin milloin on näin tapahtunut?

18 tykkäystä
  • Kyllä
  • En
0 äänestäjää

Haluaisitko Kyösti Kakkosen Tecnotreen hallitukseen ?

1 tykkäys

En ole hetkeen seurannut tätä Suomen Voxturia (hyvä vertaus @SuomenBuffet :sweat_smile:), mutta vieläkö myyntisaatavien määrä on korkea? Vuosi pari sitten ajattelin, että tässä haiskahtaa kusetus jos ei saatavat ala realisoitumaan ja silloin jätin ostamatta.

4 tykkäystä

Niin, no, onhan se luottamuskin tunne. Vähän ristiriitaista sanoa pyrkivänsä tunteiden poisjättämiseen sijoituspäätöksissä ja seuraavassa lauseessa todeta, että omistuksen mahdollistaa luottamus Padmaa kohtaan. Perustavanlaatuinen eromme on, että omalla kohdallani luottamuksen sijaan koen vain epäilyksen tunnetta yhtiötä ja sen johtoa kohtaan.

Näkemäni perusteella, kun Tecnotree puskee tiedotteen pihalle, sieltä löytyy hämmentävän suurella todennäköisyydellä jotain epäilyttävää. Ainakin jos vertaa johonkin suurempaan yhtiöön, jota seurataan laajemmin ja jolla on governance kunnossa. Välillä tiedotetta ei ole meinannut tulla ollenkaan, vaikka esimerkiksi Padman ostojen aikataulun venymisestä olisi imo pitänyt tiedottaa heti kun ilmoitetut päivämäärät ylittyivät. Aika rauhassa ovat Padma & kumppanit saaneet touhuta vielä tähän asti ilman suurempaa haastoa.

Mielestäni tässä yhtiössä näkyvyys johdon ja pääomistajien pyrkimyksiin muistuttaa enemmän hernerokkasumua kuin kirkasta ikkunaa. Sen pohjalle minun on vaikea perustaa näkemystä, että yhtiön pääomat pyrittäisiin saamaan tuottamaan mahdollisimman hyvin ja pääsisin omistajana täysimääräisesti myös hyötymään siitä. Ilmaisenkin rahan voi tunkea vaikka johdon ylisuuriin palkkioihin, joita tällä tekemisellä ei mielestäni missään nimessä ansaita.

16 tykkäystä

Tecnotree on kertonut, että 5G ja AIML ovat keskeisiä drivereitä CSP:n liiketoiminnassa tulevaisuudessa.
Kovin selkeästi ei olla kerrottu, mihin käyttötapauksiin tämä perustuu.

Tässä artikkelissa TMForumin Mark Newman, Chief Analyst ennakoi näin “The highest value of GenAI lies in customer personalisation and network optimisation, both of which require access to highly sensitive data that operators will want to fiercely protect.”

Paljon on lupauksia. En vielä täysin ole saanut kiinni, miten Tecnotree taloudellisesti GenAI:n hyödyntää. Ehkä sekin selviää.

Tässä artikkelissa Padma kertoo DevOpsin käyttöönoton hyödyistä.
Jotenkin tuntuu, että näillä julkisilla kirjoituksilla Padma yrittää myydä tätä mallia kehittyvien maiden asiakkailleen, saadakseen projektipohjaiset laskutukset vaihdettua kk-laskutuksiin.
Tuo kirjoitus sinänsä on sellainen, jota en jaksa kokonaan lukea. Harvinaisen monimutkaisesti termejä viljelty melko yksikertaisesta asiasta

Voisi kuvitella, että näillä runsailla termien käytöllä tai vaikka Momentsin hienoilla myyntimateriaalilla vs todellinen Moments yritetään peitellä todellisuutta hienoilla myyntipuheilla.
Myös tuotteiden myynti on Momentsin sivujen mukaan on minimaalista


Itse luulen, että Padma vain olettaa hienojen korupuheiden lisäävän myyntiä ja oikeasti yrittää parhaansa. Nuo korupuheet ovat vain surkuhupaisia.

Tecnotree ei ole saanut juurikaan kaupattua BSS:ää kehittyneisiin maihin. Oletan sen johtuvat siitä, että tuote ei ole riittävän kilpailukykyinen.

Saadakseen tuotteesta kilpailukykyisen, tulisi mielestäni TT:n laittaa kaikki focus (myös AI) BSS:n kehitykseen.

Se että Tecnotree yrittää saada kehittyneiden maiden asiakkuuksia laajentamalla puhtaisiin AI-sovelluksiin, sisältää riskejä

  • resurssit joudutaan kohdentamaan hyvin erilaisiin tuotteisiin
  • TK-investointien tarve kasvaa
  • Kehittyneissä maissa varsinkin USA:ssa AI on erittäin kilpailtu alue (15000 AI-yritystä)
  • Tecnotree on mikrotason toimija AI:ssa
  • GenAI:ta kehittää miljoonia kehittäjiä

Omassa salkussa on yli 40 osaketta. Vain Tecnotreen kohdalla on vaikea ymmärtää mitä tehdään ja miten edetään. Toivottavasti tämä kehittyy. Ja toki, että puhtaiden AI-Sensa tuotteiden myynti USA:n on kannattavaa eikä vaadi jatkuvia investointeja

18 tykkäystä

Luottamukseni syntyy sitä kautta, että CEO on ostanut 7,9 miljoonalla eurolla yhtiön osakkeita. Lisäksi ei ole myynyt koskaan osakepalkkiona saamiaan osakkeita. Lisäksi on merkinnyt vaihtovelkakirjalainaa (vaikka maksu on ehkä tekemättä.). Tässä ei ole itselläni mitään tunnetta mukana.

Ei CEO ole koskaan luvannut eikä sitoutunut ostamaan osakkeita eikä ole luvannut merkitä vaihtovelkakirjalainaa. Hän on ilmoittanut aikeensa. Se on aivan eri asia kuin lupaus tai sitoumus. Milloin CEO on sanonut, että jokin asia tapahtuu varmasti?

Kun luottamus perustuu CEO:n riskeeraamaan omaan pääomaan, niin en pidä luottamustani tunneasiana. Mutta ymmärrän ristiriidan. Jos luottamukseni perustuisi siihen, että CEO:n persoona herättäisi luottamusta, niin se olisi tunnepäätös. Sijoituspäätöksissä yritän välttää näitä tunteita: viha, pelko, laiskotus, luovuttaminen, rakastuminen.

Epäilys on viisautta.

29 tykkäystä

Aikooko Wilenius myydä 3,9 miljoonaa osakettaan ?
Markun kannattaa soittaa Jorma Niemiselle jos ostajia ei löydy :wink:

7 tykkäystä

Tähän voisin kommentoida että sijoituskästissä Kakkonen on kieltäytynyt hallitustyöskentelyistä. Revenioon häntä usein kosiskeltiin. Ei halua vaikuttaa sillä tavoin.

12 tykkäystä

Itse ajattelin, että Kakkonen/joku hänen tallistaan.

Jotenkin voisi ajatella, että Kakkoselle riittää, että Hammaren on hallituksessa. Heillä lienee yhteiset intressit. Tuskin sattumalta sijoittivat firmaan yhdessä 2021.

5 tykkäystä

Hallitukseen tarvitaan henkilö, jolla tuoretta kokemusta kansainvälisen ohjelmistoyrityksen johtotason tehtävistä, suomalaisesta hallitustyöskentelystä ja riippumattomuutta Tecnotreen omistajista. Nyt tällainen puuttuu.

Ehdotuksia?

Oma ehdotukseni on Qt groupin ja Digital Workforcen hallituksen jäsen,

Marika Auramo

s. 1967, MBA
Qt Group Oyj:n hallituksen jäsen vuodesta 2023. Hallituksen tarkastusvaliokunnan jäsen.

Toimii tällä hetkellä SAP EMEA-alueen operatiivisena johtajana. Sitä ennen toiminut useissa eri johtotehtävissä SAPin organisaationssa, mm. SAP Amerikka-yksikön operatiivisena johtajana (2017-2019), toimialajohtajana EMEA alueella (2015-2017) ja Nordic-ja Baltia alueen toimitusjohtajana (2019-2021). Toiminut aikaisemmin useissa start-up yrityksissä (1990-1998). Digital Workforce Services Oy:n hallituksen jäsen. Riippumaton yhtiöstä ja suurimmista osakkeenomistajista.

https://www.qt.io/fi/investors/governance/board-of-directors

15 tykkäystä

Tässä on Ronin kommentit näistä tuoreista “vaihtovelkakirjatapajutuista”.

Tecnotreen suurin omistaja Fitzroy Investments Limited on allekirjoittanut sitovan sopimuksen Markku Wileniuksen merkkaamien ja vielä maksamattomien 20 MEUR:n debentuurivelkakirjojen hankkimisesta. Uutinen oli odotettu, mutta lopullisia varoja Tecnotree joutuu odottamaan mahdollisesti vielä kauan. Samalla tiedotettiin, että Markku Wilenius on ilmoittanut eroavansa yhtiön hallituksesta välittömästi.

14 tykkäystä

Aika kieli keskellä suuta joutuu kirjoittamaan asioita.:sweat_smile:

Tiedotteesta maksuehtoja lukiessa tuli mieleeni, että onko moisia ehtoja tullut kenellekään missään muualla vastaan? Eihän noissa ole mitään tolkkua näin länsimaalaisen ajattelumallin mukaisesti. Korkoprosentti (18%) muuttuu 10%, jos maksetaan puolet summasta ja silloin velvollisuus ostaa loput raukeaa. Aika riskitön peli velkakirjojen ostajille…

5 tykkäystä

Kyllä kai tässä riski kuitenkin lähtökohtaisesti on merkitsijän puolella. 20 miljoonaa euroa, kun on aika paljon rahaa raapia kasaan. Yhtä paljon kuin ko. pääomistajan potti firmasta. Jos siinä epäonnistuu, niin 3,6 miljoonaa tai miljoona, on sekin aika paljon rahaa.

6 tykkäystä