Tecnotree sijoituskohteena

Tämä taitaa olla oikeasti syynä siihen käänteiseen splittiin. Sitä vain osinkojen varjolla yritetään myydä. Onhan suomalaiset sijoittajat yleensä sokeina kun näkee osinkoja. Osingot on samaa kuin sormus klonkulle. Tämän takia veto on tosi fiksu ja meille ehkä hyväuskoisuuden takia ansaittukin Toijalan hevonen. Sitä varmaan pohdittu että jos tehdään liian iso käänteinen splitti esim 100->1 niin sitä voidaan enemmän hyödyntää. Tämä sopivasti antaa turvamarginaalia ettei kurssi enää menisi alle euron. Kun osakkeen hinta menee liian alas ettei warrenteista hyötyisi, tehdään temppuja.

Lisäksi jokaiselle Velkakirjan haltijalle annetaan 100 000 Liikkeeseenlaskijan osakkeiden merkintään oikeuttavaa warranttia kutakin Velkakirjaa kohden. Kukin warrantti oikeuttaa yhteen Tecnotreen osakkeeseen. Warranttien perusteella merkittävien osakkeiden merkintähinta on 0,90 euroa osakkeelta. Warrantit ovat voimassa 5 vuotta.

7 tykkäystä

Alla on @Roni_Peuranheimo;n kommentti Tecnotreen hallituksen ehdotuksesta osakkeiden yhdistämisestä ja pienen osingon jakamisesta. :slight_smile:

Ehdotettu osinko on erittäin pieni, eikä sillä ole käytännön merkitystä Tecnotreen taloudelliseen asemaan tai sijoittajan saamille tuotoille. Yhtiön keräämien vaihtovelkakirjojen valossa osingonmaksun järkevyys nykytilanteessa on mielestämme jossain määrin kyseenalaista. Osingon pieni koko huomioiden uskomme yhtiön pyrkivän signaloimaan ehdotuksella luottamusta sen taloudelliseen asemaan ja tulevaisuuden kassavirranluontikykyyn. Osingonmaksu on ehdollinen osakkeiden yhdistämiselle.

7 tykkäystä

Tämä asia menee varmaankin uuteen malliin?

Lisäksi jokaiselle Velkakirjan haltijalle annetaan 100 000 Liikkeeseenlaskijan osakkeiden merkintään oikeuttavaa warranttia kutakin Velkakirjaa kohden. Kukin warrantti oikeuttaa yhteen Tecnotreen osakkeeseen. Warranttien perusteella merkittävien osakkeiden merkintähinta on 0,90 euroa osakkeelta. Warrantit ovat voimassa 5 vuotta.

Tämäkin x20?

9 tykkäystä

Ehdotettu käänteinen split toteutettaisiin lunastamalla osakkeita:

Warranttien ehdoissa on tämä kohta, joka käytännössä johtaa warrantien määrän jakamiseen 20:lla, eli kutakin velkakirjaa kohden jää 5000 warranttia (100 000 / 20).

Warranttien oikeuttama osakkeen merkintähinta on siis 0,90 €. Vaikka ehdoissa ei kuvata omien osakkeiden lunastamisen vaikutusta merkintähintaan, oletan että se kerrotaan 20:lla eli merkintähinta olisi jatkossa 18 €. Näin se yleensä warranteilla menee.

23 tykkäystä

Linkin takaa pääsee ilmoittautumaan Tecnotreen pitämään yhtiökokoukseen 15.4.2024 kello 15.00. Linkki osallistumiseen löytyy tiedotteesta kohdasta ” C. OHJEITA KOKOUKSEEN OSALLISTUJILLE”

Yhtiökokoukseen pystyy osallistumaan etäyhteydellä tai menemällä paikan päälle. Ennakkoon pystyy myös äänestämään yhtiökokouksessa päätettävistä asioista.

5 tykkäystä

Tietoevryä seuratessa ei voinut välttyä linkittämästä Tecnotreehen. Siellähän oli sekoilua tiedottamisessa oikeudesta osinkoon, minusta aika isokin moka ja liikutti kurssia myös. Silti kommentit siitä aika maltillisia. Mitä olis reagoitu jos Tecnotree olis tehny samat? (vaikka lähes tekikin :smile: )

4 tykkäystä

Tecnotree käynnistää maailmanlaajuisen kustannustehokkuusohjelman toiminnan tehostamiseksi

Tecnotree Oyj pörssitiedote 28.3.2024 klo 11:00 Tecnotree (TEM1V.HE), globaali digitaalinen alusta- ja palvelujohtaja tekoäly-, 5G- ja pilvipohjaisten teknologioiden alalla, ilmoittaa käynnistävänsä kustannustehokkuusohjelman, jonka tavoitteena on parantaa toiminnan tehokkuutta ja maksimoida osakkeenomistaja-arvoa ja ylläpitää investointeja.

Kuten vuoden 2023 taloudellisessa raportissa aiemmin ilmoitettiin, yhtiö käynnistää hankkeen, joka tähtää merkittävään toimintakustannusten optimointiin. Tämä ohjelma kattaa toimipaikat Yhdysvalloissa, Intiassa ja Suomessa, optimoimalla tuotantoprosesseja ja virtaviivaistamalla toimintaa tehokkuuden ja kilpailukyvyn lisäämiseksi. Tavoitteena olevien tehokkuusparannusten odotetaan tuottavan 5-7 prosentin vuotuiset säästöt jotka toteutuvat täysimääräisenä vuoteen 2025 mennessä. Nämä säästöt saavutetaan tehostettujen toimintojen, parantuneen tuottavuuden ja optimoidun resurssien käytön yhdistelmällä.

Haluamme selventää, että tämä tiedote ei muuta aiemmin julkistettua kannattavuusennustetta. Kustannustehokkuusohjelma on osa jatkuvaa toimintaamme toiminnan tehostamiseksi ja se on pitkän aikavälin taloudellisten tavoitteidemme mukainen.

22 tykkäystä

Toimarin ja muidenkin johtoryhmän palkoista voisi helposti säästää miljoonia. Siitä olisi hyvä aloittaa, mutta lienee turha toivo.

65 tykkäystä

Vaikea ymmärtää tämän tiedotteen tarkoitusta, kun toistetaan vanhaa asiaa…. Onko tarve pönkittää kurssia kaikin keinoin, koska mahdollinen yritysosto tehdään osittain omilla osakkeilla?

3 tykkäystä

Hei,

Hallituksen jäsenten palkkion sekä toimielinten palkitsemispolitiikan hyväksymisestä voivat omistajat käydä äänestämässä ennakkoon yllä olevasta linkistä. Vaatii tunnistautumisen (ja toki osakkeet rekisterissä), mutta ei sitouta esimerkiksi osallistumaan kokoukseen.

Listalla on muitakin mielenkiintoisia asioita, joita täällä on puhuttu: tilintarkastajan valinta, hallituksen jäsenet sekä mm. 5 vuotta kestävä valtuutus hallitukselle päättää osakeannista (2,5milj yhdistettyä osaketta tahi hieman alta 50 miljoonaa osaketta mikäli yhdistämistä ei hyväksytä). Puhumattakaan osingosta ja osakkeiden yhdistämisestä tai hallituksen vastuunvapaudesta.

Mikäli palstalla löytyy lappua omistavia kirjoittajia, niin suosittelen lämpimästi tuomaan oman mielipiteensä julki. Itse omistan yritystä ja annoin ääneni jo.

21 tykkäystä

Oikeastaan kerrotaan, että nyt aloitetaan ne toimet, jotka luvattiin 22.2.2024.

Voimassa oleva ohjeistus:
image

Hieman omaa laskelmaa, kuinka noihin lukuihin voidaan päästä:
Jos kulut laskevat 7% ja liikevaihto ei kasva, kasvaa liiketulos 15%.
Jos kulut laskevat 5% ja liikevaihto pienenee 1%, kasvaa liiketulos 7%.

Jos liikevaihto kasvaa 2% ja kulut pienenevät 1%, kasvaa liiketulos 8%.
Jos liikevaihto kasvaa 7% ja kulut kasvavat 3%, kasvaa liiketulos 15%.

Tosin tälle vuodelle ei noita kulusäästöjä vielä luvattu täysimääräiisinä.

20 tykkäystä

Mielestäni noihin päästäisiin suht helposti. Ja mikäli nigerian nairan arvo nousee vuoden aikana, niin voidaan olla oikeasti hyvissä lukemissa.

Tecnotree putputtaa eteenpäin ja tili kilisee luultavasti tänä vuonna. Osallistukaa ihmiset yhtiökokoukseen ja antakaa oma äänenne niin saadaan pidettyä paremmin piensijoittajien eduista kiinni.

8 tykkäystä

MTN Nigeria
Service revenue increased by 22.1%*.
• Voice revenue increased by 10.2%.
• Data revenue increased by 38.6%
.
• Fintech revenue increased by 3.7%.
• **Digital revenue increased by 65.6%
.**
• EBITDA increased by 14.2%.
• EBITDA margin decreased by 3.6pp

to 49.7%*.
• Capex of R16.8 billion on IFRS 16 basis
(R12.7 billion ex-leases).

In terms of service revenue growth in our larger markets, MTN
Nigeria was up by 22.1%, MTN South Africa (MTN SA) by 2.5%
and MTN Ghana by 35.0%
. Adjusting for conflict-affected
MTN Sudan, the Group’s service revenue growth for 2023
would have been 14.1%*.

Group revenue by country:
Actual(Rm) Prior(Rm)Reported% changeConstantcurrency%change Contribution to revenue

WECA 57 039 48 279 18.1 13.5 25.8
Ghana 20 771 18 031 15.2 35.0 9.4
Cameroon 9 905 7 727 28.2 11.0 4.5
Côte d’Ivoire 10 302 8 918 15.5 0.0) 4.7
Other WECA 16 061 13 603 18.1 2.6 7.3

Voiko Tecnotreen tuotteella olla vaikutusta noihin service revenue growiin eli digital revenueen ja muihin? Jos on niin aika isoja eroja noiden maiden välillä erityisesti positiivisesti yllättää nuo, jossa on Tecnotreen tuotteita lisätty tukemaan tuota digitaalisten palveluiden myyntiä yms. Tecnotreen tuotteista on ollut siis iso hyöty prosenttien perusteella

13 tykkäystä


Naira on vahvistunut kuukauden alun pohjista 25%. Tällä tuskin suurempaa vaikutusta Tecnotreen numeroihin, mutta toivottavasti jonkinlainen taso on löytymässä ja valuutan kurssi tasaantumassa. Vaikea löytää tietoa, onko valuutan vaihtaminen helpottanut yhtään.

30 tykkäystä

Koska tuo osoite ei ole oikea. Linkkarista kun katsoo esimerkiksi CognitiveScalen sivuja ja niiden urlia niin se ohjaa tecnotree.comiin

Alla siis oikea URL: http://cognitivescale.com

Vähän kun alas rullaa niin alkaa huijaussivuston merkit täyttymään. Tekaistuja arvioita ja joku tekoälybotti joka treidaa miljoona voitolla. :man_facepalming:

4 tykkäystä

Juu mitä olen itse tutkinut tuota cognitivescalea niin vaikuttaa tosi näppärältä ja tehokkaalta ratkaisulta sisältää osaksi järjestelmää. Githubista löytyy käytännössä kaikki tarvittava dokumentaatio, koska Tecnotree kerää noita TMforumin API hyväksyntöjä ja haluaa olla avoimemman lähdekoodin tarjoaja (Juuri oikea suunta, koska kaikesta pitää tehdä ns. open sourcea jos halutaan hallita big dataa ja muuta suurta tietomäärää tulevaisuudessa järkevästi). Lisäksi hyötynä juuri tuo yhteensopivuus todella moneen alustaan, joten Tecnotreen tuotteisiin on helppo siirtyä tai ottaa vaikka pelkästään tietty ominaisuus tai moduuli käyttöön Tecnotreen cortex tarjonnasta.

Ilmeisesti ovat kehittäneet Cognitivescalen python pohjaista ratkaisua viime aikoina.

Tässä oli jokunen kuva siitä, että miten cognitivescalen non/little code toimii. Ihan nätin näköistä käyttöliittymää on tarjolla

7 tykkäystä

Jos Tecnotree pystyy patentoitujen ratkaisujen avulla saamaan kilpailuetua, niin Tecnotree ostetaan heti pois, kun pääomistajien mielestä hinta on tarpeeksi korkea. Monet kilpailijat ovat niin paljon isompia, että pystyvät skaalaamaan ja maksamaan investoinnin nopeasti pois. Tecnotreen on kuitenkin pienen kokonsa puolesta vaikea päästä kehittyneiden markkinoiden suuriin operaattoreihin sisään, vaikka ratkaisut olisivat kuinka hyviä. Sen takia se napsii asiakkuuksia kehittyvistä maista ja joutuu hyväksymään isommat riskit mutta myös paremmat katteet, kuten Padma totesi viime osarin jälkeen. Mutta uudet asiakkuudet ja niiden kautta uusien palveluiden käyttöönotto on todella arvokasta.
Parhaimmillaan hyvän kannattavuuden lisäksi Tecnotree voi olla teknologiajohtaja jossain segmentissä ja sen kautta arvostus ihan eri tasolla. Tenbagger sanon minä! Odotellessa hyvää pääsiäistä kuitenkin😁

13 tykkäystä

En tiedä, mutta vaikuttaisi ihan järkevältä tuokin. Ja tuo SUSE Rancher Prime liittyy tiedon ja sen käsittelyyn enemmänkin serveripuolella (linux pohjainen) ja tuossa Tecnotree on myös ollut ajoissa. Noista tulee varmasti generoitumaan myös rahaa.

4 tykkäystä

Kyllä. Nykyisellä arvostuksella todella aliarvostettu osakkeena. Mahdollisuus yritysostoon todella on, varsinkin kun Bytedancet ja muut on noita sopimuksia sopineet (ei varmaan ihan turhaan ole kiinnostuneet tuotteista). Todellista arvoa vaikea arvioida, mutta mikäli yritys toimisi jenkeissä niin arvo olisi varmasti ainakin tuplat tämänhetkiseen. Vaikka yritys on pieni niin tykkään yrityksen agressiivisuudesta (jos olisi täysin suomalainen, eikä näin globaali yritys, niin ei tulisi pärjäämään hetkeäkään alalla). Tätä on ihan kiva seurata ja katsoa mihin Tecnotreen tie vie kun yritys on noussut haudastaan jossa oli vuosia sitten.

7 tykkäystä

Juu kyllä, näen Tecnotreessä ainesta moneen ja ihan lähivuosina vielä (Industry 4.0) yms. muut monetize digitalisaatioon liittyvät tulevat tässä ihan just. Ei tarvitse ihan sikaa ostaa säkissä tämän kanssa varsinkaan kun ovat open sourcea niin saa itse katsella, että mitä ostaa.

Ja suurimmat mollaajat ovat varmasti ne, jotka ovat tätä ostaneet vähintään tupla hinnalla. Osakkeet menevät aina ylös ja alas tässä lajissa pitää olla malttia.

4 tykkäystä