Tecnotree sijoituskohteena

Vaikea ymmärtää tämän tiedotteen tarkoitusta, kun toistetaan vanhaa asiaa…. Onko tarve pönkittää kurssia kaikin keinoin, koska mahdollinen yritysosto tehdään osittain omilla osakkeilla?

3 tykkäystä

Hei,

Hallituksen jäsenten palkkion sekä toimielinten palkitsemispolitiikan hyväksymisestä voivat omistajat käydä äänestämässä ennakkoon yllä olevasta linkistä. Vaatii tunnistautumisen (ja toki osakkeet rekisterissä), mutta ei sitouta esimerkiksi osallistumaan kokoukseen.

Listalla on muitakin mielenkiintoisia asioita, joita täällä on puhuttu: tilintarkastajan valinta, hallituksen jäsenet sekä mm. 5 vuotta kestävä valtuutus hallitukselle päättää osakeannista (2,5milj yhdistettyä osaketta tahi hieman alta 50 miljoonaa osaketta mikäli yhdistämistä ei hyväksytä). Puhumattakaan osingosta ja osakkeiden yhdistämisestä tai hallituksen vastuunvapaudesta.

Mikäli palstalla löytyy lappua omistavia kirjoittajia, niin suosittelen lämpimästi tuomaan oman mielipiteensä julki. Itse omistan yritystä ja annoin ääneni jo.

21 tykkäystä

Oikeastaan kerrotaan, että nyt aloitetaan ne toimet, jotka luvattiin 22.2.2024.

Voimassa oleva ohjeistus:
image

Hieman omaa laskelmaa, kuinka noihin lukuihin voidaan päästä:
Jos kulut laskevat 7% ja liikevaihto ei kasva, kasvaa liiketulos 15%.
Jos kulut laskevat 5% ja liikevaihto pienenee 1%, kasvaa liiketulos 7%.

Jos liikevaihto kasvaa 2% ja kulut pienenevät 1%, kasvaa liiketulos 8%.
Jos liikevaihto kasvaa 7% ja kulut kasvavat 3%, kasvaa liiketulos 15%.

Tosin tälle vuodelle ei noita kulusäästöjä vielä luvattu täysimääräiisinä.

20 tykkäystä

Mielestäni noihin päästäisiin suht helposti. Ja mikäli nigerian nairan arvo nousee vuoden aikana, niin voidaan olla oikeasti hyvissä lukemissa.

Tecnotree putputtaa eteenpäin ja tili kilisee luultavasti tänä vuonna. Osallistukaa ihmiset yhtiökokoukseen ja antakaa oma äänenne niin saadaan pidettyä paremmin piensijoittajien eduista kiinni.

8 tykkäystä

MTN Nigeria
Service revenue increased by 22.1%*.
• Voice revenue increased by 10.2%.
• Data revenue increased by 38.6%
.
• Fintech revenue increased by 3.7%.
• **Digital revenue increased by 65.6%
.**
• EBITDA increased by 14.2%.
• EBITDA margin decreased by 3.6pp

to 49.7%*.
• Capex of R16.8 billion on IFRS 16 basis
(R12.7 billion ex-leases).

In terms of service revenue growth in our larger markets, MTN
Nigeria was up by 22.1%, MTN South Africa (MTN SA) by 2.5%
and MTN Ghana by 35.0%
. Adjusting for conflict-affected
MTN Sudan, the Group’s service revenue growth for 2023
would have been 14.1%*.

Group revenue by country:
Actual(Rm) Prior(Rm)Reported% changeConstantcurrency%change Contribution to revenue

WECA 57 039 48 279 18.1 13.5 25.8
Ghana 20 771 18 031 15.2 35.0 9.4
Cameroon 9 905 7 727 28.2 11.0 4.5
Côte d’Ivoire 10 302 8 918 15.5 0.0) 4.7
Other WECA 16 061 13 603 18.1 2.6 7.3

Voiko Tecnotreen tuotteella olla vaikutusta noihin service revenue growiin eli digital revenueen ja muihin? Jos on niin aika isoja eroja noiden maiden välillä erityisesti positiivisesti yllättää nuo, jossa on Tecnotreen tuotteita lisätty tukemaan tuota digitaalisten palveluiden myyntiä yms. Tecnotreen tuotteista on ollut siis iso hyöty prosenttien perusteella

13 tykkäystä


Naira on vahvistunut kuukauden alun pohjista 25%. Tällä tuskin suurempaa vaikutusta Tecnotreen numeroihin, mutta toivottavasti jonkinlainen taso on löytymässä ja valuutan kurssi tasaantumassa. Vaikea löytää tietoa, onko valuutan vaihtaminen helpottanut yhtään.

30 tykkäystä

Koska tuo osoite ei ole oikea. Linkkarista kun katsoo esimerkiksi CognitiveScalen sivuja ja niiden urlia niin se ohjaa tecnotree.comiin

Alla siis oikea URL: http://cognitivescale.com

Vähän kun alas rullaa niin alkaa huijaussivuston merkit täyttymään. Tekaistuja arvioita ja joku tekoälybotti joka treidaa miljoona voitolla. :man_facepalming:

4 tykkäystä

Juu mitä olen itse tutkinut tuota cognitivescalea niin vaikuttaa tosi näppärältä ja tehokkaalta ratkaisulta sisältää osaksi järjestelmää. Githubista löytyy käytännössä kaikki tarvittava dokumentaatio, koska Tecnotree kerää noita TMforumin API hyväksyntöjä ja haluaa olla avoimemman lähdekoodin tarjoaja (Juuri oikea suunta, koska kaikesta pitää tehdä ns. open sourcea jos halutaan hallita big dataa ja muuta suurta tietomäärää tulevaisuudessa järkevästi). Lisäksi hyötynä juuri tuo yhteensopivuus todella moneen alustaan, joten Tecnotreen tuotteisiin on helppo siirtyä tai ottaa vaikka pelkästään tietty ominaisuus tai moduuli käyttöön Tecnotreen cortex tarjonnasta.

Ilmeisesti ovat kehittäneet Cognitivescalen python pohjaista ratkaisua viime aikoina.

Tässä oli jokunen kuva siitä, että miten cognitivescalen non/little code toimii. Ihan nätin näköistä käyttöliittymää on tarjolla

7 tykkäystä

Jos Tecnotree pystyy patentoitujen ratkaisujen avulla saamaan kilpailuetua, niin Tecnotree ostetaan heti pois, kun pääomistajien mielestä hinta on tarpeeksi korkea. Monet kilpailijat ovat niin paljon isompia, että pystyvät skaalaamaan ja maksamaan investoinnin nopeasti pois. Tecnotreen on kuitenkin pienen kokonsa puolesta vaikea päästä kehittyneiden markkinoiden suuriin operaattoreihin sisään, vaikka ratkaisut olisivat kuinka hyviä. Sen takia se napsii asiakkuuksia kehittyvistä maista ja joutuu hyväksymään isommat riskit mutta myös paremmat katteet, kuten Padma totesi viime osarin jälkeen. Mutta uudet asiakkuudet ja niiden kautta uusien palveluiden käyttöönotto on todella arvokasta.
Parhaimmillaan hyvän kannattavuuden lisäksi Tecnotree voi olla teknologiajohtaja jossain segmentissä ja sen kautta arvostus ihan eri tasolla. Tenbagger sanon minä! Odotellessa hyvää pääsiäistä kuitenkin😁

13 tykkäystä

En tiedä, mutta vaikuttaisi ihan järkevältä tuokin. Ja tuo SUSE Rancher Prime liittyy tiedon ja sen käsittelyyn enemmänkin serveripuolella (linux pohjainen) ja tuossa Tecnotree on myös ollut ajoissa. Noista tulee varmasti generoitumaan myös rahaa.

4 tykkäystä

Kyllä. Nykyisellä arvostuksella todella aliarvostettu osakkeena. Mahdollisuus yritysostoon todella on, varsinkin kun Bytedancet ja muut on noita sopimuksia sopineet (ei varmaan ihan turhaan ole kiinnostuneet tuotteista). Todellista arvoa vaikea arvioida, mutta mikäli yritys toimisi jenkeissä niin arvo olisi varmasti ainakin tuplat tämänhetkiseen. Vaikka yritys on pieni niin tykkään yrityksen agressiivisuudesta (jos olisi täysin suomalainen, eikä näin globaali yritys, niin ei tulisi pärjäämään hetkeäkään alalla). Tätä on ihan kiva seurata ja katsoa mihin Tecnotreen tie vie kun yritys on noussut haudastaan jossa oli vuosia sitten.

7 tykkäystä

Juu kyllä, näen Tecnotreessä ainesta moneen ja ihan lähivuosina vielä (Industry 4.0) yms. muut monetize digitalisaatioon liittyvät tulevat tässä ihan just. Ei tarvitse ihan sikaa ostaa säkissä tämän kanssa varsinkaan kun ovat open sourcea niin saa itse katsella, että mitä ostaa.

Ja suurimmat mollaajat ovat varmasti ne, jotka ovat tätä ostaneet vähintään tupla hinnalla. Osakkeet menevät aina ylös ja alas tässä lajissa pitää olla malttia.

4 tykkäystä

Oletko saanut pyöritettyä tuote Cortex-ympäristöä ?
Mielestäni nuo Githubin Python-kirjastot ovat lähinnä Cortexin rajapintojen käyttöön ?
Tuntuisi erikoiselta, jos tuotetalo tarjoaisi keskeisen kaupallisen tuotteen lähdekoodit

Laitoin jokin aika sitten tuosta linkin Cortexista käytöstä kertovaan videoon

Mielestäni Cortexin idea on tarjota ympäristö, jolla ilman koodausta voi yhdistää dataa erilaisiin AI-tehtäviin ja malleihin ja näin luoda tekoälyn tuottamia ennusteita. Ensisijaisesti tämä sopii asiakkaiden profilointiin. Tähän dataan tarjotaan sitten API:t

Liiketoiminnallinen idea on se, että näin kyetää rakentamaan nopeasti sovelluksia eri liiketoiminta-alueille. Eli ensin tehdään Cortexilla datan käsittely ja sitten Client-softat, jotka käyttävät näitä Apeja Cortexissa oleviin palveluihin ja dataan.
Tähän perustuu käsittääkseni myös Mortage Insurance Firm tuotetut palvelut.

@MoneyWalker linkkasi, että asiakas tuolle Mortage Insurance Firm-projektille on Radian.
Mielestäni ei ole niin kiinnostavaa, onko Radian luotettava asiakas vaan se, saadaanko tuolla Cortexilla oikeasti tuotettua muillekin asiakkaille tuottavasti ja skaalautuvasti palveluja ja sovelluksia.

Olen käsittänyt, että CognitiveScale ei tässä onnistunut. Esim. tuo Radiaille tuotettu järjestelmät on voinut vaatia pitkän projektin.
Tecnotreen joka tapauksessa tulisi raportoida tarkemmin näitä BSS:n ulkopuolisia liiketoiminta-alueita

5 tykkäystä

Juuri näin tuo kaikki cognitive cortexin ja fabricin API:N käyttöä varten tarvittava dokumentaatio on githubissa avoimesti saatavilla. Tuosta tarjotusta dokumentaatiosta ja esimerkiksi tarjotuista esimerkeistä voi vetää johtopäätöksiä siihen koneistoon cognitivescalen pohjalla. Tuo on tehty käytännössä niin helpoksi, että kuka vain vähän koodin kirjoittamisesta tietävä voisi cognitive cortexin sisältää osaksi järjestelmää ja optimoida toimintaa.

Enkä ole enkä pysty kokeilemaan, sillä en ole ostanut Tecnotreeltä lisenssejä. Ja kyllä juuri tuohon profilointiin keskittyvä, esimerkiksi markkinointia varten AI ryhmittelee esimerkiksi ihmisiä tai toimintoja ,jotka ovat riippuvaisia monesta asiasta. Toinen esimerkki on työnhakijat profiloidaan ja “optimoidaan” työntekijöille oikeanlaisia taskeja yms. Tuolla voidaan optimoida lähes mitä vain joka voidaan jakaa erilaisiin ryhmiin ja jolla on erilaisia ominaisuuksia.

Ja eikös juuri tullut joku multi-million diili tuolla sensalla eli cognitivescaleen pohjautuvalla ratkaisulla. Siitäkin varmaan kuullaan joskus:Tecnotree Secures Multimillion-Dollar Deal with Umniah, Pioneering Sensa AIML Embedded BSS Transformation - Tecnotree I Digital BSS I VAS I Charging I Digital Wallet I 5G Monetization

6 tykkäystä

Lähinnä vain selasin client.py:tä. Mielestäni on tehtävä projekti Cortexiin, jonka dataan pääsee APIlle käsiksi.
Periaatteessa vastaava API on valtaosan esim. SaaS-palvelujen asiakaskohtaisiin projekteihin.

Kysymys on mielestäni se, onko tuolla Cortexilla liiketoiminnallisen AI-käyttötapauksen kehitys tuottavampaa tehdä kuin nykyisin tarjolla olevilla uusilla AI-malleilla, AI-kirjastoilla ja AI-työkaluilla manuaalisesti.
Vastauksen tähän saa ainoastaan siitä tiedosta, kuinka tuottavaa ja hyödyllista tuon Cortexin käyttö asiakkaille on.

Itselläni on pieni sijoitus Tecnotreehen ja pyrin faktojen kautta etsimään tietoja onko järkevä jatkaa sijoitusta.
Faktojen saaminen on Tecnotreen kohdalta haastavaa. Sen me kaikki edes jonkin verran AI:sta ymmärtävät tiedämme, että Padma ei käsitä AI:sta muuta kuin termit.

Keskeisintä mielestäni on ymmärtää, kuinka hyviä ja kilpailukykyisiä tuoteita tai palveluja yriyksellä on ja kuinka kannattavasti se pystyy niitä tuottamaan.

Tällä en mitenkään halua aliarvostaa käytyä varmasti tärkeää keskustelua minimaalisesta osingosta tai muista varmasti keskustelijoille tärkeistä asioita.

Itse yritän selvittää Tecnotreen kilpailukykyä tuotteiden ja palvelujen ostalta

14 tykkäystä

Käsittääkseni cognitivescaleen voidaan heittää käytännössä mikä vain AI malli, työkalu ja valjastaa käyttöä varten. Ja rajapinnan idea on juuri se, että sillä voidaan luoda sovelluksia jotka käyttävät hyödyksi noita ominaisuuksia.

Ihan mielenkiinnosta googlasin cognitivescalen patentteja ja tuli tälläinen sivusto: Patents Assigned to COGNITIVE SCALE, INC. - Justia Patents Search

Patentit vaikuttavat kuvauksiensa mukaan mielestäni erittäin mielenkiintoisilta noita voisi jossain kohtaa tutkia. Nuo vaikuttavat sellaisilta, että monen muun cognitive AI:n piiriin tulevan pitää olla varuillansa, ettei riko näitä patentteja. Noidenkin perusteella voi vetää johtopäätöksiä cognitivescalen sisälmyksistä.

Omasta mielestä osingot ovat tässä vaiheessa vielä turhia ja olisi voinut jättää pois.

8 tykkäystä

Mielestäni olet asian ytimessä, ja tästä juuri tulisikin puhua. On hienoa että täällä on pengottu paljon tietoa, ainakin suhteessa siihen miten vaikea sitä on saada.

Eikös juuri tätä asiakkaiden profilointia tehdä Suomessakin paljon pankkien toimesta ja käsittääkseni devaajia palkataan jatkuvasti. Kehittyvillä markkinoilla operaattorit on usein pankin kaltaisia toimijoita, joten tarvinnevat samalla tavalla profilointia. Toki laadukas asiakaspalvelu ja lisämyynti on toinen syy hoitaa hyvin asiakkaiden profilointi.

9 tykkäystä


Ymmärsinkö oikein, että Tecnotree on toimittanut alihankintana Global Hitssille alustan terveydenhuoltoon?
https://globalhitss.us/
Kohtalaisen kokoinen IT-talo. Kertoo myös Tecnotreen ratkaisun skaalautumisesta?

21 tykkäystä

Näin minä ymmärsin myös. Ja tuo on tuota “uutta” B2B2X ODA mallia vielä eli skaalautuvaa ja kustomoitavaa.

12 tykkäystä

Yhtiön kannattaisi nyt laittaa tiedotteita enemmän eikä olla liian varovaisia hyvistä uutisista vai tuleeko sit jo huomenna kaapista ulos tällä asiakkuudella? Toivotaan, et nyt palikat koossa ja skaalataan bisnestä sekä investoinnit tuottavat nyt rahulia.

11 tykkäystä