Tecnotree sijoituskohteena

Pahoittelen @Balle_Ramsted, jos meni yöunet :wink: En oikein usko ostotarjousta tulevan. Vaatisi liikaa rahaa ja tuotto-odotus jäisi liian matalaksi.

Jos ostotarjous tulisi nyt, kun kurssi on €3,9, ja VVK:t vaihdettaisiin osakkeiksi olisi osakkeita 28 684 298 kpl ja omistusosuudet seuraavat:

  • Fitzroy 29,54 %
  • Ravichander 18,15 %
  • Tecnotree 3,84 %
  • JKK 5,78 %
  • Hammarén 6,72 %
  • Muut 37,89 %

Jos ostotarjous tehtäisiin 100 % preemiolla hintaan €7,8, ostaja tarvitsisi noin 85 Meur tuon Muut-potin ostamiseen. Jos lisäksi ostaisivat JKK:n ja Hammarénin ulos, tarvitsevat lisää 28 Meur eli yhteensä 112 Meur. Yhtiön markkina-arvo olisi tuolloin 224 Meur. Inderesin huimilla vapaan kassavirran ennusteilla (ilman valuuttakurssitappiota) kassavirran tuotto olisi keskimäärin 7,1% vuosina 2024-2033. Vastaisi keskimääistä Hesulin yhtiötä, mutta onkohan riskiä liikaa.

Toisaalta mikä summa riittäisi JKK:lle. JKK on sijoittanut 20 Meur ja em. ostotarjouksessa saisi vain 13 Meur. Ei varmasti kelpaa JKK:lle 7 Meur tappio.

Hammarénin suhteen tilanne on mutkikkaampi. Heillä on pitkä omistussuhde Tecnotreehen. Olivat vielä vuonna 2018 pääomistaja 7,18% omistuksella ennen kuin Fitrzoy tuli pelastamaan yhtiön 5 Meur sijoituksella. Hammarén on tuon jälkeen sijoittanut 7 Meur. Ostotarjouksessa saisi 15 Meur. Onko tietoa millä summalla Hammarén oli ostanut osakkeita ennen vuotta 2018?

Kyllä raha näissä jutuissa ratkaisee. JKK on kantona kaskessa. Nykykurssilla vasta 210% preemio (€12) ostotarjorjouksessa saisi JKK:n kuiville Tecnotree-sijoituksissaan. Tuolloin maksaisi JKK:n, Hammarénin ja Muiden osakkeiden lunastaminen 175 Meur. Yhtiön markkina-arvo olisi tuolloin 345 Meur. Inderesin vuosien vapaan kassavirran ennusteilla kassavirran tuotto olisi keskimäärin 4,6% vuosina 2024-2033. Hapokasta.

Jos kaikesta huolimatta uskoo ostotarjoukseen, niin osakkeita kannattaisi ostaa markkinalta nyt. Kurssia katsoen ei näytä, että markkina uskoisi ostotarjoukseen. Markkina mene mutulla, sentimentillä ja mainetutkimuksilla. Kuinkahan moni on laskenut tämän auki skenaarioiden kautta.

18 tykkäystä

Ei nyt varmaan ilon aihe, mutta tämän voisi Roni ottaa haastiksessa yhdeksi kysymykseksi. Mitä yhtiö aikoo tehdä, että maine paranee? Ihmettelen, että alemmalla listassa ei ole mm. Valoe tai Innofactor. Näissä ollut erikoisia käänteitä.

4 tykkäystä

Ainakin Nordnetissä yhtiön osakkeilla muutama sata uutta omistajaa muutamassa päivässä. :astonished:

5 tykkäystä

Maineen parantamisessa auttaa isosti, jos yhtiö todistettavasti noudattaisi omaa corporate governancea, mikä löytyy auki kirjoitettuna vuosikertomuksesta. Ei tarvita mitään temppuja, vain itse kirjoitetun ohjeen noudattamista. Koskee myös hallitusta.

10 tykkäystä

Nämä keskustelut sopisivat moneen muuhunkin yritykseen kuin meidän omaan Teknopuuhun. Hyvä johtaminen ja hallintotapa. Maineen hallinta ja strategian toteuttaminen. Ihan liiketoiminnan ydinasioita, joista kaikki lähtee.

4 tykkäystä

Tecnotreen entinen talousjohtaja Priyesh Ranjan oli minuun äsken yhteydessä. Hän halusi selventää foorumilla hänestä esitettyjä väitteitä. En ota itse näihin kantaa millään lailla, mutta välitän vain hänen viestinsä tänne. Nykyiseen tilanteeseen, nykyjohtoon tai omistajiin liittyen hän ei halunnut antaa mitään kommentteja.

Priyeshin selvennykset:

  1. Priyesh ei ole missään vaiheessa toiminut Tecnotree Nigerian johtajana, myöskään sinä aikana kun hän on toiminut yhtiössä talousjohtajana. Hän halusi myös korjata, ettei ole Etelämantereen kansalainen.
  2. Priyesh ei ole missään vaiheessa ollut Fitzroyn edustaja, työntekijä, kumppani tai neuvonantaja, ennen tai jälkeen kun hänet valittiin Tecnotreen hallitukseen.

Eli nämä olivat vain häneltä välitetyt viestit.

83 tykkäystä

Hyvä, että saatiin suora vastaus näihin. Hyvin erikoista, mikäli tuo “Your trusted source for business data” eli B2Bhint arpoo hatusta näitä tietoja. Muut nimet ja päivämäärät näyttivät käyvän kuitenkin järkeen tuon Nigerian yhtiön kohdalla. Etelämantereen kansalaiseksi tuskin kukaan epäilikään. Se näyttää olevan oletuksena henkilöille, joille kansalaisuutta ei oltu merkattu. Muiden yrityshakujen osalta tuota palvelua ei tullutkaan käytettyä. Se vaikutti olevan ainoa avoin lähde, josta Nigerian yrityksen dataa löytyi.

Tämä kakkoskohta jäi sitten vielä isommin auki, eli miksi Dabral ja Ranjan nimitettiin 10/2018 päivätyssä tiedotteessa ”Fitzroyn omistajan Neil Macleodin valtuuttamiksi edustajiksi”, molemmat @fitzroyinvestments.com -sähköpostiosoitteilla, jos Ranjankaan ei ole ollut koskaan Fitzroyn/omistajan ”edustaja, työntekijä, kumppani tai neuvonantaja”.

7 tykkäystä

Mitä täällä oikein tapahtuu? Ranjan halusi selventää ettei ole Etelämantereen kansalainen? No se on hienoa se, mainitsiko hän samalla että hän ei ole myöskään maisemahissi tai tuhatjalkainen?

Ja täällä taisi olla aika kattavat dokumentaatiot Ranjanin historiasta mutta ilmeisesti ne eivät ole oikeita.

Miksi Ranjan selventää itse omia taustojaan mutta firma on täysin hiljaa?

Ei jumalauta mitä menoa, nää tekee sen ihan itse.

67 tykkäystä

Tässä on mielestäni iso ristiriita yhtiön puheissa ja teoissa. On muka halu selventää, mutta esimerkiksi Inderesin videossa tämä oikea taho ei ollut vastaamassa avoinna oleviin kysymyksiin, vaan kaksi muuta kaveria kävivät aiheuttamassa lähinnä enemmän kysymyksiä.

Jos yhtiöllä olisi halu selventää tilanne ja foorumilla olevat väittämät ja tutkimukset olisivat pääosin pielessä niin eiköhän yhtiö olisi jo jotain selventänyt ja katkonut “huhuilta” siivet.

Odotellaan mielenkiinnolla haastattelua, mutta ei valitettavasti yllättäisi jos mahdollisiin tarkentaviin kysymyksiin luetaan tyyliin sama tarkkaan väsätty vastaus uudestaan ja kerrotaan kuinka selvennyshalua löytyy, mutta ei kuitenkaan selvennetä yhtään mitään.

10 tykkäystä

Kansalaisuus “Etelämanner” mainittu alla olevan linkin takana. Jos muutkin ihmettelette.

3 tykkäystä

Totatota

@WhoopWhoop postasi tämän 3pv sitten

Mä en ymmärrä tästä enään mitään. Joko samannimisiä tyyppejä pyörii tässä enemmän tai sitten joku nyt vaan valehtelee.

81 tykkäystä

Voihan se tietysti olla, että tässä on Padman & co puolelta suositeltu tuttua intialaista talousosaajaa ja asianajajaa Fitzroylle, ja heille on tehty mailiosoitteet/uudelleenohjaukset ainoastaan näitä yhteydenottoja varten, ilman että mitään työsuhdetta tms on ollut missään vaiheessa.

Mutta joka tapauksessa tämä yhden 2018-19 hallituksessa jäsenenä istuneen riippumattomuus ei ole ollut kovinkaan merkittävä juttu, vaan yksittäinen huomio mikä osui silmään vanhoja tiedotteita lukiessa.

Toivottavasti näihin Pericius-Tecnovos-Syndicate-Delilah -kuvioihin saadaan myös joskus vastauksia asianosaisilta. Niitä on odoteltu jo hieman pidempään.

11 tykkäystä

Kiitos Roni, että välität tänne tietoa. Kyllähän sitä ennemmin uskoo ihan ihmisiä nimellä kuin nimimerkkejä keskustelupalstoilta. Odotetaan ihan rauhassa faktaa. Toivottavasti lisää tulee pian pj:n suulla.

3 tykkäystä

Jos Ranjan sanoo Ronille ettei ollut missään roolissa, myöskään edustajana, Fitzroylle mutta toisaalla sitten Fitzroyn pressitiedotteessa mainitaan Ranjan Fitzroyn valtuuttamana edutajana Fitzroyn mailiosoitteella niin onhan tässä nyt aikamoinen ristiriita joka syö Ranjanin uskottavuutta pahasti.

33 tykkäystä

Kiitos @MoneyWalker ! Tanakkaa tekstiä.

Viittasin aiemmin Suomi-poikien haluihin / haluttomuuteen alkaa riitauttamaan mahdollinen MBO (tai jonkun muun “täysin ulkopuolisen” tahon tekemä ostotarjous), jos sellainen sattuisi tapahtumaan.

Johdon kannalta järkevintä tietysti olisi pitää huoli, että molemmat (Hammarén ja JKK) ovat kelkassa mukana. He kai voisivat periaatteessa olla hankala voima vastustamassa mitä tahansa järjestelyä, joka heitä ei sattuisi miellyttämään. Saattaisivathan he onnistua manipuloimaan muitakin omistajia vastustamaan itselleen ei-mieluista järjestelyä.

[quote=“MoneyWalker, post:6730, topic:3192”]
Muistatte varmaan, että JKK vaihtoi maaliskuussa osakkeita nykyrahassa €10 (silloin €0,5) kappalehinnalla 30 kpl VVK-lainaan. JKK ehkä tajusi, että on pienempi riski olla mukana VVK-lainan haltijana kuin osakkeenomistajana. Fiksua.
[/quote]

En tiedä, miksi JKK vaihtoi osakkeita VVK -lainaksi. Ehkä valmistautuu yhdessä johdon ja lähipiirin kanssa johonkin. Ehkä suojaa sijoitustaan johdon ja lähipiirin erilaisia vedätysmahdollisuuksia vastaan. Ehkä tekee sen huvikseen tai vaikka nähdäkseen, mitä tapahtuu, koska ei itsekään sitä osaa oikein arvioida.

Sinänsä aivan sama, koska käsittääkseni edelleenkään mikään yllämainituista ei ole laissa kiellettyä. Jokainen saa tehdä omistusosuudellaan, mitä haluaa ja äänestää sen rajoissa miten haluaa.

Mutta asiaan eli viikonlopun kevennykseen.

Olet oikeassa @MoneyWalker sanoessasi, että jos uskoo johonkin skenaarioon, sen mukaan pitäisi myös kyetä toimimaan.

Lisäsin tänään omistustani Tecnossa reilut 60%, vaikka olen aiemmin vannonut, että näiden puliveivareiden kioskiin en laita enää senttiäkään. Keskihintani on edelleen hieman JKK:n yläpuolella, ja laskelmiesi perusteella edes kurssin kolminkertaistuminen ei siis tuo minua break-eveniin.

Jos ostotarjous tulee, saan ehkä jotain roposia takaisin.

Ja koskaan ei voi tietää. Ehkä vielä jonain päivänä jatkammekin yhdessä voisulan sopuisina ja rakkauden hengessä sitä 1MRD aarteen metsästämistä=).

Laitan siis nyt rahojani sinne, minne suuni on tässä viimeisen vuorokauden aikana huudellut.

24 tykkäystä

Viikonloppuisin on aikaa piirrellä, joten laitetaan vielä jonkinlaisena kuvana nämä Intian kuviot :slightly_smiling_face: Ihan kaikki huomiot tähän ei toki mahtuneet. Pois jäi lisäksi kokonaan mm. tuo Dubain Panindica Business Services DMCC, jonka ”lisenssinhaltijana” on Tecnotreen Legal Director, ja joka työllisti Periciuksen HR-johtajan (ex. Tecnovos) sekä Padman henkilökohtaisen assistentin.

Kuvan pitäisi aueta isommaksi klikkaamalla. Mikäli tästä unohtui jotain oleellista, tai joku mainittu seikka vaikuttaa epäolennaiselta, kommentoikaa ihmeessä.

Yksi isoimmista kysymyksistä on tietysti edelleen, onko TT ostanut softaa/palveluita Periciuksen lisäksi näiltä muilta mainituilta yrityksiltä? Tecnovos ja Syndicate ovat ainakin julkisesti rekrynneet tekijöitä TT:n projekteihin, kuten kuvassa mainitaan.

66 tykkäystä

Eikö hän tässä vastannut suoraan tänne linkitettyyn tietopalveluun, jossa roolien lisäksi luki, että on etelämantereen kansalainen? Vaikka se onkin ihan naurettava ajatus, niin tusinan verran viestintäkoulutuksia käyneenä voin ymmärtää miksi vastasi noin. Niissä kun opetetaan usein vastaamaan mahdollisimman selvästi vaikka kysymyksessä ei olisi varsinaisesti järkeä.

2 tykkäystä

Eihän se ollut se pointti, hänen viestinsä pointti oli että hänen mukaansa hän ei ole käytännössä littynyt mitenkään Fitzroyhyn.

Etelämantereen kansalaisuutta ei ole edes olemassa joten sen kieltäminen on turhaa, fiksummalta olisi näyttänyt jos hän olisi kertonut olevansa Intian kansalainen (tai mikä nyt hänen kansalaisuutensa onkaan).

Mutta edelleen, tuo vastaus kansalaisuuteen oli vain sivuseikka joka korosti vastauksen naurettavuutta.

25 tykkäystä

Nairan devalvoituminen on iskenyt pahasti myös Tecnotreen suuren(suurimman?) asiakkaan MTN:n liikevaihtoon ja H1 24 tulos painui tappiolle.
MTN posts half-year loss as Nigeria currency devaluation weighs | Reuters

JPM ennustaa tuleville kvartaaleille pienempiä nairan valuuttakurssimuutoksia.
JPMorgan upgrades MTN Group stock on updated growth forecasts By Investing.com

19 tykkäystä

En tiedä miten ihmeessä en huomannut tätä aiemmin, mutta Periciuksen osoitteena ja yrityksenä mainittiin vielä kesäkuussa seuraavaa:

Kun haetaan Dubain DMCC-rekisteristä Periciusta, löydetään tuttu mies: Padman poika, Kartik Ravichander.

Osoite on päivitetty ja maininnat Dubaista + Nigeriasta on poistettu Periciuksen sivuilta Internet Archiven mukaan 2.6.2024 jälkeen. Eilen julkaistuun kuvaan voi siis päivittää vihdoin sen suoran yhteyden Padman pojan ja Periciuksen välille… :slightly_smiling_face:

111 tykkäystä