Tecnotree sijoituskohteena

Kiitos Roni, että välität tänne tietoa. Kyllähän sitä ennemmin uskoo ihan ihmisiä nimellä kuin nimimerkkejä keskustelupalstoilta. Odotetaan ihan rauhassa faktaa. Toivottavasti lisää tulee pian pj:n suulla.

3 tykkäystä

Jos Ranjan sanoo Ronille ettei ollut missään roolissa, myöskään edustajana, Fitzroylle mutta toisaalla sitten Fitzroyn pressitiedotteessa mainitaan Ranjan Fitzroyn valtuuttamana edutajana Fitzroyn mailiosoitteella niin onhan tässä nyt aikamoinen ristiriita joka syö Ranjanin uskottavuutta pahasti.

34 tykkäystä

Kiitos @MoneyWalker ! Tanakkaa tekstiä.

Viittasin aiemmin Suomi-poikien haluihin / haluttomuuteen alkaa riitauttamaan mahdollinen MBO (tai jonkun muun “täysin ulkopuolisen” tahon tekemä ostotarjous), jos sellainen sattuisi tapahtumaan.

Johdon kannalta järkevintä tietysti olisi pitää huoli, että molemmat (Hammarén ja JKK) ovat kelkassa mukana. He kai voisivat periaatteessa olla hankala voima vastustamassa mitä tahansa järjestelyä, joka heitä ei sattuisi miellyttämään. Saattaisivathan he onnistua manipuloimaan muitakin omistajia vastustamaan itselleen ei-mieluista järjestelyä.

[quote=“MoneyWalker, post:6730, topic:3192”]
Muistatte varmaan, että JKK vaihtoi maaliskuussa osakkeita nykyrahassa €10 (silloin €0,5) kappalehinnalla 30 kpl VVK-lainaan. JKK ehkä tajusi, että on pienempi riski olla mukana VVK-lainan haltijana kuin osakkeenomistajana. Fiksua.
[/quote]

En tiedä, miksi JKK vaihtoi osakkeita VVK -lainaksi. Ehkä valmistautuu yhdessä johdon ja lähipiirin kanssa johonkin. Ehkä suojaa sijoitustaan johdon ja lähipiirin erilaisia vedätysmahdollisuuksia vastaan. Ehkä tekee sen huvikseen tai vaikka nähdäkseen, mitä tapahtuu, koska ei itsekään sitä osaa oikein arvioida.

Sinänsä aivan sama, koska käsittääkseni edelleenkään mikään yllämainituista ei ole laissa kiellettyä. Jokainen saa tehdä omistusosuudellaan, mitä haluaa ja äänestää sen rajoissa miten haluaa.

Mutta asiaan eli viikonlopun kevennykseen.

Olet oikeassa @MoneyWalker sanoessasi, että jos uskoo johonkin skenaarioon, sen mukaan pitäisi myös kyetä toimimaan.

Lisäsin tänään omistustani Tecnossa reilut 60%, vaikka olen aiemmin vannonut, että näiden puliveivareiden kioskiin en laita enää senttiäkään. Keskihintani on edelleen hieman JKK:n yläpuolella, ja laskelmiesi perusteella edes kurssin kolminkertaistuminen ei siis tuo minua break-eveniin.

Jos ostotarjous tulee, saan ehkä jotain roposia takaisin.

Ja koskaan ei voi tietää. Ehkä vielä jonain päivänä jatkammekin yhdessä voisulan sopuisina ja rakkauden hengessä sitä 1MRD aarteen metsästämistä=).

Laitan siis nyt rahojani sinne, minne suuni on tässä viimeisen vuorokauden aikana huudellut.

24 tykkäystä

Viikonloppuisin on aikaa piirrellä, joten laitetaan vielä jonkinlaisena kuvana nämä Intian kuviot :slightly_smiling_face: Ihan kaikki huomiot tähän ei toki mahtuneet. Pois jäi lisäksi kokonaan mm. tuo Dubain Panindica Business Services DMCC, jonka ”lisenssinhaltijana” on Tecnotreen Legal Director, ja joka työllisti Periciuksen HR-johtajan (ex. Tecnovos) sekä Padman henkilökohtaisen assistentin.

Kuvan pitäisi aueta isommaksi klikkaamalla. Mikäli tästä unohtui jotain oleellista, tai joku mainittu seikka vaikuttaa epäolennaiselta, kommentoikaa ihmeessä.

Yksi isoimmista kysymyksistä on tietysti edelleen, onko TT ostanut softaa/palveluita Periciuksen lisäksi näiltä muilta mainituilta yrityksiltä? Tecnovos ja Syndicate ovat ainakin julkisesti rekrynneet tekijöitä TT:n projekteihin, kuten kuvassa mainitaan.

67 tykkäystä

Eikö hän tässä vastannut suoraan tänne linkitettyyn tietopalveluun, jossa roolien lisäksi luki, että on etelämantereen kansalainen? Vaikka se onkin ihan naurettava ajatus, niin tusinan verran viestintäkoulutuksia käyneenä voin ymmärtää miksi vastasi noin. Niissä kun opetetaan usein vastaamaan mahdollisimman selvästi vaikka kysymyksessä ei olisi varsinaisesti järkeä.

2 tykkäystä

Eihän se ollut se pointti, hänen viestinsä pointti oli että hänen mukaansa hän ei ole käytännössä littynyt mitenkään Fitzroyhyn.

Etelämantereen kansalaisuutta ei ole edes olemassa joten sen kieltäminen on turhaa, fiksummalta olisi näyttänyt jos hän olisi kertonut olevansa Intian kansalainen (tai mikä nyt hänen kansalaisuutensa onkaan).

Mutta edelleen, tuo vastaus kansalaisuuteen oli vain sivuseikka joka korosti vastauksen naurettavuutta.

26 tykkäystä

Nairan devalvoituminen on iskenyt pahasti myös Tecnotreen suuren(suurimman?) asiakkaan MTN:n liikevaihtoon ja H1 24 tulos painui tappiolle.
MTN posts half-year loss as Nigeria currency devaluation weighs | Reuters

JPM ennustaa tuleville kvartaaleille pienempiä nairan valuuttakurssimuutoksia.
JPMorgan upgrades MTN Group stock on updated growth forecasts By Investing.com

19 tykkäystä

En tiedä miten ihmeessä en huomannut tätä aiemmin, mutta Periciuksen osoitteena ja yrityksenä mainittiin vielä kesäkuussa seuraavaa:

Kun haetaan Dubain DMCC-rekisteristä Periciusta, löydetään tuttu mies: Padman poika, Kartik Ravichander.

Osoite on päivitetty ja maininnat Dubaista + Nigeriasta on poistettu Periciuksen sivuilta Internet Archiven mukaan 2.6.2024 jälkeen. Eilen julkaistuun kuvaan voi siis päivittää vihdoin sen suoran yhteyden Padman pojan ja Periciuksen välille… :slightly_smiling_face:

117 tykkäystä

Hyvää työtä jälleen @WhoopWhoop. Saisiko vielä linkit noihin kuviin.

Infirmaatio on kiinnostava. Pericius Technologies DMCC onkin rekistöity Dubaissa jo 2.3.2020 eli 18 kk aiemmin kuin lähes nimikaima Intiassa. Lupa oli voimassa vain kaksi vuotta.

Pericius Tecnologies Computer Systems Software Design osoite Dubaissa on postilokero (P.O. Box). Voi olla verotustekninen järjestely. Dubaissa ei ole tuloveroja.

10 tykkäystä

Voisin kysyä vielä sulta @MoneyWalker: milloin Periciuksen nimi tuli ensimmäistä kertaa esiin Tecnotreen kohdalla? Sivuilta on nimittäin poistettu maininnat Dubaista ja Nigeriasta aikaisintaan 3.6.2024. Googlen hakuihin on tallentunut vielä nuo samat tiedot ja niiden päivittymisessä ei pitäisi kai mennä kuukausia. Näiden tietojen perusteella jos pitäisi veikata, niin sivuja on päivitetty heinäkuussa tai elokuun alussa.

21 tykkäystä

Pericius Technologies mainittiin ensimmäisen kerran nimeltä 9.8.2024 tässä haastattelussa kohdassa 15:00 Tecnotree Q2'24: Näkymä loppuvuoden kassavirtaan parantunut (eng.) - Inderes

Siitähän tämä kaivelumme lähti liikkeelle :face_with_hand_over_mouth:

Ajoitus olisi aika sopiva sille, että yrityskaupassa Dubain ja Nigerian toiminnot olisivat siirtyneet Tecnotreelle. Jos nuo olivat Nigeriassa ja UAE:ssa itsenäisinä yhtiöina, niin niiden omistajat ovat voineet olla aivan eri henkilöt kuin Intian lafkalla.

Tätäkin voisi kysyä Macleodilta ensi viikon haastattelussa.

21 tykkäystä

Google ei näytä enää päivämääriä milloin sivu on crawlattu, mutta venäjän Yandex on hakenut nuo samat Dubain tiedot Periciuksen sivuilta vielä 7. heinäkuuta. Harmi että Internet Archive ei ole tallentanut sivua elokuun alussa. Siinä olisi hauska yksityiskohta, mikäli Dubai ja Nigeria on häivytetty sivuilta vaikkapa 10.8.2024 :slightly_smiling_face:

Nigeriasta löytyisi tosiaan monta mielenkiintoista yritystä, mutta tietoja näistä ei saa kuin käymällä paikan päällä tai maksamalla noin 250 euroa per yritys paikalliselle välittäjälle.

24 tykkäystä

Googlen cachessa on vielä 28.07.2024 Dubain tiedot:

Eli näköjään nuo Dubain yhteystiedot on poistettu juuri ennen Inderesin Q2-haastattelua tai hyvin pian sen jälkeen.

92 tykkäystä

On kyllä erittäin jännittävä viikko tulossa Tecnotreetä seuraaville / siihen sijoittaneille, jos/kun Macleod saadaan haastatteluun. Peuranheimon aiemman postauksen mukaan hänen kysymyksiinsä ei tullut Tecnotreeltä vastauksia, ja että myös saadut vastaukset tuli viiveellä. Huono signaali. Samoin tulee viiveellä Macleodin haastattelu, joka ei sekään herätä luottamusta. Näyttää vaativan noin viikon valmistautua siihen…

Toivoa sopii että haastattelu luvatusti kuitenkin toteutuu (4 päivää sitten: “Tarkkaa päivä ei vielä lukittu, mutta se lukittaneen varsin pian”). Ja toivoa sopii että pöytä saadaan kerralla puhtaaksi foorumilla esitettyihin seikkoihin. Nöyrät kiitokset kaikille asioita selvitelleille jo tässä vaiheessa!

22 tykkäystä

Whoopilta ja muilta Sherlockeilta aivan loistavaa OSINTia, kiitos! Mulla ois kans yks kysymys TTlle:
Yhtiö sijoittajamaine on Hgin pörssin toiseksi huonoin, mitä toimenpiteitä yhtiö aikoo tehdä asialle?

22 tykkäystä

Eli lyhyesti; TT osti 3M hinnalla yrityksen jonka toimarina/vastuuhenkilönä toimii TT:n toimarin oma poika?

101 tykkäystä

Syyttömät ei peittele jälkiä. Just saying.

Tai miks poistaa tiedot ja piiloitella asioita jos ne on normi bisnestä

31 tykkäystä

Kiinnostaisi tietää, jos esimerkiksi Tecnovos on perustettu Tecnotreen toimesta, niin omistaako se jotain IP oikeuksia, kuten Pericius?
Padman poika toimii lakimiehenä ja löytyy useiden kymmenien firmojen vastuuhenkilönä Intiassa ja ulkomailla. Miksi tässä todennäköisesti on ostettu lakipalveluita läheltä?
Muuten tuossa ei ole kummalista ole. Vastuuhenkilö tuskin tarkoittaa omistajaa rekkarissa ja juristeja käytetään firmojen perustamiseen, kuten Suomessakin ( ytj).

1 tykkäys

Olen huomannut, että sinulla on @Junnu2 äärettömän toiveikas ajattelu tähän Tecnotree kohuun. Vastaa käsi sydämmellä seuraavaan kysymykseen. Jos tilanne on noin viaton kuten taas tulkitsit, niin miksi 28.7 päivämäärällä yllä kaiveltu tieto oli julkisesti saatavilla, mutta kun kaupat tuli julki, ne on poistettu sieltä elokuun aikana?

81 tykkäystä

Tässä Tecnotree-pullataikinassa on ollut paljon käänteitä, joten voi olla että olen jotain väärin ymmärtänyt, mutta laitanpa minäkin oman kauhani klimppisoppaa hämmentämään.

Inderesin haastattelussa 13.8 Padma sanoi, että joku Periciuksen perustajista on valmistunut “Tampere University Information Technology” tms, eli muistanko oikein, että joku palstalla oli tarkistanut, että kyseinen henkilö ei ole Tampereellla opiskellut? Miten asia on tarkistettu, opiskelijatiedot eivät taida olla julkisia?

Padma sanoi Inderesin haastattelussa 13.8, että hän oli tutustunut Periciuksen perustajiiin korona-sulkujen aikoihin. Eli jos oma poika on ollut Periciuksen perustajia (toimitusjohtaja?), mitähän tästä kommentista pitäisi ajatella?

Samassa haastattelussa Roni kysyy, että onko Periciuksen myyjillä mitään tekemistä Tecnotreen kautta ja viittaa “inner circleen”, johon Padma ei kommentoi muuta kuin että Tecnotree on tehnyt Periciuksen kanssa yhteistyötä “almost 3 years”. Eli ei sano mitään poikansa roolista.

Koska Padma painottaa haastattelussa, että Tecnotree on suomalainen yritys, ehkä Tecnotreen hallitus voisi vihjata Padmalla, että suomalaiseen mielenmaisemaan ei oikein istu se, että toimitusjohtaja elää niin kiireistä matkalaukkuelämää, että on täysin vieraantunut pojastaan. Vanhempainvapaa taitaa olla jo tässä tilanteessa vähän myöhäistä, mutta vuorotteluvapaa voisi olla mainio tapa tutustua jälkeläisiinsä.

18 tykkäystä