Tekninen analyysi ja treidaus -opiskeluketju

En ole itse antanut painoarvoa pää/olkapää kuviolle, sillä omalla fiilispohjalla olin ajatuksessa, että ei ole voittava treidi, pikemminkin ennakoisi fakea, eli lähdettäisiin nousuun. Niin paljon kuitenkin täälläkin siihen kiinnitetään huomiota, että pitää alkaa vähän laskeskella palautus%.

Kysymys heille, jotka treidejä TA:n perusteella tekee. Millä setupilla olette saaneet viimeisen vuoden aikana varmimmat treidit? En ole jaksanut mitään exceliä pitää, kun ei ole niin ammattimaista tämä oma touhu, mutta aika varmalla kädellä sanoisin vuoden 2020 parhaaksi strategiaksi BTFD. Paras osuma% ja hyvä tuotto suhteessa riskiin. Markkina ollut vahvassa nousussa, josta varmaan johtuenkin laskut liukuville 50/200 ja rsi <30 ovat olleet itselle parhaimpia paikkoja. jännä nähdä sitten tästä eteenpäin, mutta alkuvuosi on jatkanut ihan samaa linjaa.

1 tykkäys

En ole kirjanpitoa harrastanut mutta sanoisin silti ehdottomasti erilaiset break out strategiat toimii mulla parhaiten. Breikit eri kuvioista kuten bull flageista / pennanteista on erilaisten kolmioiden ohella suurinta herkkuani. Pohjaonginnassa tuplapohjat ja käänteinen Head & Shoulders toimii myös, ja vastaavasti päinvastaiset kuviot kurssihuipuilla. Mainitsisin vielä breikin EQ:sta, joka on tuonut hyvin voita leivän päälle, eli kun osakkeen liike “vaimenee” kohti tasapainotilaa ja kuvion päässä sitten lopulta sylkäisee jompaan kumpaan suuntaan. Näissä olennaisena kuvion tunnistamisen lisäksi tietää milloin isompi liike on odotettavissa + vahvistus kasvaneesta volumesta varmistaa tilanteen.

Kuvioiden lisäksi kynttilöiden perusteella tunnistan mahdollisia kurssihuippuja/pohjia, ja osumat liukuviin keskiarvoihin on aina mahdollisia osto/myyntipaikkoja.

Hemmetti, tässähän saisi luetella koko TA skaalan. Joskus toimii joku, ja joskus toiste joku toinen…

Tärkeää onkin ymmärtää ettei välttämättä mikään yksittäinen setuppi takaa tuottoja, vaan parhaaseen tulokseen päästäkseen pitää osata yhdistellä monia erilaisia asioita. Ja se on fakta (oma kokemus) että aina voittava treidi ei mene kaikkien oppikirjan sääntöjen mukaan. Kokemuksen myötä tulee silmää ja oppii vähän myös soveltamaan.

8 tykkäystä

Miten tää nyt pitäis tulkita?
Jos tuo kurssin trendiviiva antaisi tukea niin eikö macd käyrän ylitys signaalikäyrästä olisi ostosignaali? Mutta sitten tuossa kait on myös bearish divergence, joka sanoisi vastakkaista.
Aika vaikealta tuntuu kun en oikein vielä kunnolla hahmota TA-sääntöjä :grin:

1 tykkäys

En muuta sano mutta tuo trendiviivan voisi piirtää eri tavalla eikä siinä muutenkaan ole niin paljoa kosketuksia että pitäisi merkittävänä.

1 tykkäys

MACD on itselleni vähän hepreaa, käytän hieman yksinkertaisempia signaaleja :upside_down_face: MA100 on tähän asti toiminut tukena lyhyellä aikavälillä Daily chartilla. RSI voisi myös viestiä ostopaikkaa :woman_shrugging: Mistä sitä tosin tietää mitä osari tuo tullessaan. Onhan tämä noussut viime syksystä lähtien taas +300%.

1 tykkäys

Tecnotree antaa tosiaan joitakin erisuuntaisia signaaleja. Edellinen huippu on jo aika vanha (20.10.2020). Siitä saatiin kyllä hyvä signaali RSI divergenssistä. Nyt liikutaan kolmiossa, josta murtautumista on hyvä seurata. Volyymi on tärkeää seurata. RSI-divergenssi 8. joulukuuta - 10. helmikuuta ennakoi käännettä ylös. MA100 on antanut tukea. Fundapuolelta on huomioitava tilinpäätös 28.2., joka tulee heilauttamaan kurssia jo ennakkoon, jos vanhat merkit pitävät.

9 tykkäystä

Sellanen kysymys tästä kuvasta, että riittääkö tuo kynttilän hännän käyminen sulkemaan gapin vai tarviiko kynttilän sulkea siihen? Ja kuinka lähellä sulun täytyy pistemääräisesti olla?Pitääkö käydä vähintään gapin kohdalla, vai riittääkö “melkein”.

Onko sellasta nyrkkisääntöä olemassa?

Ja iso kiitos myös edelliseen kysymykseen vastanneille :blush: :pray:

3 tykkäystä

Gappiin en osaa vastata , mutta minulla lisäkysymys.
Tässähän on short ratio 28% . Eli TA : ta kun katsoo niin siinähän katsellaan kynttilöitä , mutta antaako shortti positiot sitten väärään kuvan ? Toki ainahan shortteja on , mutta jos reilummin. En nyt tiedä sainko tämän selitettyä.

Security DCRB / Decarbonization Plus Acquisition Corporation Class A ()
Latest Market Date 2021-02-18
Short Volume 360,527
Market Volume 1,282,000
Short Volume Ratio 28%

Onko Taaleri viikkograafilla oikea oppinen cup with handle, kun handle näyttää irtoavan kupista?

1 tykkäys

Massiivinen Cup&Handle muotoutumassa Innofactorille :smiley: Toki vielä puuttuu oikea laita ja kahva, mutta loppukesästä suunnan ja volyymin jatkuessa tämä voisi olla ihan mahdollinen. Toinen asia onkin sitten, miten paljon tekniset indikaattorit merkitsevät enää näin pitkällä aikavälillä, jossa firman fundat kuitenkin pääasiassa määrittävät suunnan.

1 tykkäys

Tuohon gapin sulkeutumiseen kynttilän hännällä liittyen kyllä se riittää sen sulkemiseen. Sinällään en liikaa antaisi painoarvoa muutenkaan näille gapeille. Itse tulkitsen gapin siten, että silloin kurssi on noussut tai laskenut poikkeuksellisen paljon ja markkina on tällöin ollut yli myyty tai ostettu. Gapin sulkeutuminen aiheutuu korjauksesta ylimyytyyn tai yliostettuun tilaan.

En vähättele tai yliarvio gappien merkitystä, mutta mielestäni niille ei kannata antaa liikaa huomiota, vaikka niillä näyttääkin olevan kurssikehitykselle merkitystä.

2 tykkäystä

Hei prot, minkä ajan kynttilöillä, 1H, 1D? , ja miltä ajalta piirrätte trendiviivoja? Kyseessä longi- tai swing -osakeostot.

1 tykkäys

Gapit katsotaan daily timeframella (sulkee pois pre/post marketin) ja ne täyttyy kurssihinnan perusteella eli wickit/hännät riittää.

Gapit on tärkeitä seurattavia treidaajille, koska niiden aikana hinnoilta puuttuu tuki/vastustasot. Gapeilla on maaginen tapa fillaantua/täyttyä. Tuossa sinun chartissa gap täyttyi 11.2.

10 tykkäystä

Sun esimerkissä on mainittu “Short Volume Ratio”. Se on shorttien osuus kyseisen päivän vaihdosta.
Short ratio on eriasia. Nämä on kyllä selitetty esim. Investopediassa tai vastaavissa lähteissä.
En ymmärrä, miksi tässä yhteydessä viittaat TA:han - nämähän eivät ole toisiinsa kytköksissä olevia asioita. Treidauksessa sen sijaan shorttiasteiden suuruudet on hyvä monesti tiedostaa.

1 tykkäys

TAALA:ssa ei ole weekly C&H:ta, cupin muodostuminen vaatisi oikean reunan muodostumista lähelle 9.76 ja sen jälkeen vasta päästäisiin seuraamaan mahdollista handlea.

1 tykkäys

En näe C&H:n merkitystä Innofactorille tällaisessa tilanteessa. Mutta se olennainen seurattava asiahan tuossa on se, pystyykö tekemään uuden ATH:n. Se on kaikille kohteille merkittävä asia.

Täysin tilannekohtaista ja pitäisi tietää, mitä tarkoitat long/swing aikajänteellä. Mutta sanoisin, että 4H, 12H, 1D tai 1W. Lyhyelle muutaman päivän swingille 1H on ihan ok.

1 tykkäys

Lähinnä sitä että elääkö kynttilät eri tavalla jos shortti päällä . Joo aivopieruhan tämä oli. Tajusin sen myöhemmin , välillä mennään alas myös. Itse en vielä ole shortannut siitä varmaan hölmö kysymys. Niin tosiaan tuoltahan tuo selvisi . Kiitos taas kerran

1 tykkäys

Miksiköhän TV näyttää pre-market kurssit väärin? Voiko tätä korjata jollain maksullisella toiminnolla tms. Itsellä ilmainen versio. Esim. nyt näyttää että Tesla olisi +0.39%, vaikka todellisuudessa on -8%

Ilmaisversio näyttää Cboe BZC:n kurssia, joka seurailee, normaalisti, oikeaa Nasdaqin kurssia kohtuullisen tarkasti. Häiriö on todennäköisesti Cboen päässä, maksullinen/reaaliaikainen TV näyttää todelliset pakkaslukemat oikein:

1 tykkäys