Tekninen analyysi ja treidaus -opiskeluketju

Alkaako tämä näyttää vakavasti siltä että pitää laittaa kaikki säästöt soneraan ensiviikolla :laughing: :thinking:

Yritän hahmottaa Camecon lähitulevaisuuden näkymiä.

Päiväkynttilät nousukanavassa, HH & HL, voluumi kasvussa (bull). Jälkimmäisen huipun RSI edellistä heikompi (bear), mutta toisaalta pohjissa kasvava RSI (bull?).

Uumoilen, että seuraavaksi jatketaan kanavan alalaitaan, mutta pystyykö senjälkeistä kehitystä spekuloimaan tässä vaiheessa millään varmuudella?

yst. Mauri

1 tykkäys

Pystyykö tällaista pitämään jonkinasteisena mahdollisuutena alastulosta, intra-day tasolla 5min chartissa (kun 15min seuraa samaa RSI:tä), vai onko tällainen “turhanpäiväistä spelulaatiota”?

E: Ja jos tahtoisi tästä perustavanlaatuisempaa analyysiä niin onko esim. eripituiset EMA indikaattorit näitä komplementoivia? Esim. vahventaako tämä tummansininen 200-pituinen indikaattori hypoteesiä ettei kääntyminen olisi vielä tapahtunut.

Indeksit ovat laskussa, mutta päiviä on liian vähän selvän suunnan muodostamiseksi. Luottamus spx:ään voi vahvistua jos käy jossain 3900:n yläpuolella.

1 tykkäys

Onko palstalla pine editor -taitajia? Minua kiinnostaisi piirtää trendilinja siten, että sama tieto säilyy kun vaihdetaan aritmeettiselsta logaritmiseen tai päinvastoin. Niin että tuloksena on kaareva trendiviiva.

Tuli epähuomiossa laitettua väärään ketjuun

3 tykkäystä

Minun silmääni näyttää erittäin pätevältä kanavalta ja myös päätelmä us10y vaikutuksesta oikealta.

1 tykkäys

Admicom aloittelevan treidaajan tarkastelun kohteena. Päiväkynttilät näkyvillä.
Voisiko nyt löytyä tarpeeksi tukea suunnanvaihdokselle? mitä mieltä ja mitä pitäisi tarkastella enemmän.

  • Mukavasti osuttu näille tasoille aikaisemmin x4.
  • W kuvion pohjakosketus mistä viimeisin osuma 2vk takaa.
  • Jos tällepäivälle saadaan ostopainekynttilä aikaiseksi niin voitaisiin nousta 100e tasolle tai jopa siitä yli?

1 tykkäys

En ole seurannut Admicomia, mutta tuossa kuvassa ensimmäisenä kiinnittää huomiota h&s kuvio, ja liukuvat leikanneet laskuun. Nuo olisi karhumaisia näkymiä. Seuraisin tukitason kestämistä pettääkö vaiko tekeekö korkeammat pohjat.

1 tykkäys

Kuvakaappauksesta ei täysin näe mutta oletettavasti sulla tradingview käytössä? Vasemman reunan valikosta löytyy suoraan “long/short position” työkalu jolla saa piirrettyä ton laatikon. Voit asettaa kassan koon, näet mm. risk/reward suhteen ja suoraan mitä tapahtuu jos menee ylhäältä tai alhaalta läpi

(Pahoittelen puhelimella tuli huono kuvakaappaus.)

1 tykkäys

H&S pattern edelleen validi? Tätä haarukoitiin TA-ketjussa jo pari viikkoa sitten. Itselläni target alkaa useamman kymmenyksen alempaa kun alan ostelemaan. Jos tässä nyt rotaatio päällä ja vähän sulatellaan raketeista arvostuskertoimia yhdistettynä bearish patterniin, niin omaa sormea ei vielä ostot kutkuta :woman_shrugging: En omista, saattaisin omistaa huomattavasti edullisemmilla kertoimilla.

1 tykkäys

Tuo taso on validi, ja sen verran koeteltu että iso tn mennä läpi. Seuraava tuki on mielestäni 83 euron tuntumassa, jossa aikaisemmalle laskutrendille sanottiin hyvästit.

1 tykkäys

Juu, kokeilinkin noita, mutta nuo “hintalaput” long/short -työkaluissa ovat häiritsevän suuret.

tulipa huono käsinpiirros. Tässä on parempi. TradingView Chart — TradingView
Kuvassa siis 2.10.2020 päättyneen, ei laskutrendin vaan konsolidaation (jossa myös laskevien huippujen sarja) rikkoutumistaso violetilla katkoviivalla. Taustalla on fibonacci retracement mitattuna all time low’sta all time high’hin. 50 % osuu samoille haminoille, 61.8% osuu noin 66 euroon. Pääkuvan alla on 35d RSI, joka saattaa olla tekemässä korkeampaa pohjaa mikä olisi ostosignaali. Paljon seurattu 200 päivän ma on melko lähellä noin 100 eurossa rajoittamassa. Olisi aina hyvä että nousulle on mahdollisimman monta perustetta samaan aikaan.

1 tykkäys

Tässä kohtaa kun ollaan weekly down trendissä, on hyvä kurkata myös weekly/monthly -näkymää.
Monthly HL:ää ollaan käytännössä hakemassa. Yearly std pivot S1 on 76, joka laskennallisesti sopii aikaisempaan 5/2020-9/2020 konsolidoitumisputkeen välillä 70-90. Monthly MA20 on tällä hetkellä 82 tasolla.

  • aika yleistä on, että vaikka on kyse näinkin pitkään ja paljon nousseesta raketista, myös maahan laskeutuminen voi tapahtua ennakoitua rajummin. Tähän on aina hyvä varautua.
  • en saa chartteja tähän nyt
3 tykkäystä

Voiskos PCELLille piirtää tällästä nousukanavaa, olis ostopaikat lähellä jos TA:han luottaa?

5 tykkäystä

Onko btceur 4H chartissa nähtävissä bullish divergence joka voisi mahdollisesti indikoida trendin kääntymistä?

Tämä näyttää omaan silmään melko tyylipuhtaalta H&S:ltä. Onko mitään selkeitä virheitä havaittavissa? Tuo oikea olkapää osuu vielä hyvinkin tarkasti koronamontun pohjista piirrettyyn trendiviivaan, joten tässä lienee kohtuullinen sauma että trendi rikotaan. Vai voiko edes tämäntyyppisestä indeksi ETF:stä vetää TA mielessä johtopäätöksiä?:

2 tykkäystä

Hei!

Miltä teidän mielestänne SEYE näyttää teknisesti, ja saisiko näin nopeasti harjoitelluista piirtelyistä hieman palautetta (esim. onko piirtämäni kanavat ok/vielä voimissaan, käytänkö mahdollisesti hyviä liukuvia keskiarvoja, sekä etenkin onko isommassa kuvassa tuossa muodostumassa ascending triangle kun mennään kohti aikaisempia huippuja tasaisesti sahaillen, vai onko se virhetulkinta tällä hetkellä)?

T: teknistä analyysiä reenaileva

4 tykkäystä

Ei oikein liity TAn tuo kysymyksesi mutta minifutun hinta määräytyy sepen hinnan mukaa, mikä instrumentti on kyseessä?

1 tykkäys