Tekninen analyysi ja treidaus -opiskeluketju

Joku joka osaa kertoo varmaan paremmin mutta sehän vahvistuu sitä mukaa mitä pidempi kynttilä

5 min ja 15 min, 1 h ja 4 h…

Eli 5 minuutin nousutrendi voi olla vielä 15 minuutin laskutrendi kun käännettä tehdään mutta kun sekin kääntyy niin suunnan muutos vahvistuu

1 tykkäys

Kynttilöistä muodostuvat kuviot pätee riippumatta aikajänteestä mutta isomman aikajänteen kynttilät/kuviot on aina merkitsevämpiä. Siksi kannattaa treidatessa vilkaista myös pidemmän ajan kynttilöitä kuin millä tekee kauppaa, jotta näkee mihin “isossa kuvassa” ollaan menossa.

3 tykkäystä

Juuri näin, yksi perussääntö on treidata pidemmän trendin suuntaisesti rai ainakin olla varovainen kun menee ns vastakarvaan

Nordnetin treidauskouluvideoissa paljon hyvää matskua tähänkin liittyen

Vastavirtaanhan tässä ei ole tarkoitus mennä vaan ostaa dipeistä, myydä huipulta ja tunnistaa trendin muutokset.

Näin vaatimattomasti ilmaistuna.

1 tykkäys

En voi enempää painottaa sitä, että pitää oppia ymmärtämään aaltojen liikettä.

8 tykkäystä

Qt ottanut päivätasolla useampaan otteeseen tukea näiltä tasoilta. Jos nyt tiputaan alle niin missä näette seuraavat tukitasot. Tankkailu mielessä🙄

4 tykkäystä


Näkisin että 50 dma (noin 92 eur) on seuraava tärkeä tukitaso mikä on toiminut useaan otteeseen tässä nousussa, jos siitä mennään läpi alaspäin niin 85 eur on seuraava mahdollinen tuki mikä on aiemmin toiminut ja olisi samalla myös fibo 0.618 taso.

Itse seurailisin kuitenkin hetken mitä jenkeissä tapahtuu ennen isompaa tankkailua, etenkin teknot näyttää siltä että pahimmat nousut alkaa olla nähty ja mahdollisesti isompikin korjausliike voisi olla tulossa. Mikäli Nasdaq kyykkäisi isommin niin se vaikuttaisi myös Helsinkiin ja varsinkin QT:n kaltaisiin lappuihin jotka hinnoitellaan viimeaikaisen kurssirallin jälkeen varsin tiukoilla arvostuskertoimilla.

9 tykkäystä

Kiitos kattavasta vastauksesta! Nasdaqin heikkous huolestuttaa hieman, vaikka harvoin indeksitasolla tulee hirveästi seurailtua mitään, sillä yksittäisiä osakkeitahan tässä poimitaan.

3 tykkäystä

Oon käyttänyt pitkälti toista vuotta jo TradingViewtä, mutta vasta tällä viikolla opin, että noita alertteja pystyy drag and drop -tyylisesti siirtämään uuteen kohtaan niin halusin jakaa tämän siltä varalta, että jollakin muullakin on mennyt tämä ohi. Aina aiemmin editoin olemassa olevaa alerttia syöttämällä uuden numeron tai sitten laitoin kursorilla uuden alertin ja deletoin vanhan. Helpottaa elämää todella paljon kun siirtelee alertteja kurssinousun/-laskun mukana :+1:

4 tykkäystä

Osaatko sanoa kuinka luotettavia mobiilisovelluksen alertit ovat (olettaen että verkkoyhteys toimii ja kaikki oikeudet annettu - Apple kännykkä itsellä kyseessä)?

Noin kuukauden tässä käyttänyt niitä, ja vaikuttanut toimivan hyvin, mut silti aina pieni jännitys (kun jättää jotain hetkellisesti niiden varaan).

Alertithan synkkautuu mobiilin ja deskarin välillä. Itsellänikin Applen vehkeet ja on kyllä melkoisen kätevää kun alerteista tulee notifikaatiot kelloon niin ei mene tilanteet ohi vaikka ei olisikaan ruudun ääressä. Itselläni ainakin toiminut ihan 100%sesti.

4 tykkäystä

Mitä mieltä olette minun Fibonacci revearsal hausta? Opiskelin eilen sitä jonkun jenkki traderin opetusvideolta ja sen innoittamana testasin ihan tradingview:ssä ilman rahaa illan aikana. No huonostihan siinä kävi ja olisin kiinnostunut teinkö jotain väärin heti alussa vai eikö nyt vaan tällä kertaa sattunut osumaan kuten videon mukaan tällä tavalla todennäköisemmin yleensä toimii.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Eli vielä kuva avattuna noista harakanvarpaista.
Uptrend yritys

A: kaksi pohjaa ja sieltä 100% linja => FB revearsal “ehto” täyttyy (tuplapohjat tai viisi osumaa pohjaan, nyt kuvittelin tämän olevan tuplapohjat)
B: huippu toimii 0% tasona
C: siellä tehdään entry
D: tuolla olisi tehty exit, mutta nyt ei osunut

15min timeframella tuo näytti lähtevän nousuun, jöi kuitenkin pomppimaan siihen 38% tason päälle, kävi jo lähellä 0% vastustustasoa, mutta päätyi lopulta selvään laskuun.

Ja vielä selvennyksenä kenties muillekin, että entry päätöksen tein 15min ja 5min graafien perusteella heti kun sain kaksi HH kynttilää laskun B->C päättymisen jälkeen. Olinko liian hätäinen siinä kohtaa?

2 tykkäystä

Mä olisin treidannut tuon tuplapohjana eli entry siinä kun ylittää keskiosan huipun.

Helppo sanoa kun olisi toiminut :joy:

4 tykkäystä

Niin mäkin, mutta lähdin tutkimaan tätä vasta tuossa vaiheessa oltiin tulossa B->C paikkeilla. :wink:

Ja kuten sanottua testasin ihan puhtaasti miten FB toimii käytännössä. En ole sitä koskaan aiemmin käyttänyt.

Se video minkä innoittamana lähdin testaamaan oli muuten tämä. Ei mitään käsitystä mikä tämä kaveri on miehiään, joten en suosittele sen kummemmin.

1 tykkäys

Wesleyn juttuja olen kattonut paljon.
Hän aina painottaa lukemaan vasemmalta myöskin kynttilöitä joita TA tukee tai ei.

3 tykkäystä

Lue Lepikön tekemä opas: https://www.nordnet.fi/fi/opi-uutta/treidaa-kuin-ammattilainen-e-kirja

Lue tämä ketju.

Lue alla oleva näyttötyö:

Lue jotain muuta kirjallisuutta aiheesta.

Katso videoita YouTubesta.

10 tykkäystä

Mielestäni täällä on aika hyvä paketti lyhyesti alkuun: http://www.investime.fi/Analysointi_0.htm

Kun lueskelee kaikki ylhäällä olevat otsakkeet niin saa vähän käsitystä. Fibonacci oikeastaan mielestäni puuttuu ja sitten riskien hallinnasta ei ole muutenkuin eräkoko. Mutta jos eräkoon miettii oikein kohdilleen ja sitten miten voi treidata niin alkaa olla pitkällä. Jos sitten tekee vielä tuon EVA:n eli valitsee osakkeet tietyllä perusteella niin aletaan olla varmalla puolella.

4 tykkäystä

Fibonacci on tosi hyvä työkalu, mutta siinä mielessä aloittelijalle haasteellisempi, että se pitää osata itse piirtää oikein. Liukuvat keskiarvot on mielestäni siinä mielessä helppo työkalu, että ne piirtyy itse ja on siten helpommin tulkittavissa ja jotain perus 20/50/100/200-komboa on helppo hyödyntää melkein jokaisessa instrumentissa ja jokaisella timeframella. Kannattaa ylipäätään aluksi keskittyä vain ihan 1-3 indikaattoriin ja opetella niiden toimivuutta käytännössä ennemminkin kuin alkaa haalimaan isoa arsenaalia eri indikaattoreita (se, että liukuvat keskiarvot on “aloittelijaystävällisempiä” ei muuten tee niistä yhtään sen huonompaa indikaattoria!)

Itsekin swing-treidaan 90%sesti vaan liukuvilla keskiarvoilla ja tuki/vastustasoilla ja noilla pääsee jo pitkälle kun yhdistää multitimeframea ja katsoo miten trendit menee eri aikajänteillä ja miten volyymi kehittyy.

13 tykkäystä

Uusi yritys samasta casesta. Nyt koitin asettaa fibonaccitasoja kauempaa ja yhdistin tähän hieman @T3r00 vinkkaamaa Wesleyn ideaa trendin käännöksestä.

Katsellaan lähipäivinä miten tässä nyt käy.

Mielipiteitä?

4 tykkäystä

Mielipiteitä fibon käytöstä, ei niinkään kohteestasi:

Ylipäätään kun fiboa käyttää, olisi hyvä tutkailla miten se ko. instrumentissa olisi aiemmin toiminut. Jos harva seuraa jotain Puulaaki OY AB:tä teknisessä mielessä, niin vielä harvempi käyttää hieman eksoottisempaa fiboa indikaattorina. Sitten taas toisena ääripäänä esim. Tesla, jossa hinta reagoi hyvinkin selvästi fiboon ja on perusteltua käyttää sitä.

Fibonacci on hyvä työkalu jos oikeasti sen käytön taitaa mutta vaatii selvästi enemmän taitoa, koska sen voi helposti laittaa “väärin”, ja pitää osata katsoa missä kohteissa se toimii/ei toimi.

Fibokin on vain yksi indikaattori monesta ja kuten aina treidatessa, olisi hyvä saada osto-/myyntisignaali mahdollisimman monesta indikaattorista, tai ainakin nyt kahdesta olisi toivottavaa (ei tarkoita etteikö yhden perusteella voisi tehdä kauppaa mutta on silloin enemmän riskiäkin.) Perinteisemmät tukitasot huipuista/pohjista, liukuvat keskiarvot, kynttilöiden luenta, volume, RSI on hyviä perustason indikaattoreita. Itse opiskelisin fiboa vasta kun nämä perinteisemmät on hyvin hallussa.

Btw. käytän itse fiboa hyvin vähän.

7 tykkäystä