Terveystalo - Terveemmän elämän puolesta

Tervehdys foorumille,

Tässä olisi tänään julkaistu Terveystalon laaja raportti. Laaja raportti on tuttuun tapaan kaikille avoimesti luettavissa. Mukavia lukuhetkiä!

Myöhemmin tänään luvassa myös ajatuksia videon muodossa.

30 tykkäystä

Ja tuostapa vielä analyytikon aamukatsauskommentit. :point_down:

Terveystalon suositus nousee Inderesillä OSTA-tasolle (edellinen: LISÄÄ). Tavoitehinta pysyy ennallaan 8,70 eurossa.

Näyttökuva 2024-3-26 kello 9.13.39

14 tykkäystä

Juteltiin @Roni_Peuranheimo :n kanssa Terveystalosta tuoreen laajan raportin tiimoilta! :blush:

15 tykkäystä

Salkunrakentajan juttu Terveystalosta, yhtiötä tarkemmin seuranneille ei pitäisi kauheasti olla uutta. Jutussa on lainattu mm. Ronia. :slight_smile:

Positiivista yhtiön kannalta on se, että vuoden 2024 alussa tapahtuva Kelan korvauksien merkittävän noston odotetaan tukevan yleis- ja erikoislääkärin vastaanottojen, psykiatrian sekä suunterveyden peruspalveluiden kuluttajakysyntää, ja vähentävän painetta pahoin ruuhkautuneesta julkisesta perusterveydenhuollosta. Myös vakuutusrahoitteinen markkina jatkaa kasvuaan.

Alaotsikot:

 1. Kannattavuusohjelma tehnyt tehtävänsä
 2. Terveystalo ennustaa kasvun jatkuvan vuonna 2024
 3. Osakkeen houkutteleva arvostustaso
7 tykkäystä

Nappikauppaa

13 tykkäystä

Hallintarekkarit lisäilleet viime kuussa. :disguised_face:

4 tykkäystä

@Roni_Peuranheimo kertoi ajatuksistaan tästä ostoksesta. :slight_smile:

Terveystalo ostaa pääomasijoitusyhtiö Korona Invest Oy:n omistaman kuvantamisen palveluita tarjoavan SRK Group Oy:n. Yritysosto on Terveystalon mittakaavassa pieni ostettavan kohteen pro forma -liikevaihdon (7 MEUR) vastatessa selvästi alle 1 %:a konsernin liikevaihdosta.

5 tykkäystä

Teemu Liila ja @Heikki_Keskivali juttelivat Terveystalosta ja Pihlajalinnasta. :slight_smile:

Jaksossa tuoksuu puhdistusaine, sillä yritystaistelussa ovat Pihlajalinna ja Terveystalo.

Aiheet:

00:00 Intro 03:32 Pihlajalinna 04:40 Terveystalo 05:10 Laadun vertailua, kilpailuetuja ja liiketoimintaa yleisesti 17:36 Arvostukset 22:00 Löytyykö salkusta, ja kumpaa Heikki ja Teemu valitsevat kilpasalkkuihinsa?

6 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Terveystalo-analyysinsä. Suositus (OSTA) ja tavoitehinta (9,50 €) pysyvät ennallaan.

Key downside risks:

 • Increasing competition
 • Availability and retention of key personnel
 • Partnerships with insurance companies
 • The outlook for occupational health and private healthcare services in a post-SOTE reform environment

13 tykkäystä

Analyytikon ennakkokommentit Terveystalon Q1-tuloksesta. :point_down:

9 tykkäystä

Vahva tulos operatiivisen tehostumisen siivittämänä

Tammi-maaliskuu 2024 lyhyesti

 • Liikevaihto kasvoi 2,7 prosenttia vertailukaudesta 350,2 (341,1) miljoonaan euroon.
 • Oikaistu liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia (EBITA) kasvoi 29,5 prosenttia 47,2 (36,5) miljoonaan euroon ja oli 13,5 (10,7) prosenttia liikevaihdosta. Kannattavuus vahvistui Terveydenhuollon palveluissa ja Portfolioliiketoiminnoissa. Parempi operatiivinen tehokkuus, suotuisampi myynnin jakauma sekä onnistuneet kaupalliset toimenpiteet vahvistivat kannattavuutta vertailukaudesta.
 • Vertailukelpoisuuteen vaikuttavien erien[1)] EBITA-vaikutus oli 4,2 (9,4) miljoonaa euroa.
 • Kauden tulos oli 23,6 (11,1) miljoonaa euroa.
 • Osakekohtainen tulos, EPS oli 0,19 (0,09) euroa.
 • Nettovelka/oikaistu käyttökate oli 2,7 (3,3).
 • Liiketoiminnan rahavirta oli 49,2 (35,9) miljoonaa euroa.
 • Asiakassuositteluindeksi NPS, vastaanotot oli 86,4 (84,5).

Toimitusjohtaja Ville Iho: Etenemme suunnitellusti kohti tavoitteitamme

Terveystalon vuoden 2024 ensimmäinen neljännes oli vahva. Liikevaihto kasvoi noin 3 prosenttia 350 miljoonaan euroon ja kannattavuutemme vahvistui neljättä kvartaalia peräkkäin. Oikaistu EBITA kasvoi lähes 30 prosenttia 47 miljoonaan euroon ja oli 13,5 prosenttia liikevaihdosta. Osakekohtainen tulos kasvoi 112 prosenttia 0,19 euroon.
Tuloskasvun moottori oli erinomaisesti suoriutunut ydinliiketoimintamme Terveydenhuollon palvelut. Segmentin liikevaihto kasvoi yli 7 prosenttia 268 miljoonaan euroon vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Liikevaihtoa kasvattivat suotuisampi asiakas- ja palvelujakauma sekä onnistuneet kaupalliset toimenpiteet. Segmentin oikaistu EBITA kasvoi 38 prosenttia 43 miljoonaan euroon ja oli 16 prosenttia liikevaihdosta parantuneen operatiivisen tehokkuuden sekä liikevaihdon kasvun ansioista.

Aloitimme tulosparannusohjelman vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä ja saavutimme alkuperäisen 50 miljoonan euron vuositason parannukseen tähtäävän tavoitteen etuajassa vuoden 2023 lopussa. Näemme nyt organisaatiomme kohonneen suorituskyvyn ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksissa selvästi ja kavennamme ohjeistuksemme haarukkaa sen mukaisesti. Vuoden 2024 aikana tulemme keskittymään operatiivisen tehokkuuden vahvistamiseen edelleen ja jatkamme määrätietoista matkaamme kohti 12 prosentin EBITA-tavoitettamme vuonna 2025. Keskittymällä strategiamme mukaisesti integroituun hoitoon vahvistamme paitsi terveyspalvelujemme vaikuttavuutta myös ammattilais- ja asiakaskokemusta sekä taloudellista suorituskykyämme.

Tulosohjeistus vuodelle 2024

Terveystalo arvioi koko vuoden 2024 liikevaihdon kasvavan (2023: 1 286 miljoonaa euroa), ja oikaistun liikevoiton ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia (EBITA) olevan 10,5-11,5 prosenttia liikevaihdosta (2023: 9,8 prosenttia).

Tiedotustilaisuus

Terveystalo järjestää englanninkielisen tuloswebcastin ja puhelinkonferenssin perjantaina 26.4.2024 klo 10.30 Suomen aikaa. Webcastia voi seurata osoitteessa: Q1 2024.

18 tykkäystä

36 tykkäystä

Terveystalon kannattavuus parani selvästi. Tulos oli vahva operatiivisen tehostumisen siivittämänä. :point_down:

15 tykkäystä

Olipa hyvä rapsa Suomen terveydenhuollon palveluiden osalta. Raportissa ei puhuttu ennätyksistä, mutta näin kovaa EBITA-tulosta Terveystalolta ei nähty edes silloin kun koronatestejä tehtiin kuumimmillaan. Silloin tehtiin parhaimmillaan jotain 40 MEUR EBITA-tasoja.

39 tykkäystä

Terveystalo tarjosi rohkaisevia merkkejä tehostustoimien etenemisestä tarkentamalla kannattavuushaarukkaa kohti ohjeistuksen ylälaitaa. Toimitusjohtaja Ville Iho kommentoi analyytikko Roni Peuranheimon haastattelussa.

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:12 Q1’24
00:55 Tulosparannus
01:46 Ruotsin kehitys
02:39 Divestoinnit
03:44 Uudet aluevaltaukset
04:52 Ohjeistus
06:01 Hoitotakuun höllennys

15 tykkäystä

Inderes nostaa Terveystalon tavoitehinnan 9,20 euroon (edellinen: 8,70 €) Q1-tuloksen jäljiltä. Suositus: LISÄÄ (edellinen: OSTA). Analyytikko kommentoi. :point_down:

16 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Terveystalo-analyysinsä Q1-tuloksen jäljiltä. Suositus pysyy OSTA-tasolla, tavoitehinta nousee 10,00 euroon (edellinen: 9,50 €).

Key downside risks: Increasing competition; availability and retention of key personnel; partnerships with insurance companies; and the outlook for occupational health and private healthcare services in a post-SOTE reformenvironment.

14 tykkäystä

Osuuspankin suositukset: 9,40€ ja LISÄÄ. Aiemmin 9,20€ ja OSTA.
Osuuspankin analyyseja ei muistaakseni muuten saa tänne jakaa :thinking: Mutta samaa tarinaahan niissä kirjoitetaan. Vahva Q1 tulos ja kannattavuusparannus tuottaa tulosta.

Ilo olla mukana tässä :sunglasses:

8 tykkäystä

@Roni_Peuranheimo:lta tuore yhtiöraportti Terveystalosta. :slight_smile: :gem:

Terveystalon Q1-tulos oli väkivahva yhtiön ydinliiketoiminnan Terveydenhuollon palveluiden ajelemana. Luottamuksemme kannattavuuskäännettä kohtaan vahvistui jälleen ja odotammekin yhtiön saavuttavan ensi vuonna kannattavuustavoitteensa. Jatkuvasti paraneviin suorituksiin peilaten arvostus on edelleen maltillinen (2024e oik. P/E 13x), joskin kurssinousun myötä voimakkain aliarvostus on nähdäksemme purkautunut.

14 tykkäystä

Analyytikon kommentit terveyspalvelualan yhden päivän lakkoon liittyen. :point_down:

9 tykkäystä