Terveystalo - Terveemmän elämän puolesta

Vahva tulos operatiivisen tehostumisen siivittämänä

Tammi-maaliskuu 2024 lyhyesti

  • Liikevaihto kasvoi 2,7 prosenttia vertailukaudesta 350,2 (341,1) miljoonaan euroon.
  • Oikaistu liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia (EBITA) kasvoi 29,5 prosenttia 47,2 (36,5) miljoonaan euroon ja oli 13,5 (10,7) prosenttia liikevaihdosta. Kannattavuus vahvistui Terveydenhuollon palveluissa ja Portfolioliiketoiminnoissa. Parempi operatiivinen tehokkuus, suotuisampi myynnin jakauma sekä onnistuneet kaupalliset toimenpiteet vahvistivat kannattavuutta vertailukaudesta.
  • Vertailukelpoisuuteen vaikuttavien erien[1)] EBITA-vaikutus oli 4,2 (9,4) miljoonaa euroa.
  • Kauden tulos oli 23,6 (11,1) miljoonaa euroa.
  • Osakekohtainen tulos, EPS oli 0,19 (0,09) euroa.
  • Nettovelka/oikaistu käyttökate oli 2,7 (3,3).
  • Liiketoiminnan rahavirta oli 49,2 (35,9) miljoonaa euroa.
  • Asiakassuositteluindeksi NPS, vastaanotot oli 86,4 (84,5).

Toimitusjohtaja Ville Iho: Etenemme suunnitellusti kohti tavoitteitamme

Terveystalon vuoden 2024 ensimmäinen neljännes oli vahva. Liikevaihto kasvoi noin 3 prosenttia 350 miljoonaan euroon ja kannattavuutemme vahvistui neljättä kvartaalia peräkkäin. Oikaistu EBITA kasvoi lähes 30 prosenttia 47 miljoonaan euroon ja oli 13,5 prosenttia liikevaihdosta. Osakekohtainen tulos kasvoi 112 prosenttia 0,19 euroon.
Tuloskasvun moottori oli erinomaisesti suoriutunut ydinliiketoimintamme Terveydenhuollon palvelut. Segmentin liikevaihto kasvoi yli 7 prosenttia 268 miljoonaan euroon vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Liikevaihtoa kasvattivat suotuisampi asiakas- ja palvelujakauma sekä onnistuneet kaupalliset toimenpiteet. Segmentin oikaistu EBITA kasvoi 38 prosenttia 43 miljoonaan euroon ja oli 16 prosenttia liikevaihdosta parantuneen operatiivisen tehokkuuden sekä liikevaihdon kasvun ansioista.

Aloitimme tulosparannusohjelman vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä ja saavutimme alkuperäisen 50 miljoonan euron vuositason parannukseen tähtäävän tavoitteen etuajassa vuoden 2023 lopussa. Näemme nyt organisaatiomme kohonneen suorituskyvyn ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksissa selvästi ja kavennamme ohjeistuksemme haarukkaa sen mukaisesti. Vuoden 2024 aikana tulemme keskittymään operatiivisen tehokkuuden vahvistamiseen edelleen ja jatkamme määrätietoista matkaamme kohti 12 prosentin EBITA-tavoitettamme vuonna 2025. Keskittymällä strategiamme mukaisesti integroituun hoitoon vahvistamme paitsi terveyspalvelujemme vaikuttavuutta myös ammattilais- ja asiakaskokemusta sekä taloudellista suorituskykyämme.

Tulosohjeistus vuodelle 2024

Terveystalo arvioi koko vuoden 2024 liikevaihdon kasvavan (2023: 1 286 miljoonaa euroa), ja oikaistun liikevoiton ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia (EBITA) olevan 10,5-11,5 prosenttia liikevaihdosta (2023: 9,8 prosenttia).

Tiedotustilaisuus

Terveystalo järjestää englanninkielisen tuloswebcastin ja puhelinkonferenssin perjantaina 26.4.2024 klo 10.30 Suomen aikaa. Webcastia voi seurata osoitteessa: Q1 2024.

18 tykkäystä

37 tykkäystä

Terveystalon kannattavuus parani selvästi. Tulos oli vahva operatiivisen tehostumisen siivittämänä. :point_down:

15 tykkäystä

Olipa hyvä rapsa Suomen terveydenhuollon palveluiden osalta. Raportissa ei puhuttu ennätyksistä, mutta näin kovaa EBITA-tulosta Terveystalolta ei nähty edes silloin kun koronatestejä tehtiin kuumimmillaan. Silloin tehtiin parhaimmillaan jotain 40 MEUR EBITA-tasoja.

39 tykkäystä

Terveystalo tarjosi rohkaisevia merkkejä tehostustoimien etenemisestä tarkentamalla kannattavuushaarukkaa kohti ohjeistuksen ylälaitaa. Toimitusjohtaja Ville Iho kommentoi analyytikko Roni Peuranheimon haastattelussa.

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:12 Q1’24
00:55 Tulosparannus
01:46 Ruotsin kehitys
02:39 Divestoinnit
03:44 Uudet aluevaltaukset
04:52 Ohjeistus
06:01 Hoitotakuun höllennys

15 tykkäystä

Inderes nostaa Terveystalon tavoitehinnan 9,20 euroon (edellinen: 8,70 €) Q1-tuloksen jäljiltä. Suositus: LISÄÄ (edellinen: OSTA). Analyytikko kommentoi. :point_down:

16 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Terveystalo-analyysinsä Q1-tuloksen jäljiltä. Suositus pysyy OSTA-tasolla, tavoitehinta nousee 10,00 euroon (edellinen: 9,50 €).

Key downside risks: Increasing competition; availability and retention of key personnel; partnerships with insurance companies; and the outlook for occupational health and private healthcare services in a post-SOTE reformenvironment.

14 tykkäystä

Osuuspankin suositukset: 9,40€ ja LISÄÄ. Aiemmin 9,20€ ja OSTA.
Osuuspankin analyyseja ei muistaakseni muuten saa tänne jakaa :thinking: Mutta samaa tarinaahan niissä kirjoitetaan. Vahva Q1 tulos ja kannattavuusparannus tuottaa tulosta.

Ilo olla mukana tässä :sunglasses:

8 tykkäystä

@Roni_Peuranheimo:lta tuore yhtiöraportti Terveystalosta. :slight_smile: :gem:

Terveystalon Q1-tulos oli väkivahva yhtiön ydinliiketoiminnan Terveydenhuollon palveluiden ajelemana. Luottamuksemme kannattavuuskäännettä kohtaan vahvistui jälleen ja odotammekin yhtiön saavuttavan ensi vuonna kannattavuustavoitteensa. Jatkuvasti paraneviin suorituksiin peilaten arvostus on edelleen maltillinen (2024e oik. P/E 13x), joskin kurssinousun myötä voimakkain aliarvostus on nähdäksemme purkautunut.

14 tykkäystä

Analyytikon kommentit terveyspalvelualan yhden päivän lakkoon liittyen. :point_down:

9 tykkäystä

Analyytikon kommentit uusimpiin lakkouutisiin liittyen. :point_down:

3 tykkäystä

Lisää lakkouutisia. Analyytikko kommentoi. :point_down:

7 tykkäystä

Hiukan negatiivistä uutisointia Terveystaloon liittyen tänään.

6 tykkäystä

Tämä on Terveystalon kannalta tosi noloa, tosi noloa. Ei pitäisi kuulua lääkäreiden eikä ko. yrityksen henkilöstön etiikkaan tai ollenkaan yrityksen arvoihin.

8 tykkäystä

Vaikka kyseessä on todennäköisesti väärin ymmärrys ja todella ikävä sellainen, niin ei tuo kyllä tee hyvää yksityisen terveydenhuollon maineelle todellakaan.

Mielikuva joka tuosta helposti syntyy on että ei kiinnosta kuin maksavat asiakkaat, ja niistäkin vain ne tuottavimmat tapaukset. Julkinen hoitakoon kadulle kupsahtelevat.

4 tykkäystä

Terveystalossa asiakaspalvelijat eivät ole (ainakaan aina) hoitajia tai muita terveydenhuollon ammattilaisia, usein varsin nuoria. Heillä todennäköisesti ei lainkaan ajatus kulkenut mitä pitää tehdä jos joku talon ulkopuolelta tulee hakemaan apua. Mielestäni aspan olisi tässä tilanteessa pitänyt tehdä hälytys kuten jos yksikössä olisi tapahtunut elvytystilanne ja olisi lähdetty sairaanhoitajan ja lääkärin kanssa apuun. Mutta tällaiselle ei ollut ohjetta ja mahdollisesti hätätilanteeseen reagoinut ollut myös “maallikko” ja lähdetty tarkistamaan ohjeita väärältä taholta.

8 tykkäystä

Eikö tuossa tilanteessa nyt pitäisi jokaisella olla joku käsitys miten toimia, eli auttaa kykyjensä mukaan. Kyllähän tuossa tilanteessa minkä kuvan lehtiä lukemalla on saanut, niin aivan käsittämätöntä tekemistä, varsinkin kun kyseessä enemmän tai vähemmän terveydenhoidon ammattilainen. Soittaa jonnekin (minne edes soitti?) ja kysyy saako defibrillaattoria lainata. Ei tainnut mennä ihan putkeen.

4 tykkäystä

Terveystalo ei ole kuitenkaan tänä vuonna perustettu epämääräinen yhtiö, jossa on aivan untuvikkoja töissä. Ehkä käsittämättömintä on, että vähintään kaksi ihmistä oli täysin pihalla asiasta. Soittaja, joka ylipäätään soitti tilanteessa johonkin ja puhelun vastaanottaja, joka ohjeisti. Kyseessä ei siis ollut siis mikään yhden nuoren ihmisen pieni erheys. Todella törkeää toimintaa sekä työntekijöiltä, että Terveystalolta, joka ei ole selvästikään hoitanut perehdytyssuunnitelmaa kuntoon, kun työntekijät eivät tiedä miten toimitaan hätätilanteessa.

7 tykkäystä

Lounais-Suomen poliisi on tehnyt torstaiaamuna rikosilmoituksen Terveystalon toiminnasta. Asiaa selvitetään pelastustoiminnan laiminlyöntinä.

7 tykkäystä

Tässä on aikamoinen mainehaitta saatu aikaiseksi muutaman henkilön toimesta. Vaikea oikeastaan ymmärtää miten tämä on päässyt tapahtumaan.

11 tykkäystä