Terveystalo - Terveemmän elämän puolesta

Inderes nostaa Terveystalon tavoitehinnan 9,20 euroon (edellinen: 8,70 €) Q1-tuloksen jäljiltä. Suositus: LISÄÄ (edellinen: OSTA). Analyytikko kommentoi. :point_down:

16 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Terveystalo-analyysinsä Q1-tuloksen jäljiltä. Suositus pysyy OSTA-tasolla, tavoitehinta nousee 10,00 euroon (edellinen: 9,50 €).

Key downside risks: Increasing competition; availability and retention of key personnel; partnerships with insurance companies; and the outlook for occupational health and private healthcare services in a post-SOTE reformenvironment.

14 tykkäystä

Osuuspankin suositukset: 9,40€ ja LISÄÄ. Aiemmin 9,20€ ja OSTA.
Osuuspankin analyyseja ei muistaakseni muuten saa tänne jakaa :thinking: Mutta samaa tarinaahan niissä kirjoitetaan. Vahva Q1 tulos ja kannattavuusparannus tuottaa tulosta.

Ilo olla mukana tässä :sunglasses:

8 tykkäystä

@Roni_Peuranheimo:lta tuore yhtiöraportti Terveystalosta. :slight_smile: :gem:

Terveystalon Q1-tulos oli väkivahva yhtiön ydinliiketoiminnan Terveydenhuollon palveluiden ajelemana. Luottamuksemme kannattavuuskäännettä kohtaan vahvistui jälleen ja odotammekin yhtiön saavuttavan ensi vuonna kannattavuustavoitteensa. Jatkuvasti paraneviin suorituksiin peilaten arvostus on edelleen maltillinen (2024e oik. P/E 13x), joskin kurssinousun myötä voimakkain aliarvostus on nähdäksemme purkautunut.

14 tykkäystä

Analyytikon kommentit terveyspalvelualan yhden päivän lakkoon liittyen. :point_down:

9 tykkäystä

Analyytikon kommentit uusimpiin lakkouutisiin liittyen. :point_down:

3 tykkäystä

Lisää lakkouutisia. Analyytikko kommentoi. :point_down:

7 tykkäystä

Hiukan negatiivistä uutisointia Terveystaloon liittyen tänään.

6 tykkäystä

Tämä on Terveystalon kannalta tosi noloa, tosi noloa. Ei pitäisi kuulua lääkäreiden eikä ko. yrityksen henkilöstön etiikkaan tai ollenkaan yrityksen arvoihin.

8 tykkäystä

Vaikka kyseessä on todennäköisesti väärin ymmärrys ja todella ikävä sellainen, niin ei tuo kyllä tee hyvää yksityisen terveydenhuollon maineelle todellakaan.

Mielikuva joka tuosta helposti syntyy on että ei kiinnosta kuin maksavat asiakkaat, ja niistäkin vain ne tuottavimmat tapaukset. Julkinen hoitakoon kadulle kupsahtelevat.

4 tykkäystä

Terveystalossa asiakaspalvelijat eivät ole (ainakaan aina) hoitajia tai muita terveydenhuollon ammattilaisia, usein varsin nuoria. Heillä todennäköisesti ei lainkaan ajatus kulkenut mitä pitää tehdä jos joku talon ulkopuolelta tulee hakemaan apua. Mielestäni aspan olisi tässä tilanteessa pitänyt tehdä hälytys kuten jos yksikössä olisi tapahtunut elvytystilanne ja olisi lähdetty sairaanhoitajan ja lääkärin kanssa apuun. Mutta tällaiselle ei ollut ohjetta ja mahdollisesti hätätilanteeseen reagoinut ollut myös “maallikko” ja lähdetty tarkistamaan ohjeita väärältä taholta.

8 tykkäystä

Eikö tuossa tilanteessa nyt pitäisi jokaisella olla joku käsitys miten toimia, eli auttaa kykyjensä mukaan. Kyllähän tuossa tilanteessa minkä kuvan lehtiä lukemalla on saanut, niin aivan käsittämätöntä tekemistä, varsinkin kun kyseessä enemmän tai vähemmän terveydenhoidon ammattilainen. Soittaa jonnekin (minne edes soitti?) ja kysyy saako defibrillaattoria lainata. Ei tainnut mennä ihan putkeen.

4 tykkäystä

Terveystalo ei ole kuitenkaan tänä vuonna perustettu epämääräinen yhtiö, jossa on aivan untuvikkoja töissä. Ehkä käsittämättömintä on, että vähintään kaksi ihmistä oli täysin pihalla asiasta. Soittaja, joka ylipäätään soitti tilanteessa johonkin ja puhelun vastaanottaja, joka ohjeisti. Kyseessä ei siis ollut siis mikään yhden nuoren ihmisen pieni erheys. Todella törkeää toimintaa sekä työntekijöiltä, että Terveystalolta, joka ei ole selvästikään hoitanut perehdytyssuunnitelmaa kuntoon, kun työntekijät eivät tiedä miten toimitaan hätätilanteessa.

7 tykkäystä

Lounais-Suomen poliisi on tehnyt torstaiaamuna rikosilmoituksen Terveystalon toiminnasta. Asiaa selvitetään pelastustoiminnan laiminlyöntinä.

7 tykkäystä

Tässä on aikamoinen mainehaitta saatu aikaiseksi muutaman henkilön toimesta. Vaikea oikeastaan ymmärtää miten tämä on päässyt tapahtumaan.

11 tykkäystä

Hyvin pitkälti samaa mieltä, me emme tosin tiedetä miten puhelu meni. Saattoi olla tyyliin: asiakas pyytää meiltä deffaa lainaan, voidaanko antaa. Puhelun aikana on voinut olla hälyä ja puhelun sisältö siksi epäselvä. Soittajan olisi tietysti pitänyt varmistaa, että esimies kuulee ja ymmärtää, mikäli hän ymmärsi edes itse. Tai sitten käyttää vain maalaisjärkeä ja antaa se deffa suoraan. Perehdytys on ollut puutteellinen, ehkä tapahtuneen kaltainen puuttuu sieltä täysin. Aina on kuitenkin mahdollisuus myös inhimilliseen virheeseen, jota mikään perehdytys ei poista.

Yhtä kaikki, Terveystalon onneksi se ei toimi Yhdysvalloissa. Korvaukset olisivat massiiviset.

Toivottavasti ainoa merkitsevä asia eli potilaan tila ei ratkennut tähän kämmiin.

3 tykkäystä

Kyseessä on myös ilmeisen iso yksikkö, onko jopa leikkaustoimintaa?

Välttämättä näin isossa yksikössä ei ole ns. maallikkodeffaa jonka voisi edes antaa lainaan, kun yksikön sisäisiin elvytyshälytyksiim heräämöstä lähtee elvytystiimi joka tuo mukanaan ammattilaisten defibrillaattorin.
Näin ainakin sairaaloissa toimitaan.

Sellaista deffaa ei maallikolle mukaan voisi antaakaan, kun se ei ohjaa käyttäjää samaan tapaan.

Onkohan Terveystalon ja muiden alan toimijoiden kasvu yrityskaupoin pian vaikeutumassa?

KKV:n tutkimuksessa terveysmarkkinoiden yrityskauppojen vaikutuksia hintoihin arvioitiin vertaamalla yritysostojen kohteena olleiden klinikoiden hintoja verrokkiyrityksiin, joita ei ostettu tarkasteluajanjakson aikana. Tutkimuksen perusteella ostetuissa klinikoissa hinnat nousivat 10–20 prosenttia yrityskaupan jälkeen.

KKV esittää ratkaisuksi otto-oikeuden sisällyttämistä lakiin. Otto-oikeudella tarkoitetaan sitä, että kilpailuviranomainen voi poikkeustilanteissa ottaa tutkittavaksi myös liikevaihtorajojen alle jäävän yrityskaupan. KKV:n mukaan otto-oikeus on ainoa työkalu liiallisen keskittymisen estämiseen, koska jälkikäteen markkinarakenteeseen ei voida tehokkaasti puuttua.

5 tykkäystä

Sisäpiirin osto

Volyymi: 10 000 Keskihinta: 8,89591 EUR

17 tykkäystä

Tiedote koskien yhteistyötä Nightingale Healthin kanssa, jonka kehittämä verianalyysi otettiin käyttöön Terveystalon työterveysasiakkaille vuoden alusta:

https://news.alertir.com/terveystalo/fi/node/1213

8 tykkäystä