Tesla - johtava tulevaisuuden autovalmistaja? (Osa 1)

Tuo on tiedottamisrikos joka yleisesti on jenkeissä vakava asia paitsi jos olet ison firman toimari ja sinulla on oikeat suhteet oikeisiin ihmisiin.

Mutta hyvä ettei Muskovaisia tämäkään hetkauta

6 tykkäystä

Vain jos Musk tiesi tuolloin että Helmikuu ei tule tapahtumaan. Forward looking statements yadda yadda yadda…

(voi tietenkin spekuloida että olisi pitänyt tietää, mutta ihan yhtä lailla on mahdollista että tuli joku mutka matkaan ja joutuivat viivästyttämään ensimmäisiä toimituksia näille uusituille malleille)

1 tykkäys

“actually in production now”, “are in production now” jne ei kuulosta tulevaisuuden arvailulta.

Missä ne valmistetut autot sitten seisoo vai eikö ole menneet kaupaksi? :slight_smile:

6 tykkäystä

Missä ne valmistetut autot sitten seisoo vai eikö ole menneet kaupaksi? :slight_smile:

Se on hyvä kysymys. Onhan niitä näkynyt valmiina Fremontin lastausalueella ja kuljetusrekkojen kyydissä. Veikkaisin itse, että softaa hiotaan. Ajossa olleissa uusissa Model S:ssä on nähty kokonaan uusi UI, jollaista ei esim Model 3:ssa ja Y:ssä ole, vaikka niissäkin on vaakanäyttö.

1 tykkäys

Tästä olisi pitänyt infota jo maaliskuun alussa kun tiedettiin ettei helmikuussa niitä ole myyty. Ihan peruskamaa mutta eihän Muskua säännöt kiinnosta eikä SEC saa mitään aikaiseksi, saa FIVAnkin näyttämään pätevältä.

3 tykkäystä
4 tykkäystä

https://cnevpost.com/2021/04/02/tesla-in-spotlight-again-as-suspected-runaway-model-3-plows-into-overpass/

Kuva kertoo aika paljon.

Muutama fakta omasta mielestä teslasta.
Itseltä löytyy vaan 25% salkusta,ei siis paljon.

O aina ollut suht. pessimistinen autopilot suhteen.
Korjausongelma; varaosien vajaus/puute takia,korjauspalvelu kestä yksinkertaisesti liian kauan.(1-2kk)
Asennusongelma; Jos 100toyotasta yhellä on asennusongelma,niin on mahdollista että teslalla se luku on lähemäpänä 10. (oma veikkaus)

Oma veikkaus on myös että ilman hiilipäästökauppaa kurssi on 40% alempana.

Siitä maltillisia odotuksia:

Gali explained how a $45 billion run rate in revenue justifies $5–20 trillion within the next few years. “Tesla has two mega financial tailwinds,” he explained.

  1. Tesla is producing its vehicles at a rapid pace that is compounding from 1 million this year to what Gali estimates will be 10 million in about 5 years.

  2. Tesla’s profit per vehicle can go from around $10,000 to a range of $50,000 to $70,000.

1 tykkäys

Olet oikeassa. On raukkamaista poimia yksittäisiä myyntialueita omien teesien tukemiselle. Käytin tässä TeslaQ:n kehittämiä aseita. :slight_smile:

Kun yrityksen markkinat ovat globaalit, ainoa oikea tapa on tarkastella globaaleja myyntilukuja.
OEM XEV
lähde: EV Sales Blogspot

Mitä luulette lukujen näyttävän vuoden päästä, kun Shanghain tehtaan linjasto toimii täydellä teholla ja kaksi uutta kolmannen sukupolven tehdasta tuuttaa gigapressien avulla hirvittävällä tahdilla uusia autoja uusilla 4680-kennon akustoilla ja lvl 4-5 FSD:lla.

Huomaattekos miten Gali jo suvujasti tekee työtänsä, sillä välin kun FSD Beta 8.2 hoitaa pääosan ajamisesta. Tässä kuussa tuleva päivitys sisältääkin sitten sen 1000:n ominaisuuden parannuksen ja jakelun kaikille FSD-paketin ostaneille Tesla-kuskeille Yhdysvalloissa.

4 tykkäystä

Kuplanpuhaltamistalkoot näköjään taas kovasti vauhdissa. Lasketut ennusteet biitataan ja Ives yms. “analyytikot” pumppaa osaketta taivaaseen. Saas nähdä päästäänkö kuitenkaan edellisiin huippuihin enää.

Siellä markkina siis nyt nostamassa lafkan markkina-arvoa >50 jaardilla 20k auton “biitillä”. Pari milliä per jokainen “ennusteen” ylittänyt auto.

4 tykkäystä

Muutama kysymys/ajatus:

  1. Onko tuo sallittua muuttaa ennustetta ja vaikuttaa merkittävästi markkinakäyttäytymiseen? Kaikkihan voisi lyödä ennusteet laudalta kun tehdään pieni säätö ennen toteutuman julkaisua. Easy profit.
  2. Teslan tuotantokyky kasvaa varmasti uuden tehtaan myötä, mutta mitä sitten? Kilpailu kasvaa merkittävästi jo 2021 aikana.
  3. Pystyykö Tesla pitämään market share %:insa Eurooppalaisten ja Itämaiden EV-autojen noustessa? Vai onko tällä väliä?
  4. Kuinka koette Teslan profiloituvan kilpailun kasvaessa? Urheiluautoja, ylemmänkeskiväen autoja vai hinnat alkaen kippoja kaikille?
  5. Auto vs Software → Onko jossakin laadukasta raporttia kuinka Teslan rahavirta tulee muodostumaan vuodesta 2021 eteenpäin?
  6. Provokatiivinen ja lyhyt mutta yksinkertainen kysymys (ja toivottavasti vastaus): mikä tai mitkä asiat tukevat tämän hetkistä osakkeen arvostustasoa tällä hetkellä huomioiden kuinka markkina ja kilpailuasetelma on muuttunut viimeisen vuoden aikana?
2 tykkäystä

Kultti voi ja elää hyvin. Jotain täysin käsittämätöntä.

10 tykkäystä

Kyllä vertailuna pitäisi olla kaikki myydyt autot eikä valn pieni segmentti. Viime vuonna myytiin yli 60miljoonaa autoa. Teslan markkinaosuus tästä alle 1%.

5 tykkäystä

Jep näin on isossa kuvassa. Lopulta kaikki uudet autot tulevat olemaan täyssähköautoja. Teslalla on siis valtavat markkinat valloitettavaksi. Jokainen myyty sähköauto on erävoitto vanhanaikaisista polttomoottoriautoista. Nyt ei ole lähdettä heittää, mutta muistan lukeneeni tutkimuksia, joissa sähköauton ostajista 98% sanoo etteivät enää palaa polttomoottoreihin.

Transitio sähköautoihin tulee myös olemaan paljon nopeampi mitä yleisesti uskotaan. Tässä hyvin selitetty, miten disruptiivisen teknologian käyttöönotto noudattaa S-käyrää.

Suomessa täyssähköt ovat menneet diesel-autojen ohi.

5 tykkäystä

Tämä nyt on suurta puppua. Kaikki uudet autot eivät tule olemaan pitkään, pitkään aikaan sähköisiä. Se nimittäin vaatisi että olisi maailmanlaajuinen latausverkosto. Tällä hetkellä edes sähköä ei ole vielä kaikkialla.

7 tykkäystä

Kerrotko vielä mistä saadaan mineraalit kaikkiin akkuihin?

1 tykkäys

Katso tämä ja ehkä opit jotain.

3 tykkäystä

Anteeksi laiskuuteni, en jaksa nyt kahta tuntia tähän aikaani käyttää. Jos viitsit ja jaksat, olen valmiina kuulemaan mistä nuo mineraalit otetaan. Tämä oli siis nöyrä pyyntö, ei mitään piruilua.

2 tykkäystä

Sori, minäkin olen laiskalla tuulella. Mutta hyvin lyhyesti vastaten: maasta ja kierrätyksestä.

8 tykkäystä