Tesla - Johtava tulevaisuuden autovalmistaja? (Osa 2)

Todennäköisesti tukivarret olivat liian heppoiset. Kai niitä on parannettu uudempiin vuosimalleihin hieman.

Mutta Teslan tavoitteena ei ole rakentaa täydellistä autoa vaan auto jolla tehdään reilusti voittoa. Kyllähän se tarkoittaa että jostain komponenteista pitää säästää. Jos ei kelpaa niin voi ostaa vaikka Bemarin tai Mesen mutta joutuu kyllä kaivamaan kuvetta reilusti enemmän.

Tajusin tässä myös että osasyy että Tesla narahtaa katsastuksessa on se että Teslalla ei ole pakotettuna mitään 1vuosi/30000km tarkistushuoltoa missä mahdollisesti huomattaisiin ja korjattaisiin ongelmat jo ennen katsastuksen hylkyä. Tästäkin voi toki olla montaa mieltä onko hyvä asia vai ei, mutta saa sitä Teslaakin käyttää tarkistuksessa mutta ei ole pakko että pysyy takuu voimassa. Minä tykkään ideasta että ei ole pakko käydä jatkuvasti korjaamolla pakollisessa valohoidossa missä tuhraantuu monta tuntia.

7 tykkäystä

Ideana oikein kiva, mut jos sieltä on joku pusla loppu ja sillä jatkaa ajamista niin se rasittaa muita osia myös.
Jokainen vika kun korjataan mahdollisimman nopeasti se estää tulevia ongelmia.

Ja en nyt tiedä onko se teslan kannalta hyvä että laitellaan heikkoja osia, sit niitä uusitaan ennen aikoja takuuseen? :smiley: kun eikö ne noilla kilsoilla mene takuuseen? No tietty sillä on työllistävä vaikutus kun helppo asia tehdään 2-3 kertaa.

2 tykkäystä

Jostain syystä Teslat ovat kuitenkin halvimpia autoja ylläpitää 10 vuoteen asti.

Tämän lisäksi Tesloissa on hintaluokassaan parhaat speksit, turvallisuus, softa ja sitä myöten asiakastyytyväisyys. Yhtiöllä vielä parhaat marginaalit näiden jälkeen.

Jotenkin kaikki mittarit näyttää hyvältä vaikka täällä jaetaankin toisenlaista näkemystä.

11 tykkäystä

Onko jenkki raportti? Jos on niin sen arvo on täysi nolla.

Tähän on monia erilaisia syitä, eurooppalaisten ja aasialaisten osat on siellä arvokkaampia kuin jenkkiautojen ja toiseks jos tohon on laskettu mitä ihmisellä menee autoon niin ottaako toi huomioon niitä jenkkien älyttömiä takuita jopa käytettyihin autoihin ( tää jälkimmäinen on vaan mun oma näkemys, mut esimerkkinä siellä ostaa käytettynä m5 bemarin ja siit kosahtaa moottori niin ne saadaan takuuseen ja asiakas vaan makselee sitä 2000dollaria vuodes takuuta vaikka tommonen moottorikin maksaa sen 50ke ).

Jos on ihan eurooppalainen raportti/selvitys niin sitten olen ollu väärässä.

Aikamoinen musta tuntuu yleistys, että Teslassa parhaat speksit, turvallisuus, softa ja asiakastyytyväisyys. Pelkkää ylistystä, kyllä Teslalla on melko paljon kehitettävää.

14 tykkäystä

Tämä kommenttisi on aikalailla musta tuntuu tasoa myös.
Yleisesti tämä pitää paikkansa kaikkien mallien osalta kun otetaan vastaavat verrokit.
Tein vertailua keskustelijoiden toiveiden mukaisille malleille ketjun 1. osassa. Laitan vielä tähän alle niin voit ottaa mallia ja laittaa vähän faktoja pöytään seuraavaksi.

5 tykkäystä

Merkillinen autopalsta tästä tullut… Mutta kun tuollaisia vertailuja itseksesi teet, niin ehkä kantsii katsoa mitä ammattilaiset sanovat. Toki maksumuurin takana, mutta e-kirjastosta saa luettua. Sanotaan nyt kuitenkin, että Tesla jäi viimeiseksi. Vertailussa BMW:n, Teslan ja Mercedes-EQ:n ykkösluokan sähköautot – Parasta mitä rahalla saa - Tekniikan Maailma

12 tykkäystä

Millä mittareitta?
Koska maksumuuri niin en tosiaan pääse lukemaan.
Ei oikein edistä keskustelua heittää näitä maksulinkkejä.

5 tykkäystä

Iso ero on siinä, että toisella merkillä on kilometriraja ja toisella ei. Se on totta, että neliveto sähköauto on erinomainen talviauto, mutta sekin koskee lähes kaikkia sähköautoja. Kohta 50 v kortin omistaneena monenlaisia autoja on tullut vastaan. Tällä vuosituhannella auto on aina hankittu premium-luokasta uutena ja kaikki takuutapaukset ovat ilmenneet ensimmäisen vuoden aikana, paitsi Teslassa. Se on myös ollut ainoa, jolla on ollut noita nivelvaivoja. Ja ainoa, jonka hienohelma, jonka helmaratkaisu ei kestä sorateitä. Kakkosauto vaihtuu täyssähköön, kunhan järkevä ja maastokelpoinen (mv min 20 cm) tulee markkinoille.

Videon mukaan 50% Teslan omistajista vaihtaa takaisin polttikseen. Kohdassa 1.05 viittaa Edmunds tutkimukseen. Videossa muutenkin vanhalta Tesla hypettäjältä karuja arvostukseen liittyviä lukuja.

https://www.youtube.com/watch?v=8Gmd9AnI98o&t=638s

2 tykkäystä

Katsoin video, vanha suositus. Melko viihdyttävää huuhaata.

Lyhyesti skriptattuna tämän ja ensi vuoden EPS matalat.
Pidemmällä ajalla ei niin väliä.
Vaali- ja taantumariski.
Kuluttajatottumukset kääntyneet pois sähköautoista.
Robotaksi ei ole nopein vaihtoehto aluksi, joten ihmiset ei käytä sitä.
Botti tuottaa vasta neljän vuoden päästä ja kiinalaiset sekä taiwanilaiset vie tuotot kilpailussa.
FSD hinta pitää laskea.
FSD ei ole muutaman kuukauden jälkeen cybertruckissa, joten ei mahdollista lisenssoida muillekaan.
130 dollaria on käypä arvo osakkeelle.
Elon myy X:n rahoittamiseksi.
Kevin rakastaa Teslaa ja supportaa Elonia.

4 tykkäystä

Laitetaan välillä jotain positiivistakin tänne.
Ensi vuodesta tuleekin jännittävä kun MY päivitys ja uusi halvempi malli tulee.

7 tykkäystä

Teslan halvempi malli. Mona asetteli jo riman teslan halvemmalle mallille. Se tuo lisää painetta teslalle sillä Mona M03 ehti aikasemmin ulos ja hinta laadukkaalle autolle on todella edullinen. Kuten jo toistettu monta kertaa kilpailu kovenee ja teslan osuus myydyissä autoissa tipahtaa. Ja tipahtanee enemmän kun EV:en koko kakun lisääntyminen. Tarkoittaa että tämän keskustelupalstan otsikko on hieman mairitteleva teslalle.

Tilastoja Teslan heinäkuun myynnistä Euroopassa. “Huuhaa alustus” voisi olla että laskee ja kovaa.

Euroopan kymmenestä myydyimmästä autosta kahdeksan kasvatti menekkiään heinäkuussa vuoden 2023 heinäkuuhun verrattuna. Tesla Model Y:n myynti laski 16 prosenttia. Kokonaistilastossa Y putosi top-20:stä sijalle 24. Tesla Model 3:n sijoitus oli 70:s. Suomessa Tesla Model Y miinusta 50%.

5 tykkäystä

Huvittuneena tulin lukemaan kuinka täällä väännetään jostain Teslojen akseliongelmista. Kuvaa hyvin kuinka moni ei ole oikein vieläkään ymmärtänyt tätä yhtiötä. Jatkakaa. Teen varmaan virheen ja avaan tämän ketjun uudelleen vuoden tai kahden päästä.

2 tykkäystä

Tämä haastattelu kiinnostanee tässä ketjussa. Haastattelussa oli pari Teslaa koskevaa kysymystä. :slight_smile:

6 tykkäystä

Osakkeenostajaa ei varmaan kauheasti kiinnosta kuinka surkea tuote on, jos se kuitenkin menee kaupaksi.
Itseäni kyllä kummastuttaa Teslan autojen ostajien fanaattisuus. Ennenvanhaan mersun omistaja oli raivoissaan, jos autossa on enemmän vikoja kuin jossain halvemmassa tusinakärryssä. Teslalla autoileva ei ole vikoja huomaavinaankaan ja kehuu autoa jokaiselle, joka viitsii siitä kuunnella. Ja raivostuu kun joku kysyy vioista.

17 tykkäystä

MB tuskin on se merkki, josta kannattaa etsiä yhtymäkohtia Teslan omistajien kokemuksiin. Teslaismi menee minusta samaan osastoon sitikka-kuumeen ja saabismin kanssa: omistajat tietävät hankkivansa keskihintaisia mutta vähän paremmin varusteltuja ja jännästi brändättyjä menovehkeitä ja ovat valmiita maksamaan ekstraa ylläpidosta.

2 tykkäystä

Surkea on ehkäpä hieman aliampuva kuvaus Tesloista, nykyään ongelmat vaikuttavat olla rajaantuneen näihin palloniveliin ja pusliin. Osakkeenomistajaa tietysti kiinnostaa, että tuote on kunnossa, mutta ennen kaikkea tulevaisuus pitää olla kunnossa eli millä tuotteilla sitä rahaa tehdään jatkossa. Se ei ole 10vuotta vanhat model s ja ensimmäiset model 3 mallit.

Yhtiö joka tekee kohta autot itse litiumin jalostuksesta itseajavaan ohjelmistoon asti saa kyllä tälläiset mekaanisesta kulumisesta johtuvat ongelmat ratkaistua ja ne voi jo olla ollakin ratkaistu. Teslojen luotettavuus on parantunut jatkuvasti ja tulee varmasti jatkumaan. Autoteollisuudessa ei oikein ole oikotietä onneen tässä asiassa, koska tuotteen komponenttien määrä on valtava myös sähköautoissa. Vanhat valmistajat ovat jo käyneet tämän koulun läpi.

Teslan oma softa, huoltotoiminta ja pienempi mallivalikoima mahdollistaa pitkällä aikavälillä kilpailijoita paremmaan luotettavuuden vähäisen variaation ja tapauskohtaisen vianselvitysdatan keruun ja käsittelyn kautta.

Tulevissa ensi vuoden malleissa on luvattu olevan 100% Teslan omia piirilevyjä, joka mahdollistaa auton kaikkien järjestelmien tarkkailun myös ennakoivaa huoltotarvetta ajatellen.
Toki näidenkin kaikkien toimintamallien kehitys ja hyödyntäminen vie aikaa, innovatiivisessa kasvuyrityksessä luonnollisesti kyvykkyyksiä rakennetaan monin tavoin.

Ps. Minulla ei ole Teslan autoa, joten en kuulu mainitsemaasi fanaatikkojen kategoriaan enkä ole tälläiseen henkilöön itse törmännyt. Arvioin yhtiötä ja tuotteita sijoittajan näkökulmasta.

4 tykkäystä