Tesla - johtava tulevaisuuden autovalmistaja? (Osa 1)

Mitä tarkoittaa Teslan tapauksessa toimintasäteen laajennin?
Ennen tuo termi on meinannut bensa agregaattia.

4 tykkäystä

"Optional pack that fits in about 1/3 of the truck bed. Still room for plenty of of cargo.

It’s meant for very long trips or towing heavy things up mountains."

https://twitter.com/elonmusk/status/1730343800894034386?t=KFX9AK2151s1eiCR8664oA&s=19

3 tykkäystä

The Tesla Cybertruck’s Range Extender Is An External Battery Pack (motor1.com)

Toimintasäteen laajennin on lavalle laitettava lisäakku

1 tykkäys

Paskin idea ikinä, mutta sillä päästään tukien piiriin kun itse auton hinta on alle 80 tonnia.

Edit:

Tässä on kuva siitä rexistä:
https://twitter.com/SawyerMerritt/status/1730363308358688950?t=VfKyeKyb1jg91JVZHHedoA&s=19

Auton käytettävyys on ihan FUBAR.

1 tykkäys

Nyt tuntuu kaikki olevan huonosti. Tiedät jopa käytettävyyden olevan huono, vaikka et ole ikinä sitä ajanut.

Tällainen keskustelu ei tuo lisäarvoa tähän ketjuun.

16 tykkäystä

Tuliko FSD:stä mitään tietoa? Hetki sitten kerrottiin huhuja että cybertruckit tulisivat mahdollisesti suoraan sillä 12 versiolla joka korjaa kaiken (:tm:)

Hyvät herrat ja rouvat, malliesimerkki kultista. Tuotetta ei saa kritisoida. CT:n lava on pieni, maasto-ominaisuudet eivät ole hyvät ja range tulee esteeksi painavia kuormia vetäessä. Nämä kaikki ovat jenkkien lava-automarkkinoilla tärkeitä ominaisuuksia. Vai oletko eri mieltä?

Toki sen lisäksi tuote on kallis ja kaukana siitä hinnasta mitä luvattiin. Mutta senhän me tiedettiin jo etukäteen.

13 tykkäystä

Mutta hehkuttaa ja hypettää voi vaikka ei ole ajanut. Tuo ihan yhtä vähän lisäarvoa, kuin tämäkin viesti.

22 tykkäystä

Nyt on argumentit vähissä, kun tälle linjalle pitää lähteä :smiley:

En ole hehkuttanut täällä yhtään mitään, ampunut vain alas vääriä väitteitä. Vai oletko eri mieltä?

Lopetan tämän aiheen omalta osaltani tähän. Ei tosiaan jalostu enää.

4 tykkäystä

Muskin mukaan tämä on Teslan paras tuote tähän mennessä, mielenkiintoista odotella mitä tietoja siitä saamme ja millaisia ominaisuuksia se sisältää. Epäilemättä tulee olemaan mittatikku tulevaisuuden autoille, ainakin amerikoissa. Toivottavasti saadan myös Eurooppaan ja tänne meille.

Jaxuhalit muutamille tunnetuille nimimerkeille tänne Teslaketjuun. Kotikutoinen tuotelanseeraus on Teslan tavaramerkki :slight_smile: mutta Cybertruck on jokatapauksessa rautaa. Ja tulee olemaan muotoilutaan todellinen suunnannäyttäjä monilla aloilla, Eipä tarvitse paljoa mainostaa kun katsoo millaista hypeä tämä auto kerää ympärilleen. Paras mittari Teslan menestykselle on nämä “Elon paha” tyypit. Mitä enemmän riehaantuvat, sen paremmin Teslalla menee.

20 tykkäystä

Kysymys onkin, kuinka suuri pettymys tämä on 2 miljoonalle ennakkotilaajalle ja kuinka moni jättää (myy?) paikkansa jonossa muille.

Onko tässä CT:n kysyntäongelma ja reilu halpuuttaminen taas edessä, kun Suomessa joku pettyi tähän? Onko joku nähnyt halpuutettuja CT-malleja varastosta? Tässähän oli aikaisemmin jo juttua, ettei Highland vedä lainkaan, kun sedanit ei mene kaupaksi. Vielä en ole halpuutettua Highlandia nähnyt ja myyntiluvut näyttää olevan heti Y:n perässä. Kiinassa on niin paljon Highlandia tilausjonossa, että Eurooppaan ei enää tällä kvartaalilla laivoja tule.

Itse olen enemmän sitä mieltä, että Teslalla on ongelmia valmistaa riittäviä määriä CT:tä vastaamaan seuraavan parin vuoden kysyntää.

6 tykkäystä

On myös hyvä myöntää, kun on perustetta kritiikille. Myös X:ää selatessa saa herkästi sen ajatuksen, että iso osa lupauksista on jäänyt matkalle. Kyseinen auto on aina jakanut tunteita, mutta pikaisen selailun perusteella vastaanotto on aika kaksijakoista, yllättävänkin negatiivista. En kuitenkaan epäile, etteikö tuotteelle ostajia löydy seuraavalle parille vuodelle.

Itse tykkään ajatuksesta, että autoon saa hankittua erinäisiä lisäpalikoita omaan tarpeeseen. Lienee kuitenkin ihan perusteltua todeta, että autossa on harmillisen lyhyt kantama ilman tuota tilaa syövää mööpeliä kontissa. En myöskään ymmärrä valtavan kiihdytyksen tarvetta tuossa autossa, vaikka hienon mainosvideon siitä saivatkin aikaan. Henkilökohtaisesti odotin jotain mullistavampaa, en toki tiedä mitä.

Kyllä mä luulen että ne kaikki sadattuhannet (vai miljoonat) amerikkalaiset ennakkotilaajat kyllä ymmärtävät että CT ei ole niin ihan niin iso ja tilava kuin vaikka Ford F-150. Emme me täällä vanhalla mantereella ymmärrä jenkkimentaliteettia kunnolla.

Mutta onhan toi CT järkyttävän kokoinen eurooppalaisesta mittakaavasta. Saattaa olla että ei tule edes myyntiin Eurooppaan koska tuo teräskeula on liian vaarallinen jalankulkijoille.

Muistaakseni tuo on ihan selvää että jenkki versio ei ole tulossa myyntiin eurooppaan, juurikin mainitsemistasi syistä johtuen. Joskus huhuttiin pienemmästä cybertruck versiosta, mutta Teslalla taitaa olla kädet täynnä työtä nykyisenkin version kanssa että tuota lienee turha odotella.

1 tykkäys

Tämähän oli malliesimerkki Teslan tuotelanseerauksesta.

  1. Markkinoi uutta tuotetta maailmaa mullistavana tuotteena ja “tulevaisuutena”.
  2. Kerää tuotteesta varausmaksut.
  3. Tuotanto viivästyy useammalla vuodella, koska tuote on niin ennennäkemätön ja vaikea valmistaa.
  4. Tuotejulkistus, johon kutsutaan kultin johtajat paikalle. Markkinoidaan tätä kaikkien aikojen tuotejulkistuksena.
  5. Lopullinen tuote hinnaltaan ja spekseiltään täysin eri mitä aluksi markkinoitiin.
15 tykkäystä

En kyllä osaa sanoa tuleeko CyberTruck olemaan hyvä investointi tai kassavirtageneraattori mutta hyvän näkyvyyden tuotejulkistus on saanut.

Onko kaunis lienee katsojan silmissä, onko hyvä autona paljastuu aikaa myöten, riittääkö massa rahat ennakkotilausten lunastamiseen, let´s see.

Mutta tämä Cybertruck vs Porsche… onhan se rautaa, ja ilmeisesti Lappiin pääsee nyt sen peräkärryn kanssa ilman lukuisia latausstoppeja. Toki 100 kUSD on monien tavoittamattomissa.

https://twitter.com/CollinRugg/status/1730327340138615019

Ei pääse Lappiin, koska ei tule tänne ikinä kilpiin tuollaisena. Toimintamatka oli aikamoinen pettymys, siihen nähden mitä luvattiin. Lisäakku lavalle, kas kun ei useampi akku lavalle.

2 tykkäystä

Näin entisenä ID.3-ennakkotilaajana voin kertoa, että tuo on aika yleistä EV-maailmassa nykyään. Volkkari ei ole saanut vieläkään softaa kuntoon eikä varmaan saakaan pitkään aikaan. Ja missä ne Stellantiksen ja Renaultin 25k EV-mallit nyt on? Piti tulla lokakuussa…

Sijoittajan kannalta tuo CT-hinnoittelu ja vaiheittainen lanseeraus eri malleille oli erittäin hyvä juttu. Laittakaahan linkkiä, kun tiedätte jo isommasta joukkopaosta tilausjonosta!

3 tykkäystä

Oliko näistä julkaistu viralliset speksit ja hinnat jo? Ja missä sanottu että piti tulla lokakuussa?