Tesla - johtava tulevaisuuden autovalmistaja? (Osa 1)

Nyt niitä robotaxeja oikeasti tulee! Tosin ei teslalta. Toki vauhti ja alue rajattu jne. Mutta ilman kuskia mennään ihan luvan kanssa.

Tesla ON merkittävästi kilpailijoita perässä tämän asian tiimoilta.

11 tykkäystä

Toukokuun BEV myynnit Suomessa

Kiva juttu. Mitä lisäarvoa se toi tähän Tesla-keskusteluun? Jos pointti oli näyttää, että Suomessa myytiin vain 19 Teslaa toukokuussa ja rivien välistä vihjailla, että kysyntää ei ole, niin vihkoon meni. Edelleenkin: Tesla tuo autoja Eurooppaan Q:n viimeisellä kuukaudella. Kesäkuussa tulossa iso lasti autoja maahan (ja Eurooppaan ylipäätään), jonka jälkeen voidaan sitten sanoa, miten Q2:ssa kauppa kävi.

6 tykkäystä

Näkee tuosta taulukosta ainakin sen, että Skoda Enyaqin myynti on lähtenyt myös Suomessa erittäin hyvin liikkeelle. Kova kilpailija Teslalle.

Mutta joo, kommentilla varustettuna mikä tahansa linkkaus tai kuvankaappaus on aina parempi kuin ilman.

2 tykkäystä

Kuten tiedetään Teslan toimitukset euroopassa painottuu kvartaalin viimeiselle kuukaudelle. Alla hyvä taulukko missä näkyy toimituksien kasvu kvartaalin alusta loppuun.

6 tykkäystä

Mjoo, pointti itseasiassa oli ID4:n ja Enyaqin hyvä myynti ainakin toukokuussa, meillä ei taida olla yleistä sähköautokeskustelua joten laitoin tähän ketjuun sen.

Tiedän hyvin Teslan tuontiaikataulut, katsotaan kesäkuun tilastot kun ne tulevat.

2 tykkäystä

Sosiaalinen media on täynnä härkiä ja karhuja, fanipoikia ja vihaajia, eikä aivan kaikkia mielipidevideoita ole järkeä tänne postailla. Nyt on sen luokan mielenpahoittamista, että tämän alle neliminuuttisen katsoo jo ihan yleissivistävänä viihteenä, oli sitten henkilökohtaisesti kummalla puolella verkkoa, tai vaikka ihan vain katsomossa, tahansa:

Siirtänette kahvihuoneeseen jos tämä Juryn mielestä kuuluisi ennemmin sinne.

4 tykkäystä

Plaid+ -malli Model S:stä peruttu. Muskin mielestä ei tarvetta. Samalla normaalin Plaidin speksejä ilmeisesti hieman parannettu. Plaid+:ssa olisi ollut 520 mailin kantama, normaalissa Plaidissa 400 mailia, mikä on 99%:sti riittävä.

Pieni imagotappio, mutta unohtuu hetkessä.

Ihan vielä ei kannata tappioksi julistaa. Muutama eri mieleeni tullut skenaario:

  • Torstaina myyntiin tulevassa Plaidissa on 4680-kennot ja suorituskyky huomattavasti parempi kuin nyt ilmoitetuissa speckeissa. Täten Plaidin ja Roadsterin väliin jäävä sektori on niin kapea, että Plaid+ on tarpeeton.
  • Plaidissa ei ole 4680-kennoja, mutta specksit kuitenkin paremmat kuin nyt ilmoitetut (Teslalla hyvä historia siitä, että tuotantomalleissa on paremmat suorituskyvyt kuin julkistuksessa ilmoitetut). Eli suorituskyky olisi tarpeeksi lähellä tehdäkseen Plaid+:n tarpeettomaksi.
  • Imagotappio skenaario: Plaidin specksit eivät parane nyt ilmoitetuista ja Plaid+ peruttiin, jotta saadaan kaikki mahdolliset 4680-kennot Austinin ja Berliinin Model Y tuotantoon.

Veikkaan että torstaina nähdään myös tuotantoversio Roadsterista ja ilmoitetaan milloin toimitukset alkavat.

Tämä on rohkea veikkaus, onko sinulla tähän jotain lisätietoa/huhuja tms? En siis haasta tätä näkemystä, aika tarkkaan tulee Teslaa seurattua eikä tällaisesta ole hirveästi huhuiltu eli olisi todella kova pommi.

Plaid+ peruutus liittynee 4680-akkuihin, käsittääkseni normi Plaid tulee edelleen nykyisillä akuilla ja ei ole järkeä ottaa tuotantoon suhteellisen marginaalissa olevaan mallia omalla akkuteknologiallaan, sitä olen miettinyt että milloin S:ään ja X:ään tulisi Model3:n kennot, voisi kuvitella helpottavan logistiikkaa ja tiputtavan kuluja.

2 tykkäystä

Uskon temppelissä ollaan melko yleisesti sitä mieltä, että jotain yllätyksiä on tiedossa. Mutta kyseessä puhtaasti vaan veikkaukseni. Ehkä saadaan myös Cybertruckista vihdoin uutta tietoa.

IMG_9779

3 tykkäystä

Tässäkin vihjaillaan, että ei Plaid S+, koska… Olisi kyllä hieno yllätys. En kyllä ihan ymmärräkään tuota Plaid S+ version ”tarpeellisuutta”, koska Plaid S on jo ihan ok.

1 tykkäys

Ovi käy Teslan rekkaosastolla. Tulee väistämättä mieleen olisiko joku halunnut muuttaa strategiaa vedyn suuntaan ja joku toinen ei :thinking:

1 tykkäys

Guillen oli lähtenyt jo useampi kuukausi sitten, virallisesti lopetti eilen.

Kun uutisoidaan, että ei ne Kiinan luvut toukokuussa olleetkaan ihan sitä mitä jotkut tahot “uutisoivat” ja totuus onkin sitten toinen, niin…

8 tykkäystä

… arvostukseen puhalletaan miljardeja lisää? Yhden kuukauden ja markkinan datapisteestä?

4 tykkäystä

Korjausliike takaisin Informationin tekemän FUD huhun jälkeen. Information uutisoi random nimettömän lähteen perusteella että Teslan tilaukset ovat romahtaneet ja Teslan kriisi syvenee. Tänään tuli oikeaa dataa Kiinasta jossa tilanne paljastuukin päinvastaiseksi ja ihmettelet että miksi “arvostukseen puhalletaan miljardeja”?-D

Alla Gary Blackin kommentit aiheesta:

3 tykkäystä

^Huvittavaa että SEC on jatkuvasti Muskin kimpussa twiittien takia, mutta ilmiselvät osakkeen kurssiin vaikuttavat kusetusuutiset eivät näytä kyseistä virastoa kiinnostavan. Huvittavaa myös kuinka tuo parin kuukauden takainen eläkeläispapan pihatiellä puuhun kiihdyttely valheellisesti julistettiin Helsingin Sanomia myöten autopilotin syyksi ja saatiin vielä Consumer Reportsin opetusvideo kuinka autopilottia voi huijata. :clown_face:

Samaan aikaan Tesla tuo markkinoille maailman nopeimman massatuotetun auton, jolla Jay Leno vetää varttimailin 9.2 sekuntiin. Ja media on 404.

Hyvä video viimeaikaisesta FUDista

Tässä Dave Leen vastinevideo. Dave on yksi Youtuben älykkäimpiä Tesla-bulleja.

5 tykkäystä

Ylös päin saa puhua kyllä ihan millä tahansa valheilla, ihan CEO:sta asti ja ette siitä tunnu olevan yhtään huolissanne. Kumma juttu…

9 tykkäystä

Olikos tässä lähiaikoina joku Tesla day tulossa? Mistä ylipäätään tällaiset vähän enemmän viralliset päivämäärät löytäisi tämän yhtiön tapauksessa?

Tänään illalla uuden Model Sn julkkari, varmaan jotain uutisia siellä

5 tykkäystä