Tesla - johtava tulevaisuuden autovalmistaja? (Osa 1)

Kiinassa näyttää olevan vaikea eka puolisko tulossa autonvalmistajille

4 tykkäystä

Kaplan quipped that Tesla should advertise Autopilot as “the scariest ride you’ll ever take.”

3 tykkäystä

Amerikassa hinnanalennukset kasvattanut kysyntää hurjasti.

5 tykkäystä

Kyllä, kannattaa ennemmin seurata näitä nojatuolianalyytikoita, jotka ovat parempia tässä hommassa.

Oletko pitänyt kirjaa kuinka hyvin näiden ”analyytikoiden” ennusteet osuu suhteessa WS? Tunnut tietävän faktana, että nämä kaverit ovat enemmän oikeassa. Vaikka kuinka on hienoja graafeja, ei niitä kannata pitää uskottavina ennustuksina.

11 tykkäystä

Ketähän analyytikoita sitten kannattaa seurata, onko antaa parempia ehotuksia? Olisi kiva nähdä teidän “huutelijoiden” analyytikoiden ennusteita tai vaikka omia. Vai onko tarkoitus tässä koittaa vain taistella Jukkaa vastaan ja hänen linkkaamien analyysien vääräksi lyttäämistä. Kai siitä jotain mielihyvää saa kun luulee olevansa Jukkaa fiksumpi :grinning:

Onhan tänne laitettu oikeastaan vain noita optimistisimpia ennusteita, eikä ns. bear casen ennusteita. Muistuttakoon että nuo ovat juuri ENNUSTEITA eikä faktoja. Turha niistä on suuttua jos ei osu kohdilleen.

Haastan Tesla epäilijöiden laittavan myös tulevaisuuden ennusteita tänne nähtäväksi, niin katsotaan onko se ennustaminen niin helppoa. :slightly_smiling_face: Tekisi myös samalla hyvää nähdä tälläkin palstalla vähän synkempää arvioo Teslan tulevaisuudesta.

16 tykkäystä

Erityisen mielenkiintoista olisi nähdä jotain numeroita ja arvioita eritoten karhujen osalta. Tuskin moisia tullaan ikinä näkemään ja siksi jää nämä kommentit usein samaan arvoon kuin sään ennustaminen ikkunasta ulos katsomalla.

7 tykkäystä

Eiköhän “karhujen” huutelu ole lähinnä ollut kritisointia näiden loputtomiin jatkuvien utopististen ja exponentiaalisten kasvukäppyröiden suhteen. Karhu-casen käppyröillä ei juurikaan ole merkitystä, koska eihän tämä ole ollut vielä kauaa järjellä ostettava osake, vaan lähinnä tunnepohjaiseen treidaukseen.

16 tykkäystä

Tuota juuri tarkoitin jos tänne laitetut ennusteet ovat utopisia, niin mitkä ovat sitten lähelle normaalia ennusteita. Pakkohan teidän on sitten tietää mihin verrata. :grinning:

7 tykkäystä

Olihan täällä mm. joskus pari kuukautta sitten lyhyesti keskustelua markkinaosuuslähtöisistä tulevaisuusarvioista, lukujakin esitettiin. Taidettiin kuitata vääränlaisena ajatteluna tai ei ainakaan Teslaan soveltuvana :slight_smile:

2 tykkäystä

No minulle on tärkeintä että kukaan, varsinkaan aloitteleva sijoittaja, ei haksahda tähän täysin yltiöpäiseen hypetykseen jossa vedetään viivoitin analyysillä vuosikausia kasvavia volyymejä, katteita jne ilman mitään kritiikkiä.

Jos nyt numeroista jotain sanotaan niin väitän että katteet tulevat laskemaan lähemmäs alan keskitasoa siinä vaiheessa kun BEV osuus markkinoista kasvaa ja lisää kilpailjoita tulee volyymituotannolla kehiin.

Autoteollisuudessa ei ole koskaan kukaan pystynyt pitämään samanaikaisesti isoja volyymejä ja isoja katteita, minua ei kukaan saa uskomaan että BEV maailma olisi tässä suhteessa jotenkin erilainen, varsinkin kun alalle tulo on helpompaa vrt polttismaailma.

EDIT: sen sijaan että täällä arvuutellaan Teslan lukuja vuonna 2027 niin mielellään keskustelisin niistä Teslan kilpailutekijöistä eli millä jatkossa saavutetaan isot kasvuluvut, pidetään/kasvatetaan marginaaleja jne. Mielestäni sen pohjalta on mielekkäämpää keskustella sitten miten sen näkyy luvuissa.

Nyt tiedetään että Shangaista tulee se luokkaa 1.5M autoa vuodessa, Giga Texas ja Berliini pitäisi puskea 500k alkuvaiheessa (täyteen rampattuna siis), mihin ja miten Tesla saa työnnettyä 2.5M autoa vuodessa, varsinkin kun puhutaan toistaiseksi kahdesta eri mallista?

Tänään tuli Kiinasta karmeat viikkoluvut eli alle 9k uutta rekisteröityä MIC Teslaa, tehdas tuuttaa sen 35k autoa viikossa eli 5pv tuotanto pitäisi saada muualle myytyä.

Berliinissä ollaan jossain 20-30% tuotantovauhdissa ja Euroopassa käytettyjen Teslojen hinnat tippuu kuin lehmän häntä ja uusien autojen toimitusajatkin lyhenevät koko ajan.

Jos nyt joku bulli kertoo minulle että minne kaikki autot myydään, miten ja millä katteella vrt. nykytilanne?

39 tykkäystä

Tuo 2,5 miljoonaa autoa parilla mallilla on varsin paljon. Mielestäni on jokseenkin optimistista kuvitella volyymien kasvaessa koko tuotannon menevän tuosta vaan kaupaksi kunhan vaan valmistaa autoja mitä ehtii.

Esimerkiksi BMW-ryhmä 2021 myi suurin piirtein saman verran huomattavasti laajemmalla paletilla eri ja malleja oli eri hintaluokissa.

2021 (Full Year) Global: BMW and Mini Brand Sales by Country and Models

January 12, 2022 in Brands, Global

In 2021, BMW, Mini, and Rolls-Royce increased worldwide sales with China, the USA, and Germany the largest car markets.

In 2021, BMW, Mini, and Rolls-Royce increased worldwide sales with China, the USA, and Germany the largest car markets.

© BMW AG

In full-year 2021, the BMW Group increased worldwide deliveries by 8.4% to 2.5 million cars. BMW brand increased sales by 9% to a new record high 2,213,795 vehicles claiming the title as the largest premium car brand in the world. Rolls-Royce delivered a historical high 5,586 cars, as the top luxury carmaker in the world. Mini brand global car sales increased by 3.3% with the Mini Electric the best-selling Mini model in 2021.

BMW Group Global Sales by Brand in 2021

BMW Group sales worldwide by brand were as follows in 2021:

2021 % Change
BMW Group Automotive 2,521,525 +8.4%
BMW 2,213,795 +9.1%
– BMW M GmbH 163,542 +13.4%
MINI 302,144 +3.3%
BMW Group electrified* 328,316 +70.4%
Rolls-Royce 5,586 +48.7%
BMW Motorrad 194,261 +14.8%
*BEV and PHEV

In 2021, the BMW Group posted solid growth of 8.4 percent with a total of 2,521,525 BMW, MINI, and Rolls-Royce vehicles delivered to customers worldwide. BMW brand sales reached a new all-time high of 2,213,795 units (+9.1%) in 2021 with the brand leading the global premium segment. The company more than doubled its sales of fully-electric vehicles in 2021 to 103,855 units (+133.2%)

2 tykkäystä

Osake vapaapudotuksessa pre-marketissa. Syy lienee tämä:

10 tykkäystä

Sam kertoo avoimesti omistavansa Teslan ja BYDn osakkeita. Yleensä se “lukee” muilta sivuilta löytyviä artikkeleita videon muodossa. Ei se mielestäni"satusetä" ole, mutta on Teslamyönteinen ja se saattaa harmittaa osaa kuulioista.

Laitoin videolinkin, koska joskus on mukavampi kuunnella tai katsoa samoja uutisia, jotka löytyy muilta sivuilta. Tässä muutama linkki videolla kerrottuihin juttuihin.

Eli ei satuillut noita juttuja…

Joulukuussa 2021 Tesla myi Kiinassa 70k autoa. Nyt jäädään pahimmassa tapauksessa 40k autoon. -40% YoY markkinalla joka kasvaa lähes +50% YoY.

Ei tätä makron tai Koronan piikkiin voi laittaa. Teslalla on Kiinassa isoja ongelmia. Eikä Muskin twiittailut taida kiinalaisia kiinnostaa, eli twitter ei käy selitykseksi.

Sanoisin, että ongelma on malliston suppeus: Y ja 3 ovat edelleen Kiinassa myyntitilastojen kärkeä, mutta autoteollisuuden lainalaisuudet alkavat vaikuttaa. Segmenttiajattelu toimii edelleen ja yhden segmentin avulla markkinaa ei voi valloittaa.

15 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Eli nyt on selvää että tähän tyssäsi Teslojen myynnin kasvu, vaikka Q4 tulossa ennätys kvartaali :sweat_smile:. Itse en kyllä nää 2023 mitään ongelmaa etteikö saataisi myytyä 1,8-2miljoonaa Teslaa, mutta tämä nyt onkin minun näkemys millä ei ole kuin itselleni merkitystä :grinning:

13 tykkäystä

Jä tässä kävi Jukalla kallis virhe. Autotehdas ei kasva vain tuotantoa lisäämällä.

BMW on vuoden 2022 premium-segmentin ykkösmerkki. Markkina-arvo 55 miljardia… autoja myydään yli 2 miljoonaa kpl tänä vuonna, brändi ja tuote on kunnossa. Hyvä ja tiukka mittatikku Teslalle.

15 tykkäystä

Minkälaisena näet BMWn myynnin ensi vuonna ja vaikka viisi vuotta eteenpäin?
Minä heitän oman veikkauksen. Ensi vuonna suurinpiirtein saman verran kuin tänä vuonna, ellei tule taantuma niin hieman vähemmän. Seuraavat vuodet myynti pysyy samana.
Tesla myy ensi vuonna enemmän kuin kuluvana vuotena, seuraavat viisi vuotta myynti kasvaa. Jos taantuma, niin kasvu hidastuu hetkellisesti.
Tässä veikkaukseni näistä kahdesta.

14 tykkäystä

-Tämä näkemys perustui siihen että läheskään kaikki halukkaat ei autoa saaneet silloin, ja että kun tuotanto kasvaa alkaa kaikki halukkaat saamaan, eli tuon kuopan täyttäminen on vain kapasiteetista kiinni = automaattinen kasvu tuotantoa lisäämällä.

1 tykkäys

Viesti yhdistettiin ketjuun: Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti