Tietoevry - Tähtäimessä kannattava kasvu

Samat epäilykset, mutta katsotaan. Osaako joku viisaampi sanoa, voiko tällaista tietoa Tech Servicen arvioinnin päätöksistä edes teoriassa odottaa ennen Q2 osavuosikatsausta 23.7? Jos maanantaina ei nyt mitään julkaista. Tiedon hiljainen jakso ajoittaa välille 2.7-22.7.

Näistä korvausvaatimuksista on ollutkin jo puhetta, mutta miten näette niiden vaikuttavan lähitulevaisuudessa? IT-palveluala alkaa näyttää elpymisen merkkejä, mutta vaikuttavatko nämä korvausvaatimukset kuitenkin mörkönä taustalla TietoEvryllä? Toisena asiana myös mahdollinen mainehaitta mitä tästä tapauksesta jää. Meneekö TietoEvryltä mahdollisesti uusia lähitulevaisuuden caseja sivu suun koska tästä tietomurrosta on vielä niin vähän aikaa ja korvausten käsittely vielä kesken, ja tämä pelottaa asiakkaita jotka valitsevatkin sitten jonkun muun yrityksen palveluntarjoajaksi?

IT-palvelualan elpymistä väitän, koska työskentelen itse IT-palvelualalla ja viime viikkoina on alkanut taas headhuntereilta tulla viestejä jopa useampi kerta viikossa. Tullut muutaman viikon aikana varmaan yhtä paljon kuin viime vuonna yhteensä. Myös tässä kolumnissa arvellaan samaa: It-alalle odotettavissa: loppuvuodesta mennään taas | Tivi

“Loppuvuodesta taas mennään, pörssikurssit näyttävät vähän plussan puolta ja ainakin tekoälyhommissa on mieletön pöhinä päällä, Mikko Sävilahti arvelee.”

11 tykkäystä

Tietoevry Tech Services -liiketoiminnan strateginen arviointi edistyy ja aktiivinen myyntiprosessi etenee. Tämän myötä yhtiö jatkaa aiemmin julkistamaansa aikataulua, jonka mukaan arviointi saataisiin päätökseen vuoden 2024 toisella neljänneksellä. Yhtiö julkistaa lisätietoja vuoden kolmannen neljänneksen osavuosiraportointiin mennessä. Kolmas osavuosikatsaus julkistetaan 24.10.2024.

15 tykkäystä

Analyytikon kommentit tämän aamun uutiseen liittyen. :point_down:

17 tykkäystä

Createssa 400 hlön saneeraus käynnistymässä. Kertoo valitettavasti omaa kieltään kysynnästä. Hyvä tietysti että tilanteeseen reagoidaan.

Eipä hirveästi ole Tiedon uutisvirrassa ollut kehuttavaa tänä vuonna.

16 tykkäystä

Nojaa, kyseessä päällekkäisiä rooleja ja toimintoja Mentormate oston sekä organisaatio uudistuksen jäljiltä.

3 tykkäystä

Korvausvaatimus kohdistuu myynnissä olevaan Tech Services -liiketoimintayksikön toimintaan. Jos TietoEvry pyrkisi pitämään Tech Servicesin sisällään ja kehittämään tätä liiketoimintaa niin että se tuottaa tulevaisuudessa arvoa asiakkaille ja omistajille, voisi korvausvaatimus olla jopa positiivinen katalyytti, sillä yksikön toiminta ei ole asiakkaiden näkökulmasta kovin modernia ja kaipaa reilua ravistelua.

Tech Servicesin ollessa myynnissä, korvausvaatimus nostaa ostajaehdokkaiden halukkuutta investoida ostokohteen kriittiseen arviointiin, pahimmassa tapauksessa jopa asiakkaiden haastatteluihin. Kriittinen tarkastelu ajaa pois ostajaehdokkaat, jotka haluaisivat ostaa kyvykkyykksiä, jättäen jäljelle vain markkinoiden konsolidaatiota tai alueellista kasvamista havittelevat toimijat. Moni näistä on sellaisia, että kilpailuviranomaiset saattaisivat suhtautua kauppaan negatiivisesti.

Pahimmassa tapauksessa Tech Services jää vuosiksi johonkin viranomaislimboon, jonka aikana toimintaan ei investoida pennin jeniä ylimääräistä, jolloin asiakkaisiin ehtii kohdistua uusia otsikoihin pääseviä tietojen menetyksiä.

2 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Tietoevry-analyysinsä. Suositus pysyy PIDÄ-tasolla, Fair Value tarkentuu 21,90 euroon (edellinen: 22,40 €).

Key downside risks: Slowing IT spend by customers due to a global recession, salary and other inflation, strategy execution risk, employee attrition, increased competition, M&A risks, and cyber threats.

Key upside risks: A successful exit from the Tech Services business, value-accretive M&A, shareholder distributions, a sudden improvement in the operating environment, market share gains and margin expansion.

20 tykkäystä

Danske Bank julkaisi päivitetyn Tietoevry-näkemyksensä. Suositus OSTA, tavoitehinta 23,50 €. :point_down:

36 tykkäystä

Tulkitsen tätä TietoEvryn tavoitetta niin, että jatkossa palkkauksessa sukupuoli ohittaa ammattitaidon. :thinking:Hämmentävää omistajan näkökulmasta, varsinkin kun Mckinseyn Dei raportti on osoittautunut epätieteelliseksi hömpäksi. Tietoevry päivittää sukupuolijakauman tavoitettaan

22 tykkäystä

Tämä on kyllä mielenkiintoinen fokus. Tulee mieleen kesäkuun Karon Grilli, jossa keskustelua TietoEvrystä (vieraana Aki Pyysing): Linkki (Spotify, kohta noin 41 min 10 sekuntia).

On varsin tahditonta potkia maassa makaavaa enkä suhtaudu omistukseeni ihan vastaavalla tunteen määrällä, mutta kyllä koko keskustelu ainakin itsessä vähän resonoi. Osake on lähes kaikilla mittareilla edullinen, mutta pakko sanoa, että kyllä sille vain syitä löytyy.

Mutta ei pahalla yhtiötä kohtaan. :crossed_fingers: Piilotettua potentiaalia yhtiössä on, ja itselläkin omistusta. On usein harkinnassa ostaa laskujen jälkeen kun kassavirta on hyvä, kannattavuus sektorilla ja jopa tässä suhdanteessa ihan hyvä. tase vakaa, toimiala kasvava, ja ollaan jopa 8-9%:in osinkotuotoissa. Jos nyt tietomurtojen vaikutus jää numerojen puolesta rajalliseksi (kuten tämän hetken ymmärrys), niin ei tätä näillä hinnoilla myy, mutta ostaminen on henkisesti vaikeaa.

Kiinnostava nähdä tuleeko ensi viikon osarin yhteydessä lisätietoja M&A-aiheista ja/tai tietomurtojen vaikutuksista.

12 tykkäystä

Joni ennakoi ensi viikon tiistaita, kun Tietoevry julkaisee Q2-rapsansa kello 9.00. :slight_smile:

Tietoevry julkaisee Q2-raporttinsa tiistaina kello 9.00. Arvioimme haasteellisen markkinan edelleen hidastavan kehitystä tänä vuonna. Odotamme liikevaihdon olleen orgaanisesti vertailukauden tasolla. Lisäksi odotamme kannattavuuden nousseen kulusäästöjen ja operatiivisen tehokkuuden tukemana. Tech Service strategisesta arvioinnista tuskin saadaan suurempaa uutta, kun yhtiö siirsi tiedotus aikataulua Q2:sta Q3-osavuosiraporttiin.

13 tykkäystä

Ensi viikolla päästään seuraamaan historian neljättä Tietoevry-liveä Q2-raportin tiimoilta, kun @Joni_Gronqvist astelee estradille hieman ennen yhdeksää aamulla. :checkered_flag:

12 tykkäystä

Kovat on puheet, mutta hallituksessa 3 naista ja 8 miestä, ja yhtiön johdossa 1 nainen ja 8 miestä. Taitaa tavoitteet koskea vain niitä joiden oikeasti pitää osata jotain…DEI, pride HOHHOIJAA!!!.Itse en sijoittaisi tähän penniäkään

6 tykkäystä

Vakaa taloudellinen kehitys kahtiajakoisessa markkinassa

  • Orgaaninen kasvu 1 %, ajurina ohjelmistoliiketoiminnot
  • Parantunut kannattavuus 11 % Tietoevry Tech Services -liiketoiminnan tukemana
  • Vahvaa kehitystä asiakassopimuksissa ja uusissa tilauksissa - book-to-bill-suhdeluku 1,3
  • Tietoevry Tech Services -liiketoiminnan strateginen arviointi edistyy- aktiivinen myyntiprosessi käynnissä

Toimitusjohtaja Kimmo Alkio kommentoi osavuosikatsausta:

Toisen vuosineljänneksen taloudellinen kehityksemme oli vakaata kahtiajakoisessa markkinatilanteessa. Palasimme kasvu-uralle, ja kannattavuus parani 11 prosenttiin. Ohjelmistoliiketoiminnassa Tietoevry Banking- ja Tietoevry Industry -alueilla nähtiin hyvää 5 prosentin kasvua. Lisäksi Tietoevry Banking solmi merkittäviä asiakassopimuksia ja nosti tilauskantansa ennätystasolle. Konsultointipalveluissa ja jatkuvissa palveluissa nähtiin laskua heikossa markkinassa. Jatkamme toiminnan tehostamista tavoitellen vakaata kehitystä kaikilla liiketoiminta-alueilla. Toisen vuosineljänneksen aikana tämä näkyi vahvimmin Tietoevry Tech Services -alueella, jonka kannattavuus parani eniten.

Kuten 1. heinäkuuta ilmoitimme, Tietoevry Tech Services -liiketoiminnan strateginen arviointi edistyy, ja aktiivinen myyntiprosessi jatkuu. Koko yhtiössämme on käynnissä merkittävä uudistus, jonka lähtökohtana on vuonna 2022 käynnistetty erikoistuneisiin liiketoimintoihin perustuva strategiamme. Edistämme johdonmukaisesti Tietoevryn asemointia globaalisti johtavaksi toimijaksi ohjelmistoliiketoiminnoissa sekä datakeskeisissä kehitys- ja konsultointipalveluissa. Vuosineljänneksen aikana otimme Tietoevry Create -alueella käyttöön uuden yhtenäistävän toimintamallin, joka tukee toiminnan globaalia laajentamista, tarjooman kilpailukykyä sekä tehokkuutta. Ohjelmistoliiketoiminnot puolestaan vahvistivat asemiaan entisestään asiakassopimuksissa saavutettujen voittojen, SaaS-mallien ja tekoälyä hyödyntävien ohjelmistotuotteiden myötä. Esimerkiksi terveydenhuollossa olemme kehittäneet asiakkaidemme kanssa tekoälyavusteista diagnosointia ja hoitoa tukevia ratkaisua, joiden tavoitteena on vahvistaa potilaskeskeistä hoitoa.

Puhelinkonferenssi

Puhelinkonferenssi analyytikoille ja toimittajille järjestetään 23.7. klo 10.00 Suomen aikaa. Tuloksen esittelevät toimitusjohtaja Kimmo Alkio ja talousjohtaja Tomi Hyryläinen. Esittelyä (Tietoevry Interim Report Q2 2024) voi seurata Tietoevryn internetsivuilla (Sijoittajille).

29 tykkäystä

26 tykkäystä

Liikevaihto 715M vs inderesin ennuste 706M :+1:
Liikevoitto 48M vs ennuste 60M :cry:
EPS 0,24 vs ennuste 0,32 :cry:

10 tykkäystä

Hyvä tulos ja torjuntavoitto huomioiden markkinoiden alakuloisuus. Oma veikkaus on, että tänään noustaan. Iso plussa Banking puolen tilauskannan ennätystaso!

17 tykkäystä

OP:n aamukatsauksen kommentin referointi:

  • päärivit ennakoiduilla tasoilla
  • liikevaihto kääntyi maltilliseen kasvuun ja vastasi markkinaodotuksia
  • oikaistu EBITA täysin odotettu ja kasvoi hyvin (5 %) viime vuodesta
  • ohjelmistoliiketoiminnan kannattavuus hieman pehmeä
  • Tech Servicen tulos hyvä

Rakenteellisesti tulos ei ole OP:n mielestä aivan optimaalinen, mutta Tech Servicen divestoinnin kannalta vahva kannattavuus luonnollisesti hyvä uutinen.

12 tykkäystä

Kävin haastattelemassa Tietoevryn toimitusjohtajaa Kimmo Alkiota yhtiön strategiasta. Toimintaympäristö on edelleen haastava eikä asiakkaiden suunnalta näy liikoja investointihaluja vieläkään. Kysyin tottakai myös jatkuvista kertaeristä ja myös tekoälystä.

Aiheet kellotettuna:

00:00 Q2

00:50 Markkinatilanne ja suunta

03:20 Palkkainflaatio

04:15 Tietoevryn strategia

05:50 Bankingin tulevaisuus

07:40 Tietoevry Tech Services

08:50 Kertaerät

10:22 Tekoälyn vaikutus kysyntään

11 tykkäystä