Tokmanni - Mahdollisuuksien valintatalo?

Hyvä tosiaan välillä palata ihan perusfundamenttien pariin, kiitos siitä @yha_musa_soi :slight_smile: Toki itsekin näen hieman liioiteltuna puhua “pysyvistä” kilpailueduista, kyseessä kuitenkin kaupan ala, joka elää jatkuvassa murroksessa. Eipä Rautiainen ja kumppanit myöskään ole puhuneet tuhatvuotisesta Tokmannista :slight_smile: Hyviä vastauksia kilpailueduista kuitenkin saatiin ja olen varsin pitkälle niistä samaa mieltä.

Brändimielikuvaa on huolella rakennettu erittäin onnistuneen Mr. Tokmanni-kampanjan myötä ja lähtien ihan siitä, että Rautiainen ilmestyy kertomaan kvartaalituloksista flanellipaita päällään. Haluttomuus nostaa hintoja, vaikka kustannusinflaatio painaa päälle, on myös tärkeää hintamielikuvan säilyttämiseksi. Tästä huolimatta ollaan osakekohtaisessa tuloksessa jo 13 eurosenttiä edellä viime vuoden vastaavaan aikaan. Hyväntekeväisyyskohteetkin valitaan huolellisesti halpakauppabrändin arvojen mukaisesti.

Johdon merkitystä Tokmannin viime vuosien onnistumisissa ei voi liikaa korostaa, toki kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että Rautiainen täyttää ensi vuonna 60 ja eipä talousjohtajakaan ihan nuorukainen enää ole. Toki uskon toimitusjohtajan pysyvän pestissään ainakin kuluvan strategiakauden loppuun(v.2025) asti ja ehkäpä näemme hänen johdollaan vielä laajentumisen ulkomaillekin. Tässä kannattaa toki olla terveen skeptinen ja kuten Inderesin raportissakin mainitaan, laajentuminen ulkomaille vie paljon johdon resursseja, kun keskitytään kasvuaihioihin siellä. Moni muistaa vielä Stockmannin kunnianhimoisen paraatimarssin Venäjälle ja loppu onkin historiaa. Tokmannin hallituksessa vaikuttavat Seppo Saastamoinen ja Harri Sivula sitä vastoin ovat parhaassa hallitusiässä kuudenkymmenen ikävuoden tienoilla eli heidän panoksestaan sijoittajat saavat mahdollisesti nauttia vielä pitkään. Kaikilla edellä mainituilla herroilla on siis monikymmenvuotinen kokemus nimenomaan kaupan alalta.

Varsinaista vallihautaa varmaan voisi lähteä etsimään suuresta myymälämäärästä ja -kattavuudesta. Ei ole helppo homma perustaa lähes 200 myymälää(tavoite 220) ympäri Suomenmaata ja saada ne vielä toimimaan kannattavasti. Kasvuahan hakevat kaikki toimijat kaupan alallakin, mutta kuten esimerkiksi Kamuxin tapauksessa, se voi kovasti iskeä katemarginaaleihin.

Kuten edellisissäkin vastauksissa ja johdon kommenteissa, tuo Shanghain yhteisyritys ja muutenkin hankintayhteistyö Europrisin kanssa on usein tuotu esiin, joten se lienee yhtiölle varsinkin korona-aikana korostetun tärkeä.

No, tokkopa tässä kommentissani juurikaan mitään uutta oli ainakaan vanhoille Tokmanni-sijoittajille, mutta kertaus on opintojen äiti :slight_smile:

48 tykkäystä

Tässä on muuten jälleen huomioitava se, kun käyttää EV-pohjaisia lukuja, että vaikka Tokmannin tase näytti esim. Q1/2021 jälkeen 400 miljoonaa korollisia velkoja, niin niistä on oikeasti vain 100 miljoonaa rahoituslaitos- ja yrityslainoja ja loput 300 miljoonaa IFRS:n mukaisia vuokravastuuvelkoja. Kun yhtiöllä on kuitenkin likvidejä varoja useampaa kymmentä miljoonaa, niin ilman noita vuokravelkoja yhtiö on käytännössä nettovelaton.

Toki, jos yhtiö joutuisi huomattaviin taloudellisiin vaikeuksiin ja edessä olisi esimerkiksi myymäläverkoston raju karsiminen, niin varmasti vuokraveloillakin merkitystä olisi. Stockmannin transformaatiotarinassa näille on annettu keskusteluissa paljonkin merkitystä, kun edessä on kiinteistöjen myynti ja vuokralaisen asemaan putoaminen.

Itse en tunnuslukupohjaisessa analyysissa ole asiantuntija, mutta tiedän, että foorumilla on paljon minua etevämpiä Numeroniinoja ja -niiloja ja varmasti myös @yha_musa_soi lukuja ymmärtää minua paremmin, joten sana on vapaa, mikäli velkaisuuspäättelyssäni jokin mättää :slight_smile:

31 tykkäystä

Täysin oikeita havaintoja! Mulle tuli varmaan joitakin suonenvetoja ja sen seurauksena ylipäätään laitoin pari viestiä sellaisesta yhtiöstä josta en mitään tiedä :smiley:

14 tykkäystä

Älä nyt turhaan vähättele ymmärrystäsi, jokainen haasto on tarpeellinen yhtiökohtaisissa ketjuissakin ja laittaa sijoittajat entistäkin tarkemmin pohtimaan sijoituskeissinsä pitävyyttä :slight_smile: Itsekään en todellakaan osaa sanoa, mikä tulee olemaan Tokmannin pysyvä tulostaso koronan yli ja paljonko yhtiö on poikkeusoloista hyötynyt, jos ollenkaan. Tässä nyt vaan täytyy luottaa parhaansa mukaan aikaisemmin mainittuihin fundamentteihin ja samalla toivoa parasta, vaikka toivo ei välttämättä sijoitusstrategiasta käykään.

13 tykkäystä

Hyvä että laitoit! :pray: :tokmanni: Täällä on jo paljon keskusteltu Tokmannin markkina-asemasta, joten keskityn enemmän sen arvostukseen.

Tokmanni on pörssihistoriansa aikana tuottanut sijoittajilleen sen verran hyvin, että ei tätä nähdäkseni tulekaan arvottaa ainakaan vähittäiskaupan mediaanin mukaan. Ja, Tokmannihan arvostetaan tällä hetkellä, sen hyvän tuloskunto huomioiden, alle verrokkien.

Olet minua etevämpi fundamenteissa, ja koska niin on Jarkko Ahokin, tyydyn referoimaan hänen ajatuksiaan Helsingin pörssin P/E:n laskemista ja arvostuksien vertailua sen historialliseen normaaliin Katsaus markkinatilanteeseen ja Helsingin pörssin kiinnostavimpiin osakkeisiin

Hän määritti kotipörssimme historiallisen normaali p/e:n 16,4 tasolle. Pidän tätä validina vielä nykyhetkenäkin, koska voimme näissä ajatuksissa palata aikaan ennen historiallista elvytystä ja assettien kuplautumista. Tokmannia saa kuluvan vuoden ennusteilla alle tämän normaali P/E:n. Olen samaa mieltä kanssasi Helsingin pörssin tämän hetkisestä kalliudesta ja etenkin jenkkipörssin arvostuksesta huomioiden Shillerin P/E:n :grimacing:

Mutta, palataan taas hetkeksi Tokmanniin. Katsotaan omanpääoman tuotto %. En tunne koko kaupanalaa niin hyvin, että alkaisin laskemaan yhtiöitä erikseen vaan päädyin tässäkin käyttämään gurufocuksen valmiita graafeja. Taulukkoa tulkitsemalla voinee todeta, että nuo kolminumeroiset ovat jotain häiriöitä datassa, mutta Tokmanni sijoittuu tuonne ylimpään desiiliin. Data ei tosin näytä olevan aivan tuoreinta.

Tokmannin ROE-% vuosittain
2018: 21,2 %
2019: 26,2 %
2020: 35,4% Poikkeusvuosi, kotoilu jne.
2021: 33,6% Ennuste.

Tokmanni tarjoaa nykyhinnalla 5% osinkotuottoa, takoo omalle pääomalle tuottoa Inderesin arvioiden mukaan kuluvalle ja seuraavalle vuodelle >30% ja se on 2021e ennusteilla arvostettu p/e ~14-15. Tiedän mitä ajattelet tulevaisuuden ennustamista, mutta jos kotoilutrendin vielä vallitessa sallinet tämän viimeisen kvartaalin ottaa 2021 osalta jo mukaan. Tokmanni on nimittäin tiedottanut, että kaikki joulutavarat ovat saapuneet hyvissä ajoin varastoon.

Tokmannin ja Europrisin yhteinen hankintaorganisaatio on varmasti myös osaltaan auttanut taklaamaan näitä haasteita toimitusketjuissa ja vaikka rahdit ovat korkeat, on Tokmanni edelleen erittäin kannattava.

Ja kuten @NukkeNukuttaja yllä kommentoi, niin Tokmanni on lähes velaton yhtiö (vuokravastuut).

Kun vertaat tätä kotipörssimme 2021e mediaaniarvostukseen ja tunnuslukuihin, niin mitä ajatuksia herää?

59 tykkäystä

Kiinnostavaa pohdintaa kaikilla, kiitos :slight_smile:

Jään seurailemaan näitä ylimalkaisesti. Varmaan vuoden päästä ollaan viisaampia missä määrin poikkeusolot ehkä buustasivat näitä.

6 tykkäystä

Tokmanni järjesti 18.11.2021 tavarantoimittajilleen suunnatun tilaisuuden hallinto- ja logistiikkakeskuksellaan Mäntsälässä. Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen, hankintajohtaja Juha Valtonen ja kaupallinen johtaja Matti Korolainen käsittelivät esityksissään tulevaisuuden näkymiä sekä kasvun ja yhteistyön uusia mahdollisuuksia, josta on nähtävillä tallenne täältä:

17 tykkäystä

Pisti silmään että useampaan kertaan esityksessä viitattiin Ruotsin markkinoille. Johto vitsin omaisesti mainitsi, että älkää vaan kertoko kaupalliselle johtajalle, että Tokmanneissa käydään jopa Ruotsista saakka. Ruotsiin markkinana viitattiin toistamiseen puhuttaessa Lapin liikkeistä ja suuremman kokoluokan myymälöiden harjoittelemisesta. Tokmanni arvioi että tällaisia mega myymälöitä mahtuisi suomeen 10 kappaletta. Tällaiset myymälät voisivat tulevaisuudessa toimia verkkokaupan toimitushubeina.

Saisinko kysyä @Thomas_Westerholm että minkälainen päivittäistavaran ja halpakaupan markkina sekä kilpailutilanne Ruotsissa on? :pray:

Tällä hetkellä muuten 600k klubilaista. Ei hassumpi kanta-asiakasohjelman lanseeraus :tokmanni:

29 tykkäystä

Jos katsoo ruotsin markkinaa, taitaa Ö o B https://www.öob.se/ olla aika lähellä tokmannia jos katsoo valikoimaa ja hintatasoja. Myös jotain samoja tuotemerkkejä löytyy.

2 tykkäystä

ÖoB ainakin osaomistaja on ymmärtääkseni Europris jonka kanssa siis tehdään yhteishankintoja.

3 tykkäystä

Suomen tapaan päivittäistavarakauppa on keskittynyt muutaman pelurin hyppysiin Ruotsissa. Kauppiasvetoinen ICA dominoi statistan tilastoiden mukaan 52 %:n markkinaosuudella, kun taas Coopilla ja Axfoodilla oli kummallakin 19 %:n osuudet vuonna 2019. Tuota ICA Gruppenia ollaan ostamassa pois pörssistä ja @Olli_Vilppo kirjoittikin siitä pari viikkoa sitten (linkki).

Vähittäiskaupan kilpailukenttä kehittyy nyt nopeasti Ruotsissa. Amazon aloitti toimintansa siellä hiljattain, minkä lisäksi Costco on avaamassa ensimmäistä myymäläänsä syksyllä 2022. Mikäli Costcon jäsenmaksujen ympärille rakennettu liiketoimintamalli kiinnostaa, kannattaa vilkaista Stifterin kirjoittama yhtiöanalyysi (linkki).

Halpakaupan puolella Ruotsista löytyy valmiiksi mm. Dollarstore, Normal, Rusta ja aiemmin mainittu ÖoB. Ruotsin myymälämäärällä mitattuna nämä pelurit ovat Tokmannia pienempiä (Dollarstore: 118, Rusta 106, Öob ~100 (perustuu nopeaan Googlailuun, joten suhtautukaa suuntaa antavana)), mutta Suomen muita halpakauppaketjuja suurempia. ÖoB on siitä kiinnostava peluri, että Tokmannin yhteistyökumppani, Europris, on joulukuusta 2019 lähtien omistanut 20 %:n osuuden yhtiöstä ja omaa myös option ostaa jäljelle jääneet osakkeet. Optioon liittyvä ostohinta on kuitenkin sidottu ÖoB:n vuoden 2019 käyttökatteeseen, jonka suuruudesta yhtiöt eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen. Seuraamme kiinnostuksella tuon kuvion etenemistä.

Noh takaisin Tokmanniin. Ruotsin markkina vaikuttaa luonnolliselta jatkeelta Suomalaiselle yhtiölle, mutta kilpailutilanteen kannalta tuo amerikkalaisten jättien läsnäolo mietityttää varmasti. En myöskään usko, että Tokmanni erityisen mielellään lähtisi kilpailemaan ÖoB:n kanssa Europris-kytköksistä johtuen.

25 tykkäystä

Olen itse ottanut Tokmannia ison painon salkkuun nyt marraskuussa. Mietityttää vain kurssilasku, että mitä markkina tietää, sillä markkinan pitäisi olla oikeassa?

Tokmannin riskinä pidetään kivijalkaliikkeiden kiinteitä kuluja, jotka myynnin sakatessa näkyvät tulosrivillä.
No, myyntihän ei sakkaa, tavaraa menee niin paljon kuin saavat kassalinjan läpi myytyä nykyisillä parilla kassalla per kauppa. Tokmannilla asioidessa huomio kiinnittyy verkkaiseen asiakaspalveluun ja myyntiin, saisivat myytyä ripeillä otteilla enemmän. Asiakkaat jonottavat ja eivät löydä mitä haluavat.
Itä- ja Pohjois-Suomessa monilla paikkakunnilla Tokmanni on ainoa vähittäiskauppa, muut ovat lähinnä ruokakauppoja. Aivan uskomatonta nähdä sijoittajana, miten käytännössä koko kunta kantaa rahansa Tokmanniin. Kaikki kodin ja vapaa-ajan pikkutavara haetaan Tokmannilta.

Ennustetaanko laskevalla kurssilla tuloksen tippumista ensi vuonna, koska kivijalkaliikkeiden kiinteät kulut nousevat mm. nouseva sähkönhinta? Rekkaliikenteen nousevat kulut, polttoaineet yms. ennen kuin Hyzonin vetyrekat kuskaavat täällä Suomessa :smirk: Myös Kiinasta tuotavan tavaran rahtikustannukset voivat nousta.
Tokmanni ei saa siirrettyä kohonneita kustannuksia tuotteiden hintoihin. Lisäksi yhtiö haluaa muutenkin pidättäytyä hinnankorotuksista.

11 tykkäystä

Sähköön liittyen, varmasti hintojen nousulla on vaikutusta ihan kaikkiin toimijoihin. Aurinkosähköstä oli itseasiassa maininta tuossa tavarantoimittajapäivissä. Joka neljännen Tokmannin katolla on paneelit. Mäntsälän keskusvarastolla 3000 paneelia ja suurin osa energiasta tulee niistä. Hyvä suunta - tuollainen sijoitus maksaa itsensä takaisin pitkällä tähtäimellä. Suoraa säästöä kun energianhinta nousee.

Samassa videossa oli maininta myös tuon Mäntsälän varaston tehostamisesta. Tokmanni on kaavailemassa isoa investointia varaston tehostamiseen.

Tokmanni on minulla on myös melko isolla painolla. Uskon että Tokmanni kykenee ottamaan päivittäistavarakaupassa markkinaosuuksia kotimaassa etenkin pienemmiltä toimijoilta. Iso volyymi ja hinnoitteluvoima jyrää.

Tokmannin kehittyminen voi olla mollivoittoista ennen Q4 katsausta ja lopullista vahvistusta 2021e luvuille. Markkina saattaa hinnoitella analyytikko konsensusta heikompaa seuraava vuotta. Kuten tässä ketjussa ylempänä haastettiin, että onko ROE-% nousu 26 → 30 tasolle kestävää, pitääkö hyvä kannattavuus jatkossakin ja pystyykö Tokmanni lunastamaan kasvutavoitteet.

Mitä olen foorumin tankkeriketjua ajoittain lukenut, olen siinä ymmärryksessä että pahin piikki rahdeissa on jo tasoittunut. Kiinan hankintaorganisaation kautta tulee sitä paitsi muistaakseni 15% koko Tokmannin valikoimasta. Tärkeitä tuotteita, mutta määrällisesti nuo rahdit eivät Tokmannia vie pois pelistä.

Oikeasti lämmin katselusuositus tuolle videolle. Vaikka seuraan tätä aktiivisesti tuli siinä itselleni paljon uutta infoa, joka vahvisti sijoituskeissiä. Tavarantoimittajille painotettiin siellä myös kasvua ja Tokmannin laajentumista.

13 tykkäystä

Tänään vähän aktivoitu jo muualla, niin kommentoidaan vähän näitä kysymyksiä rahdeista, kun sattumalta istuin tänään aiheeseen liittyvässä palaverissa. Kyseinen yhteistyökumppani siis operoi rahtipuolella, niin kontti kuin myös muulla saralla, joten heillä lienee suhteellisen hyvä markkinanäkemys laajemminkin näihin pullonkauloihin. Tekevät myös jonkin verran yhteistyötä US yritysten kanssa jne…

He olivat hieman skeptisiä vallitsevaan käsitykseen siitä, että tilanne alkaisi normalisoitumaan kevään aikana. Heidän arvionsa oli, että syksyyn asti menee ennen kuin isoimmat pullonkaulat alkaisi olla sulatettu. Huipuista on kuitenkin jo lasketeltu ja jäin käsitykseen, että mm. Kiinan konttirahti maksaa noin 4-5 kertaa enemmän kuin vielä jokin aika sitten, pahimmillaan kuulemma se oli noin 7:n kertainen.

En kuitenkaan olisi niin huolissaan näistä Tokmannin puolesta, koska kuten täällä on useat jo todenneet, niin sama se on käytännössä kaikille. Ei se kilpailutilannetta muuta mielestäni tästä syystä sinällään suuntaan tai toiseen. Toki jos joitain tuotteita joku toinen pystyy valmistamaan kustannustehokkaasti lähellä, niin silloin voi vaikutus näkyä yksittäisissä tuotteissa mutta tuskin isoon kuvaan mitään vaikutusta.

Tällä hetkellä en omista Tokmannin osakkeita mutta jos vielä lasketellaan, niin palaan omistajaksi mielelläni ja sormi on jo ollut ns. liipaisimella. Sinällään nollapostaus mutta mielestäni liikaa ei kannata tosiaan rahtien merkitystä miettiä Tokmannin tapauksessa, vaan keskittyä yrityksen tekemiseen vähän laajemmin.

19 tykkäystä

En ole oikea ihminen vastaamaan tähän muutoin kun sen kautta että kyselin tätä samaa n. viikko sitten.

Lyhyt vastaus lienee se, että ulkomaiset tahot myy ja paniikissa suomalaiset tekee samoin. Näköjään siellä jokunen bottikin on veivailemassa, ts myydään läjä lappuja ja ostetaan takaisin viisi senttiä alempaa ja sitten taas myydään. Ihan normaalia käytöstä jos algoritmi sanoo että vähittäiskaupan osakkeet kannatta nyt myydä.

Markkina on aina oikeassa mutta vasta pitkässä juoksussa. Hetkellisiä heilahteluja voi sattua kai monestakin syystä. Itse vedän lippistä syvemmälle ja jatkan ostoja. Onnea jokaiselle strategiasta riippumatta!

9 tykkäystä

Ketjussa mainittiin aiemmin työvoimapula, ja mietin myymälöiden ylläpidon vaatimaa työmäärää. Käsittääkseni koko Tokmanni-ketju on viime vuosina päivittänyt myymälöidensä hyllyjärjestyksen tähän Ikea-tyyliseen ratkaisuun, ja tässä yhteydessä osastot on varmasti siivottu ja tuotevalikoima käyty läpi, niin että osastoilta hävitetään nykyvalikoimaan kuulumattomat tuotteet.

Eli tällä hetkellä kaikkien ketjun myymälöiden pitäisi olla vielä suht hyvässä kunnossa, mutta osastojen ylläpito on jatkuva prosessi, kun tulee uusia tuotteita ja vanhoja jää pois. Tämä edellyttää että säännöllisin väliajoin koko osasto järjestellään uusiksi tietyn suunnitelman mukaan, muuten ostot vajoavat hiljalleen kaaokseen jos tuotteita vaan työnnellään eestaas.

Jos henkilökuntaa ei ole tarpeeksi, tämä on varmasti se ensimmäinen asia mikä jää tekemättä. Eli ajan mittaan tuotejärjestys sekoittuu, osastoille kerääntyy hintalaputtomia, pakkauksestaan eronneita, ja rikkinäisiä tuotteita, ja myymälät palaavat siihen rytöläjäkuntoon mitä ne joskus aikanaan olivat.

En tiedä tarkalleen kuinka keskusohjattuja myymälöiden hyllyjärjestykset ovat, se tietysti auttaa tässä jos joka myymälään on osastoille tietty järjestys, joka pyritään pitämään joka myymälässä. Myymälöiden ulkoasu kuitenkin vaikuttaa varmasti monien ostopäätökseen, aikanaan kun täällä Kymen suunnalla Tokmannit olivat vielä Robinhood nimellä, tuli itse jätettyä ihan protestina ostamatta tuotteita sen takia että niiltä puuttui hinta, enkä jaksanut alkaa sitä selvittämään.

6 tykkäystä

Levi ja Leppävirta saavat Tokmanni myymälät:

32 tykkäystä

Tässä vielä linkki suomeksi, jos jollain taittuu suomi vielä paremmin.

Mielenkiintoista on myös se, että Tornioon avataan ensimmäinen mega-Tokmanni TEXin tilalle. Täytyy sanoa, että olen hieman pessimistinen näihin hehtaari-Tokmanneihin. Kaipaako joku oikeasti näitä? Minusta näissä keskikokokoisissa Tokmanneissa on mukava asioida nopeasti.

Aikooko Tokmanni megakoon myymälöihin uusilla yritysostoilla vai alkaako kilpailla suurmyymälöillään Kärkkäisten yms. vieressä? Tokmanni viestitti, että megamyymälöitä on tulossa noin 10 Suomen suurimpiin kaupunkeihin.

4 tykkäystä

Tornion ja Kemin ex-Texeillä on hieman erilainen tausta vrt normi Tokmanni; molemmat ovat olleet vuosikymmeniä kaupunkiensa, jos ei nyt ykköskauppoja, niin podiumilla kuitenkin kun on pitänyt hakea soppa-ainekset, jääkaira ja Iittalan kipot samalla reissulla.
Ruokapuoli on ollut vahva ja lohitiski legendaarinen :fish:
Kannattaako saavutetusta asemasta luopua kun kyltti katolla vaihtuu vain sen vuoksi että se poikkeaa tavanomaisiin Tokmanneihin, vai harjoiteltaisiinko olisiko tästä formaatista jatkojalostusta myös etelän maalikyliin?

Levin Tokmanni on vasiten istutettu Ylläksen ja Levin teiden risteykseen. Yksin tönöttää siellä mutta onpa huomio taattu ja imuroi mökkiläiset molemmista.

30 tykkäystä

Tästä tulee huono keskustelu, koska olen kaikesta samaa mieltä. Tokmannin vahvuudet ovat mielestäni kyky brändätä ostamansa liiketoiminnan nimensä alle ja toisaalla löytää neitseelistä aluetta uusille myymälöille. Toivottavasti myös jatkossa on näin. Itse olen ihmetellyt naapurikaupunkien Prismojen ja Citymarkettien hakeutumista mahdollisimman lähekkäin toisiaan. Onko se jotenkin turvallista, kun näkee kilpailijansa ikkunasta?

Välillä kuitenkin minulle tulee mieleen, kun näitä uusia kauppoja ja kauppakeskuksia rakennetaan tai suunnitellaan Suomeen, että mistä löytyy asiakkaat kaikkiin näihin? Suomen väkiluku kasvaa kuitenkin hyvin hitaasti.

Vaikuttaa siltä, että Tokmannit tulevaisuudessa räätälöidään enemmän paikkakuntien tarpeiden mukaisiksi. Ehkäpä pian havaitsemme lähi-Tokmannillamme jäätävän ison kalatiskin.

9 tykkäystä