Tokmanni - Mahdollisuuksien valintatalo?

Budbee ja Tokmanni yhteistyöhön – jatkossa kauppaketjun verkkokauppakuljetukset saa fossiilivapaina - Miltton (cision.com)

31 tykkäystä

Ruotsalainen halpakauppaketju Jula avaa ensimmäisen myymälän Suomeen. Tulevina vuosina tavoitteena on avata 25 uutta myymälää. Varmasti tulee osittain sekä Tokmannin että Puuilon tontille etsimään potentiaalisia asiakkaita.

20 tykkäystä

Sieltä tuli uutisia. Ei Keskon malliin.

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/tokmanni-group-oyj-tulosvaroitus-tokmanni-heikentaa-ohjeistustaan-vuodelle-2022/6de23238-5aaa-5e34-8b25-4cd194984b82

44 tykkäystä

Vaikuttaa siltä että tänä vuonna otetaan “torjuntavoitto” ja 2023 on sitten jo parempi vuosi. Pitkäjänteiselle sijoittajalle ei merkitystä🙂

Ja nyt on menossa vasta alkuvuosi, joten suunta voi vielä kääntyä kun kesä koittaa! Luulen että Mr. Tokmanni on aika varovainen ohjeistuksissaan🙂

18 tykkäystä

Ei ainakaan voi sanoa, etteikö olisi hinnoiteltu osakekurssiin :smiley:. Harmillista, mutta ei ei ehkä niin yllätyksellistä, tosin riippuu kai missä tuoteryhmissä heikkous ollut. Jos tulos ja liikevaihto pysyy lähellä viime vuoden tasoa niin PE olisi kai n. 15, mikä sekään ei kai niin kallis, olettaen että tulos lähtee ensi vuonna takaisin nousuun. Tosin Tokmannnilla taitaa tällä hetkellä mennä huonoiten pörsissä olevista kauppayhtiöistä, ellei Puuilo myös annan negaria.

Edit. Katsoin PE luvun yhtiösivulta ja unohdin, ettei edelllisvuosien tunnusluvut muutu enää osakekurssin muuttuessa.

8 tykkäystä

20 miljoonan haarukka tuossa liikevoittoennusteessa, hyvin taas markkinat kuitenkin aavistivat, saapa nähdä lyödäänkö osaketta huomenna lisää. Sinänsä hyvä, että @Olli_Vilppo ja @Thomas_Westerholm eivät ehtineet vielä julkistaa tulosennakkoaan perjantaille, niin saamme huomenna lukea tuoreeltaan ennusteet uusilla luvuilla, tosin taisi olla heidän ennakkonsa loppusilausta vaille, kun tiistai-iltaa jo eletään :slight_smile:

Sinällään olen tyytyväinen, etten vielä ihan kaikkia panoksia ehtinyt laittaa pöydälle, niin voi huomenna lisätä ylipainoa entisestään :slight_smile:

10 tykkäystä

Ehdin just saada pre-kommentin valmiiksi, kun tuli negari. Pitää aamuksi yrittää vääntää päivitys!

Toisaalta hyvä, että saatiin eilen Keskolta ja tänään Tokmannilta vähän etukäteistietoa siitä, mitä perjantaina luvassa niin ehtii analyytikkokin viettää Vappua viikonloppuna.

53 tykkäystä

Tuohon 15 p/e tasoon saisi itse asiassa tulos laskea jo aika paljonkin viime vuodesta, koska 2021 EPS oli 1,29e eli n. 11,5 p/e nykyhinnalla.

4 tykkäystä

Puuilo kertoi vuosikertomuksessaan muutama päivä sitten alkuvuoden menneen kaupallisesti odotusten mukaisesti. Ja vielä kun huomioidaan Keskon posari niin Tokmannin selitys ostovoiman heikkenemisen näkymisestä myynnissä tuntuu oudolta.

30 tykkäystä

Ekat fiilikset uutisesta, ettei Tokmanni ole inflaation myötä laittanut kasvaneita kustannuksia hintoihin. Q1-tuloksen myötä varmasti tämän kanssa viisaampia ja varsinki johdon kommentit itsellä tarkkailussa.

27 tykkäystä

Jos tuntee Kesko konsernin yhtiöiden toimialat, niin vertaus Tokmanniin ei ole kovin relevantti, kuten myös Puuilon vertaus Keskoon.

5 tykkäystä

Kahvihuonekamaa: ei tässä verrattu yhtiöitä keskenään. Uutinen ei vaan ollut saman mallinen (yhtä positiivinen) kuin Keskolta.

2 tykkäystä

Juuri näin, kommentoinkin toimialaa/segmenttiä missä yritys toimii.

Miny laajenee viiteen uuteen myymälään - myös tuohon Kivikukkaroon, jota havannoin.

Yllätyin, että negari tuli jo nyt.

3 tykkäystä

Negarin kunniaksi piti käydä iltaostoksilla 70 ekellä vappujuomia. Huomenna jos lasketellaan, niin täytyy tankata vähän lisää, osakkeita meinaan. :wink:

16 tykkäystä

Tässä pikapäivitystä. https://www.inderes.fi/fi/ohjeistus-laski-muttei-dramaattisesti

Kattellaan taas perjantaina, mitä tarkempaa johto kommentoi

33 tykkäystä

Tokmanni yrittää olla vähän kaikkea, tätäköhän K2 tarkoitti kun taannoin harmitteli juurten unohtuneen. Nyt Kesko menee ohi vasemmalta ja Puuilo ja Biltemat, Rustat ja kaiken maailmaan KlingKlongit oikealta

3 tykkäystä

Tokmanni on ainakin täällä itä-suomessa ollut suosittu venäläisten ostospaikkana, nyt niitä on ollut pari vuotta vähemmän liikkeellä. Lisäksi omat kokemukset on että paljon tuotteita ilman hintalappua hyllyssä tai sitten hinta ei täsmää kassalla, ei tule siten käytyä.

1 tykkäys

Tässä kaikille avointa aamaritekstiä. En nyt enää tehnyt erillistä pre-kommenttia ja siksi taulukko, mitä odotetaan Q1:ltä on päivityksessä mukana. Siinä ei ole konsensusta, koska se ehti vanhentua ohjeistuksen laskun myötä.

23 tykkäystä

Muutamia pohdintoja negarista. Keskon posari ja Puuilon vahva alkuvuosi antoi pienen mahdollisuuden yllätykseen Tokmanniltakin. Toisaalta Keskolla rakentaminen ja talotekniikka isoimpana veturina posarille ja tämän segmentin kysyntä on osaltaan voinut hyödyttää myös Puuiloa, mutta ei niinkään Tokmannia.

Q1 ollut perinteisesti huonoin kvartaali muutenkin ja tähän päälle sota ja inflaatio, niin ei tämä yllätyksenä oikein päässyt tulemaan. Hinnankorotuksia olisi toki voinut ajaa hieman aggressiivisemminkin. Toisaalta jos tällä hetkellä rakennetaan ja rempataan koteja, niin kuin Keskon meno antaa ymmärtää, niin kesäkaupassa luulisi olevan potentiaalia. Itsellänikin on vielä grillit ja kesäkalusteet hankkimatta, vaikka muutto oli jo viime vuoden heinäkuussa.

13 tykkäystä