Top osakkeet salkkuun korona alennusmyynti

Löytäiskö joku Lerøy ja Austevollin paatti luettelon? En ite oo löytäny. Vois katella miten noi fishing vesselit on lähteny liikkumaan, joko käyvät kalalla. Noi firmat eniten kiinnostelis. Jos joku on jo ennestään seurannu, miten kalastusalukset on liikkunu, sekin käy. :+1: :wink:

1 tykkäys

Pitää näitä omia omistuksiakin välistä käydä läpi. Harkinnassa siis toimet, sell, hold, more. Kävin läpi kaikki Safe Bulkersin rahtialukset, port callsit eli miten on ollu ajuja. Ihan hirveä homma oli, mut pakko vaan sillotällön käydä läpi.

Todella hyvin liikkuvat. Muutamilla oli gepsi nurin, mut sieltä vissiin kuitenkin tullaan. Tavaranpurussa menee kyl prkl kauan jopa yli kuukausi. Kalusto hyvin liikkeessä vaikkakin verkkaseen. Pitkää matkaa kuskaavat. Lopputulema ujo more tai sit vahva hold. :+1: :cowboy_hat_face:

Laitetaanpas vielä uunituoreartikkeli…mm. Safe Bulkers on juurikin näitä kyproslaisia :wink:

Nyt alkaa olemaan Inderes-efekti nollattu ja mörnitään samoissa lukemissa kuin viestin aikoihin :smiley:

2 tykkäystä

Mulla on siitä asti ollut pilkki 11 sek. Pitääköhän venyttää hiukan ja poimia noita 11.4 sek lappuja nyt.

2 tykkäystä

Avataas vähän REIT osastoa, ei ole hirveästi puhetta tästä. Jotka ovat olleet kelkassa pidempään, voisi avata myös omalla asiantuntemuksella ja kokemuksia mitä on kertynyt vuosien varrella.

Vähän ehtinyt katselemaan eri sektorien papereita. Mielenkiintoa herätti tuo Simon Property Group (SPG) mitä täällä onkin jo osteltu, kurssi 52usd ja osinko 2.10x4 näillä näkyvin (vielä). Mitä luin niin kassassa ihan mukavasti vielä rahaa, taseessa 24mrd velkaa ja lainanottokyky mahdollistaa vielä 9mrd velkaan. Kaikki kauppakeskukset ovat olleet kiinni, osingon leikkauksia pitäisi tulla. Lomauttanut 30% henkilöstöstä, eikä maksa palkkaa omistajalle/toimarille. Kuulemma aika hyvin keksinyt ideoita miten selvitä tukalista tilanteista. Joten vähän kysymysmerkki on tulevaisuus, isoimpia toimijoita tällä alalla ja epäilen että ostoskeskukset häviää 10 vuodessa mihinkään, ehkä laskusuhdannetta voi tulla mutta eikö jenkkilässä ole eri meininki kuin suomessa.

Healthcare ja datacenter sektorilta on isoimmat tulokset tehty jos oikein vilkaisin analyysejä mutta toisaalta ne on sen verran hintavia jos etsii sellaisia missä on tuotto-odotukset korkealla.

Jos on kiinnostusta availla papereita mitkä ovat ottaneet osumaa mutta varaa myös nousta ja osinkoja nämä makselee mukavasti kunhan pääsee jaloilleen.

1 tykkäys

EPR Propertiesia (EPR) olen ostellut alennusmyynneistä nyt pari erää. REIT jonka portfolioon kuuluu elokuvateattereita, hiihtokeskuksia, vesipuistoja yms viihdekeskuksia eli juuri niitä paikkoja jotka tällä hetkellä seisoo pääosin tyhjillään ties kuinka kauan.

Portfolio: Portfolio Overview - EPR Properties

Riskeinä on vuokralaisten ajautuminen vaikeuksiin, yksi suurimpia vuokralaisia (noin 18% EPR:n liikevaihdosta) on mm. elokuvateattereita pyörittävä AMC joka oli talousvaikeuksissa jo ennen koronaa. Nyt AMC keikkuu konkurssin partaalla.

EPR:llä itsessään on kassa kuitenkin (toistaiseksi) kunnossa vaikka yhtiö kertoi että se on saanut kerättyä vain 15% huhtikuun vuokrista. EPR maksaa kuukausittaista osinkoa 0.3825$/osake mikä nykykurssilla antaa noin 20% osinkotuoton vuodessa. Huhtikuun osinko maksetaan normaalisti toukokuussa.

Mikäli tilanne pitkittyy niin todennäköisesti jossain kohtaa osingonmaksu keskeytetään. Alla linkki Seeking Alphan juttuun missä on kaavio (yhtiön itse julkaisema) johon on laskettu eri skenaarioita kuinka kauan yhtiö pystyisi toimimaan eri vuokranmaksuasteilla joko osinkoa maksaen tai ilman osinkoa.

Seeking Alphasta löytyy paljon keskustelua puolesta ja vastaan niin kuin aina. Jos uskoo että korona tulee pysyvästi muuttamaan ihmisten käyttäytymistä ja kukaan ei enää parin vuoden päästä käy elokuvateattereissa tai vesipuistoissa niin sitten kannattaa kiertää EPR kaukaa. Mikäli taas uskoo että koronan jälkeen palataan edes jossain määrin takaisin normaaliin niin tässä olisi laadukas REIT alennuksella.

4 tykkäystä

kuva

Kova nousu nyt kaikilla öljyyn sekaantuneilla jenkeissä ja aikamoisia pikavoittoja pystyisi tekemään.

2 tykkäystä

Ainakin Whiting Petrolium mennyt konkkaan 1.4, eli ei ehkä ihan hyvä sijoituskohde :smiley:

4 tykkäystä

A2A Milanon pörssistä on seurannassa.
Ennen koronaa 1.9€, nyt 1.22 € ja alimmillaan 0.96 €.
“A2A SpA is an Italy-based company engaged in the electric utility sector. The Company operates through five segments. The Energy segment covers electricity generation through hydroelectric and thermoelectric plants, energy management and sale of electricity and gas. The Heat and Services segment facilitates the management of heating plants, as well as distribution of heat in the cities of Milan, Brescia, Bergamo and other municipalities, production and sale of electricity, and maintenance activities at the cogeneration plants. The Environment segment includes waste disposal, street cleaning and waster recovery, among others. The Networks segment encompasses transmission, distribution of electricity, transportation, distribution of natural gas, and water distribution, among others. The Corporate and other services segment include traffic regulation systems and video surveillance systems, among others. It operates through ACSM-AGAM and Consul System, among others.”

P/E 2020 12,8
Velka/EBITDA 2,61
ROE 9,37%
P/B 1,16
Osinkotuotto 6,3%

Suurimmat omistajat: 1) Brescian kaupunki 25% 2) Milanon kaupunki 25% 3) Norjan eläkerahasto 1,69%.

Olen seurannut vakuutusalan toimijoita ja tämän viikkoinen topdanmarkin raportti antoi itselleni toivoa 2021 osalta paluusta parempiin aikoihin. Sampoa löytyy jo salkusta, ja pidän sitä itselleni riittävänä hajautuksena pohjoismaisiin vakuutusyhtiöihin vaikka toki paino onkin IF:n ja Mandatum puolesta vahvasti Suomessa.

Saksan Allianz joka kävi isolla rahalla hankkimassa omia osakkeita Allianz SE (ALV.DE) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance ja toinen reilusti alkuvuodesta pudonnut on Ranskan AXA AXA SA (CS.PA) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance

Molempia olen hankkinut aloitusposition ja seurailen kehittymistä lisäostoille. Tavoitteena on kahmia piiitkään salkkuun osinkokoneita. Vakuutusala ei ole vielä lähtenyt nousemaan muiden mukana, tulihan tuossa aikaisemmin yleinen linjaus, jossa yhtiöitä kehotettiin pidättäytymään osingon maksusta tälle vuodelle.

Jenkeistä olen myös katsellut edellisessä finanssikriisissä paljon uutisoitua AIG:tä American International Group, Inc. (AIG) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance

Minkälaisia ajatuksia foorumilta löytyy tästä alasta ja sen kehityksestä?

3 tykkäystä

IFin toiminta on suurinta Norjassa, sitten Ruotsissa ja kolmanneksi Suomessa. Sammolla on IFin ja Topdanmarkin kautta suhteellisen vahva hajautus maittain Pohjois-Euroopan osalta.

Korkeammista koroista lienee turha haaveilla hetkeen ja sitä kautta sijoitustuottojen varaan ei voi laskea liiaksi, onneksi IF on näyttänyt kykenevänsä erinomaiseen vakuutustekniseen tulokseen joten olen sitä kautta suhteellisen vakailla mielin liikenteessä. Jos ne korotkin sieltä joskus nousisivat ja samantasoinen vakuutustekninen suoritus pysyisi yllä niin mukavahan kyydissä on istua🙂

Jos nyt jotain huolenaihetta löytäisin niin IFin sijoitukset ovat verrokkejaan hieman riskisemmät, suhteellisen pieni painotus valtiolainoissa.

3 tykkäystä

Nyt on mysteeri ostoslistassa. (Nasdaq: ADES) Advanced Emissions Solutions, Inc.

Kyseessä on yhdysvaltalainen pieni “greentech” holdingyhtiö, joka tarjoaa päästöratkaisuja hiilivoimaloiden, teollisuuskattiloiden ja sementtiteollisuuden asiakkaille. Yhtiö toimittaa ympäristö- ja päästöjenrajoituslaitteita sekö erikoiskemikaaleja hiiltä polttavalle sähköntuotantoteollisuudelle. Yhtiö on jaettu kahteen liiketoimintaryhmään: 1. Puhdistettu hiili ja 2. päästöjen hallinta. Puhdistettu hiili liiketoiminta saa tulonsa rojaltimaksuista. Päästöjen hallinta liiketoiminta sisältää erilaisia järjestelmiä hiilipäästöjen vähentämiseen. Lisäksi firma tarjoaa konsultointipalveluja ja kemikaaleja.

Kurssi tullut alas helmikun $12 ja teki pohjat maaliskuusa $4.5 ja nyt kurssi $7 eli melkein tuplannut pohjista. Entien mietityttää se, että jääkö tämä pieni yhtiö pieneksi, koska erikoistunut aika niche markkinalle: kivihiili. Yrityksen kokoluokkaan kohdistuvia ongelmia on kaksi: 1. on se että yhtiötä seuraa käsitykseni mukaan vain muutama analyytikko maailmassa. Eli luotettavia ennustuksia vaikea löytää. Esim price target heittää aika paljon. Toisena ongelmana ja riskitekijänä näen sen, että nyt lähes kaikilla rahastoilla on nykyään “arvot”, joiden mukaan he eivät voi sijoittaa varallisuutta esim, hiiliteollisuuteen tai muuhun arvojen vastaiseen toimintaan. Tämä tyhjästä kumpuava arvopohja rajaa sitten esimerkiksi ADES:n kaltaiset yhtiöt pois isojen rahastojen ostoslistalta. Kolmas riskitekijä on USA:n tulevat presidenttivaalit. Jos punavihreä demari valitaan pressaksi, niin se tarkoittaisi käytännössä hiiliteollisuuden loppua USA:sta ja myös ADES:n bisneksen loppua tällaisena kuin se tällä hetkellä on.

Eikä Seekingalphastakaan tule vihreää valoa. ADES haku antaa sellaisia otikoita kuten:
“Advanced Emissions Solutions: A Growth Stock In A Dying Industry”
“Advanced Emissions Solutions Is A (Speculative) Buy”

P/E 3
PEG 0.10
Osinko 15% (kvartaaliosinko)
Payout 33%
ROE 30%
P/B 1.20
Työtenkijöitä: 133
Capitalization; M$131 (pieni firma verrattuna esim. suomalaiseen verrokkiin L&T jonka capitalization on M$500)

https://www.adaes.com/Home/default.aspx

3 tykkäystä

Resurs holdingia löytyy itseltäkin salkusta.

Tälläinen uutinen tänään

" Handelsbanken Fonder flaggar för över 5 procent i Resurs

Handelsbanken Fonder har ökat något i nischbanken Resurs Holding och äger nu strax över 10 miljoner aktier. Det motsvarar precis över 5 procent av kapital och röster, enligt ett flaggningsmeddelande. "

Tänään tuli myös osari, ihan ok sellainen tilanteeseen nähden. Markkinoiden pahimmat pelot ainakin näyttää hälvenneen kurssin kiittäessä +8% lukemissa.

https://www.resursholding.se/en/resurs-holding-interim-report-january-march-2020/

edit: tämä sijoittaminen alkaa tuntua liian helpolta koronasalkun näyttäessä +7 % lukemia päivittäin… seuraavaa romahdusta odotellessa?

2 tykkäystä

Pieni Meredith Corp kasani myyty pois, kun alkaa jo hirvittämään tämä +20% alkuviikon nousu :slight_smile: Resurs Holding kävi tänään hetken reippaalla miinuksella, mutta siihen en ehtinyt mukaan :frowning: Olisi tullut mukava melkein +20% nousu siitä nykykurssilla.

Toisaalta jos tämä mainittu Meredith Corp romahti helmikuun 35 taalan tasolta alle kymppiin, niin eipä kai tuollainen 20-30% nousu lyhyessä ajassa sinänsä ole mitenkään yllättävä. Ainoa ihmetyksen aihe on se miksi liike ylöspäin alkoi nyt eikä maaliskuun lopussa kuten indekseillä keskimäärin?

Meredith teki tuossa jo yhden keikauksen 17 taalaan ja takas lähes 10, eli pistin varmuudeksi lihoiksi, kun sen verran hurjaa eilinen ja tämä päivä olleet. Ostelen ehkä takaisin, jos mennään alas jälleen.

Oliskohan täällä nyt taas rahastos ostamassa kuun lopun kunniaksi isolla voluumilla. Nyt noussut ihan älyttömästi sellaiset osakkeet ma/ti aikana, jotka eivät ole lähteneet nousuun vielä kunnolla.

Tässä varmasti syy Meredithin nousuun https://finance.yahoo.com/news/enphase-energy-paylocity-set-join-221700960.html

1 tykkäys

Onko kukaan selvillä mikä tilanne luckin coffeella on. Kaupan käynti ollut keskeytettynä aika kauan jo.

Sulla on ollut silmää ostaa osakkeita, joihin pelot on iskeneet kovimmin ja jotka toipuu nyt isolla vivulla. Tuo on oma taiteenlajinsa. Tylsiä ja helpompia suomi osakkeita valitsemalla (sampo, fortum …) meno on vähän vaisumpaa, valitettavasti. No pari ässäarpaakin on, mutta pääosin pienellä painolla.

3 tykkäystä