Trading 212, kuluton välittäjä, kokemuksia?

Hei!

Onko kokemuksia kyseisen palvelun käytöstä. Kyseessä on Britteihin rekisteröity kuluton osakevälittäjä. Mallia on otettu jenkkilästä (robinhood, Swab jne).

Eli saa ostaa osakkeita ilman kuluja. Valikoimaa on lähinnä large capit. Jenkeistä n 1500 osaketta, euroopasta vähemmän. Lähinnä isot osinkoyhtiöt amsterdamin, lontoon, saksan pörsseistä. Lisäksi löytyy jnk verran ETF:iä.

Degiro on mielestäni parempi edelleen ETF:iin. Mutta jos haluaa rakentaa osinkosalkkua amerikkalaisista laatuyhtiöistä, niin onhan tuo tällä hetkeltä kulutasossa ylivoimainen. Valuutanvaihtokin on ilmaista. Katsoin xe.comista valuuttakurssia samaan aikaan, kun tein toimeksiantoja, niin täysin kulutta meni, spread valuutassa, joku 0, 002 - 0,004.

Limitti toimeksiantoja voi tehdä. Käyttöliittymä on hyvin apple henkinen. Kaikkea dataa ei osakkeista saa portaalista, vaan taustatiedot täytynee katsoa yahoo finance etc.

Kännykkäsovellus on aivan ylivertainen verrattuna nordnettiin tai degiroon. Erittäin helppo käyttää.

Tiliä voi täyttää joko credit / debit kortilla tai tilisiirrolla. Huom kaikki täyttövaihtoehdot on maksuttomia. Debit kortilla täyttö on reaaliaikaista.

Rahan siirto takaisin omalle tilille vie 1 pankkipäivän.

Tilin aktivointi: Oli haastavaa. Koitin toimittaa e-laskun sähköstä ja netistä, nämä eivät kelvanneet erinäisistä syistä. 1kk tiliote pankista kelpasi. Eli jos haluat kokeilla välittäjää, kannattaa käyttää verkkopankista tulostettavaa 1kk tiliotetta. Henkilöllisyyden todistus onnistui ongelmitta kuvalla passista.

Asiakaspalvelu: Suomalaiseen palveluun tottuneelle tämä on hämmentävän hyvää. 24/7, verkko chat. Johon ei ole lainkaan jonoa. Apua saa ja esim tuo osoitteen todistaminen onnistui chatin kautta noin 10 minuutin kuluessa.

Mitä puuttuu: Small cappeihin ei sijoiteta tämän palvelun avulla, jenkkiosakkeista puolet puuttuu.
Arvopapereita ei voi siirtää henkilöltä toiselle vielä.
Pörssejä on niukasti vielä saatavilla (DAX, Amsterdam, lontoo, NYSE, nasdaq).

Yhteenveto:
Palvelu on erittäin hyvä. Kulut on itselleni keskeisin tekijä välittäjää valitessa, kulutonta on vaikea voittaa. Brittien viranomaiset ovat hyväksyneet kyseisen välittäjän käyttöön. Välittäjä on pieni, enkä luonnollisestikkaan ota sen tulevaisuudesta mitään takuita.

Kuluttomat välittäjät ovat jenkeissä nykyään normi. Sama on tulossa nyt Eurooppaan. Trading 212 on ensimmäisten joukossa, muitakin on aloittamassa samaan aikaan.

Jos tuota joku haluaa kokeilla, niin suosittelen käyttämään jonkun kaverin linkkiä. Silloin kaverille ja itselleen annetaan palkinnoksi osake. Jos kavereilta ei kyseistä välittäjää vielä löydy, löytyy netistä noita linkkejä pilvin pimein. Alla omani, jos haluaa tukea arvion kirjoittajaa:
www.trading212.com/invite/FMA4bhyb

  • Tämä arvottomien yhtiöiden osakkeiden jakaminen on jenkeistä tuotu markkinointi jippo. Firmat saavat tällä ilmaista mainosta, jonka vuoksi ovat valmiita näitä osakkeita jakamaan. Turha odottaa mitään coca cola companyn osaketta…

Aion päivittää juttua sitä mukaan, kun käyttökokemukset palvelusta karttuvat.

1 tykkäys

Ilmaisia lounaita ei ole olemassa.

Muistakaa kaikki lukea ehdot ja perehtyä asioihin ennen kuin tekee päätöksiä, jos joku vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta se ei ole totta.

3 tykkäystä

jep, näinhän se on. Kyseisen, ja muiden kuluttomien välittäjien ansaintamalli perustuu yleensä luottojen myöntämiseen. Niin myös tässä tapauksessa. Eli yhtiö tarjoaa nordnetin tyyppistä sijoituslainaa. Tämä on maksullista. Vastaava malli on siis ollut jenkeissä käytössä (Interactive Brokers, Charles Schwab, TD Ameritrade, E-Trade, and Fidelity). Robinhood aloitti n 5v sitten.

Eurooppaankin on tulossa liuta kuluttomia: revolut (minimaalinen vuosittainen hallinnointi), trading 212. Degirossa 2,5e/kk

Uskon itse, että jenkkiosakkeiden treidaamisesta ei tarvitse 1v päästä enää maksaa. Sen verran palveluja tulossa.

Millaisella korolla Trading 212 tarjoaa lainaa?

Tässä englanniksi nopea yhteenveto, mutta lainasta en näin nopeasti löytänyt mitään mustaa valkoisella.

1 tykkäys

Kannattaa myös tsekata millaiset spreadit osakkeiden hinnoissa. Välittäjä voi tehdä tuottonsa myös sitä kautta.

1 tykkäys

Robinhood ainakin tienaa toimeksiantojen eteenpäin myynnillä jonkin marginaalin. Ihan ei minun ymmärry tai kiinnostus riittänyt selvittää miten se toimii. Spreadeja ei kyllä siinä yhteydessä mainittu, eli ei ilmeisesti vaikuta suoraan hintaan. Sellainen kuitenkin tuli vastaan, että tuo ansaintamalli ollaan kieltämässä.

…ja samaan aikaan Nordnet pyytää 15e/kauppa jenkkeihin edelleen. Ei haluaisi lähteä säätämään useamman välittäjän kanssa mutta nykykuluilla homma ei myöskään oikein toimi.

Mielummin olen edelleen maksava asiakas enkä edelleenmyytävä tuote eli per kauppa voin kyllä jotain maksaa (tai jonkinlaisen kuukausikulun jos sillä saa hyvin halvat tai ilmaiset kaupat) mutta nykyhinta on suoraan sanoen komediaa.

2 tykkäystä

Nordnetin arvopohja: Ruotsalaisille USA kaupat alkaen 1 euro ja suomalaiset maksaa samoista kaupoista aina vähintään 15 euroa. Nordnet kynii suomalaisilta piensijoittajilta USA kaupoista 15 euroa niin kauan kuin hölmöjä riittää. Mutta onneksi osakevälittäjän voi aina vaihtaa edullisempaan, vaikkapa sellasieen jolla on arvopohja kunnossa ja jossa jokainen asiakas maksaa kaupoiusta saman hinnan, kansalaisuudesta riippumatta.

Degiro on mun ykkösvalita mutta katselen myös mitä Trading 212 voi tarjota.

Mulla on mennyt Nordnetin kautta pelkästään välityspalkkioihin yli 600 euroa vuodessa, sekin rahaa säästyy nyt välityspalkkioissa.

Vaihtamalla paranee !

6 tykkäystä

80% osakkeistani on Nordnetissa. Vanhoja positioita en luonnollisestikaan ole vaihtamassa. Itsellä kanssa degiro ykkösvalinta tällä hetkellä uusiin positioihin, pienen testiposition aloitin kyseisessä trading 212 palvelussa.

Osakesijoittaminen muuttuu kuitenkin aivan erilaiseksi, jos kulurakenne on 0e tai lähellä sitä. Sitä voi sijoittaa helpommin pienissä erissä, aiemmin tyylini on ollut lyödä koko summa kerralla kehään.

Osakkeita voi ottaa seurantaan, sijoittamalla niihin 1 osakkeen verran, tai joissain tapauksissa jopa vähemmän (FANG osakkeita saa ostettua fraktiona: Amazon, Alphabet jne). Osakkeihin voi myös kuukausisäästää, jenkeissä on palveluja, joissa kulutta sijoitat 200 euroa kuussa haluamiisi osakkeisiin, esim 60 osakkeeseen. Brokeri ostaa sitten noita osakkeita fraktioina. Tämä on aika paljon kätevämpää, kuin mitä esim Nordnet tai Degiro tällä hetkellä tarjoaa.

Haluan korostaa, että trading 212 ei ole mikään poikkeus muiden joukossa. Tämä on trendi, joka on lähtenyt jenkeistä. Robin Hood laajenee britteihin, revolut tarjoaa lähes kulutonta palvelua, samoin degiro aloittaa kiinteään kk maksuun perustuvan kaupankäynnin. Lyön vetoa sen puolesta, että muutaman vuoden sisään ainakin degiro on kuluton.

Enemmän haluaisin noita älykkäitä portfolio palveluja myös eurooppaan. Ne loistavat tällä hetkellä poissaolollaan.

4 tykkäystä

No, tällä hetkellä Nordnet tekee 15e * 0 = 0 euroa minun jenkkikaupoillani. Pari lappua on holdissa, mutta siellä olkoon toistaiseksi.

1 tykkäys

Nyt on tullut 2kk kyseistä palvelua käytettyä. En ole huomannut mitään isompia heikkouksia. Mikäli hamuamasi lappu on volatiilimpaa sorttia, ovat spreadit helpoist 0,05 luokkaa verrattaessa ostohetkellä esim yahoo financeen. Jos taas lappu on vakaampaa sorttia, noin puolet tuosta. Muita kuluja ei ole. Valuutan vaihdosta on velotettu 0,001%, eli ei mitään. Tämä siis kun olen verrannut peräkkäisten osto ja myyntitoimeksiantojen hintaeroja.

Eli palvelu on oikeasti kuluton. Asiakaspalvelu on häiritsevän hyvää. 24/7 käytettävissä oleva chatti, jossa oikea ihminen vastaa.

Luottokortilla osakkeiden maksu hiukan hirvittää, siinä lähtee homma helposti lapasesta, kun ilmasta vipua on tarjolla kuukaudeksi luottokunnan toimesta. Se on kuitenkin hyvä muistaa, että treidaamalla harva tekee rahaa, useampi menettää sitä. Sitä suosittelen välttämään.

Olen myös nostanut rahaa ja maksavat käytännössä aina 1 pankkivuorokauden sisään, testi mielessä olen tässä 2 viikkoa tehnyt nostoja lähes päivittäin. Nostot tulevat samalle välineelle, jolla raha on nostettu. Eli jos olet käyttänyt korttia, palautuu luotto samalle kortille. Jos puolestaan olet maksanut tilinsiirtona, tulee rahat tilille. Jos olet käyttänyt useampaa korttia, saat valita, kummalle kortille raha palautuu.

Vertaismarkkinoinnista: Vaimolle piti tietty perustaa tili, jotta pääsi tätä testaamaan. Sieltä tuli Fordin lappu kaupan päälle molemmille, arvo on sen 9 usd suunnilleen. Että ei noilla rikastu, mutta ei pidä valittaa kun ilmaiseksi saa. Eli kun olet perustanut itsellesi tilin, niin puskaradio pyörimään vaan ja kavereiden kirjautumisista rikastumaan. Oma linkkini niille, joiden tutuilta palvelua ei vielä löydy: www.trading212.com/invite/FMA4bhyb

1 tykkäys

Kiitos vinkistä! Tuli avattua tili tänne, koska Nordnetin kulut esim. jenkkiosakkeisiin ovat todella kovat.

Osaatko sanoa, onko tuonne mahdollista tallettaa luottokortilla, mutta nostaa silti rahat pankkitilille? Nopealla silmäilyllä FAQ:sta en löytänyt vastausta tähän.

1 tykkäys

Toi on CDF treidausta joka on Englannin versio optio treidaukselle.

Se ei suinkaan ole ilmaista vaan voitto kerätään Spedistä.

ja firma tienaa kun SINÄ häviät.

Yhdelle Eng cdf tunnetulle firmalle meinasin lähettää rahaa
ja Pankissa hälyytti punaista. soittivat että FRAUD

ja peruin maksun.

Eli ei osakkeita vaan sama kuin nornet makets preadi kauppaa.

Valttäisin.

1 tykkäys

Kiitos kokemuksista. Latasin appsin kokeilukäyttöön tuon sun linkin kautta. Harkitsen vielä teenkö kauppaa oikealla rahalla. Toivottavasti näiden uusien alustojen kautta tulee kilpailua alalle ja palvelumaksut alenevat kautta linjan.

1 tykkäys

Lynx Interactive Brokers. Toimii luotettavasti. Saat jopa suomeksi neuvontaa normityöaikoina.

Onko kokemuksia, miten näiden toimijoiden sivut tai ennen kaikkea mobiiliappi on toiminut suurten liikkeiden aikana? Tarkoittaen juuri hetki sitten kun pörssit aukesivat tai Suomessa Nokian viime vuotisen romahduksen aikana? Nordnetillä on sääntö eikä poikkeus että sivut ja appi kaatuu (vaikka tässä tapauksessa koko aamu on nähty hillitöntä negaa futuureissa ja olis pitänyt NN varautua että volyymit tulevat olemaan aivan eri luokkaa kuin normipäivänä).

Ainakin Robinhood oli ilmeisesti kyykännyt noiden maaliskuun crashien aikana. Youtubessa törmännyt Andrei Jikh in videoihin, joissa muistaakseni selitti Robinhoodin ansaintalogiikan olevan samantapainen kuin vakuutusyhtiöillä. Eli ne siis sijoittavat/lainaavat “floatin” eli talletetun rahan eteenpäin ja saavat tuottoa, jolla sitten katetaan kaupankäyntikustannukset ja tehdään voittoa.

Mitenkäs tuolla verotus löytyykö valmiit lomakkeet vai pitääkö kaupat erikseen kirjotella ja laskea voitot ja tappiot yms.?

Lynx interactive brokers:

  1. jos tarkoituksena olisi ostella piiiitkäään salkkuun jenkkilän osinkopapereita, millaiset kokonaiskulut täällä tulisi

  2. suomen verottajan informoiminen, pitääkö itse pitää kirjaa ihan kaikesta?

1 tykkäys

IB:llä alle sadan tonnin salkku maksaa 10 USD/kk, mutta jokainen maksettu välityspalkkio vähennetään tästä, eli jos teet alle 10 USD toimeksiantokuluja, maksat vain erotuksen. Tiered -hinnoittelulla välityspalkkio on 0.0035 USD per osake (min) 0,35 USD ja jokin palkkiokattokin oli. Joitakin tuhannesosia myös vaikuttaa se, että ostaako suoraan laidasta vai pilkkiikö. Fixed-malli on yksinkertaisempi, mutta ainakin mun kaupankäynnillä kalliimpi (joskin ihan sama kun palkkiot yleensä jäävät alle kympin). Verottaja sitten antaa vähentää yli 50€ menevät säilytyskulut.

Veroraportointi on hankalampi, pidän itse Google Sheetiä, johon kirjaan kaupat ja voitot/tappiot. IB laskee ”väärin” voitot (ei huomioi valuuttakurssin vaikutusta suomalaisella tavalla). Osingoista saa raportin ja siitä voi kopioida tiedot verottajalle. Ei kovin iso vaiva.

3 tykkäystä