Transferwise aka Wise listautumassa Lontooseen

Ehkä monelle suomalaisellekin tuttu TransferWise, joka vaihtoi alkuvuodesta nimensä Wiseksi, on listautumassa lähipäivinä Lontoon pörssiin.

Firma on kahden virolaisen vuonna 2011 perustama, alunperin pelkästään halpaan rahansiirtoon keskittyvä Fintech, ennen kuin fintech oli cool (tai edes terminä käytössä). Se on kasvanut vauhdilla, ja tarjoaa nykyään myös monia muita palveluita kuten kansainvälistä pankkitiliä, luottokorttia, yrityksille kansainvälisiä tilejä ja laskutuksia yms.

Olen ollut heidän asiakas jo pitkään. Sain tänään viestin jossa he tarjoavat vanhoille asiakkaille bonus-ohjelmaa, jossa annetaan 5% verran bonus-osakeita, mikäli holdaa listautumisen yhteydessä ostettuja osakkeita 12kk. Tuli mieleen Sonera, joka teki vuonna -98 täsmälleen samoin.

Onko täällä muita jotka miettivät mukaan lähtemistä?
Nyt kun asun Suomessa, pystyykö Nordnetista ostamaan näitä Lontoon pörssin listautujia heti alkupäivinä? Wisen ohjeistuksen perusteella ne pitää ostaa viikon sisään jos haluaa hyödyntää bonusta.

4 tykkäystä

Nordnetissä ei pysty ostamaan lainkaan pelkästään Lontoon pörssissä olevia osakkeita. Täällä Nordea, Mandatum ja OP tarjoavat kaupankäyntiä Lontoossa. Ehkä myöski Danske, josta en ole varma.

1 tykkäys

7.7.2021 listautui suoraan Lontoon pörssiin ohi ipon. :shushing_face: Nordnetista ei tosiaan pysty ostamaan kun ei kuulu tiettyyn indeksiin. (Muutoin Lontoo pelkän puhelintoimeksiannon kautta.) :uk:

2020 rahoituskierroksella valuaatio 5 Miljardia dollaria. Kaupankäynnin alussa 11 Miljardia dollaria.

Osakkeissa 2 eri luokkaa. Toisella enemmän ääniä.

Oma kokemus firmasta on erittäin positiivinen. Rahanvaihtoja tehty EUR, AUD, USD, SEK. Homma toimii kiitettävällä tasolla. Asiakaspalvelu priimaa ja pankkeihin verrattuna huomattavan pienet kulut. Kansainvälinen maksuton pankkikortti. Myös yrityksille Näkemys on, että eivät olisi halunneet listautua vielä, mutta kryptot pakottivat viemään homman nextille levelille. Tää kannattaa laittaa seurantaan.

Kun tarpeeks moni soittelee NN niin saadaan varmaan sieltäkin kautta. Muutoin onnistuu mm. Interactive Brokersin tai Degiron kautta.

“We’re building the best way to move and manage money around the world.”

" Wise is now a public company.

Wise became a public company through a direct listing in London on 7 July 2021. In contrast to a traditional IPO, a direct listing was the fairer, cheaper and more transparent way for us to broaden our ownership.

Our stock ticker is WISE . You will sometimes see this written as LSE:WISE or LON:WISE

We are listed on the London Stock Exchange

Our ISIN is GB00BL9YR756"

1 tykkäys

Törmäsin palveluun muutama vuosi sitten ulkomaan komennuksella ja tuli käytettyä tätä aika paljonkin. Alkuun olin vähän skeptinen siirtää rahaa puhelimen apilla, jossa ei ole mukana mikään perinteinen “iso pankki”. Aika nopeasti epäluulot hälvenivät ja täytyy sanoa, että ihan uskomattoman hyvä palvelu on ollut.

Sinällään kiinnostaisi lähtä tähän mukaan, koska firman tuote vaikuttaa olevan erinomainen (en ole kyllä kokeillut muita) ja minulla on jonkin verran uskoa Etelä-Helsingin start uppeihin. Minullekin tuli pitkäaikaisena asiakkaana tuo bonus-ohjelma, että jos pitää osakkeita vähintään 12kk, niin saa vähän lisää niitä. En ole tosin vielä ehtinyt pureutua lainkaan firman lukuihin ja se pitää vielä tehdä tässä tämän viikon aikana ennen kuin voi sijoituspäätöstä tehdä. Alkuun pelottaa hieman, että valuaatio voi olla aika kireä.

1 tykkäys

7.7. tuli minullekin viesti että pääsin OwnWise -ohjelmaan, ja pitää odotella uutta viestiä koska oma 7 päivän “ostoaikaikkuna” alkaa, mikäli haluan nuo 5% extraosakkeita.
Sääteleekö ne noita aikaikkunoita sen mukaan ettei tulisi isoja osto- ja myyntipiikkejä alussa? Vähän ihmetyttää tuo meininki.
Joka tapauksessa avasin tänään IB tilin ja katsotaan jos tuolta kävisi muutaman osakkeen poimimassa. Firma on erittäin houkutteleva ja usko sen tulevaisuuteen on kova. Arvostus myös sen mukainen…

Wise tulee olemaan rahansiirtojen Amazon. Asiakkaina on käytännössä koko maailma ja 8 miljardia ihmistä. Markkinointi on helppoa kun sana kiertää. Jos katsot mitä tahansa matkailuryhmää, siellä suositellaan Wisea.
Ainut merkittävä kilpailija on Revolut. Revolutin toinen perustaja on venäläinen, joka on varmasti PR-tappio yritykselle. Western Unionin liikevaihto on ollut laskussa viimeiset 5 vuotta.
Mielestäni on vaikea nähdä huonointa mahdollista skenaariota. Paras mahdollinen skenaario olisi esim. valtava yritysosto jossa Wise myydään isolla preemiolla tulevaisuuden näkymiin perustuen.
Kurssi tuli alas IPO:sta. Valuaatio on kova (60 P/E), mutta eiköhän se siitä!
Kohta saadaan lisää tietoa:


Yhtenä huomiona on kanssa se että matkailu avautui syksyllä 2022. Siitä lähtien on taas ollut kasvava tarve valuutansiirrolle.
Perusmatkailijahan hakee käteisensä vaihtokojusta. Wise palvelee erityisesti digital nomadeja, ketkä pyörittävät online-yrityksiä.

1 tykkäys

Wiselta pöytään hurjat luvut:


Kumma ettei kurssi ole reagoinut pahemmin. Jos etsii kasvuyhtiötä niin tässä on sellainen!
IPO:sta tultiin ryminällä alas. Pistää miettimään että oliko yhtiö silloin yliarvostettu. Heinäkuussa 2021 listautuessa koronnousut eivät olleet edes pöydällä.

Wise on kyllä harvinaisen laadukas firma! Itse oon ollut asiakkaana vuodesta 2015 ja osakkeenomistajana nyt reilun vuoden. Tuotteet, johto ja kulttuuri hyvissä kantimissa.

Nyt korkokate paisuttaa tulosta, mutta pitkän aikavälin tavoitteellakin (25% Adj. EBITDA margin) menossa olevalta tilikaudelta jäisi noin 200m GBP nettotulosta jos lasketaan nykyisillä suhdeluvuilla. Se on aika kova yhtälö 7,4mrd GBP firmalle, jolla liikevaihto kasvoi 25% YoY ja kolme vuoden CAGR on 37%.

Oon itse avannut tilin entisten Wisen työntekijöiden perustamalle osakevälittäjälle Lightyearille, jonne tankkaan Wisea edelleen kuukausittain 1 GBP kuluilla :smile:

2 tykkäystä

Harmi kun Nordnet et viiti ottaa kaupakäynninkohteeksi. Voisi tämäkin helmi olla monelle mielenkiintoinen sijoitus.

Tyytyväisenä käyttänyt useaan otteeseen Wise palveluita.

1 tykkäys

Täytyykin avata tuo Lightyear-tili. Sillä voisin käydä nappikauppaa Hesassa sekä myös tehdä US/LON ostokset. Nordnettiin vaihdan pian velkavivun vuoksi.
@Mahis
Nordeasta ja Mandatumista löytyy.

1 tykkäys

Wisen kilpailija Revolut on suosiossa, mutta firman sisällä ei mene hyvin.
Heillä ei ole vieläkään lisenssiä Englannin pankkisektorilta.
“Under a separate license issued by the Bank of Lithuania, Revolut is able to operate as a bank within the EU and currently provides banking services in 28 EU countries. But the UK is by far its largest market—and a UK banking license, seen as a gold standard worldwide, would open doors to new territories, like Australia and the US. It’s a crucial piece of the puzzle, but one that might depend on Revolut’s ability to better project the sense that its house is in order.”

Wise -4% tänään, syynä:

Erinomainen kvartaali. Ohjeistusta nostettiin.
Ehkä pientä hiipumista etenkin uusien yritysasiakkaiden määrässä