Osakesijoittaminen

Treidaus viputuotteilla

Osta Tradingview ja siihen live päck Nordic, live maksaa 3€ kk ja on reaaliaikainen. Itse ohjelma pikkuisen enemmän.
(Toki jos non taso 1 niin sulle kuuluu nordic reaaliaikaisesti)

2 tykkäystä

Ensimmäisiä minifutuurikokeiluja EVOn kanssa ja viimeviikolla tarttui Mini L Evolution Nordnet 69 matkaan.

Miten tämän myynti tapahtuu? Aina kun olen laittanut myyntiin niin tulee vaan suoraan ilmoitus “Toimeksiantosi on poistettu”. Pitääkö aina myydä sillä hinnalla mitä ostolaidalla on porukkaa? Ja jos siellä ei ole ketään niin mitäs sitten? Äsken oli suurinpiirtein 600 lappua ostolaidalla hintaan 316 ja kun koitin toimeksiannon laittaa 320 niin taas ilmoitus “Toimeksiantosi on poistettu”

Edittiä sen verran, että on mulla ollut pari muutakin minifutuuria ennen tätä ja niiden myynnissä ei ole ollut mitään ongelmaa.

1 tykkäys

Silloin kun lapun myyntilaita on hävinnyt, niin ainakin noilla Nordnetin tuotteilla pitää myyntitoimeksianto asettaa sen hetkiseen ostokurssiin (tai sen alle) niin, että menee heti kaupaksi. Ei pysty ns. jättää myyntitoimeksiantoa roikkumaan.

1 tykkäys

Tämähän se taitaa olla. Joskus siellä vaan näkee myyntilaidallakin korkeampaa hintaa kun sen hetken kurssi on. No koitetaan uudestaan kun tulee paikka.

Onko Nordnetissä häikkää? Yritin ostaa LONG TESLA NORDNET F07. 11,76€ , mikä on myyntilaidalla, mutta mitään ei tapahdu.

Näyttäisi ettei viputuotteiden hinta päivity tällä hetkellä. Tuolla toisessa ketjussa onkin jo puhetta tästä: Keskustelua välittäjistä - #4030 käyttäjältä T3r00 .

1 tykkäys

Aloittelijan kysymys: Mistä johtuu että minifutuurissa ei ole ollenkaan myyntitasoa? Esim MINI L EVOLUTION NORDNET 68-tuotteessa on pari yksityistä myyjää laittanut myyntitoimeksiannon, mutta Nordealta ei ole myyntitasoa?

1 tykkäys

Tarkoittaa että tuote on poistumassa. Ei myydä enää lisää. Yleensä tilalle tulee korvaava tuote (uusi maaginen numero perässä)

4 tykkäystä

Kiitos. Onko tästä ongelmaa, jos haluan pitää tuotetta. Ostolaita pysyy kuitenkin olemassa?

  • Toinen vaihtoehto on, että tuote on väliaikaisesti ‘loppuunmyyty’. Eli myyntilaita saattaa palata, kunhan niitä myydään ensin pankille takaisin.
  • Ostolaidat pysyvät niin kauan, kunnes myyt lappusi takaisin tai tuote suljetaan (ei ole käynyt omalle kohdalle, mutta oletan että tällöin pankki ‘pakkolunastaa’ loput laput markkinahintaan).
  • Nuo Nordnetin minifutuurit ovat siitä mukavia tuotteita, että Stop Loss - ja rahoitustasoilla on yleensä jonkin verran eroa. Eli jos rysähtää Stop Lossiin, niin molemmat laidat häviävät joksikin aikaa, mutta ostolaita palaa Stop Lossia vastaavalle (tai hieman alemmalle) tasolle parin tunnin kuluttua, joten et menetä koko pääomaa ja pääset sijoittamaan sen esim. uuteen tuotteeseen.

Nämä pitkälti omiin kokemuksiin perustuen, korjatkaa toki jos aihetta!

3 tykkäystä

On tosiaan tuo kyseinen viputuote loppuunmyyty, eikä siis poistumassa.

AnttiM:n kokemukset voin vahvistaa itsekin. Lisäyksenä/tarkennuksena sellainen omakohtainen kokemus stop lossiin rysähtämisestä, että tosiaan kun rahoitustaso on alempana, saat myydä tuotteesi stopin paukkuessa vähän ajan päästä takaisin pankille siihen hintaan, millä he pääsivät eroon ostetuista osakkeistaan(ison vaihdon kohteissa usein juuri aikalailla tuo stop loss- ja rahoitustason erotus).

MUTTA myös sellainen pieni varoituksen sana omien kokemukseni mukaan, että monet minifutuureita ostavat eivät ole täysin perillä miten homma todellisuudessa toimii, joten aina sillon tällöin näkee sellaista toimintaa, että juuri vähän stopin yläpuolella jotkut alkavat myymään minifutuureitaan stopin paukkumisen pelossa, jolloin itse kohteen hinta laskee tietenkin vielä lisää. Varsinkin jos omistukset(myyntimäärät) ovat isoja, silloin stoppi paukkuu entistä todennäköisemmin tämän myyntipaineen johdosta.
Tämähän on siis aikalailla tyhmintä, mitä voi minifutuurien kanssa tehdä, koska stopin paukkuessa saat jokatapauksessa ylijäämä rahat takaisin hyvin pian, mutta jos stoppi ei sitten paukukkaan, menetät mahdollisesta seuraavasta kurssinoususta tulevat voitot/ostat tuotetta uudestaan kalliimmalla takaisin ja maksat spreadeista vielä siihen päälle.

Tämä voi myös olla asiasta paremmin perillä oleville ehkä jopa huomioonotettava seikka minifutuurien kanssa, että monet tietämättömämmät ostajat voivat todella vaikuttaa joskus isostikin sinun omistamien minifutuurien stopin paukkumiseen noilla idioottimaisilla myyntitoimillaan stop loss-tason lähistöllä.

3 tykkäystä

Ostin eilen Nordetista
LONG APPLE NORDNET F16 futuuria 400kpl @1,11 hinnalla.

Olipas melekoinen yllätys kun tänään kh. olikin 1.14e. Tutkin tarkemmin ja tuohon oli lisätty välityspalkkio 10e. Oonko nyt ymmärtänyt jotain väärin. Eikös yli 100e kaupat pitäs tulla ilman välityspalkkota? Ostin tänään Alibabaa myös, kattotaan onko huomenna lisätty taas 10e

Kannattaa tuommoiset kysyä Nordnetin asiakaspalvelusta. Ainakin aiemmin Nordnet on satunnaisesti kämmeltänyt tuotteiden välityspalkkiohinnoissa näissä vipuvermeissä, eli joku on konfiguroinut tämän kyseisen tuotteen kenties poskelleen?

2 tykkäystä

Joo, pistin jo aspaan kyselyä ja kuvankaappauksia ennen ku tänne postasin myös.

1 tykkäys

Moi, teitkö toimeksiannon aplikaatiolla vai selaimen kautta?
Aplikaatiolla tehdystä toimeksiannosta menee välityspalkkio.

1 tykkäys

Ihan selaimella tein. Onko jossain tuosta juttua, että puhelimella tehdyistä kaupoista menee välityspalkkio? En kyllä muista nähneeni, mutta se ei takaa mitään etteikö näin voisi olla :slight_smile:

1 tykkäys

Alhaalla Q&A onko kaupankäynti täysin maksutonta :wink:

1 tykkäys

Nyt puhut kyllä palturia. Alla suora lainaus linkkaamaltasi sivustolta:

Välityspalkkiottomuus koskee Nordnetin verkkosivuilla ja Nordnetin tarjoamien kaupankäyntisovellusten (esimerkiksi Infrontin Web Traderin) kautta tehtyjä, kauppasummaltaan yli 100 euron tai yli 1000 SEK/DKK/NOK suuruisia toimeksiantoja Nordnet Markets -tuotteilla. Puhelimen välityksellä tehdyistä toimeksiannoista ja/tai 0–100 euron tai 0–1000 SEK/DKK/NOK arvoisista toimeksiannoista peritään välityspalkkio Nordnetin normaalin hinnaston mukaisesti.

Applikaatio on kirjaimellisesti Nordnetin tarjoama kaupankäyntisovellus. Puhelimen välityksellä tehty kauppa tarkoittaa puhelinsoittoa meklarille.

Tässä vielä Nordnetin kaupankäyntisovellukset: Kaupankäyntisovellukset – valitse sopivin tapa sijoittaa. - Nordnet

  • Nordnet.fi – helppo ja nopea verkkopalvelu
  • Tehokkaat sovellukset aktiivisijoittajalle
  • Kätevä mobiilisovellus
8 tykkäystä

Koen kyllä itse, kun sanotaan, että puhelimen välityksellä tehty niin oisin soittanut meklarille.

Nordetin tarjoamien kaupankäyntisovellusten => minusta puhelimessa oleva nordnetin appi on kaupankäyntisovellus :slight_smile:

Mulla on tablet jolla ei voi soittaa, mutta oisko sillä menny välityspalkko :slight_smile:

image

Kattotaan mitä aspa vastaa :slight_smile:

1 tykkäys

Aivan selvää että nämä puhelintoimeksiannot ovat siis niitä missä kilautat meklarille ja puliset puhelimessa (extratyötä)

3 tykkäystä