Triterras Fintech - globaalin kaupankäynnin alusta

Onhan tämä jo aika koomista menoa. Joko siellä on oikeasti suhmuroitu tai sitten on oltu täysin kujalla pörssiyhtiön kirjanpidon vaatimuksista. Tuskin tilintarkastuksessa muuten menisi näin pitkään. Surkeaa johtamista joka tapauksessa.

Koska keissi etenee näin epävarmasti, niin nyt on olemassa todellinen riski, etteivät saa lukuja Nasselle ajoissa ja saavat monoa pörssistä. Se taitaa olla sitten tämän firman loppu näin piensijoittajan näkökulmasta, jos lappu joutuu OTC-puolelle?

Omat bumtsibum-salkun positiot OST 70 kpl kh 8,46 ja AOT 249 kh 7,32. Ei paljoa, mutta eihän tällaiseen härdelliin kehtaa isommin sijoittaa.

2 tykkäystä

Siis onhan tämä kirjanpitopyrstöily nyt ihan hirveää katseltavaa. Itse seuraan kylläkin sivusta, mutta olen elätellyt keväästä asti ajatusta comebackista. Nyt alan kyllä niitä toiveita hautailemaan toistaiseksi…

Koska jos nyt mietitään kirjanpidon peruskurssin oppimäärän suomalla rajattomalla itseluottamuksella, että mistä on oikeasti yksinkertaistettuna kyse:

  1. Maksat jollekulle siitä että se tekee tällaisen harjoituksen:
  2. Sulla on kasa kuitteja, ne kertovat minkä verran fyffeä käytit.
  3. Sulla on kasa laskuja, ne kertovat minkä verran fyffeä laskutit
  4. Sulla on tili (tilejä), jossa kohdat yksi ja kaksi näkyvät kassavirtana siltä osin kun se on realisoitunut
  5. Kirjaat ne mitä ei ole kassavirrasta nähtävissä (erotuksen kohdista 1 ja 2) saataviin tai velkoihin
  6. Se joku jolle maksoit tarkastaa miten lasket plus-miinus laskulla kaiken ja laittaa puumerkkinsä alle
  7. Lähetät laskelmasi SECille ja laitat nettiin

Miksi, miksi, miksi ,miksi, miksi (5 whys) hoidat tämän niin, että 24 päivän päästä saat fudut pörssistä?
Vaikka kuinka yritän en keksi mitään kovin uskottavaa positiivista syytä, miksi tuo ei voisi onnistua. Asiakkaat työntävät sulle jatkuvasti rahaa ilman että edes laskutat? Toimittajasi kieltäytyvä maksuistasi, koska olet niin kiva? Kirjanpitäjäsi saa jatkuvasti toimitiloissasi, ja vain siellä, spontaaneja orgasmeja, eikä siksi ole kykenevä työhönsä?

Ok, kello on jo liian paljon ja menen nukkumaan. Sori

5 tykkäystä

täytyy myöntää, että olen itsekin hypännyt ulos tästä tämän kirjanpitodilemman vuoksi. Mitään kun ei itse pysty tähän enää selvittämään ja tässä vaiheessa tulisi vain luottaa yrityksen toimintaan. En vain ole päässyt enää sinuiksi miksi tässä kestää näin kauan ja että homma tosiaan venyy ihan loppuminuuteille saakka. Tästä tulee vain mieleen, että jotakin häikkää on oikeasti löytynyt ja se tuskin olisi ihan mitätön asia. Pelkkää spekulointia, koska tähän ei voi faktaakaan mistään saada tueksi, mutta kun mututunne on noussut ylivoimaiseksi, niin on ollut pakko hypätä pois. Lisäksi takaraivossa kummittelee, että viisaat ovat kertoneet, että jos yrityksen kirjanpidosta löytyy hämäryyksiä, niin voi olla viisaampaa katsoa ajoissa sivusta…

3 tykkäystä

Ensisilmäyksellä näyttäisi olevan kova vola ollut tänään, mutta ilmeisesti sama 42k lapun blockki on tänään vaihtanut jo useamman kerran omistajaa dark poolissa, eli joku haluaa uskotella volan nousseen. Onko sitten shorttien epätoivoista osakkeiden kalastelua vai mitä, sitä on vaikea sanoa. Nyt aletaan kyllä olemaan aika loppusuoralla tämän kanssa, kun tämän päivän jälkeen 8 pörssipäivää jäljellä ennen viimeistä määräaikaa. Se on sitten to the moon tai sitten johonkin 3 taalaan, jos eivät saa auditoituja lukuja ulos ajoissa. Hiukan kylmärinki perseen alla tämän kanssa, mutta päätin nyt katsella homman loppuun keventämättä :slight_smile:

14 tykkäystä

Kovasti tullut pohdittua samaa tämän kanssa. Hullua istua täyden position päällä ottaen huomioon riskit. Lisäksi kellään ei ole mitään tietoa vuoden 2021 liiketoiminnan kehityksestä vaikka ollaan jo Lokakuun lopussa! Siihen nähden osakekurssi on pitänyt yllättävän hyvin pintansa. Unelma skenaariossa pahoja kupruja ei liiketoiminnasta löydy ja vuonna 2021 business on kasvanut hyvin.

Kaiketi ahneus voittaa pelon tässä casessa vaikka kyllähän sitä itsensä varmasti aasiksi tuntee jos firma ei saa toimitettua dokumentteja määräaikaan mennessä ja homma menee totaalisen keturalleen. Ei voi sanoa että red flageja ei ollut näkyvissä tai aikaa ollut reagoida. Toisaalta firman jatkuvat rekryt on tukenut kasvuteesiä.

No on sitä ennen vanhaan työnnetty aika isoja nippuja fyffeä rulettiinkin, joten tämän voi kai tässä vaiheessa rinnastaa siihen :grinning:

5 tykkäystä

Jos tämä toteutuu, niin TRIT on todella ilmainen nykyhinnalla. Ilman kupruja, shorttirapotteja ja oikeanlaisella tiedottamisella oltaisiin oltu jo alkuvuodesta lähempänä 20$ lukuja.

Kaikki sen jälkeen huomioiden on huutanut pelkkää punaista lippua.
Todella hyvä risk/reward madollisuus on pitänyt hinnan edes nykyisellä tasolla.

Suurin riski tässä taitaa nyt olla se, että mergerissä on vain rahastettu eri suunnista pääomat pois ja nyt ajetaan deadlineen ilman raportteja ja TRIT heitetään ulos pörssistä. Sen jälkeen sijoittajat on aika jumissa lappujensa kanssa. Omistukset on olemassa jossain, mutta niiden realisointi on käytännössä mahdotonta.

Itselläkin kohtuullinen nippu warranteja edelleen salkussa - nyt vaan mietityttää, että kuinka kauan niitä uskaltaa holdailla :man_shrugging:

Edit
Sen verran kurssi noussut pohjilta ja edeltävä pohdinta tuotu sisäistetyn ajatuksen muotoon, että 2/3 positiosta laitettu ulos reiluhkolla turskalla - parempi vaihtoehto kuin jäädä kokonaan jumiin. Seurantapositio jäi vielä.
Isompaan nousuun ehtinee vielä mukaan vaikka hyppäisi alkuun enemmänkin, jos se ihme tapahtuisi raportin muodossa saataisiin julkaisuun asti

3 tykkäystä

Hyppäsin ajat sitten itse matkasta, kun tuli eräs saksalainen lappu mieleen, jossa tuli tehtyä turskat. Tähän ehtii kyllä myöhemminkin IMO.

1 tykkäys

Samaa tässä itsekin pohtinut, että varoitusmerkkejä on ollut koko ajan siitä lähtien kun joulukuussa 2020 tähän kelkkaan eksyin. Kaiken veivailun jälkeen olen tällä hetkellä itse break even tällä ~6$ hinnalla, ja positio on yksi salkun pienimmistä (~3%) joten tällä pystyn katsomaan kuun loppuun asti. Jos tulee kovaa spekulointinousua vielä ennen niin aika herkästi lähtee loput pois, kyllä tähän mukaan pääsee jos numerot toimitetaan eikä ne ole aivan päin seiniä.

On muuten heiltä esiintyjä jossain huomisessa maatalous meets blockchain webinaarissa :sweat_smile:

2 tykkäystä

Tästä tulee itsellekin Wirecard-vibat. Mietin, että onko pääomistajien/johdon etu, että firma poistetaan pörssistä. Rahaahan heillä on vaikka kuinka “ipon” jäljiltä, joten voivat tehdä lapuista ostotarjouksen pilkkahintaan delistauksen jälkeen?

Tritterraksen shorttauskiinnostus on laskenut kovasti kuluvan vuoden aikana. Percentage of float shorted on tällä hetkellä alle 12%, kun se oli karvan alle 40% alkuvuodesta.
Karhujakin jännittää, että tuleeko sieltä nyt puhtaat lukemat pöytään.

1 tykkäys

Twitter heillä ainakin vielä toimii…

Vähän alkaa olla jännäkakkaa ilmassa tämän kanssa tosiaan. Keventäiskö vaiko eikö vaiko heivais vaan pois. Pikkasen on sellainen tunne että tässä vaan vedätetään viimeiseen asti. Miten voi deadlinen jälkeiset lisädeadlinetkin aina jäädä saavuttamatta. Vai onko rahaa tullut niin paljon että niitä ei millään ehdi laskemaan?

3 tykkäystä

Tämähän se eniten mättää. Deadlinet viuhuu ohi eikä mitään kuulu. Mikä tahansa itseään kunnioittava pörssiyritys julkaisisi edes jonkun sortin hengissä ollaan tiedotteen. Täällä on spekuloitu, että Singaporen lainsäädäntö/whatever estää tilannetietojen antamisen, mutta epäilen vahvasti että estäisi yleisen tiedottamisen.

Toki edellisestä tiedotteesta on vasta kuukausi, mutta tilanne on silti huono. Tekisi kyllä mieli ihan periaatteesta heivata laput helvettiin, mutta olkoon. Holdaan toistaiseksi, koska positioni on vaan pari tonnia, firma on aktiivisesti rekrynnyt ja osallistuu eri tapahtumiin sekä (tavallaan) lupasivat tiedotteessaan, että homma hoituu.

Joko aktiivisuus on hyvin toteutettu savuverho, tai sitten aikovat hoitaa homman ajoissa valmiiksi.

Tavallaan ovat kaikki edelliset lupaukset aikatauluista kyllä pettäneet.

Jokseenkin muuten huvittavaa että yllä olevalla videolla lupaillaan Kratoksen tekevät kaikesta nopeampaa, tehokkaampaa ja läpinäkyvämpää. :smiley: Toivottaisiko tätä myös itse Triterrasille.

Luottaisitko omat miljoonasi tälle yritykselle? Miksi?

1 tykkäys

Maatalous “foorumilla” oli Triterraksen jamppa maininnut kuulemma näin (lähde yahoo):

“On the webinar, Filipe Pohlmann Gonzaga - Vice President, Business Development (Europe & Americas) at Triterras Fintech, addressed the ER right away and stated that the earning report would be issued by the extension date of Nov 1 and that “no worries” you can check on the website.”

Tiedä sitten mitä tapahtuu… kohtahan se selviää :smiley:

4 tykkäystä

Kai tuolle jonkin verran pitää antaa aikaa etukäteen, että milloin julkaistaan. Yleensä tullut viikkoa ennen ilmoitukset/muistutukset.

Tosin tästä tapauksestahan voi odottaa mitä vaan - tai sitten ei yhtään mitään

Upon completion of the Audit, the Company plans to announce the time and date for its earnings conference call to discuss results for the fiscal year ended February 28, 2021 and provide a business update.

Redditissä tuli vastaan hyvä yhteenveto Tritin lyhyestä historiasta:

1 tykkäys

Jatkoa tähän… Otsikoitu kyllä ihan minunkin omilla fiiliksillä THE END IS NEAR

Eipä tuosta juuri lisäsisältöä tullut, mutta jotenkin oma jännitystaso taas pomppasi korkeammalle.

Riskitasot tuntuu juuri nyt olevan korkealla ja voin vaan arvailla mitkä on todennäköisyydet millekin tahansa siirrolla tässä saagassa. Jos ajatellaan että tämä case olisi ihan 50/50 niin alas on matkaa “vain” 100% ja ylös vaikka 200% (tai mitä tahansa) niin onko tämä vielä panoksien arvoinen peli? Alkaa muistuttamaan enemmän urheiluvedonlyöntiä kuin sijoittamista, mutta ei tämä ihan täyttä lottoakaan ole :smiley:

Vai onko?

1 tykkäys

Riippuu varmaan panoksista? Mietin tota, kun Gonzaga oli “maatalouskonffassa” sanonut, että rapsat tulee ajoissa. Jos tuo pitää paikkaansa, niin suoranaista valehtelua jos rapsa ei tuukkaan. En muista mistä luin, että tuon webinaarin pitäisi tulla katsottavaksi tallenteena. Jos tulee, niin voi käydä itse kuuntelemassa lupauksen. Saas nähdä. Kolikonheitolta tuntuu tällä hetkellä.

1 tykkäys

Kai tätä saadaan jännittää vielä muutama viikko, vaikka vauhtia ja vaarallisia tilanteita tuleekin lähiaikoina… :smiley:

There is an important consideration. November 1 is not a super-hard deadline. In theory, Nasdaq can extend it again into December. From previous extension filing:

If Nasdaq accepts the Company’s plan, then Nasdaq may grant the Company an exception of up to 180 calendar days from the due date of the 2021 Annual Report, or until December 27, 2021, to regain compliance. If Nasdaq does not accept the Company’s plan, then the Company would have the opportunity to appeal that decision to a Nasdaq hearings panel. The Notice has no immediate impact on the listing of the Company’s securities on Nasdaq.
Tuolta: Reddit - Dive into anything

4 tykkäystä

Voihan prkl toivotaan, ettei tule paria kuukautta jatkoa tälle murhenäytelmälle. :poop:

2 tykkäystä