Trumpilta Bidenille - Vallan vaihtuminen 2021

Lisäsin Trumpin takaisin kirjanmerkkeihin. Lupaan käydä päivittäin enkä varmasti kyllästy siihen pitkään aikaan. Rauhallisuus ja usko tulevaisuuteen täyttää mielen, kun tätä katsoo vain hetken pienen. Suosittelen.

image

21 tykkäystä

Tuollaista logiikkaa ei olekaan vähään aikaan tullut vastaan. Tuohon kun olisi niputtanut vielä jotenkin syytöksen muslimien hyysäämisestä, niin sehän olisi ollut lähes täydellinen.

Jotain on Suomessakin pielessä, jos viattomalla sijoituspalstalla arvostelee poliisin liian rajua voiman käyttöä ja puolustaa ihmiselämää niin homma lähtee joiltain täysin lapasesta.

Mitä USA:n tilanteeseen tulee, niin tuon keskiviikkoisen rähinän taustalta paljastuu yhä uutta tietoa, mikä saattaa asettaa jopa sen tapon erilaiseen valoon. Viimeisten tietojen mukaan suojattuihin tiloihin rynnänneiltä oli löytynyt mm. nippusiteitä. Jokainenhan voi miettiä, mitä niillä oli tarkoitus tehdä.

Capitol Police oli käsiraudoittanut 14 ihmistä, joukossa mm. rullatuolissa olleita sekä henkilö, joka oli suorittanut jonkinlaista rukousrituaalia. Valtaosa todellisista rähinöitsijöistä pääsi karkuun ja nyt heitä etsitään. >

4 tykkäystä

Tässä vielä ketju ZipTieGyun tunnistamisesta, henkilöltä, joka skannasi hänet esille ja ilmoitti tiedot FBI:lle

https://twitter.com/jsrailton/status/1347011413101998080?s=21

Tuossa vielä kuva tuosta nippusidekaverista. Kyllä tuo liike, joka kuvasta välittyy, on sellainen, että hän on saanut koulutuksen. Toivotaan, että henkilöllisyys saadaan selville. Hyvä kiteytys myös Suomesta. Itse näin tuon jo keskiviikon tapahtumien yhteydessä, mutta en uskonut aidoksi kuvaksi.

Edit!

https://twitter.com/jsrailton/status/1347279463088844800?s=21

Many have asked. I have referred Male #2’s name and details to the @FBI and will not be naming him right now.

However, I believe you should know that his bio includes:

-longtime security clearance

-graduate of a military academy

-Senior officer’s rank at

5 tykkäystä

Eiköhän tässäkin saagassa vielä jotain uusia käänteitä ilmesty, kuten… :sweat_smile:

8 tykkäystä

On se touhua maailman vahvimmalta mieheltä.

4 tykkäystä

Koostin Pörssien suunta -ketjuun yhdysvaltalaisista medioista huomaamiani uutisia. Yksi vakavimmista uhkakuvista, joita on esitetty, on väkivaltaisten mellakoiden toteutuminen sekä mahdolliset yritykset Joe Bideniin kohdistuvan henkirikoksen tekemiseksi. Näitä en tähän aiempaan postaukseen liittänyt, koska eivät varsinaisesti liity pörssien suuntaan -ketjuun.

6 tykkäystä

Aika pelottavaa on se, että tuleva hallinto, mediajättien avustuksella sulkee opposition kokonaan pois alustoiltaan.

2 tykkäystä

ei kai siellä ole kuin Trump suljettu, kun ei toimi sääntöjen mukaan vaan jatkuvasti rikkoo niitä? eiköhän siellä repuplikaanien puoella aika monella vielä twitter tili ole?

12 tykkäystä

Niin, miten sitten konservatiivit voivat masinoida kansannousuja joissa kuolee enemmän ihmisiä kuin Benghazissa :frowning:

Mutta oikeasti… veikkaanpa että republikaaneilla ei mitään hätää jos eivät riko käyttämänsä palvelun sääntöjä räikeästi :slight_smile:

4 tykkäystä

montakohan ihmistä kuolee välillisesti kun siellä ei oikein kellään ollut maskeja ja tosi moni huusi tosi kovasti? myös sisällä …

Paitsi koronahan on vaan sitä kusetusta, että saadaan niitä nanorobotteja laitettua ruiskulla verenkiertoon ja sitten niitä ohjaillaan 5G yhteyksillä?!?!?!? :smiley:

8 tykkäystä

Trump olisi ihmetellyt kannattajiensa ulkonäköä :sunglasses: no eihän ne miltään golfclubin jäseniltä näyttäneet

14 tykkäystä

Ajankohtaista uutisointia mahdollisista uhkakuvista Trumpin ja fanaatisimpien kannattajiensa suhdevälillä peilautuen yhteiskuntaan, demokratiaan ja maansa turvallisuuteen.

3 tykkäystä

Helposti unohdetaan USAn valtava koko. Siellä on aina ollut tolkuton määrä kaiken maailman kummallisia extremistejä. Jo vuosikymmenet suurimman terroriuhan ovat muodostaneet nuo pienet fanaattiset USAn sisäiset poppoot, vaikka uhrimäärässä suurimman kertaluontoisen erän toikin 2001 isku.

3 tykkäystä

Pakko vielä palata tuohon ampumiseen ja sen oikeutukseen. Poliisin tulisi kaikissa tilanteissa pyrkiä voimankäytön minimointiin. Haluan kuitenkin nostaa nämä tekijät esille tuohon tilanteeseen liittyen jossa Trumpin kannattaja kuoli:

  1. Henkilö pyrki sisään ovesta, jonka eteen oli kasattu tuoleja. Tuo ovi näytti videolla viimeiseltä puolustuskehältä. Luultavasti poliisit oli ohjeistettu pysäyttämään tunkeilijat keinolla millä hyvänsä.
  2. Henkilöä käskytettiin useasti, hän ei totellut. Tässä tilanteessa voidaan miettiä millaista voimankäyttöä oven takana olleet poliisit voisivat käyttää. Mielestäni käsirysyyn lähteminen on tässä poissuljettu vaihtoehto. Riskit sille, että tunkeilijoilla on aseita tai että he saavat käsirysyssä käsiinsä poliisin oman aseen ovat liian suuret - ylivoima on yksinkertaisesti liian iso ja ollaan liian lähellä suojattavia kohteita, että tuohon kannattaisi lähteä.
  3. Todennäköisesti näillä poliiseilla ei ollut taseria tai pippurisumutetta käytössään.
  4. Voidaanko antaa varoituslaukaus? Hyvin riskialtista sisätiloissa. Luoti voi kimmota sivullisiin tai voi mennä seinästä / ovesta / katosta läpi ja vahingoittaa tämän takana olevaa henkilöä.
  5. Voidaanko ampua vähemmän kuolettavaan paikkaan henkilöä? Henkilöstä näkyi luultavasti vain pää, kaula ja osa rintakehää. Käsiin voi olla vaikea osua kun henkilöä niillä työskentelee yrittäessään sisään ovesta. Jalkoihin ampuminen oven läpi on summittaista ja tässä riskeerataan henkilön takana olevat sivulliset. Voi olla, että poliisi tähtäsi rintakehään, mutta tilanteen kaoottisuudesta johtuen osui kaulaan.

Lisäksi haluan nostaa nämä tekijät poliisin puolustukseksi:

  1. Tilanne oli kaoottinen
  2. Väkivaltaa oli jo kohdistettu poliiseihin (yksi poliisi lopulta kuoli palosammuttimesta saamiinsa vammoihin).
  3. On mahdollista, että nämä poliisit kuulivat radiosta tunkeilijoiden olevan aseistettuja.

Mielestäni siis voimankäyttö oli oikeutettu tai ainakaan en tuomitsisi tätä kyseistä poliisia tuosta voimankäytöstä näillä tiedoilla.

34 tykkäystä

Keskiviikon tapahtumista on pitkähkö, mutta sopivan sarkastisella ja ei mitenkään erityisen liberaaliagendalla kirjoitettu kirjoitus bullshido-saitilla:

Tästä pari tähänkin keskusteluun oleellista nostoa:

1

…enormous piles of money have been spent attempting to prove that the election process in many key districts was either woefully broken or deliberately subverted by vile Democratic ninjas. To that effect, Trump and his crack team of legal experts have attacked the election results with stacks of evidence detailing the failings endemic to those districts where he lost. Well, not exactly ‘stacks.’ More like… well… none. Seriously. I want to be as fair as possible on this because objectivity is important to maintaining my extremely cynical worldview. Trump’s own people , in their own public filings, have yet to produce ANY evidence that even a single district he lost experienced fraud on any level.

On melko haastavaa suorittaa täälläkin tiettyjen tahojen ehdottamaa kattavaa ja puolueetonta tutkimusta väärinkäytöksistä jos ne eivät perustu mihinkään mitä voisi edes tutkia…

2
Toisena nostona, liittyen tähän keskusteltuun ampumistapaukseen ja ammutun henkilön käytöksen taustoihin:

Babbit also had a history of letting her passion overcome her judgment. Two separate restraining orders were filed against her by her husband’s ex-girlfriend in 2018. It seems Mrs. Babbit rear-ended the other woman three times and ran her off the road. Why is this relevant? Because this reflex to violent action got her killed on January 6th.

En ole tässä puolustelemaan suuntaan tai toiseen, mutta laajentaa hieman minkälaista kontekstia ihmisten käytöksen takana on ollut.

5 tykkäystä

Tuossa vielä Trumpin tapahtumiin johtanut puhe lause lauseelta. Itselleni oli mukavampaa lukea sen kohdat. Toki kommentit siitä ovat kirjoittajan omia. Mutta hyvin valheeelliselta tuo vaikuttaa. Trum mm väitti, että ko 6.1 on ratkaiseva äänestys eikä aikaisemmat äänestystulokset ole edes niin merkityksellisiä.

3 tykkäystä

Kysehän ei ole vain Trumpin twitter-tilistä, vaan siitä myös, että Amazon koordinoidusti on sulkemassa myös Parlerin serverit. Parler on siis Twitterin kilpailija, jos joku ei sitä tiennyt. Google ja Apple ovat myös poistaneet appin alustoiltaan, jotta sitä ei voi ladata.

Ja tiedän, mitä tähän vastataan. Yritykset saavat valita asiakkaansa ja blää, blää, blää. Ja samoihin aikoihin on käyty korkeissa oikeusasteissa juttuja siitä, että pitääkö leipomon tehdä hääkakku homohäihin.

Ymmärrän toki, että Trump ärsyttää monia, mutta samanlainen sensuuri voi kohdata myös sinua itseäsi jonakin päivänä, jos tämän pandoranlippaan annetaan avautua. Mutta ilmeisesti monet on valmiita hyväksymään totarialismin, kunhan se koske itseään. Tai se koskee ryhmää, josta ei itse pidä.

3 tykkäystä

Kyse ei ole jostain ”ärsyttämisestä”, vaan suorasta uhasta kansanturvallisuudelle. Jos ei tuota nyt ole ymmärtänyt, niin ei kannata asiaa kommentoida.

18 tykkäystä

Pelotuskampanja on hyvin ainakin sinuun mennyt läpi. Pelkäätkö oikeasti jotain ydiniskua ja oletko jo valmistanut bunkkerin valmiiksi?

BLM-mellakat olivat vissiin mielestäsi kansanturvallisuuden kannalta hyvä asia?

Capitolin valtaajat itse ovat kertoneet, että Trumpin twitterviestien sekä puheen perusteella he lähtivät rakennusta valtaamaan. Mun, sun tai kenenkään muun pelolla ei ole tässä mitään merkitystä.

BLM-mellakointiin liittyen on ihan hyvä kuva millä tavalla Capitolia silloin suojeltiin. Oli varmasti fiksua silloin ja vähintään yhtä fiksua olisi ollut varautua vastaavaan Trumpin kannattajien kanssa.

7 tykkäystä