Ulkomaiset osakkeet

Noin klo 15, silloin oli -4% ja tuloksen vuoksi korjasi ylöspäin —> -2 % ja sitten päivän päätteeksi -2.5%. Tulos otettiin vastaan siis positiivisesti. Itse lisäisin jos laskee <6€, mutta tämä vaatisi yleistä laskua pörsseissä.

1 tykkäys

Tämä Axoksen sijoituskeissi on tavallaan esimerkillinen, mutta vallan turhauttava kaikella tapaa. Kurssi on kehittynyt pitkällä aikavälillä erinomaisesti, mutta Mr. Market on keikauttanut arvostustason viiden vuoden takaisista P/B 3 premiumlukemista jopa alle jenkkipankkien keskiarvon. Toki nyt viime aikoina alan arvostustasot ovat tulleet alas reilusti

Sinänsä tämä on erikoista, koska ROE on pysynyt hyvin tasaisesti 15 pinnan tuntumassa eli reilusti yli alan keskiarvon. Erinomainen esimerkki pääoman kumuloitumisesta, koska osakekohtainen oma pääoma on noin viisinkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana, joka on hyvin poikkeuksellista ihan mille tahansa finanssialan yritykselle

7 tykkäystä

Onko porukka lähtenyt ulkomaisiin REITeihin sijoittelemaan vielä? Itsellä salkussa tällä hetkellä RioCan kanukeista, koska vaikuttaa erittäin vakaalta osinkokoneelta lukijen yms perusteella. Haluttaisi ottaa jokin toinen vastaava jenkkilästä rinnalle. Tarkkailussa tällä hetkellä:

Ares Commercial Real Estate Corp
EPR Properties
Omega Healthcare Investors Inc
Simon Property Group Inc
New Residential Investment Corp
New York Mortgage Trust Inc

Noista ainakin noi 2 viimeistä arveluttaa, koska ovat mortage reitejä ja niistä ei ole niinkään ymmärrystä, sekä ovat rajusti leikelleet osinkoa, mikä ei ole kovin hyvä juttu. Onko jollain parempaa tietoa noista/parempia kohteita?

1 tykkäys

EPR - elokuvateattereita, hiihtokeskuksia ym. Oma riskinsä nykyisellään, mutta hinta tietty ratkaisee

Omega- yleiset riskit kuka maksaa hoitokotien kustannukset

Simon - muistaakseni isoin kauppakeskusten operoija. Ei sinänsä huono vaihtoehto alan ykköstoimijana. BPY toinen hyvä vaihtoehto mikäli haluaa hajautusta.

Muihin joskus pintapuolisesti tutustunut ja ovat pykälää riskisempiä. REITssa ei kannata hirveästi tuijottaa osinkotuottoa. Riski realisoituu yllättävän usein

Salkusta löytyy $DLR ja $IRM - molemmilla ratsastanu läpi koronan. Harmittaa kun ei tullut napattua lisää DLR - mutta annetaan anteeksi kun ath lukemissa ollaan :slightly_smiling_face:

REITit on tarkoitus olla omassa salkussa isossa roolissa tuottamassa jatkuvaa osinkovirtaa.
Korona heitti salkun kuitenkin ympäri, pariin olennaiseen osui pahasti ja osingotkin meni tauolle - juuri kun sain mielestäni asiat sopivaan tasapainoon :upside_down_face:.

Tällä hetkellä salkuista löytyy:

MPW Medical Properties Trust - omistaa sairaaloita US, Eurooppa pääasiassa. Suurin osa NNN, eli operaattori vastaa kiinteistöjen ylläpidosta. Ei suurempia vaikutuksia nähtävissä koronasta, vuokrat maksettu hyvin, sairaaloille tukea valtioilta. Jos menee vielä alle 18$ nykytiedoilla, niin ostan lisää.

BPYU Brookfield Property REIT - toimistoja, kauppakeskuksia. BAM takana rahoittamassa, ja osinko sen kautta ilmeisen vakaa. Korona iski pahasti, mutta BAMin kanssa kokonaisuus pysynyt paketissa. Omistusjärjestelyjä menossa ja mm. BAM/BPY ostaa tai rahoittaa vuokralaisia ostoskeskuksissa, jonka kautta mahdollisuus edullisiin yritysostoihin

WPC WP Carey - laatu-REIT, tuli uutena kesällä mukaan. Pientä hittiä ottanut, mutta hyvin Q2 odotuksiin. W. P. Carey FFO beats by $0.02, misses on revenue (NYSE:WPC) | Seeking Alpha
ATH -arvostuksiin vielä matkaa, vaikka noussutkin kuopista. Toinen ostoerä harkinnassa, kun käteistä vapautuu.

OHI Omega Healthcare - senioriasuntoja. Pienellä varauksella suhtaudun tähän, vaikka isoin toimija onkin. Ala on kilpailtu ja vallihautoja ei juuri löydy - korona pudotti arvostuksen, joka palannut nyt kohtuullisesti. Vuokrat tietääkseni maksettu kaikesta huolimatta hyvin.

Seurannassa:

Hotelleista Hersha Hospitality HT ja Apple Hospitality APLE olisi ilmeisen vakaita toimijoita, mutta tilanteesta johtuen ei juuri nyt kiinnosta pitää salkussa, osingot tauolla. Kurssi heittelee paljon, joten näillä voi tehdä pientä swing-treidiä :wink:

IRM Iron Mountain oli hetken mukana, mutta arvostus nousi liikaa ja myin pois. Ostan takaisin jos laskee. Terveydenhoidon (erikoislääkärit, yksityiset tilat) puolelta myös HTA ja DOC on seurannassa. Samoin näissä, takaisin salkkuun, jos hinta laskee.

Nyt varsinkin historiatiedot näyttää mitä sattuu, todellisuuteen hyvä tutustua paremmin. Vuokrien maksu-% ja taseen velkatasot ainakin toimialan lisäksi tarkemmin. Laadukkaimmat REITit menee läpi tästäkin ilman ongelmia - ei yleensä näy listoilla parhailla osinkoprosenteilla, mutta pitkässä juoksussa kasvava arvostus ja osinko näkyy salkussa :wink:

3 tykkäystä

Onko kukaan hankkinut/harkinnut Nibe Industrieriä? Laadukas firma ja tavoittelevat 20% vuosikasvua (mihin suunnilleen ovat päässeetkin), mutta kurssi huitelee korkeuksissa ja P/E huitelee 50:ssä. Muutaman vuoden takaiseen nähden arvostustaso on noussut hurjasti ja jopa karannut käsistä. Näkeekö joku, että miksi firmasta kannattaisi maksaa P/E 50 nykyään?

1 tykkäys

Tarkastelin firmaa ostomielessä joitain vuosia takaperin ja pidin hintaa jo silloin vähän tyyriinä. No tämä oli näköjään reilut 100 pinnaa sitten :smiley:

Oletko tutustunut Systemairiin. Samoiten tuolta Ruotsin suunnalta löytyy ja toimialakin vähän sinne päin

1 tykkäys

Joskus aikaisemmin, mutta se ei vaikuta niin mielenkiintoiselta ja hyvin johdetulla kuin Nibe. Aika hankala muualtakaan löytää kasvua kohtuullisella hinnalla.

Herätellääs keskustelua kanadalaisesta elokuvateatteriketjusta, eli Cineplexistä. Avasivat perjantaina 25 teatteria ja lisää avauksia tulee porrastetusti lähiviikkoina. Osake on ollut nyt noin kuukauden paikoillaan 8 CAD paikkeilla Q1:n aiheuttaman pettymyksen jälkeen. Enpä tiedä oliko Q1 jotenkin yllätys, negatiivinen reaktio oli ainakin kova. Q2 julkaistaan ensi viikon perjantaina. Analyytikoiden tavoitehinnat ovat välillä 9,5 - 14 CAD. Cineworld oli maksamassa 34 CAD ennen koronaa alkuvuodesta.

Osakkeen kyydissä tuli käytyä aiemmin, mutta osakkeet lähtivät myyntiin kun suunta oli jatkuvasti alaspäin ja ajattelin odotella koska rauhoittuu. Nyt on kurssi rauhoittunut ainakin hetkellisesti, mutta ehkä Q2-tulos saa suuremman liikkeen johonkin suuntaan. Varmasti rumat luvut ovat tulossa, mutta eikös osakurssien pitäisi ennustaa tulevaisuutta, joka hiljalleen alkaa näyttää paremmalta, vaikka varmasti erikoisjärjestelyt ja asiakkaiden varovaisuus sekä liikevaihtoa että tulosta syövätkin pidemmän aikaa. Myös mahdollinen toinen aalto lienee riski.

Toisaalta houkuttaisi lähteä jälleen mukaan, mutta käyköhän niin, että Q2:n tuloksen jälkeen saisi vielä halvemmalla.

1 tykkäys

Kuvauksen perusteella pysyisin toistaiseksi erossa ja katsoisin nyt vähintään Q2-osarin ja varmaan vähän pitempäänkin. Elokuvateatterit tietääkseni ottivat aikamoista osumaa, kun tulot käytännössä pysähtyivät, mutta suuri osa juoksevista kuluista jatkui. Samaa lienee luvassa jatkossakin hamaan tulevaisuuteen joko osittain (“puolittainen täyttöaste”) tai täysin (lock down).

Huono aika mielestäni myös avata uusia teattereja massiivisesti, koska kulut sen kuin kasvavat mutta tuloja ei noistakaan päästä ulosmittaamaan. Tuossa on huonoa tuuria paljonkin, kun nuo varmasti on suunniteltu jo ennen koronaa luulisin.

Mielestäni Helsingistäkin löytyy monta houkuttelevampaa kohdetta rahoille, koko maailmasta puhumattakaan.

2 tykkäystä

Avaamisilla viittasin siis vanhoihin kohteisiin, jotka ovat olleet kiinni lockdownin ajan. Ei onneksi täysin uusia teattereita kuitenkaan.

Mutta pitää myöntää, että ainakin oman henkisen hyvinvoinnin kannalta on mukavampi sijoittaa nouseviin ja hyvät näkymät omaaviin yrityksiin kuin katsella käänneyritysten punaista väriä ja miettiä koska kääntyy vai kääntyykö.

1 tykkäys

Intelligent Systems (INS) raportoi…

“Second quarter results were in-line with expectations and continued to demonstrate the adaptability of our business model and our ability to uniquely service our customers,” said Leland Strange, CEO of Intelligent Systems. “We achieved revenues of $8.1 million, representing a 7% increase over the prior year period. As anticipated, our year-over-year, top-line growth was driven by both professional services and processing and maintenance, with no license revenue as we did not see any customers achieve new tiers. Our customers and accounts increased in number and value for professional services during the second quarter. Our income from operations and net income were also up slightly from the same quarter the previous year.

Seitsemän pinnaa ei hirveän paljolta kuulosta, mutta kun tutkimme vähän pinnan alta niin homma alkaa selkenemään

Näyttökuva 2020-8-4 kello 22.11.48

Yhtiön saamat lisenssimaksut ovat täysin sattumanvaraisia ja vaihtelevat sen mukaan miten asiakkaat sattuvat saavuttamaan tiettyjä virstanpylväitä. Tämä pois lukien saavutettiin vajaa 20 pinnan kasvu koronakvartaalina

Mr. Strange continued, “Looking to the second half of the year, we are cautiously optimistic regarding the trajectory of top-line growth. Longer-term, we view the current pandemic as a temporary pause on our growth momentum and anticipate returning to growth in Fiscal 2021. While demand is subject to market fluctuations outside of our control, our margins allow us to continue to invest in the business and I am confident our agile and innovative model, combined with our solid financial position, will enable us to overcome these current challenges and regain our momentum.”

Toisella puoliskolla lisenssimaksujakin saattaa ehkä alkaa tulemaan. Viime vuoden vertailuajankohta on tosi kova, mutta se ei poista sitä faktaa, että perusbisnes kasvaa hyvin ja sen kasvu luultavasti tulee vielä kiihtymään

1 tykkäys

https://seekingalpha.com/pr/17961022-omega-reports-second-quarter-2020-results

Olisi pitänyt lisäillä enemmän alle 30$ …

Ei ole kallis vieläkään, mutta mieluummin olisi ottanut 10% alempaa :grinning:

Ja BPYU meni sitten toiseen suuntaan, ostarit ja toimistot ottaneet kipeää :cold_face: Osinko kuitenkin pysyy aiemmalla tasolla, kuten oletinkin BAMin tukemana. Nykyisellä kurssitasolla osinko 11,5%.
https://seekingalpha.com/pr/17961663-brookfield-property-partners-reports-second-quarter-2020-results

Eihän tuo osinkotuottoon nähden vieläkään kallis ole :slightly_smiling_face: Voisin hyvin lisätä jos ei pomppaa liikaa.

Edit: etenkin kun ottaa huomioon euron ja dollarin vaihtosuhteen, niin eikös näitä selviytyjiä nyt kannata kauhoa, jos latu näyttää avoimelta :sweat_smile:

Omistaako joku Visaa? Postissa tuli joku ostotarjous 210$ osakkeista, mutta en käsittänyt mistä on kysymys? Osakekurssikin näyttää olevan 196$ tällä hetkellä.

Taitaa olla näitä scammitarjouksia. Pistäppä mistä firmasta on kyse niin Google varmaan kertoo lisää

Huomaa että tarjous on konditionaalinen ja vaatii että Visan osakkeen kurssi on close-päivänä YLI näiden pellejen tarjouksen…

Ja koska on Mini-Tender niin näitä ei ilmeisesti pysty perumaan.

Eli jos hyväksyt, käy joko…

A: Osake ei ylitä tarjoushintaa ja tarjous perutaan ja mitään ei tapahdu.

B: Osake ei ylitä tarjoushintaa, scammerit venyttävät tarjousaikaa… lappusi ovat edelleen jumissa ja scammijampat odottelevat jos kurssi nousisi.

C: Osake ylittää tarjoushinnan ja myyt sen näille scamstereille alle ko. päivän markkinahinnan. Scammerit myyvät sitten laput markkinoille, kiittävät tyhmiä ja keräävät erotuksen.

6 tykkäystä

Onko täällä muita Carvanan omistajia?

USAn Kamux, tosin puhtaasti digitaalisesti, myyvät pelkästään netissä käytettyjä autoja. Osari eilen mikä ei musta ollut huikee mutta kurssi tänään n 20% ylös, go figure :person_shrugging:t3::grinning: Toki megatrendi heidän tukenaan ja tulosta heikensi että joutuivat myymään eioota, inventaarion taso yllätti kysynnän.

MC 35busd, liikevaihto kvartaalitasolla 1busd eli ei mikään nakkikioski. Silti markkina edelleen massiivinen käytettyjen autojen puolella joka superfragmentoitunut. Eli kasvuvaraa riittää. Tappiota tekee mut ei tunnu markkinoita haittaavan.

Iso plussa CEOlle jolla erittäin paljon omaa rahaa pelissä, Maaliskuussa muistaakseni sijoitti 45musd omaa rahaa lisää. Siitä muuten kurssi n 6-7 Äxät :chart_with_upwards_trend:

1 tykkäys

Kiitoksia! Eli ainoa, joka tästä hyötyi oli Suomen posti, kun tämän scammitarjouksen takia piti kirjekuoressa lähettää 5 kpl A4 sekä vastauskirjekuori. Nordea sekä ilmasto eivät kiitä :grin:

Ei ne noita tekisi jos niihin ei tyhmät haksahtaisi ja myisi näin alihintaan lappua. Ja ilmeisesti näitä tyhmiä on niin paljon että kattaa postikulut…