Ulkomaiset osakkeet

BPY on Brookfield Properties yhtiön päätikkeri.
BPYU on REIT samoilla oikeuksilla ainakin osingon puolesta.

BPYstä ei saa vastaavaa verohyötyä, kun on Bermudalle rekisteröity ja ei ole verosopimusta Euroopan suuntaan.

BAM/BPY on muuten laittanut ostotarjouksen huomattavasta määrästä omista LP-osakkeista 12$ hinnalla ja konversiomahdollisuuden BPYU->BPY. Nämä ei koske USAn ulkopuolella asuvia suoraan. Tarkemmin löytyy viimeisimmistä lehdistötiedotteista sekä SEC filings tiedoista.

HT ainakin otti muutaman päivän sisällä aika isot kurssinousut… Q2 oli todella heikko, mutta odotus oli ilmeisesti vielä pahempi.

Huomasinkin tuon 12 taalan ostostarjouksen, eli se selityänee miksi BPY/BPYU pyörii nyt tasaisesti tuossa 12 taalan kohdilla. Tuo on kyllä kovin velkainen, mutta jos BAM siellä auttelee taustalla, niin sen suhteen riski ei ole kovin paha.

Macerich (MAC) ja Tanger Outlets ovat olleen silmäilyssä myös, mutta noissa on kyllä aika jäätävät kurssikäyrät viimeisten vuosien osalta. Nousuvaraa olis kyllä paljon, jos niiden palautumiseen uskoo. SPGn eilinen osari ei nyt mikään super heikko ollut, niin se voisi olla kyllä hyvä kohde itselle, jos menisi vielä vaikka 60 tai alle hinta.

Xenia Hotels & Resorts Inc (XHR) on itsellä silmäilyn alla hotellipuolelta tuon HTn lisäksi.

Itsellä on noin vuoden tähtäimellä tarkoitus pistää kassiin vähän REITejäkin, vahvalla hajautuksella ja tarpeen mukaan nopeasti vaihtaen toiseen. Todennäköisesti jotakuinkin:

  • RioCan (REI.UN) :canada:
  • Omega (OHI) :us:
  • Ja pari muuta. Tosin taitaa olla lähinnä Pohjois-Ameriikan juttu tuo REIT.

Nykyisellään löytyy jo NY Mortage Trustia (NYMT), joka juuri palauttikin osingot maksuun. Tosin neljäsosan normaalista. Pieni odotus on, että Q3 osinko palautuu jo lähelle normaalia ellei jopa normaaliin. Kurssikin kasvanut ihan pirteästi, tosin tietysti itse toivon kurssin olevan vielä koronakuopassa hetken lisää :smiley:

RioCan on itsellä jo salkussa osinkoja rynkyttämässä. Nymt tuossa tutkin kun oli 2,3 taalan paikkeilla, mutta ainakaan siinä kohtaa ei vaikuttanut siltä, että haluaisin lähteä mukaan. Q2 oli kyllä ihan siedettävä niillä ja jos osinko palautuu edes lähelle aiempaa, on toi varmaam ok osunkosinko.

Pitäisköhän pistää oma ketju reiteistä pystyyn?

3 tykkäystä

Sama ollut mielessä, mutta ei ole vielä ehtinyt kasata hyvää johdantoa alkuun.
REITit menee kyllä tähänkin ketjuun hyvin, tosin hukkuu muun keskustelun joukkoon.

2 tykkäystä

Ainakin takavuosina REITeillä tuntui olevan isokin fanijoukko, omalle ketjulle löytyy varmasti kysyntää. :sunglasses:

5 tykkäystä

Kannatetaan, laittakaa joku pidempään näitä harrastanut ketju pystyyn niin tulee keskitetysti REIT keskustelu yhteen paikkaan :pray: Itse olen vasta nyt keväällä ja kesällä alkanut kasata näitä salkkuun ja tutkinta ja ostot vielä pahasti kesken.

2 tykkäystä

ja @Verneri_Pulkkinen kannustuksen myötä löytyi aikaa tehdä uusi aloitus: REIT - osinkotuottoa kiinteistöistä

6 tykkäystä

14.8. olisi Nordealla 1e kaupankäyntikulut kaikissa kaupoissa Amsterdamin ja Tallinnan pörsseissä. Katselin tuossa Shelliä ja osinkotuotto prosenttia tarkemmin sanottuna. Rumaa on ollut jälki koronan seurauksena kurssiin, mutta josko ne pohjat olisi saavutettu q2 arvonlaskujen myötä.

Löytyykö täältä näihin markkinapaikkoihin paremmin tutustuneita henkilöitä joilla olisi näkemystä kyseisiin pörsseihin.

Edit. Tallinnasta en tiedä muuta kuin että vaihto on pientä…

Itse taas opin juuri että Tallinnassakin on pörssi. Tämä on luonnollisesti loogista, mutta eipä ollut moinen yksityiskohta tullut vastaan aiemmin.

Tämä oli myös itsellä tiedossa, mutta näköjään vaihto on paljon pienempää mitä itse edes odotin.

image

1 tykkäys

osu silmään tuo Tallinna Vesi - ja mielenkiinnosta katsoin

kuva

Tuolta Tallinnasta voisi löytyä melkoisia helmiä - jos jaksaisi vain tutkia tarkasti. Toinen asia on vaan, että miten sen arvon saa purettua jos kukaan isompi sijoittaja ei niitä löydä :sweat_smile:

1 tykkäys

On, muttei ole takeita, että arvostustaso “korjaantuisi” tulevaisuudessa. Hyvä vertailupari on esim. Kesko vs Tallinna Kaubamaja.
Disclaimer: Omistan Kaubamajaa jo monta vuotta.

Jos Shelliä haluaa AOTlle ostaa, niin amsterdamin a-osake hyvä siihen. Voi ostaa euroilla, osingon lähdevero menee oikein eli 15% ja osakkeella hyvät voluumit siellä. B-osake löytyy damista kyllä haulla, mutta sitä ei voi ostaa, eikä aspan mukaan tulla avaamaan kohteeksi, koska heillä b-osake uk pörssissä auki.

3 tykkäystä

Katselin Ambea AB:ta aiemmin samasta syystä, Hoivatiloille korviketta. Mutta jäi aikanaan ottamatta kyytiin - tässä kohtaa kurssikäyrää katsottuna hyvä päätös.

Onko jotain ajatusta, miten Q2 olisi mennyt ja millä perusteella lähdit tämän kyytiin?

Nopeasti vilkaistuna analyytikoiden suositukset on ajalta ennen koronaa tai huhti-toukokuulta, jos oikein osasin tulkita.
https://www.marketscreener.com/AMBEA-AB-PUBL-34460196/consensus/

AOT kaipaisi hajautusta ja Ambea sopisi profiililtaan. Jos tuotto-odotus on lähelläkään analyytikoiden tavoitehintoja, niin kiinnostaisi kyllä. Q2 ja koronanhoito lienee nostanut ainakin kustannuksia Ruotsin puolella? :thinking:

Ilmeisesti syyskuussa Palantir yhtiöllä on IPO ja myöhemmin osakeet tulevat pörssiin. Kun osaakkeet tulevat julkiseen myyntiin, niin voiko niitä siis heti ostaa Nordnetistä vai onko siinä jotain viivettä?

2 tykkäystä

Analyysia ei saane tänne linkittää, mutta sen varmaan saa kertoa (?) että Nordealta 82sek target annettu tällä viikolla :slight_smile: En tiedä millä tarkkuudella tuolla marketscreenerissä on kaikkien analyysitalojen targetit ja päivitykset.

Uskon että koronan takia kurssi mörnii, mutta tämä on tarkoitettukin vähän pidempään pitoon syitä ovat:

  1. Kuten minun REIT painotuksista myös huomaa, uskon että 5-10 vuoden aikajänteellä isoista hoivapalveluita tarjoavista yrityksistä rupeaa saamaan ylituottoa, kun 50-60 lukujen suuret ikäluokat alkavat siirtyä palveluiden piiriin.

  2. Boomereille on kertynyt paljon varallisuutta The US Generational Wealth Gap Widens Thanks to Millennials, Boomers

“The study found that the average American millennial household today (ages 20 to 35 in 2016) has an average net worth of $100,800, while the average American baby boomer household today (ages 52 to 70 in 2016) has a net worth of $1.2 million (all values are adjusted for inflation), reported Mallika Mitra for CNBC.”

  1. Uskon että tästä keskittyneestä varallisuudesta johtuen länsimaissa avustettu asuminen omillaan alkaa myös yleistyä. Eli vanhukset siirtyvät enemmissä määrin alueille tai taloyhtiöihin, joissa saa keskitetysti hoivayritysten tarjoamia vanhuksille kohdistettuja laadukkaita palveluita. Kunnes siis siirtyminen hoivakotiin tapahtuu.

Uskon että tämä trendi tulee satamaan suoraan Ambean haaviin. Kurssi on toki jo korjannut reilusti syvimmästä kuopasta, mutta ottaen huomioon Ruotsin pahana jylläävän koronatilanteen, pohdin että mitä pitää tapahtua että Ambea vielä kyykkää parempiin ostohintoihin. Ehkä aivan karmaiseva Q2 ja ohjeistus, mutta tällöin ostaisin vain lisää. Yritys laajenee jatkuvasti pohjoismaissa ja on Q1 aikanakin käynyt kaupoilla.

Investor Relations – Ambea Tuolta Q1 raportti lukuun :slight_smile:

2 tykkäystä

Kiitos kattavasta vastauksesta :pray:.

Koko analyysia ei saa linkittää, mutta referointi ja lainaukset täysin sallittuja :wink:
Marketscreeneriin päivitykset menee ilmeisesti pienellä viiveellä, riippuen analyysitalon jakelusyklistä.

Hyvällä kasvutasolla näyttäisi Ambea etenevän ja pitkällä horisontilla hyvissä hinnoissa.
Referenssinä Pihlajalinnan H1 -katsauksesta, vaikka muuten oli laskua, niin
“Ikäihmisten asumispalveluiden, rekrytointipalveluiden, julkisen leikkaustoiminnan ja lapsettomuushoitojen kysyntään koronaepidemialla ei ollut merkittävää vaikutusta”

Pari päivää aikaa pureksia vielä ennen Q2:sta.

1 tykkäys

Cineplex avaa huomenna kaikki teatterit ja muutama uusi leffakin heti tyrkyllä:

Kurssi kiitti heti tästä ja +11% lasissa. Oliskohan pitänyt olla rohkeampi ja kauhoa tätä kunnolla tuolta alle 8 taalan pinnasta :sweat_smile:

1 tykkäys

Haha- just ehdin postata tonne “TOP korona-ale”-ketjuun asiasta. Laitetaas tännekin vielä:

“Kanadan Finnkino” Cineplex avaa kaikki teatterinsa huomiseen mennessä ja Kanadassa näytetään Hollywoodin materiaalia ennen korona-USA:aa. Cineplex lienee eka suuri toimija koko maailmassa, joka avaa kaikki toimipisteensä, toki vajaalla kapasiteetilla näin aluksi.

“From coast-to-coast, all 164 Cineplex theatres and 1,687 screens across Canada will be open as of tomorrow, including the Company’s 22 VIP Cinemas locations.”

The company believes the return of all of its theatres makes it the first of the world’s major film exhibitors to reopen its entire network of locations.

Those returning to Cineplex theatres are slowly being offered new releases to view, including “Spongebob: Sponge on the Run” and “Unhinged,” which debuted last week.

The films were released in Canada ahead of the U.S — a rare occurrence that will be repeated next week when Christopher Nolan’s “Tenet” hits Cineplex screens.

Plexi on salkussani prosentin painolla. Hyvä myös Riocan-reitilleni, jonka suuri vuokralainen Cineplex on (4% osuudella jopa, Riocan ei ole ottanut enää vuokralaisia yli 5% osuudelle vuosiin riskienhallintasyistä).

https://web.tmxmoney.com/article.php?newsid=6386199988219051&qm_symbol=CGX

1 tykkäys