Ulkomaiset osakkeet

Resursilta on tullut jatkuvasti jotain päivitystä tehdyistä ja tulevista muutoksista. Oletko @Torniojaws
pysynyt kärryillä mihin suuntaan nämä rattaat oikeasti on menossa?

Ainakin vakuutuspuolen irroittaminen etenee, mitä nappasin kiinni jostain viestistä. Siitä tullut kertakuluja ja tulossa vielä lisää. Samoin luottotappiovarauksia puretaan Q3:n raporttiin, minkä pitäisi olla puolestaan merkittävästi hyvää.

Muuten on ollut oma fokus liian paljon kiinni muissa lapuissa ja töissä, että mennyt aikalailla ohi :man_shrugging:

Markkina ei kuitenkaan ole näistä pitänyt vaan luisuttu takaisin jo alta 40SEK lukuihin, ainakin hetkeksi. Ja nykyisellään osinkotuotto alkaisi olemaan hyvinkin houkutteleva.

Mitenkään tästä ei enää kovin kallistakaan saa historian luvuilla. Tosin isoilla muutoskuluilla ja laskevilla tuotoilla syödään edullisuus aika nopeasti.
image

En nyt niin hirveän tarkkaan seurannut, lähinnä sivusilmällä kurkkien. Mutta sama vaikutelma on, että lyhyellä tähtäimellä vielä olisi pientä pudotusta/“kuoppaa” luvassa, jonka jälkeen sitten voisi päästä takaisin pre-koronaan ja jopa uusiin korkeuksiin, jos vain kaikki nämä uudet projektit saadaan kunnialla maaliin. Itse jotenkin tykkään tuosta rohkeasta uuden kokeilusta - ainakin kun en hirveällä panoksella ole mukana :smiley: Mutta siitä voi tulla mielenkiintoinen ennakkotapaus ja sitä myöten kovaa nostetta.

Tämäpä siinä on, iso JOS. Ala huomioiden muutokset vaatii aikaa ja resursseja, joiden takia kustannuksia tulee helposti ja paljon syömään kannattavuutta.

Iso reformaatio menossa kyllä koko toiminnan läpi. Pitänee yrittää ajan kanssa käydä tarkemmin läpi. Muutosmäärää on vaan niin paljon ja menee liikaa oman ymmärryksen ohi, joten voinee jäädä liian riskiseksi siitä huolimatta.

Helpompi seurata nyt sivusta ilman positiota :sweat_smile:

Edit: CMD pidetty juuri, materiaalit:

1 tykkäys

Resurs Holding järjestää 2.11. ylimääräisen yhtökokouksen jonka aiheena on mm. Solidin listaaminen itsenäisenä yhtiönä Nasdaq Tukholman päälistalle. Ehdotuksen mukaan Resursin omistajat saisivat listauksen jälkeen yhden Solid Försäkringin osakkeen jokaista omistettua kymmentä Resursin osaketta kohden.

Markkinat ilmeisemmin pitävät diiliä Resursin nykyhintaan nähden hyvänä, ainakin tämän päivän +7 % kurssinousun perusteella. Pikaisesti selailin huonolla ruotsin kielen taidolla Solidin viimeisimmän vuosikertomuksen läpi (löytyy tuolta => https://www.solidab.se/Files/pdferV4/solid-arsredovisning-2020.pdf?TS=637520794605174620) ja äkkiseltään Solid vaikuttaa ihan pätevältä pikku vakuutusyhtiöltä jota todennäköisesti tullaan arvostamaan itsenäisenä yhtiönä ihan erilaisilla arvostuskertoimilla vs. Resursin p/e alle 10.

3 tykkäystä

Tuore ostos Malesiasta.

Top Glove corporation ostohinta 2.74 MYR

Top Glove on maailman markkinajohtaja suojakäsineiden valmistuksessa noin 25% markkinaosuudella. Yhtiö on ollut markkinajohtaja vinyyli hanskoissa vuodesta 2004, kirurgisissa hanskoissa vuodesta 2018 ja Nitriili hanskoissa vuodesta 2020. Koronan iskiessä osake kuului tilanteesta hyötyviin yhtiöihin ja 2020 suojakäsineiden kysyntä räjähti ja hinta kasvoi moninkertaseksi. Yhtiön osakekurssi 6 kertaistui noin 9 MYR tasolle.

Tänä vuonna yhtiön kurssi on ollut voimakkaassa laskussa. Markkinoilla odotetaan, suojakäsinemarkkinan kysynnän ja hinnan normalisoituvan pandemian helpottaessa. Tämän lisäksi yhtiöllä on ollut muitakin ongelmia. Koronapandemian aikana kiinnitettiin länsimaissa huomiota työntekijöiden oloihin ja pitkiin työpäiviin. Top Gloven tuotteiden vienti USA:han oli kiellettyä hetken aikaa näistä syistä johtuen. Syyskuussa tuo vientikielto kuitenkin lopetettiin U.S. lifts import ban on Malaysia's Top Glove over forced labour concerns | Reuters

Osakekurssiin on saattanut myös vaikuttaa huhut ja vaatimukset Malesiassa verottaa Koronapandemiasta hyötyneiden yhtiöiden voittoa ns windfall- verolla. Tätä veroa ei nykyisten tietojen mukaan ole kuitenkaan tulossa No plans to impose windfall tax on glove products, sectors that made extraordinary profits during Covid-19 pandemic, says Tengku Zafrul | The Edge Markets

Yhtiössä kiinnostaa se, että suojakäsineiden käyttö on ollut maailman laajuisessa kasvutrendissä jo ennen koronaakin. Hanskojen kysyntä on kasvanut yli 10% vuotuista tahtia. Tuon kasvun jatkuvuutta arvioitaessa voidaan käydä läpi hanskojen käyttömääriä per capita eri maissa vuodessa

USA 300
Saksa 208
Kiina 9
Intia 7
Indonesia 6

Erittäin väkirikkaissa maissa hanskojen käyttö on todella alhaisella tasolla. Maiden vaurastuessa ja niiden hanskojen käyttö todennäköisesti nousee lähemmäs länsimaiden tasoa. Kasvupotentiaalia riittää vuosiksi eteenpäin.

Yhtiön perustaja Lim Wee-Chai on opiskellut nuorena Yhdysvalloissa ja siteeraa erittäin mielellään Warren Buffetia. Miehen ajatuksista ja esiintymisistä löytyy paljon materiaalia Youtubesta. Yhtiön ääneen lausuttuna tavoitteena on päästä Fortune global 500 listan yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä.

Nykyisellä 2.74 MYR hinnalla ja 1.07 MYR tulosennusteella vuodeksi 2021 PE-luvuksi tulee naurettavan pieni noin 2.6 tasoa. Nykyinen tulostaso ei tietenkään vastaa normaalia vaan tulos lähivuosina koronan poistuessa heikkenee. Tuloksen normalisoituessa yhtiöllä on kuitenkin edelleen lupaavat pidemmän aikavälin kasvunäkymät.

10 tykkäystä

Nostelen tämän tänne talteen, kun vaikuttaa sen verran mielenkiintoiselta.

2 tykkäystä

Genius Brandsin jälkeen on pahat traumat mediaosakkeista :smiley: Heillä oli taustalla Disneyn senior-väestä Arnoldiin ja Shaq O’Neiliin, muttei mennyt ihan putkeen.

1 tykkäys

Pakko myöntää että hienoa taustatyötä olet tehnyt tämän Top Glove corporationin osalta ja henkilökohtaisesti otan tämän osakkeen nyt tarkempaan seurantaan :wave:

2 tykkäystä

Nopealla vilkaisulla Genius Brandsillä ja Thunderbirdillä näyttäisi olevan yhteistä vain toimiala. :slightly_smiling_face:

Ruotsalainen älyvalaisujärjestelmien valmistaja Plejd raportoi taas erittäin vahvan tuloksen. Komponenttipula vaivaa maailmaa mutta Plejd sen sijaan parantaa marginaaleja. Tekevät nyt itse komponentit sen sijaan että ostaisivat markkinoilta :nerd_face:

Tunnelmat Ruotsin FinTwit yhteisössä tällä hetkellä :partying_face:

3 tykkäystä

Siitä on reilut pari vuotta aikaa, kun tuli avattua topikki. Bufab on edelleen salkun suurin sijoitus ja tuottanut noin 270 prosenttia tänä aikana. Onhan tuolla tuo surullisenkuuluisa Wirecard mainittu heti alussa, jossa merkittävä osa pääomasta menetetty. No verotukseen sai sentään vähennettävää

Lohdullista kuitenkin huomata, että parhaimmillaankin voit menettää vain pääoman, mutta tuotot ovat teoriassa rajattomat. Kunhan huolehtii hyvästä hajautuksesta, eikä lähde yltiöpäisesti panostamaan yksittäisiin firmoihin, asiat todennäköisesti menevät ihan mukavasti

2 tykkäystä

Resurs Holdingilla oli ylimääräinen yhtiökokous seuraavin odotetuin tuloksin:

  • 3,00 kr osinko ja irtoaa 3.11. eli tänään pitäisi ostaa, jos haluaa osingon. Maksupäivää ei kerrottu, mutta varmaan ensi viikolla.
  • Lisäksi jokaista 10 kpl Resursin osaketta vasten jaetaan 1 kpl Solid Försäkringin osaketta (pvm ei vielä päätetty)
4 tykkäystä

Mikähän innostus Ruotsissa on tullut. Tällä kertaa ALM Equity jakaa tytäryhtiön (Svenska Nyttobostäder) osakkeita ylimääräisinä osinkoina suhteessa 3:10 eli 10 ALM Equityä = 3 kpl Svenska Nyttobostäderiä.

Aiheen ylimääräinen yhtiökokous 19.11.

1 tykkäys

Vähän lisäinfoa tuohon Resursin tytäryhtiön listautumiseen:

Pääkappale artikkelista:

Solid Försäkring has today announced its intention to list the shares on Nasdaq Stockholm after Resurs has completed the distribution in accordance with the so-called Lex Asea rules. Nasdaq Stockholm AB has made the assessment that Solid Försäkring fulfils the applicable listing requirements. Nasdaq Stockholm AB will approve an application for admission to trading of the Solid Försäkring’s shares on Nasdaq Stockholm, provided that certain conditions are fulfilled, including that Solid Försäkring submits such an application and fulfils the distribution requirement. The Listing on Nasdaq Stockholm is expected to be completed during the fourth quarter of 2021.

Firman omilla sivuilla:

1 tykkäys

Alkuviikosta tuli info, että Solid Försäkringin osake-osingot Resurs Holdingilta jaetaan 29.11.2021 ja ensimmäinen kaupankäyntipäivä on 1.12.2021. Tickeriksi tulee SFAB:

2 tykkäystä

Tänään näytti irronneen Solidin laput, Resursin kurssireaktio siihen nähden varsin maltillinen -9%.

Täytyy yrittää ehtiä perehtyä tarkemmin tuohon vakuutusliiketoimintaan ja seurailla ensi viikolla millä arvostuskertoimella markkina sitä alkaa arvostamaan, näissä spin-offeissa välillä nähdään mielenkiintoisia kurssireaktioita ensimmäisinä päivinä kun osa sijoittajista lappaa ‘kylkiäisenä’ saamansa laput laitaan tyyliin hinnalla millä hyvänsä.

Avanzalla laskeskelleet, että Solidin 50 % osingonmaksupolitiikka tarkoittaa n. 3 kr osinkoa (tuotto nykykurssilla 5 %) tältä vuodelta ja maksu joskus 2022 aikana. Maksavat siis kerran vuodessa, toisin kuin Resurs (kahdesti).

1 tykkäys

Tuo Resurs/Solid -kuvio käsittääkseni menee nyt sitten näin:

  • Resursista irtosi Solid tuolla 1:10 -suhteella, jolloin irtoamisesta kurssi putosi Solidin avauskurssin 60 kr mukaisesta 1:10 eli 6 kr → Resurs ~43 kr → 37 kr
  • Solid maksaa 3 kr osinkoa p.a., jolloin Resursin osinkotaso laskee nykyisestä karkeasti 3,9 kr p.a. tasoon 0,9 kr p.a. ja tällöin tuotoksi jää 0,9 / 37 = 2,43 %
  • Solidin tuotoksi taas tulee 3 / 60 = 5 %

Jos tuo näin on, niin melkein tekisi mieli siirtää paukut Solidiin :smiley: Horisontissa voisi siintää myös Sampo, joka voisi ostaa Solidin itselleen. Mutta varmaan haluavat ensin katsoa miten bisnes lähtee liikkeelle. Tuskinpa ainakaan ekaan 2-3 vuoteen tapahtuu mitään.

4 tykkäystä

Pakko korjata sen verran että Solidin osingon vaikutus Resursin osinkoon pitää laskea tuolla samalla 1:10 suhteella millä osakkeetkin irtosivat, eli Resursin osingon pitäisi (teoriassa) pudota se noin 0,35 SEK.

Marketscreenerin konsensusennusteet Resursin osingolle ovat luokkaa 3,2 -3,6 SEK seuraaville parille vuodelle eli yield edelleen ‘ihan ok’ tasoa 8,5 -9,5%:

image

2 tykkäystä

Onkohan noissa huomioitu Solidin irtautuminen? Sehän tuli vähän yllättäen ja aika nopeasti. Yleensä jenkkijutut päivittyvät Pohjoismaiden suhteen “sitten joskus”. Ja onhan se ilmeisesti ollut melkoinen lypsylehmä, jos heti alkuun maksaa 5 % tuottoa.