USA:n presidentinvaalit 2024

Mistä kärsivä? Transientti globaali amnesia, on nimensä mukaisesti ohimenevä muistikatkos, eikä edes erityisen vanhojen ihmisten ongelma. Eikä varsinkaan muistisairaus. En ymmärrä tällaisia heittoja, vaikka sikäli olen ihan samaa mieltä siitä, että Harris on täysin eri kaliiperin vastustaja Trumpille, kuin auttamatta liian vanha ja heikko Biden.

Tosiasia on myös se, että Trump on niin ikään ns. vanha pieru jo, ja Bidenin voinnin lasku presidenttikauden aikana muistuttanee äänestäjiä myös vastaavasta mahdollisuudesta Trumpin kanssa.

9 tykkäystä

Pohjautui myös ehkä osittain siihen, että venäjän trollit loivat niin vahvaa agendaa Bidenia vastaan.

Trumpin kampanjatiimin lisäksi myös trolleilla voi kestää löytää uudet argumentit, mutta en sulkisi mahdollisuutta (tai vaikuttavuutta) pois.

5 tykkäystä

Kaksi viikkoa myöhemmin ero tässä ison samplen kyselyssä on kasvanut kolmella prosenttiyksiköllä (+4 vs +1).

  • Riippumattomissa äänestäjissä Harrisin etu nyt +5 (oli +2)
  • Eniten parannusta Harrisille (kuvassa esitetyistä kategorioista) on tullut nuorissa (alle 34v), jossa etu on kasvanut +9 prosenttiyksikköön (oli +3)

Bidenin vaihto Harrisiin tekee myös Trumpille vaikeammaksi näyttäytyä äänestäjille virkeämpänä ja vetreämpänä ehdokkaana:

Compared with Biden before he ended his campaign, our latest survey shows voters nationwide are far more likely to say Harris is in good health (71% to 30%), mentally fit (64% to 35%) or a strong leader (48% to 38%).

Toki isosta samplesta huolimatta kyseessä on yksittäinen kysely.

19 tykkäystä

jaahas. ajatusten tonava taas vauhdissa. on kyllä vaikea uskoa, että tämä oli usa:n pressa.

40 tykkäystä

https://youtu.be/8Jc-kL22fQU?si=ilOPp5qCCcTyAsJc

En tiedä onko typerät twiittaukset vai niistä pidättäytyminen ja typeryyksien puhuminen parempi vaihtoehto. Edelleen on kysyttävä eikä tuon kokoisesta maasta löydy parempia ehdokkaita??

Putinille Trumpin mahdollinen tappio on kiistatta vaikea paikka. Hän olisi Venäjälle monin tavoin mieluinen, ja Kremlissä on nautittu hänen Venäjää myötäilevistä lausunnoistaan. Jos Trump ei palaa Valkoiseen taloon, niin se olisi Kremlin kannalta katasrofi ja Zelenskyille Ukrainassa ilo.

Nykyääm Äxässä tyrkytetään Trump-fanitusta, sitten naisia inhoavien tviittejä sekä pakonomaisesti ennakkoluuloisten ihmisten tviittejä että tviittejä, joissa ei suoraan faniteta Venäjää, mutta joista Putin olisi mielissään. Tällaisissa tviiteissä on sama suunta ja vähintäänkin ovat samanlaisia asuinpaikasta riippumatta. Putin on ollut varmaan aika varma aiemmin Trumpin valinnasta, mutta nyt on tulossa aivan jotain muuta, mitä hän toivoo. Demokraatit voivat ottaa nyt voiton, joka vaikeuttaisi Venäjän geopoliittisia tavoitteita, niin Ukrainan ja muun Euroopan suhteen.

Mielenkiintoista on, että yllättävän vähän on puhuttu demokraattien/Kamalan tai Trumpin taustajoukoista - toki on puhuttu, mutta kokonaisuutisvirtaan nähden vähän, mutta näistä “joukoista” voi myös tulla henkilöitä, jotka vaikuttavat ratkaisevasti vaalipäivänä. Siellä on vielä paljon äänestäjiä, jotka ovat rajoilla ja varapresidentillä sekä taustahahmoilla on tässä kohtaan melkoisesti merkitystä.

Yllättävää olisi, jos yllätyksiä ei vielä tulisi. :slight_smile:

26 tykkäystä

Yhdysvaltojen korkein oikeus on hylännyt pyynnön myöhäistää Donald Trumpin New Yorkin oikeusjutun tuomiota presidentinvaalien jälkeiseen aikaan. New Yorkin oikeuskäsittely koski Trumpin vaalirahapetosta, jossa Stormy Danielsille maksetut hyssyttelyrahat laitettiin lainvastaisesti kampanjakuluiksi. Oikeuskäsittelyssä Trump todettiin syylliseksi kaikkiin 34:ään syytekohtaan.

Tuomio julistetaan Syyskuun 18 päivä. Tuomio voi olla mitä tahansa sakoista jopa 4 vuoteen vankeutta. Tosin, on hyvin epätodennäköistä, että Trump tuomittaisiin skaalan kovemmasta päästä, sillä hän on ensikertalainen.

The Supreme Court on Monday rejected a long-shot bid by Missouri to block the sentencing of former President Donald Trump in his New York hush money case.

A Manhattan jury convicted Trump on all 34 felony charges in the case in May, and a judge set sentencing for Sept. 18. But last month, Missouri Attorney General Andrew Bailey — a Republican and Trump ally — filed an unusual set of motions at the Supreme Court asking the justices to postpone the sentencing until after the November election and to lift the gag order the judge imposed in the case.

Trump was convicted of 34 felony counts of falsifying business records to cover up hush money paid to a porn star in the final days of the 2016 presidential contest. He faces up to four years in prison, though some legal experts say a lesser sentence, like a fine or probation, is more likely.

https://www.politico.com/news/2024/08/05/supreme-court-trump-hush-money-missouri-lawsuit-00172710

27 tykkäystä

Kumpi mahtaisi olla Trumpille pressanvaalinkannalta parempi vaihtoehto tosiaan. Sakot vai “marttyyrina ja demokratian vihollisten vankilaan lukitsema”

1 tykkäys

Jos vedonlyöntitoimistoja on uskominen niin piakkoin ollaan lähellä tasabuukkia. Harrisin lukemiin on lisättävä vielä Obama ja muut, kun nimityksestä tulee lopullinen. Shapiron tai Walzin nimittäminen varapresidenttiehdokkaaksi tuonee vielä myös buustia (kyseiset herrat ovat lähes 50/50 tällä hetkellä).

…eli jännäksi menee. Mielenkiintoista on miten Trump pyystyy puolustamaan johtoaan, on kuitenkin ehkä paremmin tunnettu hyökkäävästä tyylistään.

10 tykkäystä

Melkoista mielipidettä Trumpin lähipiirissä. Ihaillaan mm. Francoa ja Pinochetia. Tähänkin kannattaisi demokraattien tarttua. Kyseessä siis kirja, johon mm. Vance kirjoittanut suosituksensa. https://www.nytimes.com/2024/08/05/opinion/jd-vance-fascism-unhumans.html?smid=nytcore-ios-share&referringSource=articleShare

”Nakella authoritarian ideas like this one are not uncommon in the dank corners of the reactionary internet, or among the sort of groups that led the Jan. 6 insurrection. “Unhumans” lauds Augusto Pinochet, leader of the Chilean military junta who led a coup against Salvador Allende’s elected government in 1973, ushering in a reign of torture and repression that involved tossing political enemies from helicopters.

Pinochet-inspired helicopter memes have been common in the MAGA movement for years. And as the historian David Austin Walsh wrote last year, there’s long been a cult of Franco on the right. Nevertheless, it’s extremely unusual for a candidate for vice president of the United States to openly align himself with autocratic terror.

Vance provided the first blurb on the “Unhumans” book jacket. “In the past, communists marched in the streets waving red flags. Today, they march through H.R., college campuses and courtrooms to wage lawfare against good, honest people,” he wrote. “Jack Posobiec and Joshua Lisec reveal their plans and show us what to do to fight back.”

Other endorsements come from Tucker Carlson and Donald Trump Jr., a key figure in his father’s presidential campaign. The foreword is by Stephen Bannon, Donald Trump’s former chief strategist.”

13 tykkäystä

https://thehill.com/homenews/campaign/4789021-kamala-harris-vp-tim-walz-minnesota/

“Vice President Harris has chosen Minnesota Gov. Tim Walz (D) to be her running mate as she heads toward a November faceoff against Donald Trump, according to two sources familiar.”

20 tykkäystä

Toi Trumpin Social Truth -feedi menis kyllä ihan parodiasta, ellei tietäisi miten paljon hänellä on kannattajia. Caps lock pohjaan ja ala-astetason ilkkumista vaan kehiin. Presidentillistä, presidentillistä. Todellinen vapaan maailman johtaja.

Noh, kansa saa semmosen johtajan kuin se ansaitsee. Ehkä jenkit ansaitsee Trumpin? Harmi vaan että USA:n presidentillä on niin paljon vaikutusta koko muun maailman asioihin.

image
image
image
image

24 tykkäystä

Tässäpä ainakin itseäni kiinnostanut dokumentti USA:n fundamentaali-kristityistä. Täytyy sanoa, ettei tuo käytetty sanasto kyllä ihan hirveästi eroa ääri-islamistien käyttämästä terminologiasta. Vääräuskoiset otetaan hengiltä, profeetan puolella taistelevat saavuttavat ikuisen onnen yada yada yada.

Lyhyesti nämä vatipäät uskovat Armageddoniin ja Jeesuksen uutteen tuloon ja sekoittavat Lähi-idän politiikkaa saavuttaakseen Taivaspaikan.

Ketjun aiheeseen liittyen dokumentissa nostetaan näiden hörhöjen merkitys republikaanien ehdokkaille, sillä liike muodostaa pieneen kokoonsa nähden vaikutusvaltaisen yhteisön, joka on ujuttanut lonkeronsa senaatin, kongressin, valkoisen talon ja presidentin ympärille. Mielenkiintoinen näkökulma on myös tuo liikeen tuki Israelille ja sen syyt.

Korostetaan nyt, että dokumentti on pro-Palestiina, joten jutuille kannattaa antaa painoarvo sen mukaisesti.

14 tykkäystä

Tosin nämä ovat melkolailla peruskauraa kristityssä maailmankatsomuksessa, siinä tulee tietysti isoja eroja miten tätä maailmankatsomusta tuo esille omassa arkisessa elämässä tai poliittisessa vaikuttamisessa.


Tim Walz vaikuttaa ulkoisesti naapuri nallekarhulta, jolle voisi lainata akkuporakoneen ja olettaa saavansa sen ajallaan ja ehjänä takaisin.

12 tykkäystä

Trump on kommentoinut Tim walzia varainkeruu sähköpostissaan seuraavasti “He’ll unleash HELL ON EARTH"
Jos ei paremmin tietäisi niin voisi kuvitella että Trump kampanjoi demokraattien puolesta. :grin:
Tämän jälkeen X täynnä tästä tehtyä huumoria.

https://x.com/AhmedBaba_/status/1820846153895702970?t=PmyjGPkqyebzCmBlYhQzOQ&s=19

https://x.com/K2theSky/status/1820842188982399292?t=Y_TkSXG8pUuut5TtIE992g&s=19

https://x.com/RpsAgainstTrump/status/1820908702968508647?t=vws3AeuxC9dG_5h-rskK1w&s=19

Tim Walzin esittely

12 tykkäystä

Todella vahva ja luonteva esiintyminen Tim Walzilta. Myös huumoria löytyy. Varsinkin hänen lausahduksensa Vancesta sai purskahtamaan nauruun. “i cant wait to debate the guy. If he is willing to get up off the couch and show up” :joy:

26 tykkäystä

Tim Walz oli strategisesti erittäin hyvä valinta.

Valkoinen, kokenut poliitikko, pitkä ura kansalliskaartissa, opettaja, jenkkifutisvalmentaja…amerikkalaisen perheenisän unelmavävy.

Ja miten republikaanit hyökkää : Shapiroa ei valittu, koska juutalainen.

Lietsovatko he Harrisin ympärille juutalaisvihaajan viitan ja unohtavat, että Harrisin puoliso on juutalainen.

Vance alkaa olemaan todellinen riippakivi Trumpille - kuten Sarah Palin oli John McCainille 2008.

21 tykkäystä

Joku saattaa miettiä, mitä Walz ajattelee Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Luonnollisesti hän tukee Ukrainaa viran puolesta varapresidenttiehdokkaana ja pitää Harrisin linjaa, mutta mitä hän aivan oikeasti ajattelee?

https://x.com/OlgaNYC1211/status/1820901704113545420

En voi olla ajattelematta, että kansalliskaartissa yli 20 vuotta palvelleena, hän tietää jotakin siitä, miten sotaa pitää käydä. Mitä hän itse asiassa teki siellä? Walz yleni urallaan Komentavaksi ylikersantiksi (Commanding master sergeant). Ei kuulosta kovin kummoiselta, Kapteeni tai Majuri olisi ollut jotakin. Ei ihan niinkään. Upseerit ja aliupseerit tekevät eri asioita armeijassa. Kummatkin ovat asiantuntijoita, mutta usein aivan eri asioiden. Upseeri antaa käskyjä, mutta aliupseeri laittaa ne tapahtumaan.

Mark Hertlingillä, eläköityneellä Prikaatikenraalilla on muutama asia sanottavana aliupseereista ja siitä mitä merkitsee olla komentava ylikersantti. (Huom! NCO=Non Commissioned Officer = aliupseeri)

Many followers not familiar with the military are asking me “so what’s the big deal about a command sergeant major?”

Walz joined at 18 as a private. Rose through the NCO (sergeant) ranks, each requiring extreme competence at increasingly demanding jobs with more people & responsibility at every rank.

When you reach “Master Sergeant” you are selected to serve as a First Sergeant (1SG) of a unit…if you’re good enough. Then, those 1SGTs compete for selection to Sergeant Major. Only the best Sergeant Majors are selected for Command Sergeant Major (CSM) billets.

CSMs serve as the senior enlisted person in the unit and the advisor to Commanders at battalion and above. Having served with dozens of CSMs as my unit & command “battle buddy” I will attest they were all awesome.

They know what they’re doing. They uphold standards. They speak their minds to all ranks (private to generals). They’re not afraid of getting bad news because they know how to fix things when they go wrong. And they serve the command (their commander and their soldiers) with a selfless integrity and a complete dedication.

During social events and informal occasions, they’re usually a whole bunch of fun. And they always have great stories. But they’re always professional.

So, those are my thoughts on Command Sergeants Major. While I don’t know the details of @GovTimWalz
career wearing the cloth of our country, just the fact that he volunteered to serve and wore the CSM rank tells me a lot about him.

https://x.com/MarkHertling/status/1820824005881794669

Minusta tuo on vaikuttava saavutus. Komentavaksi ylikersantiksi ei päädy sattumalta, vaan usean tiukan valintaprosessin kautta. Vähän samaan tapaan kuin olympiajoukkueen jäseniä valitaan. Minulle se kertoo pätevyydestä, voimakkaasta tahdosta ja määrätietoisuudesta. Yhdistettynä kansalliskaartiuran jälkeen opettajan toimeen, minulle maalautuu kuva sellaisesta miehestä, joka on vahva, nöyrä, pätevä, ei kuuntele paskapuheita, osaa johtaa ja jolla on vahva moraalinen kompassi. Näkevätkö Yhdysvaltalaiset äänestäjät hänessä samat asiat, jää nähtäväksi.

37 tykkäystä

Sotilasmestari, ei ylikersantti, siinä välissä on Suomen armeijassa vääpeli ja ylivääpeli.

4 tykkäystä