Osakesijoittaminen

Viafin Service kasvaa kovaa ja kannattavasti

Viafin Service kasvaa kovaa ja kannattavasti. Itselleni tämä on ihan uusi tuttavuus.

Viime viikolla tuli positiivinen tulosvaroitus:

Inderesiltä osta-suositus ja 9,0€ tavoitehinta:
https://www.inderes.fi/fi/vahvaa-kasvua-myos-jatkossa

Firma etenee kovaa vauhtia kohti tavoitettaan, joka on 100M€ liikevaihto vuonna 2022 ja 5-7% EBITDA-marginaali.

Arvioni mukaan tuo tarkoittaisi lähivuosille noin 35% tuloskasvua. Vaikka tavoite ei täysin toteutuisikaan, niin tämä voi silti olla tuottoisa case.

Inderesin ennusteet eivät ota huomioon yhtiön strategiaan kuuluvia tulevia yritysostoja. Firmalla on tase kunnossa ja löytyy kassasta rahaa mukavasti yritysostojen toteuttamiseksi.

Mukavasti potentiaalia lähivuosille, eikä hinnoittelu ole tällä hetkellä paha. Firma on jäänyt suurimmalta osalta sijoittajista tutkan ulkopuolelle - omistajia on vain 700.

Kannattaa tsekata laaja raportti:

6 tykkäystä

Hyvä ja rohkaiseva raportti yhtiöstä, joka on lentänyt täysin tutkan alla. Tätähän sai pian listautumisen (11/2018) jälkeen hetkellisesti jopa 5€:n pintaan, kun listautumishinta oli 7,00€. Vaihto on ollut miltei olematon tähän saakka.

Itsellä on pieni siivu annista ja olen tyytyväinen että maltoin odotella rauhassa tilanteen kehittymistä. :nerd_face:

4 tykkäystä

Mitähän tämän mielenkiintoisen lapun ympärillä tapahtuu juuri nyt? Kovaa nousua ilman uutisia. Posari annettiin jo aikaa sitten, ei kai sen sisäistäminen näin kauan kestä? Onko näkemystä kenelläkään?

Maanantaina q4 ulos. Eiköhän tuolla +30% viikossa nousulla ennakoida tosi kovaa tulosta ja samalla näkymien entistä kiillotusta.

Itse keventelin neljäsosan omistuksesta. Tässä kohtaa sanon: harmi että koko puolikas ei mennyt kaupaksi. :slight_smile: OST:lle tätä yritän itse hakea, mutta nyt vaikuttaa olevan omalle ostolle turhan korkeella… Maanantaina ollaan viisaampia!

1 tykkäys

Tilinpäätös silmäilty nopeasti läpi, mielestäni näyttää hyvältä ja toimarin kommenteista huokuu tyytyväisyys ja usko strategian toteutumiseen. Kannattavaa kasvua, yleensä se tarkoittaa nousevaa osakekurssia. Vaikka nyt otettiin viimeisen kuukauden aikana suuri loikka osakkeen hinnassa, niin minä en lähde keventämään tämän tiedon perusteella, tyytyväisenä jatketaan omistamista. Jos v.2022 ollaan siellä missä tavoittelevat, niin kyllähän tämä tulee olemaan varma kurssinousija myös tulevaisuudessa. Mielenkiintoinen yhtiö, suosittelen tutustumaan.

2 tykkäystä

Sattui silmään tuo tämän päivän lasku ja nopeasti luettua yhtiön omat tavoitteet ja inderesin suosituksen perusteet, tuntuu jotenkin, että aika varoivaisesti tässä ollaan suosituksen kanssa liikkeessä. Toki yritysostojen mallinnusta kun ei ole, niin toki se vaikuttaa.
Mutta pakko oli ottaa pikku siivu, vaikuttaa todella mielenkiintoiselta! Täytyy perehtyä ihan kunnolla tähän ja sitten päättää lisäileekö vielä tuohon positioon :smiley: Harvoin tulee näin mutulla mentyä, mutta nyt tuli vakuuttunut olo, niin oli pakko hypätä kelkkaan.

3 tykkäystä

Onko ajatuksia, että miten pieni Viafin Service on selvinnyt koronasta ja miten tästä eteenpäin?
tulosvaroitusta ei ole vielä näkynyt.

2 tykkäystä

Viafin Service on meidän näkemyksen mukaan selvinnyt koronasta ainakin vielä suhteellisen vähin vaurioin. Selvää tällä hetkellä kuitenkin on, että osissa huolto- ja projektitöissä voi tulla viivästyksiä, jos tehtaille ja tuotantolaitoksille ei päästä töihin. Vielä tällä hetkellä liiketoiminta kuitenkin pyörii suhteellisen normaalisti.

Joitain huoltoseisakkeja tulee siirtymään arviomme mukaan luultavammin vuoden toiselle puoliskolle näillä näkymin, mutta ulkomaisen työvoiman saatavuuden vaikeutuminen vastavuoroisesti sataa osin Viafin Servicen laariin. Yhtiön resursseille ja tarjoamalle on näin ollen nyt tarvetta ja kysyntää eri tuotantolaitoksilla, kun tarpeellisia huoltoja ja korjauksia pitäisi tehdä eikä ulkomaalaista työvoimaa voi käyttää. Tämä näkyy varsinkin Uudenmaan alueella, missä käytetään paljon ulkomaista työvoimaa.

Sinänsä yhtiöllä itsellään on selvä nettokassapositio, ei velkaa ja taloudellinen tilanne on näin todella vahva. Vahvasta kassasta voi olla myös paljon hyötyä tämän kaltaisessa epävarmassa ympäristössä, sillä yrityskaupparintamalla voi avautua hyviä mahdollisuuksia. Yhtiö on ollut kärsivällinen strategiansa toteutuksessa ja se voi osoittautua olleen järkevä ratkaisu.

Yhtiö ei itse anna ohjeistusta, joten siihen nojaten yhtiö ei voi varsinaista tulosvaroitusta antaa. Jos yhtiö kuitenkin näkee, että markkinoiden odotukset ovat selvästi heidän toteumaa alhaisemmat, voivat he tästä varoittaa. Pidämme tätä kuitenkin nykyisellään epätodennäköisenä.

7 tykkäystä

Mahtava kuulla näkemyksiäsi, kiitos!

Kyydissä on näillä näkymin hyvä pysyä jatkossakin ja katsella yhtiön etenemistä.

1 tykkäys

Ajattelin huomenna palkkapäivän kunniaksi napata tätä salkkuun. Onko Viafinin tutkan alla lentämiseen jotain tiettyä syytä vai onko epäseksikäs toimintaympäristö syynä hiljaiseloon firman ympärillä? Vai onko hiljaisuus indikaattori, ettei kannata tarttua tähän? Lähinnä mietin, kun tunnusluvut näyttävät mallikkailta, mutta Viafinista ei viriä keskustelua tai ostosuosituksia.

1 tykkäys

Tätä tuli osteltua ja samaa mietin kuin sinäkin jo listautumisen aikoihin. Likviditeetti ja lyhyt historia varmasti tekevät oikeutetusti osan mainitsemastasi lentämisestä tutkan alla.

Nykyhinnoilla tulevat yritysostot täysin kaupan päälle optiona sekä tuloskasvu niinikään.

2 tykkäystä

Pientä uutista Viafinin saralta:

Toivotaan lisää vastaavia uutisia

4 tykkäystä

Mitäs mieltä tuloksesta? Vaikuttaa kovalta, mutten tiedä mitä on odotettu.

1 tykkäys

Kyllähän tässä mentiin Inderesin analyytikon ennusteista yli oikein heittämällä. Tämä oli jo muuten nähtävissä perjantain huiman kurssinousun perusteella, koska oman kokemukseni mukaan pienissä yhtiöissä hyvät ja huonot osarit näkyvät mystisestä syystä jo edellisenä viikkona osakkeen kurssissa.

3 tykkäystä

Toi on kuitenkin rikos, eikä edes pienimmästä päästä. Voisin toivoa, että tällaisia ei heitetä ilmoille ilman todisteita.

2 tykkäystä

Ei siihen mitään sisäpiiriä tarvita. Itsekin otin jo pari viikkoa sitten pienen siivun tätä kun on alalla tuttuja (ei ko. firmassa) ja on kuulemma hyvin hommat pyörineet koko kevään niin oli odotuksissa, että hyvä q2. Samanlaisia nousuja ennen q2 osareita on näkynyt monessa muussakin firmassa

4 tykkäystä

Ihan hyvältä näytti kyllä! Saattaa olla että pientä lisäystä tänään liikkeelle, jos kurssi nyt ei aivan raketoi. Tuossa on kuitenkin varausta tuolle H2:lle, kun puhutaan että oli poikkeuksellisen kova vuosipuolikas, että ei nyt aivan niin kova tulos ehkä kuin ensisilmäykseltä näytti…
Kuitenkin tässä on kyllä sellainen lisäluottamuksen herättäjä ainakin itselle, että tämänkin lapun päällä voi ihan mielellään istua pidemmänkin aikaa ihan hyvällä tuotto-odotuksella, kun vaan yritysostojen integraatio onnistuu hyvin.

2 tykkäystä

Suurin omistus salkussa, hyvä tulos, kahvit tulille. Yksi parhaiten omistaja-arvoa luovista yrityksissä suomessa, joka näyttää pärjäävän hyvin myös näinkin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Vastasyklisyys oli varmasti kaikilla tiedossa, mutta enpä itsekkään odottanut ihan näin hyvää tulosta.

4 tykkäystä

Tuossa firmassa on oikeesti huonotkin ajat omalla kohdallaan nähneitä rautaisia ammattilaisia omistajina/ johdossa, ja näin että en yhtään ihmettele että projektit ja homma toimii. Ei ole pelkästään koulunpenkiltä kravatin kanssa lähteneitä “dudeja”, eikä kaikki ole niitä julkisuudessa näkyvimpiä tyyppejä. Hienosti on homma jiirissä, onnittelut Viafin tiimille!

2 tykkäystä

Ei noita voi juuri mitenkään todistaa, minkä vuoksi koen tämän kaltaisen toiminnan olevan hyvinkin yleistä Suomessa ja erityisesti pienissä yhtiöissä. Toki kuten @SijoitusSeppo tuossa yllä valisti, voi tieto hyvästä/huonosta osarista levitä myös muilla tavoilla ei-sisäpiirissä olevien työntekijöiden kautta ja uskon myös näin käyvän. Olen aika useasta räikeästäkin keissistä ollut yhteydessä Finanssivalvontaan ja vastaukset ovat olleet yleensä luokkaa “ei ole resursseja tutkia” tai “haasta itse oikeuteen, kun olet osakkeenomistajana asianomistaja”. Toiveesi oli kuitenkin täysin asiallinen ja oikeutettu, joten muutin tuon alkuperäisen tekstin korrektimpaan muotoon :slightly_smiling_face:

3 tykkäystä