Osakesijoittaminen

Viafin Service kasvaa kovaa ja kannattavasti

Viafin Service kasvaa kovaa ja kannattavasti. Itselleni tämä on ihan uusi tuttavuus.

Viime viikolla tuli positiivinen tulosvaroitus:

Inderesiltä osta-suositus ja 9,0€ tavoitehinta:
https://www.inderes.fi/fi/vahvaa-kasvua-myos-jatkossa

Firma etenee kovaa vauhtia kohti tavoitettaan, joka on 100M€ liikevaihto vuonna 2022 ja 5-7% EBITDA-marginaali.

Arvioni mukaan tuo tarkoittaisi lähivuosille noin 35% tuloskasvua. Vaikka tavoite ei täysin toteutuisikaan, niin tämä voi silti olla tuottoisa case.

Inderesin ennusteet eivät ota huomioon yhtiön strategiaan kuuluvia tulevia yritysostoja. Firmalla on tase kunnossa ja löytyy kassasta rahaa mukavasti yritysostojen toteuttamiseksi.

Mukavasti potentiaalia lähivuosille, eikä hinnoittelu ole tällä hetkellä paha. Firma on jäänyt suurimmalta osalta sijoittajista tutkan ulkopuolelle - omistajia on vain 700.

Kannattaa tsekata laaja raportti:

6 tykkäystä

Hyvä ja rohkaiseva raportti yhtiöstä, joka on lentänyt täysin tutkan alla. Tätähän sai pian listautumisen (11/2018) jälkeen hetkellisesti jopa 5€:n pintaan, kun listautumishinta oli 7,00€. Vaihto on ollut miltei olematon tähän saakka.

Itsellä on pieni siivu annista ja olen tyytyväinen että maltoin odotella rauhassa tilanteen kehittymistä. :nerd_face:

4 tykkäystä

Mitähän tämän mielenkiintoisen lapun ympärillä tapahtuu juuri nyt? Kovaa nousua ilman uutisia. Posari annettiin jo aikaa sitten, ei kai sen sisäistäminen näin kauan kestä? Onko näkemystä kenelläkään?

Maanantaina q4 ulos. Eiköhän tuolla +30% viikossa nousulla ennakoida tosi kovaa tulosta ja samalla näkymien entistä kiillotusta.

Itse keventelin neljäsosan omistuksesta. Tässä kohtaa sanon: harmi että koko puolikas ei mennyt kaupaksi. :slight_smile: OST:lle tätä yritän itse hakea, mutta nyt vaikuttaa olevan omalle ostolle turhan korkeella… Maanantaina ollaan viisaampia!

1 tykkäys

Tilinpäätös silmäilty nopeasti läpi, mielestäni näyttää hyvältä ja toimarin kommenteista huokuu tyytyväisyys ja usko strategian toteutumiseen. Kannattavaa kasvua, yleensä se tarkoittaa nousevaa osakekurssia. Vaikka nyt otettiin viimeisen kuukauden aikana suuri loikka osakkeen hinnassa, niin minä en lähde keventämään tämän tiedon perusteella, tyytyväisenä jatketaan omistamista. Jos v.2022 ollaan siellä missä tavoittelevat, niin kyllähän tämä tulee olemaan varma kurssinousija myös tulevaisuudessa. Mielenkiintoinen yhtiö, suosittelen tutustumaan.

2 tykkäystä

Sattui silmään tuo tämän päivän lasku ja nopeasti luettua yhtiön omat tavoitteet ja inderesin suosituksen perusteet, tuntuu jotenkin, että aika varoivaisesti tässä ollaan suosituksen kanssa liikkeessä. Toki yritysostojen mallinnusta kun ei ole, niin toki se vaikuttaa.
Mutta pakko oli ottaa pikku siivu, vaikuttaa todella mielenkiintoiselta! Täytyy perehtyä ihan kunnolla tähän ja sitten päättää lisäileekö vielä tuohon positioon :smiley: Harvoin tulee näin mutulla mentyä, mutta nyt tuli vakuuttunut olo, niin oli pakko hypätä kelkkaan.

3 tykkäystä

Onko ajatuksia, että miten pieni Viafin Service on selvinnyt koronasta ja miten tästä eteenpäin?
tulosvaroitusta ei ole vielä näkynyt.

Viafin Service on meidän näkemyksen mukaan selvinnyt koronasta ainakin vielä suhteellisen vähin vaurioin. Selvää tällä hetkellä kuitenkin on, että osissa huolto- ja projektitöissä voi tulla viivästyksiä, jos tehtaille ja tuotantolaitoksille ei päästä töihin. Vielä tällä hetkellä liiketoiminta kuitenkin pyörii suhteellisen normaalisti.

Joitain huoltoseisakkeja tulee siirtymään arviomme mukaan luultavammin vuoden toiselle puoliskolle näillä näkymin, mutta ulkomaisen työvoiman saatavuuden vaikeutuminen vastavuoroisesti sataa osin Viafin Servicen laariin. Yhtiön resursseille ja tarjoamalle on näin ollen nyt tarvetta ja kysyntää eri tuotantolaitoksilla, kun tarpeellisia huoltoja ja korjauksia pitäisi tehdä eikä ulkomaalaista työvoimaa voi käyttää. Tämä näkyy varsinkin Uudenmaan alueella, missä käytetään paljon ulkomaista työvoimaa.

Sinänsä yhtiöllä itsellään on selvä nettokassapositio, ei velkaa ja taloudellinen tilanne on näin todella vahva. Vahvasta kassasta voi olla myös paljon hyötyä tämän kaltaisessa epävarmassa ympäristössä, sillä yrityskaupparintamalla voi avautua hyviä mahdollisuuksia. Yhtiö on ollut kärsivällinen strategiansa toteutuksessa ja se voi osoittautua olleen järkevä ratkaisu.

Yhtiö ei itse anna ohjeistusta, joten siihen nojaten yhtiö ei voi varsinaista tulosvaroitusta antaa. Jos yhtiö kuitenkin näkee, että markkinoiden odotukset ovat selvästi heidän toteumaa alhaisemmat, voivat he tästä varoittaa. Pidämme tätä kuitenkin nykyisellään epätodennäköisenä.

6 tykkäystä

Mahtava kuulla näkemyksiäsi, kiitos!

Kyydissä on näillä näkymin hyvä pysyä jatkossakin ja katsella yhtiön etenemistä.

Ajattelin huomenna palkkapäivän kunniaksi napata tätä salkkuun. Onko Viafinin tutkan alla lentämiseen jotain tiettyä syytä vai onko epäseksikäs toimintaympäristö syynä hiljaiseloon firman ympärillä? Vai onko hiljaisuus indikaattori, ettei kannata tarttua tähän? Lähinnä mietin, kun tunnusluvut näyttävät mallikkailta, mutta Viafinista ei viriä keskustelua tai ostosuosituksia.