Vincit - Fuusioituneena uuteen aikakauteen

Itse asiassa kassahan ei palanut, vaan läpi vuoden 2023 rahavirta oli positiivista

Ja tuon pullistelevan kassan takia kai jaetaan osinkoa.
Tämän takia näyttää melkoisen naurettavalta, että tappiollisesta tuloksesta jaetaan toistuvasti osinkoa ja Inderesin ennusteiden mukaan tulevaisuudessakin osinkoa jaetaan tulosta enemmän:

Yritysjärjestelyiden kanssa saa kyllä pelonsekaisin tuntein katsoa, että mitä sieltä tulee :see_no_evil: :sweat_smile:
Rahaa olisi ja JOS se saataisiin järkevästi laitettua töihin, niin kyllä siinä on mahdollisuuksia tukea Vincitin tulosta ja markkina-arvoon nähden pienikin plussa liiketulokseen antaisi mukavaa tukea.
Kääntöpuolena on sitten hölmöily ja imperiumin rakentaminen, rahan heittäminen hukkaan ennen kuin kotipesäkään on kunnossa. Goforen ketjussa joku sisäpiiriläinen taisi kommentoida, että vaikea löytää ostettavia yrityksiä, kun omistajat haikailevat muutaman vuoden takaisia kuplahintoja. Kunhan nyt ei vaan hölmöillä ja printata omia osakkeita ATL tasoilla yritysostoja varten…

Kyllähän tuo EV/S=0,4 laittaa riman aika alas. Jos oman toiminnan kannattavuus saadaan edes kohtuulliselle tasolle, niin EV/EBIT on hyvin maltillisilla tasoilla.

11 tykkäystä

Joni Grönqvist on tehnyt tuoreen yhtiöraportin Vincitistä. :slight_smile: :gem:

Vincitin Q4 oli matalia odotuksia hieman heikompi. Koko vuosi oli Vincitille haastava ja yhtiö toteutti vuoden aikana useampia tehokkuustoimenpiteitä ja tekee myös uusia tänä vuonna kannattavuuden tukemiseksi. Ennustamme maltillista tuloskäännettä vuonna 2024, mikä on kuitenkin selvästi alle yhtiön potentiaalin ja säästöjen tehojen. Osakkeen arvostuskuva (2024e EV/EBITA 8x, EV/Liikevaihto 0,4x, P/E 15x ja DCF 4,5 €) on edelleen houkutteleva.

image

6 tykkäystä

Vincitissä tullut roikuttua mukana pitkään ja kalliiksi tullut. Halpa EV/S houkuttaa ja koukuttaa, kun bisnes on kuitenkin loppupeleissä henkilövuokrausta kauniissa paketissa. Matala EV/S kertoo potentiaalista, mutta joskus sitä pitäisi pystyä realisoimaankin.

En panisi pahakseni, vaikka johtoa tuuletettaisiin.

9 tykkäystä

Aivan naulankantaan. Lisäksi voi miettiä että haluavatko ostettavan firman omistajat vastineeksi alisuorittavan Vincitin osakkeita.

Ehkä haluavatkin jos ovat epätoivoisia, mutta silloin tuskin on kovin hyvä ostos Vincitin kannalta.

1 tykkäys

Tarkoitatteko vuoteen 2021 asti toimarina toiminutta Mikko Kuitusta? Hänhän on vieläkin hallituksen puheenjohtajana, joten ei sinänsä ole täysin poistunut kuvioista. Ei tää sentään mikään Solteq ole. :sweat_smile:
Okei ei hpj:n tarvitse olla selittelemässä analyytikoille, että miksi vuosi meni plörinäksi.

Mihin Jens Krogell muuten hävisi? Vieläkö on mukana remmissä? :thinking:

Aivan. Eipä tullut tuon vertaa googletettua. :man_facepalming:
Jens oli aiemmin mukana noissa webcasteissa, mutta taisi olla silloin varatoimitusjohtajan ominaisuudessa siellä.

1 tykkäys

tuollahan se

1 tykkäys

Kuitusta ainakin itse ajattelin. Tapasi olla paljon esillä mediassa ja ei ehkä enää olisi niin kivaa touhua. Yli 10% omistuskin laskenut johonkin 7% luokkaan. Muukin sisäpiiri kadonnut omistajalistalta jos oikein muistan. Näkeekö joku näitä sisäpiirimyyntejä 2021 jälkeen, niin tulee faktoja…

Toi 10+% → 7% johtuu Bilot fuusion osakemäärän kasvusta, ei myymisestä. Toki moni vanha iso osakas on poistunut listoilta.

8 tykkäystä

Kuitusella taitaa olla 7% suoran omistuksen lisäksi vielä Cloudberry Capitalin kautta 3% lisää ja amor & laborin kautta vähän vielä till. Bilotin perustajat on Bcoren kautta toiseksi suurin 7%:lla ja Motley Mothershipillä (varatj. Krogell & hallituksen Arto Martonen) hyvä siivu kans. Eipä noilta mitään myyntejä näy inderesin sisäpiirimyyntitilastoissa. Eläkeyhtiöt laajalti ja pitkään mukana isoimpien listalla myös.

5 tykkäystä

Yhteisöllisestä työskentelykulttuuristaan tunnettu Vincit yhdistää kaksi Tampereen toimistoaan saman katon alle ja muuttaa Hervannan pääkonttorinsa keskustaan Spondan omistuksessa olevaan liiketilaan. Marraskuussa avattava toimisto tulee sijaitsemaan Kauppakeskus Ratinan yhteydessä alkukesään asti toimivan coworking-hub Supernovan tiloissa.

Tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa oleva n. 2100 m²:n toimitila muokataan kevyesti remontoiden vastaamaan Vincitin tarpeita, uudistunutta brändi-ilmettä ja työympäristökonseptia. Vastuullisista työympäristöprojekteistaan tunnettu Vincit tulee lunastamaan merkittävän osuuden Supernovan irtokalusteista ja muusta irtaimistosta ja käyttää näitä uuden toimiston sisustamisessa olemassa olevien kalusteiden lisäksi. Hankkeen ympäristövaikutukset tulevat olemaan poikkeuksellisen pienet kiertotaloustuotteiden suosimisen ja maltillisten muutostyöratkaisuiden ansiosta.

12 tykkäystä

Vincit on palkannut Goforen markkinointi- ja viestintäjohtajana sekä johtoryhmän jäsenenä toimineen Petra Sievisen Vincit Oyj:n markkinointi- ja viestintäjohtajaksi (CMCO) sekä johtoryhmän jäseneksi 1.5.2024 alkaen.

Tämä lienee tärkeä strateginen siirto kilpailun siirtyessä tekijöistä asiakkaisiin.

Vincit hakee tällä hetkellä 24 uutta osaajaa, joka vastaa 3.3 % 720 hengen henkilöstöstä.
Kun Julius Manni painotti Q4-videolla, että kannattavuus on ykkösprioriteetti niin olettaisi, että rekryissä ollaa varovaisia ja rekrytään suoraan asiakastarpeisiin.
Tällöin tuo uusien osaajien rekrytointi pitäisi kertoa kohtuullisesta kysynnästä

Julius totesi Q4-videolla, että Vincit etsii sopivaa yritysostokohdetta USA:sta ja/tai Scandinaatiasta. Kassassa on rahaa ja Vincit on velaton yhtiö.

Kyllähän Vincit tuntuu melko halvalta P/S 24E = 0.5 ja EV/S 24E = 0.3, varsinkin, jos yksityisten yritysten markkinaa piristäviä koronlaskuja kesällä tulisi.

13 tykkäystä

Tässä on katsaus Vincitiin toimitusjohtaja Julius Mannin johdolla. :slight_smile:

5 tykkäystä

Vincit USA on allekirjoittanut kaksi asiakassopimusta, joiden arvo on yhteensä n. 4,4 miljoonaa euroa. Sopimukset ovat jatkoa aiemmin aloitetulle yhteistyölle asiakkaiden kanssa. Vincit tukee näitä teknologia-alalla toimivia yrityksiä heidän tuotekehityksessään.

22 tykkäystä

Tässä Jonin etkokommentit liittyen Q1:een. :slight_smile:

Vincit julkaisee Q1-liiketoimintakatsauksen tulosjulkistajaruuhka-torstaina. Vincitin operatiivinen tekeminen on jo pidemmän aikaa ollut heikkoa. Q1:n vertailukausi on haastava, mutta viime vuoden ja tänä vuonna toteutettavien tehostamistoimenpiteiden tulisi tukea kannattavuutta. Ennustamme liikevaihdon laskeneen Q1:llä suhteellisen voimakkaasti ja kannattavuuden olleen vielä heikkoa.

3 tykkäystä

@Joni_Gronqvist haastatteli Julius Mannia mm. Q1:stä ja muutosmatkasta. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:14 Q1:n kuulumiset
01:24 Yhdysvallat
03:07 Pohjoismaat
05:28 Muutosmatka
06:27 Kulut
08:20 Markkina
09:45 Käännekohta

6 tykkäystä

@Joni_Gronqvist on tehnyt uuden yhtiöraportin Vincitistä. :slight_smile: :gem:

Vincitin Q1 oli odotetun heikko, kun liikevaihto laski selvästi vertailukaudesta ja kannattavuus parani hieman edellisestä neljänneksestä. Ennustamme liikevaihdon laskevan suhteellisen selvästi ja kannattavuuden paranevan tehostustoimenpiteiden ajamana vuonna 2024. Ennusteillamme osakkeen arvostuskuva (2024e EV/EBITA 8x, EV/Liikevaihto 0,3x, P/E 14x ja DCF 4,3 €) on jo nyt houkutteleva, mutta erityisesti kun huomioidaan yhtiön operatiivinen potentiaali.

Rapsasta lainattua:

SAP-konsultoinnin markkinassa on ollut pilvimurroksen ajamana kova veto päällä. Vincitillä SAP-konsultointiin liitännäisissä rooleissa työskentelee noin 150 asiantuntijaa, joka on jo merkittävä osuus kokonaisuudesta. Yhtiö pyrkii myös entistä enemmän hyödyntämään ohjelmistokehityksen osaamistaan digitaaliseen kaupankäyntiin liittyvissä projekteissa. Myös pääomasijoittajat ovat aktivoituneet markkinassa ja esim. MB Rahastot osti SAP-teknologioihin erikoistuneen Neomoren, joka työllistää noin 70 asiantuntijaa. (ei ihme, että SAP-konsultointia tarvitaan :stuck_out_tongue: )

6 tykkäystä

No niin, SAP-konsultointi onkin sitten Vincitiä kannatteleva toiminto. Henkilöstöstä 23 % (150/639) työskentelee SAP-konsultointiin liitännäisissä rooleissa. Näen Vincitin vahvana, jos se pystyy yhdistämään pölyyntyneet SAP-konsultit ja uuden ajan ohjelmistokehittäjät tiimeiksi, jotka kykenevät rakentamaan asiakkaille SAP BTP:tä hyödyntäviä ohjelmistoja S/4HANA:n ympärille ja sisään. Näytöt on vielä antamatta?

9 tykkäystä

Tuossa on haasteena että useimmat ”peruskoodajat” inhoavat SAPpia ja siihen liittyviä integraatioita. Alan ulkopuolisen on helppo ajatella että työtähän se vaan on, mutta kyllä se SAPin kanssa työstäminen on sen verran hermoja riipivää hommaa että ei sitä mielellään tee.

10 tykkäystä

Hyvä huomio, haastetta on. Siksi juuri Vicitillä on mahdollisuus. Toki esimerkiksi Tietoevryllä on myös. Olisi tosiaan mukava seurata kärpäsenä katosta saako Vincitin päällikkötaso tiimit toimimaan.

Yleisesti valtaosalla SAP-konsulteista ei ole koodaustaitoja. ABAP- ja Javascript-virtuoosit ja ohjelmiston konfiguroijat ovat yleensä eri ihmisiä. Poikkeuksia on todella harvassa. Oikeastaan ei ole yhtään sellaista vielä tullut vastaan :smiling_face_with_tear:

2 tykkäystä

Toimitusjohtaja Manni kertoi yhtiöstään IT-palveluillassa. :slight_smile:

Kuuntelin melkein kaikki esitykset putkeen, mutta pitää ainakin omat yhtiöt kuunnella uudelleen sekä Jonin esitys. :slight_smile:

6 tykkäystä